הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עוד דיון חופר על תוכנית אימונים SS

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
זהו דיון שהתגובות שלו הוצאו מהאשכול: https://www.lbs.co.il/threads/66289/

@מרטין
@אניארשאלה
מה לגביי ההתקדמות בתוכנית SS? (אני מגיב במקומה, אני מדבר איתה בפייסבוק פשוט היא לא כלכך מבינה איך להתנהל באתר הזה).
אותו דבר כמו בנים? בגלל שבפורטל רשום גברים צריכים להעלות ככה וככה...
לא משנה.. קבלו ביטול חחח מצאתי את המשפט הבא:
"נשים יכולות להעלות במשקל כמו הגברים בדדליפט ובסקוואט, אבל פי 2 פחות מבפרס, פוורקלין ובנץ' פרס."

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כי מה? היא לא תצליח להתאושש בהתקדמות מסקוואט עם מוט ריק לסקוואט עם 40 קילו?
כן. היא לא תצליח בהתאוששות, היא תחרבש את הטכניקה, היא תעשה סקוואט זוועתי, היא תיפצע, וגם אם בדרך נס היא תגיע ל-40 קילו האלה היא תתקע בהם ולא תמשיך עוד הרבה. יש תוכניות הרבה יותר מתאימות, גם מבחינת החיטוב וגם מבחינת העובדה שהיא חדשה (אם הבנתי נכון).

גלון חלב זה מצוין לדעתי בשביל חיטוב. השלשולים וההקאות שייגרמו לרוב האנשים שינסו GOMAD יעבדו יותר טוב מכל גירעון קלורי.
אבל אני מדבר בתור ריפטואיסט מושבע - די, @StarDust, אתה דוחף יותר מדי SS לאנשים לגרון 😛

לפי ריפטו, כשאתה כבר 20%+, אתה צריך לחתוך את המאזן הקלורי ל-4000 - וזה יחזיר לך את אחוזי השומן ל-17%. אולי כדאי להמליץ את זה לפותחת השרשור. 😆

כן. היא לא תצליח בהתאוששות, היא תחרבש את הטכניקה, היא תעשה סקוואט זוועתי, היא תיפצע, וגם אם בדרך נס היא תגיע ל-40 קילו האלה היא תתקע בהם ולא תמשיך עוד הרבה. יש תוכניות הרבה יותר מתאימות, גם מבחינת החיטוב וגם מבחינת העובדה שהיא חדשה (אם הבנתי נכון).

ברור. בחורה ששוקלת 80 קילו לא תצליח להתאושש כשהיא מתחילה לגמרי ומעולם לא נגעה במשקל. ובתוכניות אחרות לא צריך טכניקה כדי לעשות סקוואט, זה סקוואט שונה.

מעניין כמה מהאנשים שמדברים על זה באמת ניסו לאמן מישהו שדרך פעם ראשונה במכון.

כי מה? היא לא תצליח להתאושש בהתקדמות מסקוואט עם מוט ריק לסקוואט עם 40 קילו?
בוא נתחיל מהשאלה של למה בחורה מין המניין שסה"כ רוצה להוריד כמה קילוגרמים במשקל תרצה לעשות סקוואט מלכתחילה ולא לחיצת רגליים לדוגמה או פשיטת/כפיפת ברך? איך ביצוע הסקוואט יתרום לה לתהליך?

בוא נתחיל מהשאלה של למה בחורה מין המניין שסה"כ רוצה להוריד כמה קילוגרמים במשקל תרצה לעשות סקוואט מלכתחילה ולא לחיצת רגליים לדוגמה או פשיטת/כפיפת ברך?

מצידי שתעשה חיטוב עם ריצה בלבד. אני לא המלצתי על שום דבר ואני לא המאמן שלה. רק הגבתי ל @Tom שאמר ש- SS לא מתאימה. שים לב שאמרתי בהתחלה שהתוכנית שהיא תבחר פחות משנה, אבל זה לא אומר ש SS לא מתאימה.

ברור. בחורה ששוקלת 80 קילו לא תצליח להתאושש כשהיא מתחילה לגמרי ומעולם לא נגעה במשקל. ובתוכניות אחרות לא צריך טכניקה כדי לעשות סקוואט, זה סקוואט שונה.

מעניין כמה מהאנשים שמדברים על זה באמת ניסו לאמן מישהו שדרך פעם ראשונה במכון.
תוכניות אחרות לא אומרות לך: הצלחת? היה קשה עד כדי כך שהרגשת שאתה עומד ללדת אבל סיימת 3x5? אחלה, אימון הבא תעלה משקלים.
אם אתה משווה את SS לתוכניות אחרות מבחינת מה שהן תובעות מהגוף, אין לנו הרבה בסיס לדיון.
ותתפלא, ניסיתי להדריך לא מעט אנשים עם מעט או אפס ניסיון במכון. מתוך הניסיון (וההיגיון) שלי אני אומר ש-SS לא מתאימה לכולם.

תוכנית SS היא תוכנית לא טובה הן למסה ובטח שלחיטוב. לא טובה למה? למה שרוב האוכלוסיה מחפשת.

רוב האוכלוסייה מחפשת להיראות טוב, שחלק ניכר מכך זה הוספת מסת שריר.
הוספת מסת שריר, לפחות אצל מתאמן מתחיל, נגרמת ע"י הוספת משקל למוט והתחזקות, ובטח שלא ע"י טווח חזרות גבוהה.
אם ככה, למה ש SS לא תתאים לרוב האוכלוסייה בחדרי הכושר ברמת המתחילים?

תוכניות אחרות לא אומרות לך: הצלחת? היה קשה עד כדי כך שהרגשת שאתה עומד ללדת אבל סיימת 3x5? אחלה, אימון הבא תעלה משקלים.
אם אתה משווה את SS לתוכניות אחרות מבחינת מה שהן תובעות מהגוף, אין לנו הרבה בסיס לדיון.
ותתפלא, ניסיתי להדריך לא מעט אנשים עם מעט או אפס ניסיון במכון. מתוך הניסיון (וההיגיון) שלי אני אומר ש-SS לא מתאימה לכולם.

כן, מותר גם להשתמש בשיקול דעת ולהוריד גז לפעמים בהתחשב בנסיבות. זה לא הופך את זה לפחות SS.

וכמה מהאנשים האלה נשברו ומצאו את עצמם בבית חולים/בית קברות בהתקדמות מ-20 ל-40 קילו?

אבל זה לא אומר ש SS לא מתאימה.
זה באמת לא מתאים בחיטוב לאדם שנמצא בגרעון קלורי וההתאוששות שלו סה"כ לא טובה וככל שיתקדם בחיטוב תהיה לא טובה עוד יותר עם סיכון מוגבר לפציעה. אבל SS מרפא סרטן עחי, במיוחד הסקוואט - עוד יעשה שלום עולמי.

וכמה מהאנשים האלה נשברו ומצאו את עצמם בבית חולים/בית קברות בהתקדמות מ-20 ל-40 קילו?
וכמה אנשים התקדמו מ 20 ל 40 קילו בחודשיים במקום בחודש? הם הפסידו משהו חוץ מנוחות יתרה בכל התהליך במקום חוסר נוחות מסיבי בהעלאה במשקל עבודה 3 פעמים בשבוע עם אימונים אירובים עצימים? לאן אתה ממהר?

לפחות אצל מתאמן מתחיל, נגרמת ע"י הוספת משקל למוט והתחזקות, ובטח שלא ע"י טווח חזרות גבוהה.
תוכיח.
הינה הוכחה שזה לא נכון:
https://www.lbs.co.il/threads/65944/
לפי ההגדרה שלך 2 הקבוצות הם מתאמנים מתחילים למרות מה שכתוב בכותרת המחקר שלא מקטלג אותם כמו שאתה מנסה לקטלג אותם אז נניח שהם מתחילים לפי ההגדרה שלך. קבוצה ראשונה עשתה 25-35 חזרות, קבוצה שנייה 8-12. שניהם העלו באותה מסת שריר למרות ש 8-12 העלו באופן משמעותי יותר במשקלי עבודה בסיום 8 שבועות של תוכנית אימונים זהה לחלוטין.

זה באמת לא מתאים בחיטוב לאדם שנמצא בגרעון קלורי וההתאוששות שלו סה"כ לא טובה וככל שיתקדם בחיטוב תהיה לא טובה עוד יותר עם סיכון מוגבר לפציעה. אבל SS מרפא סרטן עחי, במיוחד הסקוואט - עוד יעשה שלום עולמי.

זה מתאים עד שלב מסויים. זה יצטרך להגמר הרבה יותר מוקדם לעומת מתאמן שלא נמצא בגרעון קלורי. אתה שוב מדבר מחוסר ניסיון.
וכמה אנשים התקדמו מ 20 ל 40 קילו בחודשיים במקום בחודש? הם הפסידו משהו חוץ מנוחות יתרה בכל התהליך במקום חוסר נוחות מסיבי בהעלאה במשקל עבודה 3 פעמים בשבוע עם אימונים אירובים עצימים? לאן אתה ממהר?

שוב, אמרתי שאין בעיה עם תוכנית אחרת. זו עדיין לא טענה טובה כדי להגיד שהתוכנית הזו לא מתאימה.

כן, מותר גם להשתמש בשיקול דעת ולהוריד גז לפעמים בהתחשב בנסיבות. זה לא הופך את זה לפחות SS.

אתה לא יכול להגיד לכל בנאדם שעושה אפצ'י לא נכון YNDTP, אבל להגיד תוריד את הרגל מהגז כי יש לך שיקול דעת. אותו שיקול דעת זה בדיוק מה שכולנו (כולל אותי) מנסים להעלים כשמדובר במתחילים, כי אותו שיקול הדעת מוביל אותם למסקנה ששלושה תרגילים עם שלושה סטים וחמש חזרות זה לא שווה את הכסף ששילמנו על המנוי.

SS בפירוש דורשת התקדמות בכל אימון, ואם הייתי צריך להפעיל שיקול דעת במקרה של הבחורה המדוברת, הייתי אומר לה להעלות משקל פעם בשבוע, וזה גם רק אחרי כמה שבועות של אימונים לשליטה בטכניקה. זה, בהגדרה, מעביר אותנו לליניארית. זה כבר לא SS.

אתה לא יכול להגיד לכל בנאדם שעושה אפצ'י לא נכון YNDTP, אבל להגיד תוריד את הרגל מהגז כי יש לך שיקול דעת. אותו שיקול דעת זה בדיוק מה שכולנו (כולל אותי) מנסים להעלים כשמדובר במתחילים, כי אותו שיקול הדעת מוביל אותם למסקנה ששלושה תרגילים עם שלושה סטים וחמש חזרות זה לא שווה את הכסף ששילמנו על המנוי.

SS בפירוש דורשת התקדמות בכל אימון, ואם הייתי צריך להפעיל שיקול דעת במקרה של הבחורה המדוברת, הייתי אומר לה להעלות משקל פעם בשבוע, וזה גם רק אחרי כמה שבועות של אימונים לשליטה בטכניקה. זה, בהגדרה, מעביר אותנו לליניארית. זה כבר לא SS.

DTP זה מונח שתלוי במתאמן. אתה באמת חושב שמתאמן בן 60 או בחורה שרוצה להוריד במשקל יעשו את התוכנית באותם תנאים כמו ילד בן 18 ששוקל 50 קילו? זה מוזר לי שזה דורש הסבר בכלל.

אז במקום להעלות משקל פעם בשבוע הייתי מעלה לה משקל כל אימון בקפיצות קטנות יותר, עד שהסטים היו הופכים קשים מדי לטעמי. לא מוסבך.

זה מתאים עד שלב מסויים. זה יצטרך להגמר הרבה יותר מוקדם לעומת מתאמן שלא נמצא בגרעון קלורי. אתה שוב מדבר מחוסר ניסיון.
אז למה להתחיל אם אתה תסיים את התוכנית תוך חודש? רק כדי לומר שהעלת מ 20 ק"ג סקוואט ל 40 ואז תשגע את הבן אדם? נראה שאתה רואה את עולם חדר הכושר בתור עולם מופלא שהולך רק לפי מה שאתה רוצה ולא מה שהמתאמן מעדיף ולכן נראה לי שיש לי "קצת" ניסיון בנושא.

שוב, אמרתי שאין בעיה עם תוכנית אחרת. זו עדיין לא טענה טובה כדי להגיד שהתוכנית הזו לא מתאימה.
היא לא מתאימה להעדפות המתאמן שלרוב לא ירצה תוכנית שכזו ולכן היא לא מתאימה לרוב האוכלוסיה. מאמן גרוע הוא מאמן שעושה הכל לפי רצונו ולא מתחשב במתאמנים שלו, לא מקשיב להם ולא מזהה באופן יעיל את המטרות והרצון שלהם לבצע דבר כזה או אחר. אדם ביסודו לא ירצה לעבוד קשה יותר בחד"כ אם הוא יודע שהוא יכול להשיג את אותה התוצאה אם יעבוד פחות קשה רק שעל הנייר המספרים יהיו 40 ק"ג ב 8 שבועות במקום 40 ק"ג ב-4 שבועות - למה שיהיה לו אכפת? הוא מתכונן לאיזה תחרות? יש לו דד ליין? הוא רוצה לקום למחרת לעבודה בלי שיכאבו לו הרגליים שבוע שלם והוא יצלע במדרגות. אז כן, הארדקורים כמוך וכמו ריפטו שלא אכפת להם מכלום רק כדי להתקדם אז סבבה. אבל יש אנשים שיש להם חיים וחד"כ בשבילהם זה תחביב וכלי להשיג את המראה המיוחל ותו לא. הגיע הזמן שתצא מהבועה שכל מי שמגיע לחד"כ רוצה לתת מעצמו 110% כי הוא רואה בברזל מטרה - הוא רואה בברזל כלי ולא מטרה וזה ההבדל בינך לעוד קומץ מאוד קטן בפורום ול 99.9% מהמתאמנים.

נערך לאחרונה:
אז למה להתחיל אם אתה תסיים את התוכנית תוך חודש? רק כדי לומר שהעלת מ 20 ק"ג סקוואט ל 40 ואז תשגע את הבן אדם? נראה שאתה רואה את עולם חדר הכושר בתור עולם מופלא שהולך רק לפי מה שאתה רוצה ולא מה שהמתאמן מעדיף ולכן נראה לי שיש לי "קצת" ניסיון בנושא.

אני מבטיח לך שזה יקח יותר מחודש לסיים את התוכנית. ואחרי זה היא תמשיך להתקדם פעמיים בשבוע כשיש יום קל באמצע ואחרי זה פעם בשבוע. התוכנית משתנה בצורה רציפה בהתאם לצורך וזה לא משגע אף אחד.

היא לא מתאימה להעדפות המתאמן שלרוב לא ירצה תוכנית שכזו ולכן היא לא מתאימה לרוב האוכלוסיה. מאמן גרוע הוא מאמן שעושה הכל לפי רצונו ולא מתחשב במתאמנים שלו, לא מקשיב להם ולא מזהה באופן יעיל את המטרות והרצון שלהם לבצע דבר כזה או אחר. אדם ביסודו לא ירצה לעבוד קשה יותר בחד"כ אם הוא יודע שהוא יכול להשיג את אותה התוצאה אם יעבוד פחות קשה רק שעל הנייר המספרים יהיו 40 ק"ג ב 8 שבועות במקום 40 ק"ג ב-4 שבועות - למה שיהיה לו אכפת? הוא מתכונן לאיזה תחרות? יש לו דד ליין? הוא רוצה לקום למחרת לעבודה בלי שיכאבו לו הרגליים שבוע שלם והוא יצלע במדרגות? אז כן, הארדקורים כמוך וכמו ריפטו שלא אכפת להם מכלום רק כדי להתקדם אז סבבה. אבל יש אנשים שיש להם חיים וחד"כ בשבילהם זה תחביב וכלי להשיג את המראה המיוחל ותו לא.

סיפור מעניין, אבל אני לא פסיכולוג. אני יודע שרוב האנשים לא יעשו מה שצריך ללא תלות בתוכנית וכל הדיון הזה תאורטי לחלוטין.
המשפט האחרון לא רלוונטי כי כל תוכנית אחרת תדרוש הגעה למכון לפחות 3 פעמים בשבוע, וכל תוכנית אחרת תדרוש הקפדה על תזונה.

אני מבטיח לך שזה יקח יותר מחודש לסיים את התוכנית. ואחרי זה היא תמשיך להתקדם פעמיים בשבוע כשיש יום קל באמצע ואחרי זה פעם בשבוע. התוכנית משתנה בצורה רציפה בהתאם לצורך וזה לא משגע אף אחד.
וזה כבר לא SS

המשפט האחרון לא רלוונטי כי כל תוכנית אחרת תדרוש הגעה למכון לפחות 3 פעמים בשבוע, וכל תוכנית אחרת תדרוש הקפדה על תזונה.
נכון אבל תוכנית אחרת גם תביא את המתאמן להתאוששות טובה יותר בין אימון לאימון וההרגשה הכללית שלו ביומיום תהיה טובה יותר מאשר אם ינסה להתקדם בגרעון קלורי 3 פעמים בשבוע במשקלי העבודה. ופסיכולוגיה זה 95% מכל התהליך של "להראות טוב" ולכן אתה לא מבין את זה כי זו אף פעם לא הייתה המטרה שלך, אבל זו כן המטרה של 95% (או יותר, חלקם הגדול בהכחשה) של האנשים בחד"כ ושל האנשים בפורום.

אני אישית חושב שכל עוד אין הגבלה תנועתית או מגבלה פיזית כל שהיא סקוואט חייב וצריך להיות בכל תכנית אימון גם למתחילים.
Ss זו לא תכנית חיטוב

DTP זה מונח שתלוי במתאמן. אתה באמת חושב שמתאמן בן 60 או בחורה שרוצה להוריד במשקל יעשו את התוכנית באותם תנאים כמו ילד בן 18 ששוקל 50 קילו? זה מוזר לי שזה דורש הסבר בכלל.
יש קריטריונים ברורים לכל תוכנית. ל-SS יש את שלה, לטקסס את שלה, לסמולוב ולקורטה את שלהן. לקחת בנאדם שלא מתאים ולאנוס את התוכנית כך שבכל זאת תתאים לו, זה לא דבר חכם, וזה כבר לא DTP. ומה שלי מוזר זה שבאמת הגענו למצב שמתווכחים אם SS מתאימה לחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית