הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עוד דיון חופר על תוכנית אימונים SS

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
זהו דיון שהתגובות שלו הוצאו מהאשכול: https://www.lbs.co.il/threads/66289/

@מרטין
@אניארשאלה
מה לגביי ההתקדמות בתוכנית SS? (אני מגיב במקומה, אני מדבר איתה בפייסבוק פשוט היא לא כלכך מבינה איך להתנהל באתר הזה).
אותו דבר כמו בנים? בגלל שבפורטל רשום גברים צריכים להעלות ככה וככה...
לא משנה.. קבלו ביטול חחח מצאתי את המשפט הבא:
"נשים יכולות להעלות במשקל כמו הגברים בדדליפט ובסקוואט, אבל פי 2 פחות מבפרס, פוורקלין ובנץ' פרס."

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
וזה כבר לא SS

נכון אבל תוכנית אחרת גם תביא את המתאמן להתאוששות טובה יותר בין אימון לאימון וההרגשה הכללית שלו ביומיום תהיה טובה יותר מאשר אם ינסה להתקדם בגרעון קלורי 3 פעמים בשבוע במשקלי העבודה. ופסיכולוגיה זה 95% מכל התהליך של "להראות טוב" ולכן אתה לא מבין את זה כי זו אף פעם לא הייתה המטרה שלך, אבל זו כן המטרה של 95% (או יותר, חלקם הגדול בהכחשה) של האנשים בחד"כ ושל האנשים בפורום.

איזה קטע, ss שהופכת בסוף למשהו אחר. ממש מוזר, הא?
יש קריטריונים ברורים לכל תוכנית. ל-SS יש את שלה, לטקסס את שלה, לסמולוב ולקורטה את שלהן. לקחת בנאדם שלא מתאים ולאנוס את התוכנית כך שבכל זאת תתאים לו, זה לא דבר חכם, וזה כבר לא DTP. ומה שלי מוזר זה שבאמת הגענו למצב שמתווכחים אם SS מתאימה לחיטוב.

אולי כדאי שתספר את זה לריפטו. נראה לי שהוא בטעות משנה את התוכניות שלו כתלות במתאמנים. קטע מוזר שכזה.

אולי כדאי שתספר את זה לריפטו. נראה לי שהוא בטעות משנה את התוכניות שלו כתלות במתאמנים. קטע מוזר שכזה.
יש גבול לשינוי. לא נראה לי שהוא היה נותן את זה למתחילה בת 16 שרוצה להתחטב.

למה "הגענו למצב"? בשנתיים - שלוש הראשונות בפורום כל אחד שנכנס לכאן קיבל את אותה תשובה: SS + גלון חלב. בלי קשר אם הוא בנאדם בן 40+ הייטקיסט עם משפחה בלי יותר מדי זמן להתאמן, או שהוא בכלל רוצה לחטב או כל פרמטר שתעלה על דעתך.
הגיע הזמן לשנות את המחשבה הזאת 😃

איזה קטע, ss שהופכת בסוף למשהו אחר. ממש מוזר, הא?

ריפטו דפק אותך. אחת הסיבות המרכזיות שריפטו לא ידוע בתור מאמן מיינסטרים בארה"ב זה בגלל הגישה הזו שדומה לשלך: אתה תקשיב לי ואם לא תקשיב לי GTFO. בחירה שלכם. צריך לדעת למי להתאים מה, כשעושים הכל כמו רובוט עם טמפלט אחד בלבד אז אין טעם במאמנים יותר והמתאמן משלם סתם כסף לאימונים אישיים, בניית תוכניות בהתאמה אישית בהתאם לרצון המתאמן (בגבולות הטעם הטוב) ועוד. בוא נמליץ לכל העולם ואישתו לעשות רק SS ונגמור סיפור, בכל מצב, גם לנכים, גם לפצועים, גם לעיוורים, גם לבני 10, 20, 50, 100 - גם לאלו שעובדים עבודה פיזית וגם לאלו שרצים מרתון - מה דעתך עחי?

ריפטו דפק אותך. אחת הסיבות המרכזיות שריפטו לא ידוע בתור מאמן מיינסטרים בארה"ב זה בגלל הגישה הזו שדומה לשלך: אתה תקשיב לי ואם לא תקשיב לי GTFO. בחירה שלכם.

אולי בפורומים של לייל. באופן כללי אני ממליץ לך לקרוא את practical programming אחי. אחרי זה תבין את העמדה שלו.

אולי בפורומים של לייל. באופן כללי אני ממליץ לך לקרוא את practical programming אחי. אחרי זה תבין את העמדה שלו.
קראתי את כל הספרים של האליל האגדי שלך ואני לא גולש בפורומים של לייל (הם מתים). לא הייתי מנסה לטעון את מה שאני טוען אם לא הייתי קורא את הזוהמה שהוא כותב שאחרי 10 עמודים מכניסה כל אדם לשנת חורף עמוקה. הוא היה יכול לסכם את כל הספרים שלו בבוקלט של 10 עמודים סה"כ.

קראתי את כל הספרים של האליל האגדי שלך ואני לא גולש בפורומים של לייל (הם מתים). לא הייתי מנסה לטעון את מה שאני טוען אם לא הייתי קורא את הזוהמה שהוא כותב שאחרי 10 עמודים מכניסה כל אדם לשנת חורף עמוקה. הוא היה יכול לסכם את כל הספרים שלו בבוקלט של 10 עמודים סה"כ.
הלו, הלו... קצת גלשנו. מה זוהמה, מי זוהמה. אני פתאום מוצא את עצמי בצד הלא נכון של ויכוח להכפשת ריפ? משה, היוזר שלך נפרץ ע"י @StarDust ?

הלו, הלו... קצת גלשנו. מה זוהמה, מי זוהמה. אני פתאום מוצא את עצמי בצד הלא נכון של ויכוח להכפשת ריפ? משה, היוזר שלך נפרץ ע"י @StarDust ?

חחח...מדי יום מגלים דברים חדשים. כנראה עשיתי עבודה יותר טובה מהמשוער לביעור הנגע/פגע הזה של הריפטואיזם. 😛

לא מאמין לך עחי. אני אבחן אותך.

הזוהמה לא במובן התוכן אלא במובן של כמות הדפים שהוא מילא שם שלא לצורך. חצי מהספר לא רלוונטי ונועד רק לכתוב לשם הכתיבה ולא להגיע לתכל'ס.

לא מאמין לך עחי. אני אבחן אותך.
כן עחי, תבחן אותי על דיאגרמות גוף חופשי בפרק הביומכני של SS, בזה אולי יש לי עוד עתיד רק שזה לא רלוונטי ל 99.9999% ממי שקרא/קורא את הספר וזה הפרק הכי נורא שקראתי בחיים שלי.

הזוהמה לא במובן התוכן אלא במובן של כמות הדפים שהוא מילא שם שלא לצורך. חצי מהספר לא רלוונטי ונועד רק לכתוב לשם הכתיבה ולא להגיע לתכל'ס.

כן עחי, תבחן אותי על דיאגרמות גוף חופשי בפרק הביומכני של SS, בזה אולי יש לי עוד עתיד רק שזה לא רלוונטי ל 99.9999% ממי שקרא/קורא את הספר וזה הפרק הכי נורא שקראתי בחיים שלי.

אתה טועה עחי, SS זה ספר מרתק. סיימתי אותו תוך יומיים.

🤣

ודווקא לא מזמן ראיתי איפושהו סרטון שבו הוא הצליח להגיד בפחות מארבע דק' שנעלי WL זה טוב לסקוואט : ))

יש כאן שתי שאלות - אחת אם התכנית מתאימה - כן או לא - לחיטוב והשניה אם היא מתאימה לנערה.
אז לגבי השאלה הראשונה מוסכם שהתכנית נועדה למסה אבל אם היא מתאימה לנער במסה היא מתאימה גם לנערה במסה - עם התאמות מתבקשות בעומס וקצב העלאה במשקל לאורך התכנית.

אז מה יש לבחורה מן המניין שהיא גם מתחילה וגם מחטבת לחפש בSS?

1. זאת תכנית פשוטה יחסית - במיוחד בשוואה לתכניות ההזויות שכותבים בחדרי כושר - והיא עושה את ה'עבודה' במינימום תרגילים/חזרות.
2. היא מאפשרת מהר יחסית להכנס לשגרת אימונים. מספר קטן יחסית של תרגילים שאתה מתרגל שוב ושוב. עוזר להרגיש קצת יותר נוח ובאיזור המוכר (וזה אחד האלמנטים שהכי מרתיעים נשים בחדר כושר!).
3. היא אמנם מחייבת יכולת טכנית אבל זה אתגר לנערה מתחילה לא פחות מלנער מתחיל. אם כבר לרוב הבנות יש אנטליגנציה גופנית מפותחת יותר (בזכות כל שיעורי הריקוד שהכריחו אותנו להשתתף בהם) ולרוב הן גם גמישות יותר.
4. לבחורה מתחילה יקח לפחות חודשיים של עלייה הדרגתית במשקל כדי להגיע למשקל ריאלי ומאתגר.
5. הסיכוי לפציעה הוא נמוך יותר - למרות החיטוב - בהשוואה לנער מתחיל בעיקר בגלל שבחורה ממוצעת לא מונעת מאגו. היא תתחיל ב1 ק"ג ותעלה בקצב של מקסימום 1 ק"ג.
6. בדרך היא תלמד להנות מההישגים ומהתוצאות
ואני מסתכנת ואומרת ששום עבודה על כופפי ופושטי ירך לא תביא לתוצאות הויזואליות של סקווט ויעיד על כך הישבן שלי.
(לפני שמשהו יזעק 'חוב לראק' מצרפת אילוסטרציה 🥴).
😃

נערך לאחרונה:
מרטין כל מה שכתבת פה לא היה תופס לטעמך באותה המידה לפחות גם אם תחליפי את האותיות SS ב FBW אחר?
(שכולל את תרגילי הבסיס כמובן, אבל מינוס הפאניקה להתקדם/להתאושש כל אימון)

כן ואם הוא היה כותב ספר ברמה נמוכה כמו שאר הספרים בתחום כולם היה צועקים שהוא לא מבסס את הטענות שלו.
עצוב לשמוע תלונות כאלה.
זה לא חייב להיות שחור או לבן. באופן אישי כמישהו שהגיע לקרוא את הספר לאחר ביקורות מחמאות בכל רחבי הרשת, נורא התאכזבתי לגלות שאני קורא עמוד אחד של אינפורמציה על כל 10 עמודים של פילוסופיה.

מרטין כל מה שכתבת פה לא היה תופס לטעמך באותה המידה לפחות גם אם תחליפי את האותיות SS ב FBW אחר?

במידה מסויימת כן ולכן גם המלצתי לה לחפש כל תכנית FBW שבא לה. יתכן שזו לא התכנית האופטימלית לחיטוב אבל היא תעשה את העבודה - במובן של שמירת מסת שריר קיימת - כמו כל תכנית אחרת.עם כמה יתרונות:
פשטות - רוב תכניות FBW משלבות יש יותר תרגילים ויותר חזרות.
יעילות - כדי לקבל את האפקט הויזואלי שיש לסקווט על הישבן צריך לבצע לפחות 4 תרגילים שונים לישבן ולרגליים. וכנל לגבי תרגילים מורכבים אחרים.
מוטיבציה - לדעתי מישהי שתתחיל בתכנית כזו יש יותר סיכוי שהיא תחפש אחר כך אתגר אימוני חדש. תרגילים מורכבים ובמיוחד כאלה שהם דינאמיים מעניינים יותר.
לדעתי כל הגורמים האלה הופכים את התכנית הזו לבעלת סיכוי טוב יותר להתחבב על מתאמנת מתחילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית