הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גלולות ויטמינים רבות מדי עלולות להגביר את הסיכון לחלות בסרטן ומחלות לב

• פותח/ת השרשור Shrek
  • פורסם בתאריך

Shrek

משתמש מתחיל
148
31
נק' מוניטין:
46
148
31
"גלולות ויטמינים רבות מדי עלולות להגביר את הסיכון לחלות בסרטן ומחלות לב, 10 שנות מחקר שהוביל 'מרכז לחקר הסרטן' באוניברסיטת קולוראדו גילה,'הראיות המחקר מראות שאנשים הנוטלים תוספים תזונתיים יותר מהדרוש נוטים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן. אנחנו עדיין לא בטוחים מדוע זה קורה',אומר ד"ר טים ביירס, מאוניברסיטת קולוראדו שהוביל את מחקר שבו היו מעורבים אלפי בני אדם"

"בשורה זו אם תתאמת, תהווה איום משמעותי על תעשיית תוספי מזון בשווי 500 מיליון ליש"ט בשנה רק בבריטניה. תוספי מזון למעשה לא מועילים לבריאותם. המחקר מראה שחלק מאנשים שצרכו ויטמינים חלו יותר בסרטן מאנשים אחרים,כך שלמעשה התוספים לא מועילים לבריאותם'. אומר ד"ר טים ביירס. רוב האנשים המקבלים את המינון היומי המומלץ של ויטמינים ומינרלים דוגלים מתזונה נכונה, אך יותר ממחצית מהבריטים לוקחים תוספים.

"ד"ר באיירס אומר: 'אם נלקח במינון הנכון, ויטמינים יכולים לעזור לבריאותינו אבל אין תחליף לאוכל טוב, גיליתי כי נטילת ויטמינים ומינרלים נוספים עושה יותר נזק מאשר תועלת'. טבליות ברזל נלקחים כדי להגביר את ייצור תאי דם אדומים, סידן נלקח לחיזוק העצמות ושיניים, וויטמין C כדי לשמור על תאים בריאים. גלולת ויטמין C גרם אחד שווה ערך לארבעה ליטרים של מיץ תפוזים'. מולטי-ויטמינים - תוספי מזון המכילים מגוון רחב של חומרים כמו אומגה 3, ברזל, סידן ואבץ - הם בין המוצרים הפופולאריים ביותר בשוק כיום"

ולהמשך קריאת הכתבה:

http://www.express.co.uk/life-style...plements-can-risk-of-cancer-and-heart-disease

מקור:
http://rotter.net/forum/scoops1/201485.shtml#0

חדשות ישנות ,נעשו על זה מחקרים גדולים עוד מלפני שהפורום הזה נפתח...

זה לא נכון לכל הויטמינים ,אבל בכל מקרה תמיד עדיף לקבל אותם ממזון ולא מכדורים.

חדשות ישנות ,נעשו על זה מחקרים גדולים עוד מלפני שהפורום הזה נפתח...

זה לא נכון לכל הויטמינים ,אבל בכל מקרה תמיד עדיף לקבל אותם ממזון ולא מכדורים.
אין לך אפשרות לקבל אותם ממזון.
לפחות לא בכמויות שאתה אמור לצרוך בתור ספורטאי.
חוץ מזה שאני לא מתייחס לכתבות בנושאים כאלה ללא רפרנסים.

אין לך אפשרות לקבל אותם ממזון.
לפחות לא בכמויות שאתה אמור לצרוך בתור ספורטאי.
חוץ מזה שאני לא מתייחס לכתבות בנושאים כאלה ללא רפרנסים.

ויטמין C שהוא עיקר הבעיה אפשר להשיג בקלות מאכילת פלפל אדום חי ולא מבושל..
התוסף היחידי שבאמת קשה לצרוך אותו בכמות רבה הוא מגנזיום ואומגה 3

מעניין אם התפרסם כבר המאמר המלא ,אני לא מוצא קישור. יהיה מעניין לקרוא למרות שכל אחד מהויטמינים שמזכירים שהם מזיקים כבר היה ידוע כמזיק מסיכומים קודמים.

אנשים מגזימים עם הצורך בנוגדי חמצון. בינתיים לדעתי לאדם בלי חוסרים שווה לתסף רק בויטמין D בכמויות מעבר למה שצריך, למרות שגם פה יש מעט מחקרים שמראים שהוא מזיק ,אבל הרוב המוחלט ממה שראיתי תומך בכך שהוא בריא בינתיים.

אה וכמובן שגם באומגה שלוש...

לעקוב אחרי אנשים שלקחו ויטמינים או פלסבו במשך 10 שנים לא מראה שום סיבתיות בין צריכת ויטמינים לסרטן שקיבלו ככה שאין הרבה מה להגיב על זה כשלא מבודדים משתנים שלא באמת ניתן לבודד בפועל במעבדה שלא על חיות.

מעניין אם התפרסם כבר המאמר המלא ,אני לא מוצא קישור.
הוא עוד לא התפרסם, בינתיים זה public release שהוצג בכנס שנתי של האגודה לחקר הסרטן. כמו שציינת, יש כמה וכמה מחקרים קודמים על קשר בין תוספים מסויימים לסרטן (למשל בטא-קרוטן וסרטן ריאות, בעיקר אצל מעשנים, ויטמין E בכמויות גדולות והשד זוכר מה עוד) וכמו שמשה ציין קשה מאד לדבר על סיבתיות במחקרים תצפיתיים כאלה. זאת הסיבה לניסוח הזהיר "over-the-counter supplements may actually increase cancer risk if taken in excess of the recommended daily amount." (הדגשה שלי) של המרצה.

למחפשים רפרנס, עד שהעסק יתפרסם אתם יכולים לעיין במשהו די דומה מלפני שנה וחצי, שם דווקא יש רפרנס. דיברנו על זה בשעתו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית