הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ על SS

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4
טוב נו
אז קראתי את המדריך לSS המקוצר הזה שיש בנעוץ
והיו לי כמה שאלות.
אז קראתי את הספר (כאילו.. חיפשתי ספציפית את הנושאים של השאלות)
אבל יש עדיין כמה דברים שלא מצאתי להם תשובה (או שפשוט דילגתי ולא שמתי לב)
קיצור
1) עוד לא הבנתי בקשר לתרגילי עזר, לא ראיתי על זה הרבה מפורט בספר אבל בכל זאת, בקשר לבטן, האם כן כדאי לעשות איזה 2-3 סטים לבטן? זה מועיל במשהו? (אני שואל כי אני שונא לעשות בטן - אם תתנו לי לגיטימציה לא לעשות החיים יהיו יותר יפים 😆)
2) בקשר לריסטים, נגיד והגעתי למצב שעשיתי 3 ריסטים בדדליפט, ואין לא מצליח להתקדם, ממשיכים במצב הזה לריסט רביעי? או שיש איזה אלטרנטיבה פעם בכמה זמן פשוט להתחיל את זה מחדש או משהו כזה? 😲
3) ראיתי בספר הוא דיבר על חימום אירובי - כללי חימום של הגוף, וחימום פרטני של איזה 2 פשוט קלים יותר על התרגיל שאתה עומד לעשות, האם הכוונה לעשות את שניהם? או שאפשר לבחור כל אחד לפי העדפתו?
4) בנעוץ רשום - Power Clean 5X3/Pullups 3X5, בספר לא ראיתי אותו מזכיר מתח אפילו בחצי מילה, האם זה באמת נכון ואפשר להחליף את הפאוואר קלין במתח?
5) (שאלה אחרונה אל תתייאשו עליי חברה) עם איזה משקל מומלץ להתחיל? לא נראה לי הגיוני סתם לבחור משקל רנדומלי ולא הגיוני XD

תודה רבה למי שיענה :120ag:

אחי אני אתן לך דוגמא.
עם אתה עושה סקוואט והמוט לבד הוא 20 ק"ג (מוט אולימפי) תשים בכל צד 5 קילו,תתחיל תראה איך אתה מרגיש עם עצמך.
הרגשת שאתה מעיף את זה באוויר תוסיף עוד 2.5קילו וכך אלה..
לאחר כמה אימונים כבר היה לך רצף מסודר של משקלים.חשוב שתתחיל עם משקל נמוך ותתאים את עצמך למשקל כדי שלא תתקע.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז בוא אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב
נגיד ואני שם באמת על מוט ריק בסקוואט 5 קילו כל צד יוצא 30 ק"ג
אני מעיף את זה באוויר הכל טוב ויפה וזה
אני מוסיף כל אימונים 6 קילו נגיד
נגיד (כן, לא באמת חישבתי אז נגיד) והגעתי בשבוע 4 לסקוואט 100 קילו
אבל בתאכלס.. משקל עבודה שלי של סקוואט זה 140 קילו, לא עשיתי עם זה כלום בפועל וסתם 30 זה משקל שורף שלא מגרה שום דבר. איך אני ידוע איפה הגבול של נמוך מדי?
תשובה שאני אוכל להשתמש בה תהיה - נגיד תוך 4 שבועות אתה אמור להגיע למשקל עבודה
או תוך 6 שבועות
או % מסוים מRM1.. משהו שאני אוכל להסתמך עליו מלבד רגש והגיון חחח

אוקיי אז בוא אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב
נגיד ואני שם באמת על מוט ריק בסקוואט 5 קילו כל צד יוצא 30 ק"ג
אני מעיף את זה באוויר הכל טוב ויפה וזה
אני מוסיף כל אימונים 6 קילו נגיד
נגיד (כן, לא באמת חישבתי אז נגיד) והגעתי בשבוע 4 לסקוואט 100 קילו
אבל בתאכלס.. משקל עבודה שלי של סקוואט זה 140 קילו, לא עשיתי עם זה כלום בפועל וסתם 30 זה משקל שורף שלא מגרה שום דבר. איך אני ידוע איפה הגבול של נמוך מדי?
תשובה שאני אוכל להשתמש בה תהיה - נגיד תוך 4 שבועות אתה אמור להגיע למשקל עבודה
או תוך 6 שבועות
או % מסוים מRM1.. משהו שאני אוכל להסתמך עליו מלבד רגש והגיון חחח

70% מה5RM זה המשקל ההתחלתי שלך.

טוב נו
אז קראתי את המדריך לSS המקוצר הזה שיש בנעוץ
והיו לי כמה שאלות.
אז קראתי את הספר (כאילו.. חיפשתי ספציפית את הנושאים של השאלות)
אבל יש עדיין כמה דברים שלא מצאתי להם תשובה (או שפשוט דילגתי ולא שמתי לב)
קיצור
1) עוד לא הבנתי בקשר לתרגילי עזר, לא ראיתי על זה הרבה מפורט בספר אבל בכל זאת, בקשר לבטן, האם כן כדאי לעשות איזה 2-3 סטים לבטן? זה מועיל במשהו? (אני שואל כי אני שונא לעשות בטן - אם תתנו לי לגיטימציה לא לעשות החיים יהיו יותר יפים 😆)
אתה לא צריך לעשות בטן. הבטן עובדת מספיק בתרגילים שכבר קיימים בתוכנית.
2) בקשר לריסטים, נגיד והגעתי למצב שעשיתי 3 ריסטים בדדליפט, ואין לא מצליח להתקדם, ממשיכים במצב הזה לריסט רביעי? או שיש איזה אלטרנטיבה פעם בכמה זמן פשוט להתחיל את זה מחדש או משהו כזה? 😲
אל תקפוץ ל-3 ריסטים בדדליפט. זה יקח המון המון המון המון המון המון זמן.
3) ראיתי בספר הוא דיבר על חימום אירובי - כללי חימום של הגוף, וחימום פרטני של איזה 2 פשוט קלים יותר על התרגיל שאתה עומד לעשות, האם הכוונה לעשות את שניהם? או שאפשר לבחור כל אחד לפי העדפתו?
אני (ורוב האנשים פה לדעתי) עושה חימום של כמה סטים במשקל קל.
4) בנעוץ רשום - Power Clean 5X3/Pullups 3X5, בספר לא ראיתי אותו מזכיר מתח אפילו בחצי מילה, האם זה באמת נכון ואפשר להחליף את הפאוואר קלין במתח?
אפשר להחליף את הPC במתח
5) (שאלה אחרונה אל תתייאשו עליי חברה) עם איזה משקל מומלץ להתחיל? לא נראה לי הגיוני סתם לבחור משקל רנדומלי ולא הגיוני XD
מה המשקלים שאתה רגיל לעבוד איתם בתרגילים האלה? אם אתה מתחיל לגמרי תתחיל ממוט ריק...חבל לרוץ מהר ולעבוד לא נכון. תלמד לעבוד נכון והמשקלים יטוסו.

תודה רבה למי שיענה :120ag:

התשובות מודגשות. בהצלחה.

1. אני דיי מתחיל ולא יצא לי להגיע למשקלים כבדים,אבל אם הסקוואט שלך הוא 140 אז אני חושב שהבטן עובדת מספיק חזק בתוכנית הזאת בעומסים שאתה תעמוד בהם.בסופו של דבר זה אינדיבידואלי,אתה יכול לנסות לעשות ולראות איך הגוף מגיב,
2.אין לי מושג,חכה למישהו עם קצת יותר ידע
3.לא בטוח שאירובי נחוץ כ"כ.בכל מקרה,לפני סטים של עבודה,כדאי ואפילו חובה לעשות כמה סטים של חימום.טחנו את הנושא כאן בפורום,אז אתה מוזמן להתסכל בנושאים קודמים או להציץ בלוגים של אנשים פה כדי לקבל מושג איך וכמה.
4.בעיקרון זאת תוכנית כוח,ופאוורקלין הוא אחד מתרגילי היסוד בה.חלק מהאנשים שמבצעים אותה לא כ"כ בטוחים בטכניקה שלהם בפאוורקלין,או שמתעצלים ללמוד/מעדיפים פחות לנצל את שיפור אלמנט הכוח ויותר לנסות להפיק מסה) ולכן מחליפים את זה במתח/BOR.תעשה מה שאתה מוצא לנכון.
5.מומלץ להתחיל עם 70%-75% מה RM5 שלך ליצירת רצף.

שיהיה בהצלחה 😃

בדיוק מה שכתבו לך פה. אם אתה יודע מה ה- RM5 שלך אז תלך על 70% לאימון הראשון. אם אין לך מושג אז תתחיל ממשקל קל (20-40 קילו, תלוי בגודל שלך).

• פותח/ת השרשור
קודם כל TheZoRT תודה לך 😃 התשובות עזרו (ובמקרה היו גם התשובות שרציתי לשמוע XD אז אחלה)
ולא, אני לא מתחיל
אני מתאמן כבר 4 שנים און אנד אוף, יש לי נסיון עם תרגילים כאלה ואחרים ומשקלים לא נמוכים (בתרגילי גב בעיקר).
אבל השאלה שלי הייתה אחרת, ברור שהמשקלים יטוסו
אבל איך אני בוחר את המשקל מתאים, ככה שתהיה לי עליה קבועה כל פעם, ואני לא אגיע נמוך מדי, או אגיע למצב שאני אתקע ממש מהר..
וVadjio אוקיי קיבלתי 70% מRM5 זה סבבה אני אעשה בדיקה על זה 😃

די ענו לך
אני ממליץ פעם בשבוע תרגיל של 4 סטים לבטן כדי לחזק אותה
פול דאון או הרמת רגליים לחזה במתח

כמו שאמרו פה, 70% מRM5 זה כלל האצבע.
אם אתה פוחד שזה גבוה מדי תוריד את זה עוד קצת. אין לך מה לדאוג לגבי האם זה נמוך מדי כי המשקל יעלה מהר מאוד.

העיקר שלא תתחיל גבוה מדי.

שאלה שאשאל פה בישביל לא לפתוח נושא חדש.
האם אפשר לעשות בנט אובר במקום פאוורקלין ומתח אם כן אז 3 סטים של 5 כמו המתח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית