הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טקסס או הלינארית של ביל סטאר-מדקאו

iamnewatthegym

משתמש קבוע
1,451
646
נק' מוניטין:
1,215
1,451
646
היוש.
השבוע אני מסיים עם ה-SS ואני לא רוצה להתחיל עדיין חיטוב. לאיזו מבין שתי התוכניות כדאי לי לעבור? אם הבנתי נכון שתיהם מחשבות לתוכניות של בינוניים (ואני מאמין שאני שם כי אני לאחר מיצוי של ה-SS)

אני הלכתי על טקסס, בעיקר בגלל שליניארית אני יעשה בחיטוב, ורוצה קצת גיוון. ולראות מה עובד טוב בשילי

פשוט שאמרת לי לעשות ריסט ולהתחיל מ-70% מה-RM5 שלי ב-SS קצת מרתיע אותי... זה אומר לעשות בפרס רק 35 קילו.... ובסקוואט 87.5 קילו....
ריסט צריך לעשות למשקלים כאלה שבהם יקח לך 4 שבועות לחזור למשקלי rm לפי ההתקדמות שאתה בוחר. זה אומר שאם לדוגמא אתה רוצה להוסיף 2.5 בשבוע בבנץ פרס אתה צריך לעשות דילואד של 10 קילו

אני ממש לא מסכים עם הקביעה שליניארית מתאימה לחיטוב וטקסס למאסה. אני דווקא מוצא את הליניארית לא פחות קשה מטקסס. הדבר היחיד שקשה בטקסס זה ה5x5 סקבט.

לדעתי ליניארית תתאים יותר לרמת ביניים. אני התקדמתי מעולה איתה, במיוחד בדדליפט.

אני ממש לא מסכים עם הקביעה שליניארית מתאימה לחיטוב וטקסס למאסה. אני דווקא מוצא את הליניארית לא פחות קשה מטקסס. הדבר היחיד שקשה בטקסס זה ה5x5 סקבט.

לדעתי ליניארית תתאים יותר לרמת ביניים. אני התקדמתי מעולה איתה, במיוחד בדדליפט.
אני שמח שאמרת את זה כי עדיין חסר בפורום הזה תומכי לינארית. מאז שאני פה הרוב פה מתייחסים ללינארית כאל "תוכנית חיטוב לשמירת משקלי העבודה" ולא יותר מזה כי לדעתם אין מספיק עבודת נפח ועדיף לעשות טקסס במסה בגלל הבלוקים של 5x5.
התוכנית הלינארית טובה למישהו שנתקע בSS כתוצאה מ3 ריסטים (לא למישהו שסתם סיים SS כי בא לו) על מנת לתת פוש נוסף להתקדמות במשקלים. לדעתי 2-3 סייקלים של 12 שבועות בתוכנית יתנו התקדמות טובה יותר למתאמן בינוני מטקסס.

כמו שרשמתי הלכתי על טקסס בגלל שאותה אני לא יעשה בחיטוב, ואני כן רוצה לעשות את הלינארית בחיטוב, ובשביל שיהיה קצת גיוון ובדיקת איזה תוכנית יותר עובד בשבילי ואני נהנה ממנה יותר אז בחרתי טקסס למסה ולינארית לחיטוב.

לדעתי גם תתחיל עם הלינארית, כשתפסיק להתקדם בה אז תעבור לטקסס (או משהו אחר אם תרצה).

סתם אנקדוטה לכל התומכי "תוכניות חיטוב / מאסה":

לא יודע מי מכם יודע, אני גר באוסטרליה, בין הארצות הכי מתקדמות ומתפתחות בפאוורליפטינג, בייחוד ברמה הבינונית-גבוהה.

פגשתי מתאמנים באמת בכל הרמות החל ממבוגרים נשים עד שיאני עולם (אמיתיים).

אף אחד מהם לא עושה "תוכנית חיטוב". על מנת לרדת בא.ש אוכלים נקי יותר / מוסיפים מעט אירובי קל / קונדישיונינג. לא יצא לי לראות כאן שום מתחרה על רמה מחטב על אמת, אלא אם זה על מנת להכנס לקטגוריה. ולא, לא כולם שמנים.

לא יודע מי מכם יודע, אני גר באוסטרליה, בין הארצות הכי מתקדמות ומתפתחות בפאוורליפטינג, בייחוד ברמה הבינונית-גבוהה.

אף אחד מהם לא עושה "תוכנית חיטוב". על מנת לרדת בא.ש אוכלים נקי יותר / מוסיפים מעט אירובי קל / קונדישיונינג. לא יצא לי לראות כאן שום מתחרה על רמה מחטב על אמת, אלא אם זה על מנת להכנס לקטגוריה. ולא, לא כולם שמנים.
השאלה מאיזה א.ש לאיזה הם מגיעים ככה. אם זה לרדת כמה קילו בודדים/אחוזים בודדים אז אולי זה סבבה, אבל פשוט אני למשל רוצה לרדת ממעל 20% לאזור 12-13, ואם אני אעשה את זה בצורה שאתה אומר אז נראה לי שזה יקח נצח פשוט

רצוי לא להגיע ל20 א.ש באופן כללי.

אני אישית ממליץ על דיאטה Carb Nite כולם בורחים מזה כמו אש במיוחד לPL אבל אני אישית ירדתי מהר יעיל ובלי ירידה בכוח 13 קילו בקלות.

אם הבנתי נכון אתה אומר שאנשים לא מחליפים תוכנית בשביל חיטוב ? לא ניראה לי שזה כזה אפשרי אם אתה צריך להיות בחיטוב חודש +, נגיד עכשיו בטקסס אין מצב שאני יעמוד בנפח על מאזן שלילי. לא יודע איך תיהיה הלינארית אבל ממה שהבנתי היא יותר קלה מהבחינה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית