הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לגבי עבודה נכונה

• פותח/ת השרשור guyelm
  • פורסם בתאריך

guyelm

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
בוקר טוב, אני צריך הכוונה בכמה דברים..
1- כשאני עושה מסור עם משקולות חופשיות, המרפק שעליו אני נשען (המשקולת ביד ימין, שמאל מושטת קדימה כדי לא ליפול) מתחיל לכאוב לי. למה?
2- האם פרמידה עולה של 4-5 סטים יעילה יותר מ8*3?
3- מה יותר נכון, לעשות תרגיל (לחזה דוגמא) 3 סטים או ארבע ולמה?
4- האם אובריד פרס יעיל יותר עם מוט או משקולות חופשיים (אני חושב שקרואים לזה לחיצת ארנולד)?
5-כשאני עושה פייס פולז אני נמשך קדימה קצת במהלך התרגיל וזה מונע ממני להעלות במשקלים. זה צריך להיות ככה? עדיף להחליף תרגיל (אם כן, לאיזה?)

תודה לכולם

1. למה אתה נשען על מרפק? מבצעים את התרגיל ככה. לא נשענים על מרפק. אם בכל זאת כואב לך המרפק תחליף תרגיל
2. אין משהו יותר יעיל ופחות יעיל הכל תלוי במצב. עבודה ב3 סטים עם משקל מקסימלי טובה למתאמן מתחיל ושילוב פירמידות יכולה להיות אופציה טובה למישהו שנתקע במשקלים ומחפש דרך להמשיך להתקדם
3. כל עוד אתה עובדת בעצימות גבוהה, מבצע כמות סטים נכונה לאימון/לשבוע הכל בסדר וסט לפה או סט לשם לא יעשה את ההבדל. אני אישית מעדיף 3 סטים שיבוצעו עם משקל עבודה גבוה יותר מהאשר 4 סטים יותר קלים.
4. לחיצת ארנולד אי אפשר לעשות עם מוט. אוברהד פרס יותר טוב עם מוט מהאשר עם משקולות.
5. אני חושב שאם אתה נמשך קדימה אתה כבר עובד עם משקל עבודה גדול מדי. זה תרגיל שעובד על שריר קטן אז מן הסתם שיקח הרבה זמן להוסיף למשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
להחליף את החתירה בחתירה במכונה זה סבבה?
אני יודע שלחיצת ארנולד זה עם משקולות חופשיים, השאלה שלי היא מה יותר עדיף, זה או אוברהד פרס?
ובכתפיים אני לא מרגיש את הכתף כשאני עושה את התרגיל (אני מקפיד על טכניקה נכונה) ועדיין נמשך קדימה... ישלך תרגיל אחר להביא לי בנוסף ללליחצת ארנולד/ אוברהד פרס?
תודה!

עדיף לא להתעסק יותר מדי עם מכונות יש דברים טובים יותר כמו בנט אובר רואו עם מוט.
אוברהד פרס עדיף כתרגיל ראשי לכתפיים מהאשר לחיצת ארנולד. אם אתה מבצע יותר מתרגיל כתפיים אחד אז אפשר לשים ארנולד כתרגיל משני
אם אתה לא מרגיש את הכתפיים יכול להיות שאתה לא עובד עם משקל עבודה מספיק גבוה. תנסה לעבוד עם משקלים מקסימליים ותגיד לי אחרי זה אם אתה מרגיש את הכתפיים או לא.

• פותח/ת השרשור
יש סיבה לעבוד על כתף אחורית?
עדיף אוברהד פרס + הרחקה לצדדים או אוברהד פרס + לחיצת ארנולד?
עדיף להישאר עם שני תרגילים או לעשות שלושה? אני לא עושה חיטוב כרגע

יש סיבה לעבוד על כתף אחורית?
עדיף אוברהד פרס + הרחקה לצדדים או אוברהד פרס + לחיצת ארנולד?
עדיף להישאר עם שני תרגילים או לעשות שלושה? אני לא עושה חיטוב כרגע
אני אישית לא רואה צורך בשבילי לעבוד על כתף אחורית. אם אתה מרגיש אצלך פיגור באזור הזה וחושב שזה מה שיפתור לך את הבעיה אז לך על זה. למרות שלדעתי עדיף לך בשלב הזה להתמקד על הוספת משקלי עבודה ולא בידודים מיותרים.
לגבי תרגיל נוסף לאוברהד פרס זה תלוי בכמות הלחיצות שיש לך בתוכנית. אם באימון שלך אתה עושה גם לחיצת חזה, גם חזה בשיפוע עליון וגם אוברהד פרס אז כבר יש לך 3 לחיצות באימון ועדיף לבצע הרחקה מהאשר עוד תרגיל לחיצה. במקרה ואין לך 3 לחיצות באימון זאת יכולה להיות אופציה.
לגבי כמות תרגילים אז לדעתי אימון בחד"כ אמור לקחת לא יותר מ60 דקות שזה אומר שסה"כ רצוי שלא יהיה לך יותר מ20 סטים באימון. זה אומר שאם כמות הסטים בתוכנית שלך כרגע לא עוברת את ה20 אז הכל בסדר.

מסכים עם טנק, רק רוצה להוסיף על פייספולס: ממה שידוע לי זה תרגיל טוב לשמירה על בריאות הכתפיים ומומלץ לעשות אותו (אני לא יודע מה הרמה שלך, אולי למתחילים זה סתם מיותר), ואתה אמור לעשות אותו בטכניקה טובה במשקל די נמוך. אם אתה מרגיש שאתה נמך קדימה בזמן התרגיל אז תוריד משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית