עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כואב לי בזמן האחרון ממש הגב תחתון בצד ימין אחרי סטים, יש גם כאבים בתחת פנימיים בזמן סקוואט והאמת ששמתי לב שכואב לי קצות האצבעות בזמן הליכה בזמן האחרון.
אני ממש פוחד ולא יודע מה לעשות. עזרה?
אחד, למי ללכת בכלל? לרופא משפחה?א. אתה יכול להירגע , ואין צורך לפחד.
ב. לאיזו עזרה בדיוק אתה מצפה כאן בפורום?
אחד, למי ללכת בכלל? לרופא משפחה?
שתיים, אולי לאיזשהי המלצה, מנוחה? קרח? חום ? מתיחות?
@yonizarkh אתה יכול בבקשה להסביר (אם כבר הוסבר בעבר אז אשמח ללינק) למה/איך זה
שקירור או חימום (או גם שניהם ביחד?) מטפלים באותו סוג כאב ובאותה רמת הצלחה?
בגדול , סיבי העצבים התחושתיים (אלו שמוליכים תחושות כגון כאב,מגע,לחץ לא מכאיב ,רטט,חום,קור ופרופריוספציה אל המוח)
נחלקים ל 4 סוגים :
A אלפא
A ביתא
A דלתא
C
https://faculty.washington.edu/chudler/axon.gif
הסיבים שמוליכים מסר של "סכנה" ( שבמוח יכול להתפרש ככאב ) הם סיבי A דלתא , וסיבי C.
בנוסף , A דלתא מעבירים תחושת קור לא מכאיבה (כי קור חזק מדי מפעיל בעצם את החיישנים שמוליכים כאב ) , וסיבי C מעבירים תחושת חום לא מכאיבה.
התיאוריה שהעלו רונלד מלזק ופטריק וול ( החוקרים המייסדים אולי של מדע הכאב המודרני ) ב 1965 - "תיאוריית השער" גורסת שבחוט השדרה יש מעין שער שעושה סוג של סלקציה לקלטים שיעברו בסופו של דבר למוח , ואם לצורך העניין יש לי רק קלט של כאב , אזי הקלט הזה יעבור , ויעלה למעלה אל המוח. במידה ויש לי 2 קלטים ( כאב וקור למשל ) יש ביניהם תחרות על ה"כניסה" דרך השער. אם אני אגביר את קלט הקור , יתכן מאוד שהוא יתגבר על הקלט של הכאב , והוא זה שיעלה למעלה אל המוח , וכך קלט הכאב יחסם.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gate_control_theory
הדוגמה הקלאסית לכך היא כשמישהו נופל על היד , ומשפשף אותה על מנת לחוש הקלה - הוא מנסה להעביר למוח כמה שיותר קלט של מגע שיחסום את הקלט של הכאב.
כמובן שהתיאוריה הזאת היא די פשטנית , וכיום יודעים הרבה יותר על מנגנונים יותר מסובכים שקשורים לכאב , אבל העקרונות פחות או יותר נכונים.
תודה רבה, הכרתי את תאוריית השער הזו בפרקטיקה אבל לא ידעתי שיש לה שם : ))
ובשביל לוודא, התועלת היחידה שיש לחימום/קירור הינה טיפול בסימפטום (חסימת הכאב) ואין פה פונקציה כלשהי של מתן מענה לפגיעה/דלקת בשריר?
שאלה קצת יותר מורכבת.
בגדול , שרירים אוהבים חום. הם פועלים טוב יותר ומהר יותר בתנאי חום. האם לאחר פגיעה חימום מזרז את ההחלמה? בתיאוריה זה נכון כי זה אמור לזרז חילוף חומרים מקומי וכו' , בפועל אני לא יודע עד כמה זה מוכח.
כנ"ל לגבי קור לאחר פציעה , התיאוריה היא שזה מעכב התפתחות דלקת. בפועל , אני לא בטוח שאנחנו רוצים לפגוע בתהליך הדלקת הטבעי לאחר הפגיעה , וישנן חילוקי דעות ברפואת הספורט לגבי העניין.