הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התוכנית בסדר ?

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי חברים,
החלפתי תוכנית FBW ואשמח לחוות דעת:
אימון A:
דאמבל קלין&פרס: 3X5
סקוואט: 3X10
סטיף לג דדליפט: 1X20
5X5 :Machine Back Row
מתח: 25(עושה כמה סטים שזה לוקח לי כדי להגיע ל25)
בנץ פרס: 3X5
כפיפת מרפקים עם דאמבלים: 3X5
הליכה עם דאמבלים: סט אחד עם דאמבלים כבדים

אימון B:
דאמבל קלין&פרס:5X5
סקוואט: 2X10
3X5 :Machine Back Row
מתח: 15(עושה כמה סטים שזה לוקח כדי להגיע ל15), מוסיף משקל עם קל.
בנץ פרס: 5X5
כפיפת מרפקים: 3X10
הליכה עם דאמבלים: 2 סטים עם דאמבלים כבדים

אימון C:
דאמבל קלין&פרס: 3X5
סקוואט: 5X10
2X5 :Machine Back Row
מתח: 12(עושה כמה סטים שזה לוקח כדי להגיע ל12), המטרה להגיע לסט אחד, עם קל מוסיף משקל.
בנץ פרס: 3X5
כפיפת מרפקים: 2X5 + 1X10
הליכה עם דאמבלים: 2 סטים עם דאמבלים כבדים

אפשר גם לראות פה את התוכנית: https://www.t-nation.com/training/10-secrets-to-building-mass

אשמח לחוות דעת ולהצעות, המטרה שלי היא לגדול ! 😃

נערך לאחרונה:
עירבבת כאן אלמנטים של נפח גבוה + תרגילי הרמה מורכבים ונפח בעצימות של 5x5 בצורה מבולגנת ולא קשורה.

קח תוכנית מהפורטל, AB אפילו ורוץ איתה.
שמור על תרגילי בסיס בעצימות גבוהה והעלה נפח בתרגילי עזר.

למה צריך כל כך הרבה פוארקלין? אם כבר אתה מוסיף תרגיל בסגנון וייטליפטינג שים אתו פעם אחת בשבוע.
למה סקוואט ל10 חזרות? מה רע ב5 חזרות?
20 חזרות סטיף לג דד ליפט? לא מבין את זה בכלל
עבודה במכונה 5x5?????????????
בנץ' פרס כתרגיל שישי בתוכנית? איך אתה מתכוון להוסיף ככה משקלים?
הליכה עם דאמבלים? לאן אתה הולך איתם? הביתה?

מישהו עישן כמו שצריך לפני שהוא כתב את התוכנית הזאת 😱

למה צריך כל כך הרבה פוארקלין? אם כבר אתה מוסיף תרגיל בסגנון וייטליפטינג שים אתו פעם אחת בשבוע.
למה סקוואט ל10 חזרות? מה רע ב5 חזרות?
20 חזרות סטיף לג דד ליפט? לא מבין את זה בכלל
עבודה במכונה 5x5?????????????
בנץ' פרס כתרגיל שישי בתוכנית? איך אתה מתכוון להוסיף ככה משקלים?
הליכה עם דאמבלים? לאן אתה הולך איתם? הביתה?

מישהו עישן כמו שצריך לפני שהוא כתב את התוכנית הזאת 😱

זה לא פאוור קלין, זה דאמבל קלין&פרס, אבל יש גם תוכניות שיש 5x5 של פאוורקלין כמו הליניארית, אני לא רואה אותך מתלונן עליה.

הסקוואט ל10 חזרות כי דן ג'ון מחשיב אותו לדרגיל שהכי בונה מסה, בכל הגוף. בנוסף, ב10 חזרות הTUT שיהיה גדול יותר.

20 חזרות סטיף לג דדליפט זה לא כדי לבנות שריר (למרות שזה יבנה), זה כדי למתוח את ההאמסטרינג אחרי הסקוואט.

חתירה במכונה הוא שם כי הוא אומר שבחתירה במוט קל מאוד לרמות.

הבנץ' שישי כי הוא לא מייחס תוכל כך חשיבות. דן ג'ון בא מעולם של ווייטליפטינג ששם הפרס חשוב יותר מהבנץ'. הוא גם מציין שהבנץ' נועד כדי לעבוד על החלקים שהפרס לא עובד.

הליכה עם דאמבלים זה Farmers Walk, תרגיל מוכר.. אין לי יותר מדי מה לפרט.

ממליץ לך לקרוא את כל המאמר ולא לראות רק את התוכנית בסוף. הוא נותן הסברים בדיוק למה הוא שם כל דבר.

• פותח/ת השרשור
עירבבת כאן אלמנטים של נפח גבוה + תרגילי הרמה מורכבים ונפח בעצימות של 5x5 בצורה מבולגנת ולא קשורה.

קח תוכנית מהפורטל, AB אפילו ורוץ איתה.
שמור על תרגילי בסיס בעצימות גבוהה והעלה נפח בתרגילי עזר.
זהו שאם הייתי יכול הייתי עובר כבר ל AB ממזמן מזמן אבל אני יכול מכון רק פעמיים בשבוע ומוסיף אימון בבית.
מה שאני הייתי עושה בתוכנית פה זה אימון A ביום שני אימון B בחמישי ובשבת אימון בבית.
ואז אחרי שבת ביום שני אני עושה C ואז בחמישי את A ואז שוב ביום שני את B...
פשוט לקחת FBW אחר מהפורטל ?
זה לא פאוור קלין, זה דאמבל קלין&פרס, אבל יש גם תוכניות שיש 5x5 של פאוורקלין כמו הליניארית, אני לא רואה אותך מתלונן עליה.

הסקוואט ל10 חזרות כי דן ג'ון מחשיב אותו לדרגיל שהכי בונה מסה, בכל הגוף. בנוסף, ב10 חזרות הTUT שיהיה גדול יותר.

20 חזרות סטיף לג דדליפט זה לא כדי לבנות שריר (למרות שזה יבנה), זה כדי למתוח את ההאמסטרינג אחרי הסקוואט.

הבנץ' שישי כי הוא לא מייחס תוכל כך חשיבות. דן ג'ון בא מעולם של ווייטליפטינג ששם הפרס חשוב יותר מהבנץ'. הוא גם מציין שהבנץ' נועד כדי לעבוד על החלקים שהפרס לא עובד.

ממליץ לך לקרוא את כל המאמר ולא לראות רק את התוכנית בסוף. הוא נותן הסברים בדיוק למה הוא שם כל דבר.
אז מה אתה אומר ללכת על התוכנית הזאתי ?(אני יגדל כמו שצריך מהתוכנית הזאתי?)
ואתה יכול לתת לי סרטונים על Farmers walk ועל דאמבל קלין&פרס למה אין לי מושג איך עושים את התרגילים האלה.
תודה רבה גבר !

דאמבל קלין&פרס? זה כמו קלין שעושים עם דאמבלים ואז עושים פרס בסוף? לא מכיר את התרגיל הזה

דן ג'ון יכול לחשוב מצידי שללקק את הקיר בונה הכי הרבה מסה בגוף. זה לא אומר שזה נכון. יש יתרונות בעבודה ל10 חזרות לאומת עבודה ב5 חזרות מבחינת גירוי שריר, זה נכון וזה למה הרבה בילדרים לא מסתפקים בעבודה למספר חזרות נמוך, אבל זה לא משהו שמתאמן ברמת מתחיל/בינוני צריך לחשוב עליו. עדיף להוסיף למשקלי העבודה.

מה הטעם למתוח את ההאמסטרינג אחרי הסקוואט? בשביל מה צריך את זה? זה מין סוג של סט שיעזור לך להמנע מפציעות או שיש לזה מטרה היפרטרופית כלשהי?

סבבה, אם הוא לא מחשיב בנץ' לתרגיל חשוב אז התוכנית לא נכונה לפותח הפוסט שכנראה כן רוצה לגדול ולהתחזק וכן צריך להתחשב בזה שבנץ' זה תרגיל חשוב לגדילת מסת השריר בחזה. אגב אם כבר אתה מדבר על דברים שהפרס לא עובד עליהם אז איפה לעזאזל הפרס???

אני יודע מה זה הליכה עם דאמבלים אמרתי את זה כי זה פשוט תרגיל מפגר לכלול בתוכנית אימונים למתאמן מתחיל/בינוני שיכול לעשות דברים הרבה יותר טובים עם הזמן שלו.

אני לא מעוניין לקרוא את המאמר הזה כי הוא לא מדבר לתחום שאני מתעניין בו והתוכנית היא מאוד ממוקדת ותהיה לא יעילה לרוב המוחלט של המתאמנים שאני מייעץ להם בפורום הזה.

• פותח/ת השרשור
דאמבל קלין&פרס? זה כמו קלין שעושים עם דאמבלים ואז עושים פרס בסוף? לא מכיר את התרגיל הזה

דן ג'ון יכול לחשוב מצידי שללקק את הקיר בונה הכי הרבה מסה בגוף. זה לא אומר שזה נכון. יש יתרונות בעבודה ל10 חזרות לאומת עבודה ב5 חזרות מבחינת גירוי שריר, זה נכון וזה למה הרבה בילדרים לא מסתפקים בעבודה למספר חזרות נמוך, אבל זה לא משהו שמתאמן ברמת מתחיל/בינוני צריך לחשוב עליו. עדיף להוסיף למשקלי העבודה.

מה הטעם למתוח את ההאמסטרינג אחרי הסקוואט? בשביל מה צריך את זה? זה מין סוג של סט שיעזור לך להמנע מפציעות או שיש לזה מטרה היפרטרופית כלשהי?

סבבה, אם הוא לא מחשיב בנץ' לתרגיל חשוב אז התוכנית לא נכונה לפותח הפוסט שכנראה כן רוצה לגדול ולהתחזק וכן צריך להתחשב בזה שבנץ' זה תרגיל חשוב לגדילת מסת השריר בחזה. אגב אם כבר אתה מדבר על דברים שהפרס לא עובד עליהם אז איפה לעזאזל הפרס???

אני יודע מה זה הליכה עם דאמבלים אמרתי את זה כי זה פשוט תרגיל מפגר לכלול בתוכנית אימונים למתאמן מתחיל/בינוני שיכול לעשות דברים הרבה יותר טובים עם הזמן שלו.

אני לא מעוניין לקרוא את המאמר הזה כי הוא לא מדבר לתחום שאני מתעניין בו והתוכנית היא מאוד ממוקדת ותהיה לא יעילה לרוב המוחלט של המתאמנים שאני מייעץ להם בפורום הזה.
אז איזה תוכנית FBW אתה כן ממליץ לי לקחת?
כרגע הייתי עושה את זה ואני מרגיש שדי הפסקתי להתקדם בזה:

ביום שני:
סקוואט: 3X8(סקוואט כבד)
בנץ פרס: 4X8
מתח: 3X8
מיליטרי פרס: 3X8
כפיפת מרפקים עם דאמבלים: 3X10
מקבילים: 3X8
פלאנק: 2 דקות 3 סטים בצורות שונות

אימון חמישי:
דדליפט: 2X6
סקוואט: 3X8(סקוואט קל)
בנץ פרס: 4X8
מתח: 3X8
מיליטרי פרס: 3X8
כפיפת מרפקים עם דאמבלים: 3X10
מקבילים: 3X8
פלאנק: 2 דקות 3 סטים בצורות שונות

אני רוצה לעבור לתוכנית אחרת כי גם חלק אמרו לי שזה מתכון לפציעה בכתפיים וגם אני כבר לא מי יודע מה מתקדם בה.

תוריד את הפרס באימון הראשון
תוריד את הבנץ' באימון השני

והתוכנית פחות או יותר בסדר.

למרות שאני תמיד ממליץ לכולם לקחת FBW מהתוכניות בפורטל עם חלוקת A1 A2 תגיד לי אם אתה לא מוצא.

לא מצאתי סרטון של Farmers Walk עם דאמבלים, אבל הינה סרטון עם מוט ייעודי לFarmers Walk. זה אותו עיקרון.

דאמבל קלין & פרס

אני קראתי את המאמר כבר לפני כמה חודשים, אהבתי את התוכנית, אבל הפריע לי משהו אחד- אין יום עם דדליפט כבד.. אם זה לא מפריע לך אז אני חושב שתנסה אותה.

תסתכל למעלה. פרסמתי עכשיו סרטון על דאמבל קלין &פרס.

אתה מדבר על דן ג'ון בכזה זלזול.. אני מאמין שאם מאמן ברמה עולמית, ברמה של גלן פנדליי וביל סטאר, אומר משהו- הוא כנראה יודע מה הוא אומר.

לגבי הסטיף לג, הוא רושם במאמר It's a post-squat tonic, not a training movement. אני הבנתי שזה לא למטרה היפרטרופית.

מה הכוונה שלך באיפה הפרס?

לדעתי הליכת חוואי זה תרגיל מעולה לפיתוח כוח אחיזה ושרירי ליבה.

גם אם המאמר לא מדבר לתחום שאתה מתעניין בו, לדעתי כדאי לקרוא אותו. יקח לך רק כמה דקות.

לא מצאתי סרטון של Farmers Walk עם דאמבלים, אבל הינה סרטון עם מוט ייעודי לFarmers Walk. זה אותו עיקרון.

דאמבל קלין & פרס

אני קראתי את המאמר כבר לפני כמה חודשים, אהבתי את התוכנית, אבל הפריע לי משהו אחד- אין יום עם דדליפט כבד.. אם זה לא מפריע לך אז אני חושב שתנסה אותה.

תסתכל למעלה. פרסמתי עכשיו סרטון על דאמבל קלין &פרס.

אתה מדבר על דן ג'ון בכזה זלזול.. אני מאמין שאם מאמן ברמה עולמית, ברמה של גלן פנדליי וביל סטאר, אומר משהו- הוא כנראה יודע מה הוא אומר.

לגבי הסטיף לג, הוא רושם במאמר It's a post-squat tonic, not a training movement. אני הבנתי שזה לא למטרה היפרטרופית.

מה הכוונה שלך באיפה הפרס?

לדעתי הליכת חוואי זה תרגיל מעולה לפיתוח כוח אחיזה ושרירי ליבה.

גם אם המאמר לא מדבר לתחום שאתה מתעניין בו, לדעתי כדאי לקרוא אותו. יקח לך רק כמה דקות.

לא רואה סיבה שמישהו שרוצה להתחזק יעשה דאמבל קלין/פרס. תרגיל מיותר לגמרי לדעתי. למתאמן המתחיל/בינוני. עדיף להשקיע אנרגיות בסקוואט/בנץ'/דד ליפט.

אני לא קראתי את הכתבה אז תתקן אותי אם אני טועה, אבל האם הוא ממליץ את התוכנית הזאת למתאמן מתחיל/בינוני או למתאמן מתקדם על משקלי עבודה גבוהים ושאיפה להתחרות בוייטליפטינג? כי אם הוא ממליץ את התוכנית לקבוצה הראשונה אז הוא מאמן ברמה של ביל סטאר וגלן פנדאליי בדיוק כמו הנעל שלי.

לגבי הסטיף לג, לא הולך להתווכח על מה שאני לא מבין בו. אשמח אם מישהו מבין יותר ממני יגיב בנושא הזה כי אין לי מושג איך 20 חזרות של סטיף לג עם משקל קל לאחר סקוואט תורמות במשהו.

אתה טענת שהמטרה של הבנץ' היא לעבוד על החלקים שהפרס לא עובד בהם. אז מהמשפט הזה הבנתי שבתוכנית הזאת אמור להיות פרס והבנץ' אמור להיות כ"תרגיל משלים". אולי לא הבנתי נכון.

ההליכה הזאת נראת כמו אחלה תרגיל אם אתה מתעניין בלהיות סטרונגמן, שוב, אם אתה מתאמן מתחיל תשקיע את הזמן שלך בסקוואטים ודד ליפטים כבדים. אל תתעסק בקקה.

• פותח/ת השרשור
תוריד את הפרס באימון הראשון
תוריד את הבנץ' באימון השני

והתוכנית פחות או יותר בסדר.

למרות שאני תמיד ממליץ לכולם לקחת FBW מהתוכניות בפורטל עם חלוקת A1 A2 תגיד לי אם אתה לא מוצא.
לא מסתדר עם התוכניות בפורטל כל כך.
בחלוקה של A1 וA2 אין בכלל מיליטרי פרס ואני לא יודע אם התוכנית הזאתי בסדר.
מה אתה ממליץ לי לקחת מי שם ?
יש FBW טוב שאתה ממליץ עליו ?

תודה!

למה אתה נגד קלין&פרס? תרגיל מצויין שמפתח גם התפרצות וגם כוח לחיצה. לדעתי יתרום גם לבנץ'.

אני קראתי את הכתבה די מזמן אז אני לא זוכר בדיוק, אבל אני חושב שהוא לא מדבר על רמת מתאמן. אפשר להסיק שזה בינוני-מתקדם. ואני לא חושב שהוא ממליץ אותה לקבוצה מסויימת של מתאמנים (מעבר לרמה) אלה ממליץ אותה ל General Strength.

הפרס מגיע מקלין&פרס.

כנ''ל מה שאמרתי לגבי ווייטליפטר, אני מאמין שהוא מייעד אותה לGeneral Strength.

לא מסתדר עם התוכניות בפורטל כל כך.
בחלוקה של A1 וA2 אין בכלל מיליטרי פרס ואני לא יודע אם התוכנית הזאתי בסדר.
מה אתה ממליץ לי לקחת מי שם ?
יש FBW טוב שאתה ממליץ עליו ?

תודה!
https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
בתוכנית השלישית בA2 בכתפיים לשים מיליטרי במקום מה שרשום שם.

למה אתה נגד קלין&פרס? תרגיל מצויין שמפתח גם התפרצות וגם כוח לחיצה. לדעתי יתרום גם לבנץ'.

אני קראתי את הכתבה די מזמן אז אני לא זוכר בדיוק, אבל אני חושב שהוא לא מדבר על רמת מתאמן. אפשר להסיק שזה בינוני-מתקדם. ואני לא חושב שהוא ממליץ אותה לקבוצה מסויימת של מתאמנים (מעבר לרמה) אלה ממליץ אותה ל General Strength.

הפרס מגיע מקלין&פרס.

כנ''ל מה שאמרתי לגבי ווייטליפטר, אני מאמין שהוא מייעד אותה לGeneral Strength.
אני לא נגד התרגיל הזה ספציפית. כשמדובר במתאמן המתחיל יש צורך לנצל את אפקט המתאמן המתחיל בצורה הטובה ביותר על ידי אימון בתוכנית אימונים שתתן עליה במשקלי העבודה משבוע לשבוע. התרגיל הזה לא תורם למטרה הזאת ולכן אני מתנגד לתת אותו למתאמן שיש לו את הפוטנציאל להתחזק משבוע לשבוע כי התרגיל הזה עלול לעקב את ההתקדמות.

מה אתה מגדיר כGENERAL STRENGTH? להיות בריא ולהסקוויט 80 קילו? כמעט לכל בנאדם (זכר) שמתאמן יש פוטנציאל בשנתיים הראשונות שלו להגיע מ0 לסקוואט של 3 פלטות בתוכנית אימונים שמיועדת להוספת משקלים משבוע לשבוע.
כמו שאמרתי, התוכנית תתאים למתאמן שכבר הגיע רחוק בקריירה שלו ומחפש משהו ספציפי. לא מבין למה לעשות קלין&פרס עם דאמבלים במקום פשוט לעשות קלין&ג'רק עם מוט או לעשות קלין עם פרס ולעשות את זה גם עם מוט...

• פותח/ת השרשור
https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
בתוכנית השלישית בA2 בכתפיים לשים מיליטרי במקום מה שרשום שם.

אני לא נגד התרגיל הזה ספציפית. כשמדובר במתאמן המתחיל יש צורך לנצל את אפקט המתאמן המתחיל בצורה הטובה ביותר על ידי אימון בתוכנית אימונים שתתן עליה במשקלי העבודה משבוע לשבוע. התרגיל הזה לא תורם למטרה הזאת ולכן אני מתנגד לתת אותו למתאמן שיש לו את הפוטנציאל להתחזק משבוע לשבוע כי התרגיל הזה עלול לעקב את ההתקדמות.

מה אתה מגדיר כGENERAL STRENGTH? להיות בריא ולהסקוויט 80 קילו? כמעט לכל בנאדם (זכר) שמתאמן יש פוטנציאל בשנתיים הראשונות שלו להגיע מ0 לסקוואט של 3 פלטות בתוכנית אימונים שמיועדת להוספת משקלים משבוע לשבוע.
כמו שאמרתי, התוכנית תתאים למתאמן שכבר הגיע רחוק בקריירה שלו ומחפש משהו ספציפי. לא מבין למה לעשות קלין&פרס עם דאמבלים במקום פשוט לעשות קלין&ג'רק עם מוט או לעשות קלין עם פרס ולעשות את זה גם עם מוט...
אוקיי אפשר גם להחליף בA2 את המכונה לרגליים בסקוואט קל ?

מאמנים מסויימים נותנים חשיבות גבוהה יותר לקלין (כמו דן ג'ון לדוגמה..) ומאמנים אחרים פחות (כמו מארק ריפטו). אני לא רואה סיבה למה זה יפגע בהתקדמות. חוץ מזה שהתקדמות זה לא הדבר הכי חשוב. אם הוא יאהב את התוכנית אין סיבה שהוא לא יעשה אותה, גם אם ההתקדמות תהיה איטית יותר (אבל עדיין תהיה התקדמות..).

אני מגדיר תוכנית לGeneral Strength כתוכנית לא עם כוונה לסוג מסויים של ספורט (בין אם זה פאוורליפטינגת וייטליפטינג, או סטרונגמן), שהיא לא תוכנית כמו כמו של PowerliftingToWin שמתמקדת רק בשלושת התנועות של פאוורליפטינג או תוכניות של גלן פנדליי ודן ג'ון לוייטליפטינג או תוכנית שבמרכזה יהיו מקצי סטרונגמן. אלא תוכנית שתעזור לבנאדם להתחזק.

אתה צריך לזכור שלא לכל בנאדם ה3 פלטות זה מה שגורם לו להנאה וסיפוק מאימונים. חסרות תוכניות "בילדינג" שהסקוואט הוא באמצע אימון רגליים וזה פוגע ב50% מהמשקל? למה אנשים עדיין עושים אותן? כי הם לא מחפשים את ה3 פלטות האלה. או תוכניות סטרונגמן שאין בנץ' וסקוואט אלא יש בנץ' בשיפוע ופרונט סקוואט- זה לא בסדר?

אני לא מנסה לתקוף אותך או את צורת החשיבה שלך. רק תבין שיש אנשים שהמשקל על המוט הוא לא מה שקובע להם.

ולמה קלין & פרס עם מוט זה בסדר אבל לא עם דאמבלים?

מאמנים מסויימים נותנים חשיבות גבוהה יותר לקלין (כמו דן ג'ון לדוגמה..) ומאמנים אחרים פחות (כמו מארק ריפטו). אני לא רואה סיבה למה זה יפגע בהתקדמות. חוץ מזה שהתקדמות זה לא הדבר הכי חשוב. אם הוא יאהב את התוכנית אין סיבה שהוא לא יעשה אותה, גם אם ההתקדמות תהיה איטית יותר (אבל עדיין תהיה התקדמות..).

אני מגדיר תוכנית לGeneral Strength כתוכנית לא עם כוונה לסוג מסויים של ספורט (בין אם זה פאוורליפטינגת וייטליפטינג, או סטרונגמן), שהיא לא תוכנית כמו כמו של PowerliftingToWin שמתמקדת רק בשלושת התנועות של פאוורליפטינג או תוכניות של גלן פנדליי ודן ג'ון לוייטליפטינג או תוכנית שבמרכזה יהיו מקצי סטרונגמן. אלא תוכנית שתעזור לבנאדם להתחזק.

אתה צריך לזכור שלא לכל בנאדם ה3 פלטות זה מה שגורם לו להנאה וסיפוק מאימונים. חסרות תוכניות "בילדינג" שהסקוואט הוא באמצע אימון רגליים וזה פוגע ב50% מהמשקל? למה אנשים עדיין עושים אותן? כי הם לא מחפשים את ה3 פלטות האלה. או תוכניות סטרונגמן שאין בנץ' וסקוואט אלא יש בנץ' בשיפוע ופרונט סקוואט- זה לא בסדר?

אני לא מנסה לתקוף אותך או את צורת החשיבה שלך. רק תבין שיש אנשים שהמשקל על המוט הוא לא מה שקובע להם.

ולמה קלין & פרס עם מוט זה בסדר אבל לא עם דאמבלים?
רגע אתה אומר שהתקדמות זה לא הדבר הכי חשוב? אז מה כן? אם אתה רוצה לתת למתאמן תוכנית שיהנה ממנה אז תן לו לפחות תוכנית רק עם לחיצת חזה וכפיפת מרפקים. הוא יתקדם ממנה לאט אבל הוא יהנה ממנה כי היא תהיה מורכבת רק מתרגילי אגו והפאמפ תמיד יהיה אדיר.
המטרה של כל מתאמן זהה אלה אם הוא בא לשחק בביצים. והמטרה היא להגיע לתוצאה כמה שיותר טובה כמה שיותר מהר. בשביל זה אני נותן המלצה לתוכנית שתתבסס על תרגילים מורכבים כי בהם ניתן להתקדם שבועית ולהתחזק מהר.

אני מגדיר GENERAL STRENGTH כמצב שאליו צריך לשאוף כל אתלט לפני שהוא מתחיל לעסוק בספורט הספציפי שלי. בוא נסכים שגם פוארליפטר, גם בודיבילדר וגם מי שמתמחה בזריקת כדור ברזל צריכים קודם להיות חזקים ורק אז להתחיל להתפתח בספורט הספציפי שלהם. בשביל זה קיימות תוכניות כוח, כדי להגיע לרמת כוח מסוימת, לGENERAL STRENGTH המסוים, שאחריו מי שרוצה להתעסק בספורט הספציפי שלו יכול לעשות זאת כשכבר יש לו בסיס כלשהו של כוח שאיתו הוא יכול להתפתח כמו שצריך להמשך.
מארק ריפטו מסכים עם ההגדרה שלי והוא זה שכתב כתבה ממש טובה על הNOVICE EFFECT והסביר את מה שכתבתי פה למעלה לעומק ואני ממליץ לך מאוד לקרוא את זה.

זה ממש מעצבן שבגלל שאין לך עוד מה להגיד אתה מנסה לסטות את נושא השיחה לכיוון של הנאה מאימון. כמו שאמרתי קודם, רוצה להנות מאימון לך על זה אף אחד לא מפריע לך, אבל אני לא אמליץ הנאה למתאמנים בפורום הזה. פה אני אמליץ למתאמנים את מה שהם צריכים כדי להתחזק כמה שיותר מהר.

קלין&פרס יותר טוב עם מוט כי אפשר להרים ככה יותר משקל

אני גם לא מנסה לתקוף אותך, פשוט בוא נסכם שהתוכנית הזאת לא אידיאלית לפותח הפוסט ונסגור את הסיפור.

רגע אתה אומר שהתקדמות זה לא הדבר הכי חשוב? אז מה כן? אם אתה רוצה לתת למתאמן תוכנית שיהנה ממנה אז תן לו לפחות תוכנית רק עם לחיצת חזה וכפיפת מרפקים. הוא יתקדם ממנה לאט אבל הוא יהנה ממנה כי היא תהיה מורכבת רק מתרגילי אגו והפאמפ תמיד יהיה אדיר.
המטרה של כל מתאמן זהה אלה אם הוא בא לשחק בביצים. והמטרה היא להגיע לתוצאה כמה שיותר טובה כמה שיותר מהר. בשביל זה אני נותן המלצה לתוכנית שתתבסס על תרגילים מורכבים כי בהם ניתן להתקדם שבועית ולהתחזק מהר.

אני מגדיר GENERAL STRENGTH כמצב שאליו צריך לשאוף כל אתלט לפני שהוא מתחיל לעסוק בספורט הספציפי שלי. בוא נסכים שגם פוארליפטר, גם בודיבילדר וגם מי שמתמחה בזריקת כדור ברזל צריכים קודם להיות חזקים ורק אז להתחיל להתפתח בספורט הספציפי שלהם. בשביל זה קיימות תוכניות כוח, כדי להגיע לרמת כוח מסוימת, לGENERAL STRENGTH המסוים, שאחריו מי שרוצה להתעסק בספורט הספציפי שלו יכול לעשות זאת כשכבר יש לו בסיס כלשהו של כוח שאיתו הוא יכול להתפתח כמו שצריך להמשך.
מארק ריפטו מסכים עם ההגדרה שלי והוא זה שכתב כתבה ממש טובה על הNOVICE EFFECT והסביר את מה שכתבתי פה למעלה לעומק ואני ממליץ לך מאוד לקרוא את זה.

זה ממש מעצבן שבגלל שאין לך עוד מה להגיד אתה מנסה לסטות את נושא השיחה לכיוון של הנאה מאימון. כמו שאמרתי קודם, רוצה להנות מאימון לך על זה אף אחד לא מפריע לך, אבל אני לא אמליץ הנאה למתאמנים בפורום הזה. פה אני אמליץ למתאמנים את מה שהם צריכים כדי להתחזק כמה שיותר מהר.

קלין&פרס יותר טוב עם מוט כי אפשר להרים ככה יותר משקל

אני גם לא מנסה לתקוף אותך, פשוט בוא נסכם שהתוכנית הזאת לא אידיאלית לפותח הפוסט ונסגור את הסיפור.

אני אמרתי משהו על זה שמתאמן צריך רק בנץ' וקרלס? מתאמן צריך תוכנית מאוזנת, אבל לא בהכרח תוכניות כמו SS שהמטרה בהן היא להתקדם כמה שיותר מהר. גם אתה המלצת על FBW עם ווליום יחסית גבוה (לפחות יותר גבוה מSS) ככה שההתקדמות תהיה איטית יותר. הכוונה שלי בהנאה היא שהמתאמן לא צריך לעשות SS (לא דווקא SS אבל כבר העלתי אותה אז נשתמש בה כדוגמה) כי הוא צריך להגיע ל3 פלטות הכי מהר שאפשר אבל הוא סובל מכל רגע. מתאמן צריך לאהוב את מה שהוא עושה כדי להתמיד.

גם SS היא תוכנית לGeneral Strength כי היא לא ספציפית לספורט מסויים. אני לא מסכים איתך שאתה צריך להיות חזק לפני שאתה מתחיל בספורט שלך. לא סתם קיימות תוכניות (גם של גלן פנדליי שהזכרתי קודם, הוא כתב תוכנית לוייטליפטינג) שהן מיועדות למתחילים בספורט. בשביל להתקדם בספורט מסויים אתה צריך להתאמן בו.

אתה פאוורליפטר נכון? ממליץ לך לראות את הסרטון הראשון: (וגם את האחרים אם מעניין אותך..)
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programs/

שוב, הנאה מבחינתי היא לא לפמפם בייספס כל היום אלא לבחור תוכנית מאוזנת אבל שלא תסבול ממנה. הכרתי הרבה אנשים שניסו לעשות SS (אני בעצמי לא עשיתי, ומתחרט על כך) שהתוכנית לא התאימה להם, כי הם לא הסתדרו עם העלייה הכל כך קיצונית. זה לא אומר שהתוכנית רעה, אלא שהתוכנית לא מתאימה לכולם. היא מתאימה לאלה שמחפשים התקדמות מהירה. אותו דבר אפשר להגיד על הצד השני (ניקח את התוכנית שפורסמה פה)- היא תאפשר התקדמות (לא כל אימון אבל בהחלט כל שבוע, במיוחד כשפותח האשכול מתאמן מתחיל ואם הוא אוכל מספיק) וגם היא מציעה תרגילים שלא נמצאים בכל תוכנית, ואולי זה מה שמתאמן מחפש. אבל, אולי היא לא תקדם במשקלי עבודה כמו שמתאמן מסויים מחפש. הכל תלוי במתאמן ובמה שהוא מחפש.

מוט נגד דאמבלים זה דיון אחר לגמרי, שאני אפילו לא מתכווח להכנס אליו מכיוון שהוא כל כך שנוי במחלוקת חח

אין לי בעיה שהיא לא מתאימה לפותח האשכול, יש לי בעיה עם התגובה שלך על התוכנית. התגובה הראשונה שאני ציטטתי היא שהתגובה שלך על בחירת התרגילים ה"נוראה" ובמיוחד המשפט שאמרת על מאמן בעל שם עולמי כאילו הידע שלך גדול משלו (באמת שלא בקטע מזלזל)

אני אמרתי משהו על זה שמתאמן צריך רק בנץ' וקרלס? מתאמן צריך תוכנית מאוזנת, אבל לא בהכרח תוכניות כמו SS שהמטרה בהן היא להתקדם כמה שיותר מהר. גם אתה המלצת על FBW עם ווליום יחסית גבוה (לפחות יותר גבוה מSS) ככה שההתקדמות תהיה איטית יותר. הכוונה שלי בהנאה היא שהמתאמן לא צריך לעשות SS (לא דווקא SS אבל כבר העלתי אותה אז נשתמש בה כדוגמה) כי הוא צריך להגיע ל3 פלטות הכי מהר שאפשר אבל הוא סובל מכל רגע. מתאמן צריך לאהוב את מה שהוא עושה כדי להתמיד.

גם SS היא תוכנית לGeneral Strength כי היא לא ספציפית לספורט מסויים. אני לא מסכים איתך שאתה צריך להיות חזק לפני שאתה מתחיל בספורט שלך. לא סתם קיימות תוכניות (גם של גלן פנדליי שהזכרתי קודם, הוא כתב תוכנית לוייטליפטינג) שהן מיועדות למתחילים בספורט. בשביל להתקדם בספורט מסויים אתה צריך להתאמן בו.

אתה פאוורליפטר נכון? ממליץ לך לראות את הסרטון הראשון: (וגם את האחרים אם מעניין אותך..)
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programs/

שוב, הנאה מבחינתי היא לא לפמפם בייספס כל היום אלא לבחור תוכנית מאוזנת אבל שלא תסבול ממנה. הכרתי הרבה אנשים שניסו לעשות SS (אני בעצמי לא עשיתי, ומתחרט על כך) שהתוכנית לא התאימה להם, כי הם לא הסתדרו עם העלייה הכל כך קיצונית. זה לא אומר שהתוכנית רעה, אלא שהתוכנית לא מתאימה לכולם. היא מתאימה לאלה שמחפשים התקדמות מהירה. אותו דבר אפשר להגיד על הצד השני (ניקח את התוכנית שפורסמה פה)- היא תאפשר התקדמות (לא כל אימון אבל בהחלט כל שבוע, במיוחד כשפותח האשכול מתאמן מתחיל ואם הוא אוכל מספיק) וגם היא מציעה תרגילים שלא נמצאים בכל תוכנית, ואולי זה מה שמתאמן מחפש. אבל, אולי היא לא תקדם במשקלי עבודה כמו שמתאמן מסויים מחפש. הכל תלוי במתאמן ובמה שהוא מחפש.

מוט נגד דאמבלים זה דיון אחר לגמרי, שאני אפילו לא מתכווח להכנס אליו מכיוון שהוא כל כך שנוי במחלוקת חח

אין לי בעיה שהיא לא מתאימה לפותח האשכול, יש לי בעיה עם התגובה שלך על התוכנית. התגובה הראשונה שאני ציטטתי היא שהתגובה שלך על בחירת התרגילים ה"נוראה" ובמיוחד המשפט שאמרת על מאמן בעל שם עולמי כאילו הידע שלך גדול משלו (באמת שלא בקטע מזלזל)
נכון! מתאמן צריך לאהוב את מה שהוא עושה! זה למה אני לא דוחף SS לכל אחד. SS תקדם אנשים הכי הרבה אבל תתאים רק לאלה שמוכנים לעשות סקוואטים 3 פעמים בשבוע וללמוד טכניקות כמו שצריך. כשמישהו שואל שאלות על FBW/AB או כל פיצול אחר אני אף פעם לא שולח אותו בכוח לSS. אבל התוכנית הספציפית הזאת לדעתי פחות טובה מפיצול FBW/AB רגיל כי למרות שבהם אתה לא תתקדם במשקלים משבוע לשבוע הם נותנים יותר מבחינת היפרטרופיה בגלל עבודה יסודית יותר על שרירי הגוף ונפח טוב. אני חושב שגם מתאמן שעובד בפיצולים יעדיף לעשות תרגילי בסיס בנפח נמוך עם טווח חזרות נמוך כ"בסיס" לתוכנית ולא דברים בסגנון סקוואט ל10 חזרות או קלין&פרס.

נכון מאוד אתה צודק עוד פעם! SS היא לא תוכנית ליפטינג! היא תוכנית התחזקות בסיסית! אתה אולי לא מסכים איתי בנוגע לזה שצריך להיות חזק לפני עבודה נוספת בספורט מסוים אבל אולי תסכים אחרי שתקרא לפחות את החצי עמוד הראשון של המאמר הזה:
http://startingstrength.com/articles/novice_effect_rippetoe.pdf
אני לא טוב בלהסביר את עצמי כמו מארק ריפטו והמאמר הזה שכנע אותי שכוח זה מה שאידיאלי לכל אתלט מתחיל

אני פוארליפטר ואני מכיר את היוטובר הזה והוא אחלה בחור. אני לא ראיתי את הסרטון הספציפי הזה אני אראה אותו בהזדמנות אבל אני מאמין בשיטה שתומכים בה פה בפורום. SS -> לינארית -> טקסס או 5/3/1 -> סמולוב/קורטה/דברים מתקדמים אחרים. אני דיי מבין בחלק לא קטן מהתוכניות האלה.

ושוב אתה צודק! אבל מה שמפריע לי בדיון הזה זה שאתה משנה נושא. אחרי שקטלתי את התוכנית הזאת אתה מנסה להעביר את נושא הדיבור ל"צריך להינות באימון" ואין לי מה להגיד לך כי אתה פשוט צודק וכן צריך להנות באימון! אז אם אתה רוצה להמשיך לדבר על זה אז אין טעם כי אנחנו מסכימים זה עם זה. יודע מה? אני אהיה גבר איתך, מי שרואה את התוכנית הזאת ומתאמן בשביל הכיף וחושב שיהנה ממנה שילך על זה 😃

לגבי הדיון של מוט נגד דאמבלים הדיון לא עד כדי כך שנוי במחלוקת. מוט יותר טוב לכוח ודאמבלים יותר טובים לפרופורציות בין הידיים. כל עוד אין לך מחסורי פרופורציות בעייתיים לדעתי אין טעם בכלל לעבוד עם דאמבלים כי במוט אתה תרים יותר משקל.

אני מבין שיש לך בעיה עם התגובה שלי אבל אין לך מה להגיד על כל הטענות שלי לתוכנית חוץ מזה שהתוכנית כיפית אז מי שנהנה ממנה צריך לעשות אותה אז אני לא יודע מה עוד להגיד לך. אני הסברתי במפורט את כל הבעיות שלי עם התוכנית ולמה מתאמן שמסוגל להתקדם מאימון לאימון יעדיף לעשות תוכנית להתקדמות שבועית ומה שאתה עונה כל פעם מחדש זה "אבל זה כיף יותר".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית