הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שאלה בקשר למילטרי פרס

Dedquat

משתמש מתחיל
66
14
נק' מוניטין:
39
66
14
מתאמנת FBW

יודעת שהתרגיל עדיף לתרגול עם מוט אולימפי, אבל מתוך סקרנות רציתי לדעת אם כמשתמשים במוט W בתוספת משקל (אם בכלל אפשרי לבצע את התרגיל עם המוט הזה), יש הבדל בתנועה או בעבודה לה מיועד התרגיל?
מתוך סקרנות- כי עם מוט אולימפי האחיזה רחבה יותר, השאלה אם בעבודה צרה העבודה אחרת על הכתפיים.

תודה! 😃

מתאמנת FBW

יודעת שהתרגיל עדיף לתרגול עם מוט אולימפי, אבל מתוך סקרנות רציתי לדעת אם כמשתמשים במוט W בתוספת משקל (אם בכלל אפשרי לבצע את התרגיל עם המוט הזה), יש הבדל בתנועה או בעבודה לה מיועד התרגיל?
מתוך סקרנות- כי עם מוט אולימפי האחיזה רחבה יותר, השאלה אם בעבודה צרה העבודה אחרת על הכתפיים.

תודה! 😃
התרגיל מבוצע עם מוט אולימפי ולא עם W, לדעתי האישית..גם למען בריאות המפרקים שלך הימנעי מפרס עם מוט W.

ולמען הסר הספק, אני די בטוח שאת מתכוונת לתרגיל הקלאסי Overhead Press ולא מיליטרי פרס שהוא תרגיל שונה במעט, בעיקר ברוחב העמידה.
הרוחב האידיאלי יהיה קצת מעבר לרוחב הכתפיים. מס' סנטימטרים. (אני אוחז כ-5 ס"מ מעבר לכתף)

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאתה צודק בקשר לתרגיל 😃
התנועה שמבוצעת היא דחיקה של המוט מעל הראש תוך הזזת הראש כלפי פנים (אם תיארתי את זה נכון 😅)
ובכל אופן, יש הבדל? ואם זה Overhead press, עדיין להימנע ממוט W?

יש מצב שאתה צודק בקשר לתרגיל 😃
התנועה שמבוצעת היא דחיקה של המוט מעל הראש תוך הזזת הראש כלפי פנים (אם תיארתי את זה נכון 😅)
ובכל אופן, יש הבדל? ואם זה Overhead press, עדיין להימנע ממוט W?
במוט W יש עיקום שגורם לך "לשבור" את מפרק היד לאחור, ובמקומות שזה שטוח זה נורא רחב.
אם את יכולה, יש מכוני כושר עם מוטות "קצרים" של 14 ק"ג. עדיף.

כמו כן,
הנה סרטון מצויין שמסביר על התרגיל:

• פותח/ת השרשור
יש לי את כל סוגי המוטות במכון, שאלתי מתוך סקרנות..
תודה רבה על ההתייחסות והתשובות המהירות!
אקח לתשומת ליבי:)

אני חושבת שגם הצורה של מוט תפריע לתנועה הדחיפה מעלה והסנכרון עם הראש.
הסיבה היחידה שבגללה היית שוקלת להשתמש במוט W היא המשקל שלו ואז עדיף פשוט להשתמש במוט בנות.
דרך אגב מוט בנות גם לרוב דק יותר ומבחינה זו יכול להיות נוח יותר לתרגיל.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני משתמשת במוט של 20 קילו, תהיתי אם שימוש במוט W הוא לצורך אחיזה צרה יותר ואז העבודה היא על חלק אחר של הכתף

מוט W לא קשור לא ל מיליטרי ולא ל OHP תעשי עם מוט רגיל

עדיין לא הבנתי למה המציאו את המוט הזה....

למה המציאו את המוט הזה
לאותם מקרים בהם אתה רוצה אחיזה שאינה בפרונציה ואינה בסופינציה ובכל זאת רוצה לעבוד עם מוט ולא עם משקולות יד. ראיתי הרבה לוחצים לחיצה צרפתית וגם כפיפות מרפקים עם המוט הזה.

מתאמנת FBW

תודה! 😃
לא להשתמש במוט W במילטרי פרס ולא בשום תרגיל מורכב אחר...
באחיזה צרה העומס יהיה יותר על הכתף הקדמית.

Back
למעלה תחתית