הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות איטית בבנץ' יחסית לשאר

• פותח/ת השרשור Dmi3
  • פורסם בתאריך

Dmi3

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום,
אני מתאמן כח שנה בלבד.
בהתחלה עבדתי עם תוכנית SS קצת מוקלת ועכשיו אני עובד עם מד קאו.
תמיד הייתי חלש יותר בפלג גוף עליון אבל הבעיה ששמתי לב אליה היא שבכל תרגיל אחר (סקוואט, דדליפט, אפילו מילטרי ומקבילים עם משקל) אם אני נתקע, אחרי ריסט אני חוזר הרבה יותר חזק ומצליח להתקדם.
בבנץ' כל ריסט מביא אותי חזרה ל+-2.5 קילו מהשיא הקודם.

מה אני חשבתי שיכול להיות הסיפור?

1. אוכל- אני עוסק באומנויות לחימה וסבולת ולהשאר מתחת ל90 קילו זה מאוד חשוב לי. אני מנסה לאכול כמה שיותר אבל מנסה לא להגיע לאיזה +2000 קלוריות.
2. לשאלת תרגילי עזר- יש לי אימון של בנץ' 5X5, אימון של פרס, ואימון של בנץ' עם שלשה כבדה ושמינייה שאחריו יש מקבילים 8X2. בהתחלה חשבתי שהתלת ראשי חלש, אבל לאחרונה התקדמתי אפילו עוד בפרס (60*5) ומקבילים עם משקל (30 קילו) ובבנץ'- אותו משקל שלפני הריסט- לא הצלחתי לבצע 5X95.
3. רוחב אחיזה, בסרטונים שאעלה אני דווקא הצרתי את האחיזה מבדרך כלל, אני שם את אצבע הטבעת על החישוק של המוט, חשבתי שאולי בגלל שאני 187, (88 קילו), הייתי צריך לאחוז תמיד רחב יותר ולכן כל אימוני הבנץ' שעשיתי לא חיזקו לי את החזה ועכשיו אני כושל.

וגם.. שמתי לב שבסטים שהצלחתי המוט הולך ישר-פלס למעלה למטה, ובסט שלא הצלחתי המוט מטייל אבל אני לא יודע אם זאת הסיבה או התוצאה 😛

וכמובן אם יש לכם רעיון אחר למה זה קורה, אשמח לעזרה!
הסרטונים זה 75, 85, והכשל ב95

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הפרס די חלש יחסית לבנץ'. כנראה שהגיע הזמן לתכנון עם נפח יותר גבוה בלחיצות.

כן, אני לא מרים משקלים מטורפים, אבל העניין שכשנתקעתי בפרס עשיתי ריסט והתקדמתי ובבנץ' זה לא ככה. חשבתי פעם שעל כל 10 קילו שאתקדם בבנץ' אתקדם 2.5 בפרס... ועכשיו זה כבר לא ככה.

יש לך המלצות למה בדיוק לעשות? לשנות תוכנית? אילו תרגילים להוסיף/להוריד וכמה?

... כן, אני אוכל יותר מ3000 ביום, התכוונתי למאז חיובי של 2000, בהגזמה כמובן

כן, אני לא מרים משקלים מטורפים, אבל העניין שכשנתקעתי בפרס עשיתי ריסט והתקדמתי ובבנץ' זה לא ככה. חשבתי פעם שעל כל 10 קילו שאתקדם בבנץ' אתקדם 2.5 בפרס... ועכשיו זה כבר לא ככה.

יש לך המלצות למה בדיוק לעשות? לשנות תוכנית? אילו תרגילים להוסיף/להוריד וכמה?

... כן, אני אוכל יותר מ3000 ביום, התכוונתי למאז חיובי של 2000, בהגזמה כמובן

אם אתה מתעקש להשאר על אותו משקל גוף, הייתי ממליץ למצות את ההתקדמות בפרס ואחרי זה לעבור לתוכנית עם יותר נפח. משהו בסגנון 5x5 המתקדמת של starr/pendlay.

אני מדבר רק על הלחיצות, לא על כל התוכנית. ואמרת שאתה עושה בנץ' 5x5, זה לא נשמע כמו מדקאו.

• פותח/ת השרשור
אני מדבר רק על הלחיצות, לא על כל התוכנית. ואמרת שאתה עושה בנץ' 5x5, זה לא נשמע כמו מדקאו.
אימון ראשון זה 5 חזרות, 5 סטים פרמידה בקפיצות של 10. אימון שני אין בנץ' ואימון שלישי 4 סטים ראשונים של יום 1 , עוד סט עם +2.5% משקל מסט חמש של אימון 1. וסט שישי שמיניה עם משקל מסט 3.
ואז שבוע הבא השלשה הופכת לחמישיה.
זה מדקאו לא?
5*: 55, 65, 75, 85, 95

5* 55,65,75,85. 3*97, 8*75

שבוע הבא...
5* ... 97...

• פותח/ת השרשור
כן, זה לא היה מובן בהתחלה. תסיים את ההתקדמות ותעבור לטקסס.
כוונתך שאני אמשיך מדקאו ורק את הלחיצות אבצע בטקסס מטוד? או להמשך להשאר תקוע בבנץ' כל עוד אני ממצה את המדקאו ואז שאני נתקע בכל השאר לעבור לטקסס בכל התרגילים.

ואם התכוונת לאופציה הראשונה, איזה שילוב אתה ממליץ בין אימוני המדקאו לאימונים מטקסס?
תודה.

כוונתך שאני אמשיך מדקאו ורק את הלחיצות אבצע בטקסס מטוד? או להמשך להשאר תקוע בבנץ' כל עוד אני ממצה את המדקאו ואז שאני נתקע בכל השאר לעבור לטקסס בכל התרגילים.

ואם התכוונת לאופציה הראשונה, איזה שילוב אתה ממליץ בין אימוני המדקאו לאימונים מטקסס?
תודה.

הכוונה הייתה לשנות רק את הלחיצות. יש הרבה וריאציות של טקסס. תבחר כאן משהו שנראה לך:

http://www.barbellmedicine.com/weightlifting/12-ways-to-skin-the-texas-method/

• פותח/ת השרשור
הכוונה הייתה לשנות רק את הלחיצות. יש הרבה וריאציות של טקסס. תבחר כאן משהו שנראה לך:

http://www.barbellmedicine.com/weightlifting/12-ways-to-skin-the-texas-method/
אוקיי, תודה אבל עכשיו סיבכת אותי 😃 . אני קראתי על טקסס באתר וחשבתי לעשות ככה:

1. אימון מדקאו 5*5 יחד עם בנץ' על נפח,
2. אימון מדקאו קל (כולל גם פרס), עם בנץ' קל 3*3.
3. אימון מדקאו שלשות ושמיניות עם אימון בנץ' עצים.

נראה הגיוני בעינייך?

מודה על העזרה

אוקיי, תודה אבל עכשיו סיבכת אותי 😃 . אני קראתי על טקסס באתר וחשבתי לעשות ככה:

1. אימון מדקאו 5*5 יחד עם בנץ' על נפח,
2. אימון מדקאו קל (כולל גם פרס), עם בנץ' קל 3*3.
3. אימון מדקאו שלשות ושמיניות עם אימון בנץ' עצים.

נראה הגיוני בעינייך?

מודה על העזרה

לא, פשוט קח את התבנית הראשונה שיש בלינק (רק את הלחיצות) ותחליף את כל הלחיצות של מדקאו בזה.

לחיצות לוקחות הרבה יותר זמן לפתח מאשר את הכוח בתרגילים שמערבים רגליים ותחת, זה די הגיוני שיקח יותר זמן. לרוב האנשים אין רקע קודם באימונים עם שכיבות סמיכה או לחיצות חזה או מקבילים...

בכל מקרה אני ממליץ להתחיל לצאת מהנורמה הרגילה של 5*5 וכו' ולהתחיל לפתח את הפלג גוף עליון כמו בילדר, יש סיבה שבילדרים בדכ לוחצים חזה טוב וזה כי הם פשוט עם ידיים וכתפיים וחזה מפותחים. הייתי עושה פשוט יום אחד כבד למשל בבנץ פרס עם שלשה או שתיים כבדות ואחריהן עובר לטחון עשיריות בפרס, וביום השני עושה אותו דבר רק עם הפרס כבד ועשיריות בבנץ

הייתי עושה פשוט יום אחד כבד למשל בבנץ פרס עם שלשה או שתיים כבדות ואחריהן עובר לטחון עשיריות בפרס, וביום השני עושה אותו דבר רק עם הפרס כבד ועשיריות בבנץ
זה בערך הצורה של 5/3/1, הבנתי שלרוב שעשו זה לא עבד בלחיצות (אני ביניהם)

זה בערך הצורה של 5/3/1, הבנתי שלרוב שעשו זה לא עבד בלחיצות (אני ביניהם)
הבעיה שכל מי שעשה 531 כאן בפורום לרוב לא מתאים לתוכנית, זו תוכנית לאנשים שעברו מספיק זמן ומבינים למה עושים דברים ולא עוקבים אחרי טבלאות כמו תוכי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית