הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חלב - לסיכום

Majin Buu

משתמש משקיע
2,798
1,872
נק' מוניטין:
4,840
2,798
1,872
אני כל הזמן שומע דעות מנוגדות על חלב, igf1 אסטרוגן ג'ינו ועוד.
אחת ולתמיד, הוא באמת כזה רע? \ כמה כדאי להוסיף אותו?
@SweetBamba @coldfire

Arnold@
אין לי זמן להגיב פה ולקרוא הכל ,אבל ,רוב המאכלים שאתה אוכל גורמים להפרשה של הורמונים ולפעמים גם לסטרואידים ולא מבינים עדיין את העניין. במקרה של חלב האסטרוגן ושאר ההורמונים האנבולים עולים גם כשאוכלים מוצרי חלב גמו גבינות צהובות ויוגורטים ועדיין העדויות שקיימות כרגע (ורוב העדויות במדעי התזונה תצפיתיות ולא התערבותיות מסיבות ברורות) מראות שגבינות צהובות ויוגורטים מאריכים חיים או לא מקצרים אותם ומסייעים לצפיפות העצם.

חלב ניגר כנראה מקצר חיים אם בכלל בגלל שהוא גורם לתגובה דלקתית. תקרא את הלינק האחרון שהבאת כמו שצריך בבקשה ,גם אני הבאתי אותו לכאן לא מזמן.

החוקרים במחקר :
" The present data on men and children indicate that estrogens in milk were absorbed, and gonadotropin secretion was suppressed, followed by a decrease in testosterone secretion. Sexual maturation of prepubertal children could be affected by the ordinary intake of cow milk.."

וזה מוויקפדיה : 'Gonadotropin deficiency due to pituitary disease results in hypogonadism, which can lead to infertility'
ועוד לא דיברנו על בעיות הפוריות שיש בזמנים שלנו

שוב פעם אומר שגם אם ההשפעה היא זמנית, זאת השפעה שלילית שלא הולכת בד בבד עם הבריאות שאליה שואף כל גבר ממוצע, השואף להיות עם מצב רוח טוב, אחוז שומן נמוך, גוף מפותח, דומיננטיות וכל היתרונות של טסט' גבוה

נ.ב אני כמעט מצליח לשכנע את עצמי
ממש לא קראתי כמו שצריך ואני עוד אעבור על זה בסופ"ש אבל לי נראה שיש סיבות טובות לכך שזה מחקר מבודד שלא התייחסו אליו כלכך ,התוצאות מוצגות בצורה מעט מוגזמת. אז חצי שעה-שעה אחרי שאתה צורך חלב הגוף מאזן מיידית עליה קטנטנה בהורמונים על ידי הפרשה מהירה של העודפים בשתן. הכמויות שם ממש קטנות ועוד ל600 מיליליטר חלב. מה גם שזו בערך הכמות שהיית מצפה שתספג מהחלב מראש (~5%) וסטיית התקן שם היא ממש פסיכית לכל כך מעט משתתפים ,אני לא מבין מה הם מופתעים.

לי נראה שזה דווקא מעיד על כך שזה לא אמור להזיק לאנשים בריאים .הייתי מתמקד יותר בהשפעות על הפרשת הורמוני גדילה ,היא בד"כ לא כלכך עדינה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעבר פתחתי פוסטים בעניין ואפילו עוררתי סערה בישראלבודי שלאחריה קיבלתי באן.

אני צורך מוצרי חלב מזה 7 שנים בכמויות 1-7 קג ביום. אני שוקל 90 קילו וכל החלבון והתזונה שלי בבסיסה מכילה טבורוג\קוטג\גבינה לבנה\סקי וכו- כק"ג ביום- בין 100 ל 150 גרם חלבון ביום ממוצרי גבינה.

אין לי רגישות לחלב, אף פעם לא שילשלתי ואפילו כששתיתי חלב מקולקל הרגשתי סבבה.
מה שכן בגיל 17 אישפזו אותי במחלקת אורולוגיה בגלל דלקת, מה שרוב הסיכוים קשור לכמויות עצומות של חלב ששתיתי- 5 ליטרים(אחוז אחד).
אי אפשר להוכיח זאת, כמו גם שאי אפשר להוכיח שהעצמות שלי מאוד חזקות ואף פעם לא שברתי כלום למרות השתתפות בIMPACT SPORT.
בשבילי- ליטר שתיים זה סבבה, לא הגזמה אלא פשוט דרך להשלים ערכים. בשביל מישהו אחר(הרבה אנשים שאני מכיר, מספיק כוס אחת כדי שישלשל)- לא בהכרח.

אנחנו לא חיים בעולם שחור לבן, כולם שונים. אז אצלי רמות הטסט גבוהות מהרגיל,עצמות חזקות ואין תסמיני אלרגיה או אסטמה בגלל חלב. אבל יש אנשים שזה גורם להם לדברים הפוכים..
אגב IGF1 מוזכר כחומר מסרטן לגוף אבל הוא מפורק בקיבה ולא נכנס למחזור הדם.
אריק אבני מזכיר בספר שלו, שותי החלב שאסטמה אפשר לרפא בעזרת הפסקת צריכת מוצרי חלב, ניסיתי חודש וחצי-לא פעל הפסקתי.
חלב כמו כל מזון אחר לא מושלם ולא מתאים לכולם.

אז שואלים למה לצרוך מוצרי חלב אם אפשר להימנע? באותה מידה אפשר להימנע מבשר ומאוכל בכללי(צום). חלב תמיד היה וישאר המזון הכי טוב שניתן לצרוך אחרי אימון, בגלל האפקט האנאבולי שלו- ויש גם מחקרים בנושא, להלן שתיים אבל יש מספיק:
http://www.webmd.com/diet/20100528/drinking-milk-may-boost-benefits-of-a-workout
http://www.webmd.com/fitness-exercise/20070808/milk-the-best-muscle-builder

אז גם אם ניקח בחשבון שהוא מסרטן,עושה אסטמה,לא נספג וכו- הוא עדיין אנאבולי. לבנות מסת שריר גדולה אף פעם לא הייתה פעולה טבעית או בריאה. מי שבוחר כיוון רוצה להגיע לגודל או כח מסוים לוקח סיכונים.
ושוב אין עדיין הוכחות חותחות לנזק שהוא גורם, הרי כל חברה וכל מדינה מייצרת חלב שונה!(חלב ברוסיה לדוגמא הרבה יותר שמן אבל גם טעים),(הייתי במפעלי יוטבתה ותנובה והיצור שונה בכל אחד).
אין על שוקו עם חלב,טבורוג עם חלב,נס עם חלב,חביתה עם חלב,פיבר 1 עם חלב..
קולדפייר צודק- ההוכחה חייבת לבוא למה לא לצרוך, ולא לפרט אלא לכלל האוכלוסיה האנושית. 📢
עד כמה הוא כבר מסרטן?🫤
במקרה של חלב האסטרוגן ושאר ההורמונים האנבולים עולים גם כשאוכלים מוצרי חלב גמו גבינות צהובות ויוגורטים ועדיין העדויות שקיימות כרגע (ורוב העדויות במדעי התזונה תצפיתיות ולא התערבותיות מסיבות ברורות) מראות שגבינות צהובות ויוגורטים מאריכים חיים או לא מקצרים אותם ומסייעים לצפיפות העצם.

חלב ניגר כנראה מקצר חיים אם בכלל בגלל שהוא גורם לתגובה דלקתית. תקרא את הלינק האחרון שהבאת כמו שצריך בבקשה ,גם אני הבאתי אותו לכאן לא מזמן.

לי נראה שזה דווקא מעיד על כך שזה לא אמור להזיק לאנשים בריאים .הייתי מתמקד יותר בהשפעות על הפרשת הורמוני גדילה ,היא בד"כ לא כלכך עדינה.
אז כן יש עדות לעליה בהורמונים אנאבולים? אם כן אשמח לרפרנס ואם פרסמת כבר תגיד, יש פה 7 עמודים של ויכוחים אז כנראה פספסתי 😃

מה זה חלב ניגר?

מה הכוונה בפרשה לא כל כך עדינה? אני מניח שזה פן חיובי אבל שוב אשמח לרפרנס 😃

חלב ניגר= נוזלי רגיל.

יש יוגורטים שהם בסדר.

רפרנסים נביא בסופ"ש אחרי מספיק שעות שינה.

• פותח/ת השרשור
חלב ניגר= נוזלי רגיל.

יש יוגורטים שהם בסדר.

רפרנסים נביא בסופ"ש אחרי מספיק שעות שינה.
אז לא הבנתי ממש את העמדה שלך, אתה בעד\נגד\סתם זורק עובדות לשטח?
איך אתה חושב שליטר וחצי חלב ביום שיפיעו לטווח הרחוק מבחינה של עלייה במסת שריר\כוח\עלייה בשומן\בריאות?
תודה:)

עד כמה הוא כבר מסרטן?🫤

אז כן יש עדות לעליה בהורמונים אנאבולים? אם כן אשמח לרפרנס ואם פרסמת כבר תגיד, יש פה 7 עמודים של ויכוחים אז כנראה פספסתי 😃

מה זה חלב ניגר?

מה הכוונה בפרשה לא כל כך עדינה? אני מניח שזה פן חיובי אבל שוב אשמח לרפרנס 😃
http://www.pcrm.org/health/health-topics/milk-consumption-and-prostate-cancer

ממה שהבנתי הוא מעלה את הסיכוי לסרטן העורמונית בצורה משמעותית, אבל הי בכל מקרה אחרי גיל 60 נשב על TRT ..

• פותח/ת השרשור
Arnold@
אין לי זמן להגיב פה ולקרוא הכל ,אבל ,רוב המאכלים שאתה אוכל גורמים להפרשה של הורמונים ולפעמים גם לסטרואידים ולא מבינים עדיין את העניין. במקרה של חלב האסטרוגן ושאר ההורמונים האנבולים עולים גם כשאוכלים מוצרי חלב גמו גבינות צהובות ויוגורטים ועדיין העדויות שקיימות כרגע (ורוב העדויות במדעי התזונה תצפיתיות ולא התערבותיות מסיבות ברורות) מראות שגבינות צהובות ויוגורטים מאריכים חיים או לא מקצרים אותם ומסייעים לצפיפות העצם.

ממש לא קראתי כמו שצריך ואני עוד אעבור על זה בסופ"ש אבל לי נראה שיש סיבות טובות לכך שזה מחקר מבודד שלא התייחסו אליו כלכך ,התוצאות מוצגות בצורה מעט מוגזמת. אז חצי שעה-שעה אחרי שאתה צורך חלב הגוף מאזן מיידית עליה קטנטנה בהורמונים על ידי הפרשה מהירה של העודפים בשתן. הכמויות שם ממש קטנות ועוד ל600 מיליליטר חלב. מה גם שזו בערך הכמות שהיית מצפה שתספג מהחלב מראש (~5%) וסטיית התקן שם היא ממש פסיכית לכל כך מעט משתתפים ,אני לא מבין מה הם מופתעים.

תודה על התגובה העניינית, הלינקים שהבאתי הם מחיפוש קצר באינטרנט ואין לי עמדה חד משמעית בנושא צריכת החלב
היה נסיון לנהל דיון עם טיעונים בעד ונגד צריכת מוצרי חלב הנתקל בקשיים עקב קושי כזה או אחר של חלק מהמשתתפים.
אשמח אם תתעמק במחקרים אלו ואחרים שיש בנושא ותתן חוות דעת בנושא.

היה נסיון לנהל דיון עם טיעונים בעד ונגד צריכת מוצרי חלב הנתקל בקשיים עקב קושי כזה או אחר של חלק מהמשתתפים.
אהבתי את זה שאתה מאשים אחרים בחוסר הלוגיקה הבסיסית שלך

מה הכוונה בפרשה לא כל כך עדינה?
ברק התכוון לכתוב "יש השפעה על הפרשת הורמוני גדילה ,היא בד"כ לא כלכך עדינה." כלומר מה שלא עדין הוא הההשפעה, כלומר יש השפעה ניכרת (די ברור אם זוכרים שהחלב נועד לזרז גדילה אצל עגלים).

• פותח/ת השרשור
ברק התכוון לכתוב "יש השפעה על הפרשת הורמוני גדילה ,היא בד"כ לא כלכך עדינה." כלומר מה שלא עדין הוא הההשפעה, כלומר יש השפעה ניכרת (די ברור אם זוכרים שהחלב נועד לזרז גדילה אצל עגלים).
פעם אחרונה שבדקתי אני לא עגל 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית