הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים לבחורה מתחילה

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
היי,פורום נשים 😃 ... מפחיד פה ,מקווה שאתן לא נושכות .
בקיצצצצר . שכנעתי את החברה שלי ללכת לחדר כשר .
נתנו לה שמה תוכנית (FULL BODY ) ,ויש שמה יותר מדי מכשירים לטעמי . מכשיר פרפר לחזה במקום משקולות,האק סקוואט . האם זה בסדר למתאמנת מתחילה ? נגיד מתח אני מסכים ,היא לא יכולה לעשות אפילו פול אפ אחד במשקל גוף אז מכשיר במקום ,אבל למה נתנו לה פרפר והאק סקוואט ? האם אני יכול ללמד אותה להתחיל את כל התרגילים עם משקולות ,או שבהתחלה זה בסדר שהיא תתאמן עם מכשירים ?

דבר שני,היא רוצה יותר תרגילי תחת ורגליים .יש איזה תרגילים מומלצים ? ראיתי כל מיני תרגילים במכשיר כבלים שאני לא סגור מה הם עושים ,כל עניין אימון נשים חדש בשבילי 😳

האימון בין נשים לגברים הוא לא שונה.

מה ששונה זה אך ורק המשקלים בין המינים.

גם גברים עושים סקוואט וגם נשים, ואם היא רוצה תרגיל לתחת ורגליים זה ה-תרגיל.

האימון בין נשים לגברים הוא לא שונה.

מה ששונה זה אך ורק המשקלים בין המינים.

גם גברים עושים סקוואט וגם נשים, ואם היא רוצה תרגיל לתחת ורגליים זה ה-תרגיל.

בטח שיש הבדל, אני לא יודע כמה יצא לך לראות נשים מתאמנות או לעזור לנשים אבל זה לא כל כך פשוט לשים אותן על תוכניות כמו SS0 (או כל תוכנית כח אחרת) ולגרום להן להתמיד בהן. החלק הכי חשוב בתוכנית שתתן לה הוא שהיא תגרום לה לאהוב את האימון ולדבוק בהגעה שלה לחדכ ואז בהדרגתיות לקחת אותה לכיוונים שאתה חושב שהם נכונים יותר למתאמן

בטח שיש הבדל, אני לא יודע כמה יצא לך לראות נשים מתאמנות או לעזור לנשים אבל זה לא כל כך פשוט לשים אותן על תוכניות כמו SS0 (או כל תוכנית כח אחרת) ולגרום להן להתמיד בהן. החלק הכי חשוב בתוכנית שתתן לה הוא שהיא תגרום לה לאהוב את האימון ולדבוק בהגעה שלה לחדכ ואז בהדרגתיות לקחת אותה לכיוונים שאתה חושב שהם נכונים יותר למתאמן

מה זה השטויות האלה? גם גבר שמתאמן צריך להתמיד באימונים שלו.
ומה זה ״לאהוב״ את האימונים? מה היא באה ליום כיף?
מי שיש לה מטרה צריכה לבצע את האימון שהכי מתאים למטרה שלה.
ואם האימון שכרגע הכי יתאים לה זה תוכנית כח כמו ss אז זה מה שזה יהיה.
מי שלא מתמיד, בעיה שלו..אין כאן שום הבדל בין גברים לנשים!

היי,פורום נשים 😃 ... מפחיד פה ,מקווה שאתן לא נושכות .
בקיצצצצר . שכנעתי את החברה שלי ללכת לחדר כשר .
נתנו לה שמה תוכנית (FULL BODY ) ,ויש שמה יותר מדי מכשירים לטעמי . מכשיר פרפר לחזה במקום משקולות,האק סקוואט . האם זה בסדר למתאמנת מתחילה ? נגיד מתח אני מסכים ,היא לא יכולה לעשות אפילו פול אפ אחד במשקל גוף אז מכשיר במקום ,אבל למה נתנו לה פרפר והאק סקוואט ? האם אני יכול ללמד אותה להתחיל את כל התרגילים עם משקולות ,או שבהתחלה זה בסדר שהיא תתאמן עם מכשירים ?

דבר שני,היא רוצה יותר תרגילי תחת ורגליים .יש איזה תרגילים מומלצים ? ראיתי כל מיני תרגילים במכשיר כבלים שאני לא סגור מה הם עושים ,כל עניין אימון נשים חדש בשבילי 😳

FBW זה אחלה, אבל לא במתכונת שניתנה לה.
מציעה שתיתן לה FBW מהאתר , עם הבסיס של התרגילים המורכבים.

מה זה השטויות האלה? גם גבר שמתאמן צריך להתמיד באימונים שלו.
ומה זה ״לאהוב״ את האימונים? מה היא באה ליום כיף?
מי שיש לה מטרה צריכה לבצע את האימון שהכי מתאים למטרה שלה.
ואם האימון שכרגע הכי יתאים לה זה תוכנית כח כמו ss אז זה מה שזה יהיה.
מי שלא מתמיד, בעיה שלו..אין כאן שום הבדל בין גברים לנשים!

אולי זה משהו שמתאמנת "הארדקור" כמוך לא תבין, אבל המתאמן הממוצע כן רוצה להינות מהאימון שלו, זה והתוצאות מהאימון הם חלק מהסיבות שגורמות לו להמשיך ולהתמיד בשגרת האימונים. יכול להיות שהתוכנית שהכי תתאים לה היא SS אבל אם היא סובלת מהזמן שלה בחדכ ונגיד והבחור שהתחיל את הנושא לא איתה באימונים אז יכול להיות שמהר מאוד ימאס לה והיא לא תמשיך לבצע את התוכנית כמצופה.
בכלל, יש עניין פסיכולוגי לאימונים שאי אפשר להתעלם ממנו, אתה צריך להבין איך לגרום לה להתמיד בתוכנית ובאותה עת להכווין אותה לתרגילים מורכבים שיצרו אצלה בסיס כח טוב. לדוגמא, רוב הבנות המתחילות לא מצליחות לעשות עלית מתח אחת או 20 שכיבות שמיכה רצוף, הייתי מנסה לגרום לה להתקדם בתרגילים האלה ורק אחר כך נגיד להוסיף לחיצה במוט. בנוסף, כמובן שעדיף (לדעתי) ורצוי לעשות תרגילים כמו סקוואטים על פני האק סקוואט אבל מניסיון מועט שהיה לי עם המעט בנות שעזרתי להן יש כאלה שנבוכות להיות בחדר עם כל כך הרבה בנים (איפה שבדרכ הכלוב נמצא) או שבהתחלה לא יכולתי להיות איתן ולהראות להן איך עושים סקוואט כמו שצריך (לא סמכתי על המדריכים בחדכ שלהן) אז העדפתי שיעשו בנתיים תרגילים כמו סוואט בולגרי ובהדרגה החלפנו או הוספנו סקוואטים.

אולי זה משהו שמתאמנת "הארדקור" כמוך לא תבין, אבל המתאמן הממוצע כן רוצה להינות מהאימון שלו, זה והתוצאות מהאימון הם חלק מהסיבות שגורמות לו להמשיך ולהתמיד בשגרת האימונים. יכול להיות שהתוכנית שהכי תתאים לה היא SS אבל אם היא סובלת מהזמן שלה בחדכ ונגיד והבחור שהתחיל את הנושא לא איתה באימונים אז יכול להיות שמהר מאוד ימאס לה והיא לא תמשיך לבצע את התוכנית כמצופה.
בכלל, יש עניין פסיכולוגי לאימונים שאי אפשר להתעלם ממנו, אתה צריך להבין איך לגרום לה להתמיד בתוכנית ובאותה עת להכווין אותה לתרגילים מורכבים שיצרו אצלה בסיס כח טוב. לדוגמא, רוב הבנות המתחילות לא מצליחות לעשות עלית מתח אחת או 20 שכיבות שמיכה רצוף, הייתי מנסה לגרום לה להתקדם בתרגילים האלה ורק אחר כך נגיד להוסיף לחיצה במוט. בנוסף, כמובן שעדיף (לדעתי) ורצוי לעשות תרגילים כמו סקוואטים על פני האק סקוואט אבל מניסיון מועט שהיה לי עם המעט בנות שעזרתי להן יש כאלה שנבוכות להיות בחדר עם כל כך הרבה בנים (איפה שבדרכ הכלוב נמצא) או שבהתחלה לא יכולתי להיות איתן ולהראות להן איך עושים סקוואט כמו שצריך (לא סמכתי על המדריכים בחדכ שלהן) אז העדפתי שיעשו בנתיים תרגילים כמו סוואט בולגרי ובהדרגה החלפנו או הוספנו סקוואטים.
אף אחד לא דיבר על הפאן הפסיכולוגי, מבחינה פיזית גברים ונשים צריכים להתאמן אותו דבר, לגבי הקטע של לאהוב את האימון אני מבין אבל בשניה שהיא תראה תוצאות זה ימכר.

לנושא- היא כנראה מתאמנת "לפיתוח גוף" לא? תתן לה FBW של בילדרים עם חזרות נמוכות במורכבים, לאוו דווקא SS

ענית לעצמך בעצם.
נכון, מה שיגרום לתוצאות זה מה שיגרום גם להתמדה.
מסקנה: אם היא תבצע את התוכנית שהכי מתאימה לה היא תגיע לתוצאות שהיא רוצה, וזה מה שיגרום לה להתמיד.
המתאמן הממוצע רוצה להנות מהתוצאות..כשהוא נהנה מהתוצאות הוא מתחיל להנות מהאימון.
זה בולשיט להגיד שאתה נהנה מהאימון עצמו בהתחלה, לא זה לא כיף כשקשה.
אבל, כשאתה מתחיל לראות תוצאות אתה גם מתחיל להנות מהאימון...מה שתמיד מוביל אותנו בחזרה לכך שצריך לבחור את התוכנית שהכי מתאימה למטרות של המתאמן/המתאמנת.
ולא, אין הבדל בין גבר לאישה.

אין הבדל בין גבר לאישה.
לא מזמן @מרטין פרסמה כאן הודעה לפיה יש הבדלים מסויימים באנטומיה השרירית, ומהם נובעים גם שינויים בצורת האימון המומלצת. אני לא מוצא את הפרסום של מרטין אבל המקור נמצא כאן. אני לא סגור בשאלת האמינות של האתר, יש שם דברים שנראים טוב אבל מצאתי פה ושם אי דיוקים, כלומר מחקרים שלא אומרים בדיוק את מה שהכותב טוען שהם אומרים, וזה לא סימן טוב במיוחד. בכל אופן חשבתי שאולי זה יעניין אותך.

לא מזמן @מרטין פרסמה כאן הודעה לפיה יש הבדלים מסויימים באנטומיה השרירית, ומהם נובעים גם שינויים בצורת האימון המומלצת. אני לא מוצא את הפרסום של מרטין אבל המקור נמצא כאן. אני לא סגור בשאלת האמינות של האתר, יש שם דברים שנראים טוב אבל מצאתי פה ושם אי דיוקים, כלומר מחקרים שלא אומרים בדיוק את מה שהכותב טוען שהם אומרים, וזה לא סימן טוב במיוחד. בכל אופן חשבתי שאולי זה יעניין אותך.

תראה, כמובן שיש הבדלים פיזיים בין גבר לאישה.
יכול להיות שהתקדמות בתוכנית מסויימת תהיה יותר מהירה אצל גבר מאשר אצל אישה.
או בתרגילים מסויימים, למשל בנצ׳ או פרס..מה שהתכוונתי זה שאין צורך לתת לאישה תוכנית ״שהיא תהנה בה״ רק כדי שהיא תתמיד..מבחינתי אם יש לי מטרה ואני רוצה להגיע לתוצאות מסויימות אני אבחר בתוכנית שתביא לי את התוצאות האלה בזמן הכי קצר, גם אם היא לא תהיה לי הכי נחמדה בעולם. וכן יכול להיות שאם גבר יעשה במקביל אליי את אותה תוכנית הוא יתקדם בה הרבה יותר מהר ואולי יוכל להישאר בה לאורך יותר זמן ממני.
זו הייתה הכוונה שלי בכללי..גם גבר וגם אישה צריכים לבצע את התוכנית שהכי תתאים למטרות שלהם, בלי לעשות תוכניות נחמדות לפני רק כי הן נחמדות.

כל תוכנית שהיא לא "דינוזאור", תביא להתקדמות. וזאת כתלוי בהתמדה, והשקעה באימון. וחשוב מכל בהשקעה במטבח.

תשמע, זה שנתנו לה תכנית כזאת זה לא בגלל שהיא בחורה, זה בגלל שלכל המתאמנים שמבקשים מהם תכנית המדריכים שלנו נותנים FBW של מכשירים (ראתי גם גברים גם נשים שזה מה שהם קיבלו).
אני מסכים עם האנשים לגבי FBW של תרגילים מורכבים.
למי שכתב שרוב הנשים לא יצליחו בSS, כי זה לא אימון "מהנה" והן לא יתמידו, אז זה נכון גם להרבה גברים, לא רק לנשים. זה לא הופך את התכנית לפחות טובה.

• פותח/ת השרשור
כן,זה ברור לי,השאלה שלי במה להחליף לה את התרגילים, כי ראיתי שהרבה בחורות עושות למשל סקוואט עם משקולות בצדדים.
אני לא אדחוף לה ישר סקוואט מוט,כי היא לא בעניין של ובילדינג ושום דבר כזה, היא עושה את זה כי נראה לי זה חשוב לי, וסתם לקבל צורה כלשהי.אני אראה לה תרגילים עם מוט,היא תבהל ותברח,חוץ מזה שהיא לא תרים אותו פעם אחד.
אותו דבר ע ם דדליפט,לא נראה לי היא תוכל להרים את המוט אפילו,אניאכניס לה היפראקסטנשן במקום.מתח אין לי מה לדבר בכלל,היא לא מרימה את עצמה אפילו פעם אחת.

בגדול השאלה שלי הייתה,איזה וריאציה של מורכבים ומשקל חופשי אני יכול לתת לה לכל חלק גוף,שהיא לא תברח מהחדר כשר.לקחתם את השאלה שלי למקומות רחוקים 😃

1. שתתחיל בתור התחלה עם פלטה 5KG(או דאמבלים לצורך העניין) עם ידיים ישרות ותעשה סקוואט שתעלה לאט לאט, אח"כ שתעבור למוט קצר ישר(שוקל 10KG), אח"כ שתוסיף לו 2.5KG כל צד ולאחר מכן תעבור למוט הרגיל. הקטע כאן הוא ליצור הדרגתיות בתרגיל ולא ישר להנחית עליה מוט 20KG.
מתח היא יכולה לעשות במכשיר גרביטון, היום כמעט בכל מכון יש את המכשיר הזה.

• פותח/ת השרשור
גרביטון,לא חשבתי על זה,תודה רבה!

לדעתי, כל עוד המטרה שלה זה לא באדי בילדינג היא יכול לעשות תוכנית רגילה של FBW ולא משהו קשוח כמו SS שיגרום לה לברוח מהמכון...
גם לא חושבת שצריך למהר לדחוף לה מוט ויאללה לעשות דד ליפט, במיוחד שהיא לא מיומנת וזה יכול לגרום רק נזק.

אם היא רוצה להתמקד ברגליים יש המון תרגילים שלא מחייבים שמירה נאצית של טכניקה.
HIP THRUST (מעולה לישבן לדעתי), עליה על ספסל, לאונג'ים, פשיטת ירך בפולי תחתון לגולטוס,סקווט ללא מוט בתור התחלה.
כמובן אפשר לראות סרטונים ביו טיוב רק כדי להבין את העיקרון בתרגיל.

חוץ מזה מתח,חתירה,לחיצה

אימון למתחילה - או מתחיל - יכיל את אותם עקרונות בהתאם ליכולת האינדיבידואלית. חשוב לשמור על תחושת אתגר ביחס ליכולת כדי לשמור על תחושת ההישגיות וההתקדמות.

סקווט ומכרעים הם בסיס מעולה לעבודת רגליים וישבן, כנגד דמבלים או מוט. יש גם מוט בנות כך שאין שום בעיה גם למתחילות. אני מעדיפה את העבודה עם מוט כי העבודה עם דמבלים במשקל גבוה יוצר עומס רב על הידיים.
הייתי מוסיפה גם לחיצת חזה כנל כנגד מוט,
גב כנגד פולי עליון, מתח/מקבילים עם גרביטון או גומיה. אפשר גם לשלב יד קדמית/אחורית כנגד פולי או משקל חופשי.

עם דדליפט הייתי מחכה קצת אבל רק מסיבות "פסיכולוגיות".

תירוצים זה למוצצים.אם לא באת להתאמן כבד ולקרוע את התחת,לך הביתה.

Back
למעלה תחתית