הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר מדעי בפתוחה

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שלא אצליח? שזו טעות? שאני נאיבי וחי בסרט? סבבה. תן לי לטעות לבד. מקסימום אצא עם ניסיון וקצת יותר ידע. את הכסף עצמו יש לי. אם לא אוציא עכשיו תואר אני לא אוציא בעתיד.
אני לא מתכוון ללמוד 7 שנים בטכניון במקום לעשות כסף, אני לא צריך שום השכלה פורמלית בשביל להיות עצמאי.
שאלתי 2 שאלות פשוטות, אשמח אם תענו.

אם אתה באמת סקרן, אתה יכול לעשות קורסים אונליין בחינם מאוניברסיטאות שונות בעולם

שמעו לא חסרים ילדים שעשו דברים כאלה (אני מכיר 2 שעשו מתמטיקה תוך כדי התיכון) מכיר גם כאלה שעשו בכלכלה ומדמח זה קשה מאוד אבל אפשרי,תלוי כמה אתה מוכן להפרד מהחברים וכמו כן לא להשקיע בבצפר-אם אין לך כוונה ללכת למסלול אקדמיזציה (כמו עתודה בצבא רק שאתה מקבל דחש של שנה לסיים את התואר שכבר התחלת והתנאים שאתה חותם עליהם הרבה יותר טובים) אין בזה טעם-אם באמת אתה אוהב ללמוד כך איזה קורס שנים באוניברסיטה וזהו

• פותח/ת השרשור
אני לא מחפש סתם להעשיר את הידע, אם הייתי מחפש להעשיר את הידע בלבד לא הייתי מתקרב להשכלה פורמלית.
אני רוצה לעשות את זה בשביל להוציא דוקטורט, בשביל הכבוד והתואר דוקטור, תואר שיעזור לי בעתיד.

אני לא מחפש סתם להעשיר את הידע, אם הייתי מחפש להעשיר את הידע בלבד לא הייתי מתקרב להשכלה פורמלית.
אני רוצה לעשות את זה בשביל להוציא דוקטורט, בשביל הכבוד והתואר דוקטור, תואר שיעזור לי בעתיד.
לפניי רגע אמרת שלא צריך תואר בשביל להיות עצמאי. תחליט.
ומה שכתבת עכשיו זה שטות גמורה שרק ילד בן 16 מסוגל להוציא מהמקלדת, מזכיר קצת את האקסית המסוממת שלי שרצתה תואר משולב בפיזיקה-מדעי המחשב מהטכניון, לול.
אגב השכלה פורמלית היא כן מעשירה את הידע, מה שכן אף אחד לא נתן לך את האפשרות לבחור 😃

• פותח/ת השרשור
לפניי רגע אמרת שלא צריך תואר בשביל להיות עצמאי. תחליט.
ומה שכתבת עכשיו זה שטות גמורה שרק ילד בן 16 מסוגל להוציא מהמקלדת, מזכיר קצת את האקסית המסוממת שלי שרצתה תואר משולב בפיזיקה-מדעי המחשב מהטכניון, לול.
אגב השכלה פורמלית היא כן מעשירה את הידע, מה שכן אף אחד לא נתן לך את האפשרות לבחור 😃
אמרתי שזה יכול לעזור, לא שזה נחוץ, ע"ע קרנגי (הוא פשוט הגיע הכי רחוק, כמות מטורפת מעשירי העולם (לא כולל דיקטטורים כמובן) עשו את הונם מהשכלה שרכשו לבד).
לא אמרתי שהשכלה פורמלית לא מועילה, אבל בדרך כלל אפשר להרוויח הרבה יותר מהשכלה עצמאית, בהנחה שאתה מתאים.

אמרתי שזה יכול לעזור, לא שזה נחוץ, ע"ע קרנגי (הוא פשוט הגיע הכי רחוק, כמות מטורפת מעשירי העולם (לא כולל דיקטטורים כמובן) עשו את הונם מהשכלה שרכשו לבד).
לא אמרתי שהשכלה פורמלית לא מועילה, אבל בדרך כלל אפשר להרוויח הרבה יותר מהשכלה עצמאית, בהנחה שאתה מתאים.
אפשר לדעת על מה אתה מתבסס בדיוק?
גם רוקפלר היה ללא השכלה פורמלית ובאמת שלא חסרות עוד דוגמאות. על כל דוגמא כזאת אפשר להביא אלפים שהם לא כאלה.
זה לא קשור כמובן לעובדה שאתה מעוניין לעשות דוקטורט בלי לדעת כהוא זה על המקצועות שבהם אתה רוצה לעשות דוקטורט. תוסיף לזה את העובדה שאתה רוצה לעשות דוקטורט מהסיבות המפגרות ביותר שניתן להעלות על הדעת וקיבלת מתכון לכשלון.
רוצה להיות עצמאי?תפדאל חביב בהצלחה, אבל לעשות דוקטורט בשביל 'כבוד' זה פשוט מגוחך, איזה בולשיט.

• פותח/ת השרשור
אפשר לדעת על מה אתה מתבסס בדיוק?
גם רוקפלר היה ללא השכלה פורמלית ובאמת שלא חסרות עוד דוגמאות. על כל דוגמא כזאת אפשר להביא אלפים שהם לא כאלה.
זה לא קשור כמובן לעובדה שאתה מעוניין לעשות דוקטורט בלי לדעת כהוא זה על המקצועות שבהם אתה רוצה לעשות דוקטורט. תוסיף לזה את העובדה שאתה רוצה לעשות דוקטורט מהסיבות המפגרות ביותר שניתן להעלות על הדעת וקיבלת מתכון לכשלון.
רוצה להיות עצמאי?תפדאל חביב בהצלחה, אבל לעשות דוקטורט בשביל 'כבוד' זה פשוט מגוחך, איזה בולשיט.
סבבה.

כי אני לא בונה על עתיד כשכיר, בטח לא בהנדסה כלשהי. אני גם לא רוצה לעבוד בתחומי המדע האלה.
אני רוצה את זה כי אני אוהב ללמוד, בשביל התואר והכבוד, ובגלל שעם המילה דוקטור לפני השם יהיה קל יותר להתקדם כעצמאי. השניים הראשונים זה העיקר.
שיערתי לעצמי שזאת הסיבה,
אל תמהר לקחת החלטות.
במוקדם או במאוחר אתה תבין שכסף זה הכל בחיים ולהיות שכיר זה לא רע, ואתה תצטער שביזבזת לעצמך זמן וכסף.

דוקטורט בשביל הכבוד? אתה הולך להשקיע עשרות אלפי שעות בשביל שיהיה כתוב לך ד"ר לפני השם? אתה באמת חושב שלמישהו אכפת?

כאחד שבא ממשפחה של עצמאיים אני יכול לספר קצת על זה.
עובדים מ7 בבוקר עד 9 בערב רוב ימי השבוע.עובדים גם שישי,שבת וחגים כשצריך.אין כזה דבר ימי מחלה בתשלום, אם אתה לא עובד אין כסף.אתה כל הזמן בלחץ כי אין משכורת קבועה אלא מה שאתה עושה זה מה שתקבל לטוב ולרע(וכשיש לך ילדים,משכנתא ועסק על הראש אז הלחץ גובר).אתה נלחם בשיניים שאנשים שעבדת איתם ישלמו לך בזמן ולא ימשכו אותך אחרת לא תרוויח כסף(תתפלא אנשים בארץ לא תמיד משלמים בזמן).המדינה לא תעזור לך אלא רק אתה יכול לעזור לעצמך וטוחנים אותך במיסים מכל עבר.

להגיד שאתה רוצה לעשות דוקטורט לפני שדרכת באקדמיה זה מגוחך. אף אחד לא רוצה לעשות דוקטורט.

תתחיל מלקחת קורס אינפי 1 בפתוחה ותראה לאן הרוחות נושבות...

ו @Vosegus אני לא מבין את כל ההתנשאות שלך והזלזול שלך בו, אתה מכיר אותו? אתה יודע מה הוא מסוגל שאתה ככה צוחק עליו ?

תתחיל מלקחת קורס אינפי 1 בפתוחה ותראה לאן הרוחות נושבות...

ו @Vosegus אני לא מבין את כל ההתנשאות שלך והזלזול שלך בו, אתה מכיר אותו? אתה יודע מה הוא מסוגל שאתה ככה צוחק עליו ?
אתה שואל אותי בעצם למה אני מזלזל בילד בכיתה י' שהחליט שהוא רוצה לעשות דוקטורט במקצועות שהוא בקושי מכיר(או לא מכיר בכלל)בשביל הכבוד שיש בתואר, אבל בד בבד הוא החליט שהוא לא מתכוון לעסוק בתחום הזה בכלל אלא רוצה לפתוח עסק והוא צריך את התואר ד"ר לפניי השם שלו כדי שהעסק שלו יצליח יותר?

אין סיבה בכלל אחי.

אתה שואל אותי בעצם למה אני מזלזל בילד בכיתה י' שהחליט שהוא רוצה לעשות דוקטורט במקצועות שהוא בקושי מכיר(או לא מכיר בכלל)בשביל הכבוד שיש בתואר, אבל בד בבד הוא החליט שהוא לא מתכוון לעסוק בתחום הזה בכלל אלא רוצה לפתוח עסק והוא צריך את התואר ד"ר לפניי השם שלו כדי שהעסק שלו יצליח יותר?

אין סיבה בכלל אחי.
נניח ואתה צודק 100%, יש צורה לכתוב זאת. תסתכל על התגובות שלך שוב פעם. זה שהוא לא בדיוק מבין מזה דוקטורט ומה אפשר לעשות עם טייטל כזה לא אומר שאפשר לגדף לו את הצורה ולצחוק על מה שהוא חולם ורוצה לעשות.

נניח ואתה צודק 100%, יש צורה לכתוב זאת. תסתכל על התגובות שלך שוב פעם. זה שהוא לא בדיוק מבין מזה דוקטורט ומה אפשר לעשות עם טייטל כזה לא אומר שאפשר לגדף לו את הצורה ולצחוק על מה שהוא חולם ורוצה לעשות.
יצא לך לשמוע על feel team six?
זו יחידה מיוחדת בצבא האמריקאית..הלוחמים נבחרים בקפידה ע"י הנשיא עצמו.
המטרה של היחידה זה לנחם אנשים שנפגעו
pFbbhve.jpg

היחידה ראתה את המבצע הראשון שלה בקרב על איוו ג'ימה באוקיאנוס השקט
Born-to-feel.jpg

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית