הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טכניקה בסקוואט, פרס ודדליפט

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
הייתי באימון B בלינראית אז יש לי פה 80% של הסקוואט, בערך 90 קילו, 52.5 קילו פרס(100%), ו80% ו90% של הדדליפט, אין 100% כי נגמרה הסוללה, מאמין שהטכניקה לא משהו...

סקוואט פעם ראשונה שניסיתי להסתכל על הרצפה לפניי ולא על המראה והיה לי קשה יותר מבדרך כלל..

סרטונים:

בפרס תשלח את המרפקים שיהיו מלפני המוט- בצורה הזאת גם תוכל להרים יותר אני מאמין.
בדדליפט- מבט יותר למטה, שהראש יהי בקו ישר עם הגוף.
בירידה- אל תכופף ברכיים בהתחלה, תתחיל את התנועה מהאגן ורק אחר כך תכופף.
תתחיל כל חזרה עם מוט מעל מרכז כף הרגל ותמשוך ותוריד יותר צמוד לגוף.
תשתמש יותר ברגליים, בתחילת התנועה שלך הגב מיד נהיה כמעט מקביל לרצפה והרגליים כמעט מתיישרות. דמיין שיש לך כוס מים צמודה לחזה ואסור שהמים ישפכו. קצת דבילי אבל עוזר חח

שים לב בפרס לא להזיז את הצוואר קדימה ואחורה אלא להשתמש בגב העליון.
כמו כן הוצאת מרפקים החוצה כפי שציינו מעליי עוזר בלחיצה ואחיזה טובה יותר תוכל ללמוד מהסרטון הבא-

הייתי באימון B בלינראית אז יש לי פה 80% של הסקוואט, בערך 90 קילו, 52.5 קילו פרס(100%), ו80% ו90% של הדדליפט, אין 100% כי נגמרה הסוללה, מאמין שהטכניקה לא משהו...

סקוואט פעם ראשונה שניסיתי להסתכל על הרצפה לפניי ולא על המראה והיה לי קשה יותר מבדרך כלל..

סרטונים:

יש פה דבר אחד מעניין מאוד, יש לך סוג של סקווט היי באר באחיזת לואו באר.

הפרס מחריד, כל הסטאפ לקוי, הוא לא אמור להיות על החזה, המרפקים נמוכים מידי... בעייתי.

הדדליפט סה"כ בסדר, מעט מפריע לי שאתה לא עקבי בטכניקה. הסט השני שמצולם יותר טוב מהראשון בכל אופן והטכניקה שם בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
יש פה דבר אחד מעניין מאוד, יש לך סוג של סקווט היי באר באחיזת לואו באר.

הפרס מחריד, כל הסטאפ לקוי, הוא לא אמור להיות על החזה, המרפקים נמוכים מידי... בעייתי.

הדדליפט סה"כ בסדר, מעט מפריע לי שאתה לא עקבי בטכניקה. הסט השני שמצולם יותר טוב מהראשון בכל אופן והטכניקה שם בסדר גמור.
איך זה מתבטא בסקוואט, אני לא כ''כ מבין...
ופרס זה היחיד שלא ידעתי כ''כ איך לעשות, אני אעבור על זה לפני האימון הבא...

תסתכל על הסרטון הזה
זה ממש עזר לי ויש אחרי הסרטון הייתי צריך לתקן איזה טעות שניים קטנות והפרס שלי היה טוב
ובכללי אני ממליץ לך ללמוד מהסרטונים שלו הוא מסביר ממש טוב

איך זה מתבטא בסקוואט, אני לא כ''כ מבין...
ופרס זה היחיד שלא ידעתי כ''כ איך לעשות, אני אעבור על זה לפני האימון הבא...
המוט בלואו באר והברכיים גולשות כמו בהיי ז"א הסקווט שלך מאוד מונע ברך ולא מאוד מונע ירך.
סוג של הכלאה שמבחינתי אתה יכול להמשיך בה, זה לא מאוד אקוטי בעיני. אם בהמשך הדרך תהיה תקיעה במשקלים אז יהיה מקום לבחון מחדש את הטכניקה.

בסקוואט אתה יורד ממש עמוק שלא לצורך

במשקלים יותר גבוהים- כאלה שיאתגרו אותך, העומק הזה יתיש אותך מאוד.

הסברתי בדיוק למה - במשקלים גבוהים יותר העומק הזה יתיש אותו מאוד
יתיש אז מוותרים? לא עושים סקוואט עמוק? אם לא הולכים לתחרויות אני לא רואה סיבה לא לעבוד ככה.. יותר טווח תנועה עוזר בסופו של דבר ליותר גדילה של השריר

יתיש אז מוותרים? לא עושים סקוואט עמוק? אם לא הולכים לתחרויות אני לא רואה סיבה לא לעבוד ככה.. יותר טווח תנועה עוזר בסופו של דבר ליותר גדילה של השריר

לא אמרתי לא לעשות סקוואט עמוק

אמרתי לא לעשות סקוואט כ"כ עמוק כמו שהוא עושה.

העומק לא נראה טוב כי הוא משחרר חלק מהשרירים בגוף כדי להגיע בכוח לעומק הזה. זה לא משיג שום דבר טוב.

אם הוא עושה low bar אז כנראה שהוא מרפה שרירים כדי להגיע לכזה עומק, ורואים את זה.

אגב גם הדדליפט שלו לא צריך להתחיל מלמטה, דדליפט זה לא סקוואט, והפוזיציה שלו יחסית בסדר. הבעיה היא שהוא רוקד עם המוט ולא מייצב את הגוף. הסיבה שהרגליים שלו מתיישרות היא בגלל שהוא משתמש בברכיים ולא בירכיים (פושט את הברכיים לפני הפשיטה בירך כשהתנועה צריכה להיות משולבת).

• פותח/ת השרשור
נסיון לשיפור #1

סקוואט 80%

ומעוד זווית 80%

פרס 90%

פרס 100%

דדליפט 80%

דדליפט 90%

דדליפט 100%, טכניקה חרא, כשל, אוריד חזרה ל~120-125

אני מאוד אוהב את הסקוואט שלך.

בפרס תוציא מרפקים החוצה ואל תשבור מפרק כל כך חזק.

בדדליפט אתה מתחיל את הסט אפ טוב (אולי יורד יותר מידיי עם האגן..) אבל אתה מעלה את התחת לפני שאתה מנתק את המוט מהקרקע.
מבט למטה, מטר וחצי ממך בערך..שלא יהיה מצב שהצוואר לא ישר עם עמוד השדרה בזמן הניתוק.
והכתפיים שלך עוברות בהרבה מידיי לטעמי את המוט, נסה להוציא מעט את החזה החוצה זה עוזר בנושא.
אבל נחכה לעוד תשובות.. בנושא הכתפיים שמעתי פעם משהו קצת שונה מ @Beast and cheat (..?)

בדדליפט אתה מתחיל את הסט אפ טוב (אולי יורד יותר מידיי עם האגן..) אבל אתה מעלה את התחת לפני שאתה מנתק את המוט מהקרקע.
זה לא טעות, זה הפריע לך אבל החוסר נעילה למעלה לא הפריע בעין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית