הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלכת בעלי חיים למדורות

לחיידק יש מערכת עצבים מרכזית? עברנו עכשיו לטענות שחיידק מרגיש כאב?
או שאכילת גופה, של כל בעל חיים או אדם שיהיו - שכבר לא מרגישים כאב (או שלדעתך גם הם אולי עדיין כן?), מבחינתך זהה לשריפה של יצור בעודו בחיים?
או שאולי התגוננות בפני וירוס או נמר, לצורך הענין, כדי שלא יהרוג אותך, מבחינתך זהה לרצח של יצור שלא מסוגל לעשות לך כלום?

שוב נכשלת בהבנת הנקרא. שריפה של כלב לא זהה לאכילה של יצור מת, אבל ההבדל הוא רק בהרגשה שזה עושה לך. הרגשות שלך לא מעניינים אותי מספיק כדי לקרוא לזה פשע ולתת לילד סלע בראש על המעשה.

1. זה שקר גס\הגזמה פרופגנדית של טבעונים.
2. אבל את לא מסוגלת לפרק תאית או להפיק את החלבון מהצמחים באותה יעילות כמו החיידקים אצל מעלי גירה ,את אומניבורית. אז בכל מקרה תצטרכי לגדל יותר צמחייה כי רוב הקלוריות שתגדלי ילכו קאפות על דברים שלא יכולה לנצל.
3.בשביל לספק את החלבון שאת צריכה בשביל להיות בריאה תצטרכי לאכול הרבה יותר אוכל שגם יעלה ביותר שטחים חקלאיים (בע"ח צמחוניים צריכים לאכול במשך כל היום בשביל לספק לעצמם את כל מה שהם צריכים ,הבישול נותן לנו יתרון עליהם אבל עדיין יש כאן פקטור רציני).

כבר הסברתי את דעתי בעבר. ראשית ,כלבים הם בעלי חיים שיש בינהם לביננו קשר מיוחד פשוט כי התפתחנו ביחד וזה נמצא בביולוגיה שלנו.

שנית ,אדם שמסוגל להתעלל בבעל חיים חסר ישע סתם בשביל הכיף סביר שהמנגנון במוח שאמור לווסת את היצר האלים(האמיגדלה למשל) לא מווסת כמו שצריך ולכן סביר שהוא יהיה אלים גם נגד בני אדם אלה אם יחונך כמו שצריך וצריך להרחיק אותו מהחברה\להענישו בשביל שילמד לווסת את עצמו .

זה שונה מאפריקני שהורג בע"ח כדי לשרוד כי הוא וויסת את המנגנון הזה לפי הצרכים שלו למצב המתאים.
אלה לא שטויות שטבעונים המציאו. ויודע מה אשמח אם תוכיח את מה שרשמת.. שהתזונה שלי גורמת לניצול גדול יותר של צמחים
אולי אשקול לוותר על הטבעונות:)

זכויות.. עוד המצאה שטותית של האנושות.
בסופו של דבר בפני הטבע גם אתה וגם הג'וק בבית שלך שווים.
ויש מצב גדול שהיצור הזה ישרוד אחרי שהגזע שלך ייכחד, אז תהנה מהרגשת העליונות הזמנית שלך כל עוד אתה יכול....

11209596_10205562615976912_2640418461039558365_n.jpg

ברור שזו המצאה של האנושות. בלי ההמצאה הזאת היית כרגע הרכוש של גבר כלשהו, והוא היה עושה ממך סטייק כשהיה נמאס לו ממך.

ולא נראה לי שהג'וק שדרכתי עליו אתמול ואני שווים. הוא מת ואני חי.

אלה לא שטויות שטבעונים המציאו. ויודע מה אשמח אם תוכיח את מה שרשמת.. שהתזונה שלי גורמת לניצול גדול יותר של צמחים
אולי אשקול לוותר על הטבעונות:)
קודם כל תראי לי מאיפה לקחת את הטענה על ה70%...

את לא כלכך שווה את הזמן שלי ,אולי בסופ"ש אני ארכז על זה קצת חומר.

קודם כל תראי לי מאיפה לקחת את הטענה על ה70%...

את לא כלכך שווה את הזמן שלי ,אולי בסופ"ש אני ארכז על זה קצת חומר.

זה בסדר 😃 רשמתי את זה כי ידעתי שאין לך איך להוכיח ... אתה יכול לוותר מראש

שוב נכשלת בהבנת הנקרא. שריפה של כלב לא זהה לאכילה של יצור מת, אבל ההבדל הוא רק בהרגשה שזה עושה לך. הרגשות שלך לא מעניינים אותי מספיק כדי לקרוא לזה פשע ולתת לילד סלע בראש על המעשה.
אני שאלתי אם מבחינתך שריפה של כלב זהה לאכילה של יצור מת, ואתה עונה שההבדל הוא רק ברגשות שלי, שאגב, בכלל לא מעניינים אותך. ועוד טוען שנכשלתי בהבנת הנקרא.

נערך לאחרונה:
זה בסדר 😃 רשמתי את זה כי ידעתי שאין לך איך להוכיח ... אתה יכול לוותר מראש
רואה זו הסיבה שאת לא שווה את הזמן שלי ,ההתנשאות הטבעונית המגעילה הזאת...

את הרי תזלזלי בכל מה שרק אביא לפה עם סמיילים מפגרים בלי להביא שום דבר בעצמך.

אגב ,גם אחותי טבעונית בדיוק עם אופי כמו שלך ,אבל לפני כמה שנים היא נפלה מגובה של 20 סנטימטר וריסקה לגמרי את היד ועכשיו היא תשאר נכה לכל החיים כי תזונת ה"על" הטבעונית שלה ממש עוזרת לצפיפות עצם ולעצמות להתרפא. לפי הדמיון בגישה שלכן יש סיכוי לא רע שאת תסבלי בסוף ממשהוא דומה.

אולי יהיה לי זמן לאסוף לפה חומר למי שרוצה ללמוד ,אבל לא בשבילך.

אני שאלתי אם מבחינתך שריפה של כלב זהה לאכילה של יצור מת, ואתה עונה שההבדל הוא רק ברגשות שלי, שאגב, בכלל לא מעניינים אותך. ועוד טוען שנכשלתי בהבנת הנקרא.

מה המשמעות של ״מבחינתי״? אני לא הייתי עושה את זה. זה לא אומר שאני מצפה שיענישו אחרים על זה.

למי שמעוניין לקרוא: http://www.nasw.org/article/eating-meat-drove-evolution-our-big-powerful-brain

במילים אחרות - בלי אכילת בשר, מלכתחילה כנראה לא היה לנו מוח מספיק מפותח כדי לבקר את זה שאנחנו אוכלים בשר. "הלוגיקה" של הטבעונים גם מוכיחה את זה.
שלא לדבר על חוסרים ב-B12, שאלמלא היה לנו מוח מספיק מפותח לזקק אותם מלכתחילה בשביל הטבעונים, כנראה שהם היו בתת תזונה.

רואה זו הסיבה שאת לא שווה את הזמן שלי ,ההתנשאות הטבעונית המגעילה הזאת...

את הרי תזלזלי בכל מה שרק אביא לפה בלי להביא שום דבר בעצמך.

אגב ,גם אחותי טבעונית בדיוק עם אופי כמו שלך ,אבל לפני כמה שנים היא נפלה מגובה של 20 סנטימטר וריסקה לגמרי את היד ועכשיו היא תשאר נכה לכל החיים כי תזונת ה"על" הטבעונית שלה ממש עוזרת לצפיפות עצם ולעצמות להתרפא. לפי הדמיון בגישה שלכן יש סיכוי לא רע שאת תסבלי בסוף ממשהוא דומה.

אולי יהיה לי זמן לאסוף לפה חומר למי שרוצה ללמוד ,אבל לא בשבילך.
משעשע אותי כל העניין
אנשים רושמים פה תגובות רק כדי להתגרות ולא באמת כי מעניין אותם
אני עונה להם מכל הלב ואז אני המתנשאת 😃

מה המשמעות של ״מבחינתי״? אני לא הייתי עושה את זה. זה לא אומר שאני מצפה שיענישו אחרים על זה.
תחת הקטגוריה הזאת יכול ליפול כל פשע.
אנשים מצפים שיענישו אנשים אחרים על דברים כאלה לא כדי לנקום או באמת להכניס סלע לראש של ילד, אלא כדי להרתיע כדי שלא נגיע לאנרכיה.
בגלל זה יש לנו מוסר, כדי שנוכל לחיות אחד עם השני. הגבולות שלו לא הכי ברורים, ולא על הכל מסכימים, אבל יש דברים שהם מעל לוויכוח (אני מקווה), כמו הנושא של השרשור הזה.

תחת הקטגוריה הזאת יכול ליפול כל פשע.
אנשים מצפים שיענישו אנשים אחרים על דברים כאלה לא כדי לנקום או באמת להכניס סלע לראש של ילד, אלא כדי להרתיע כדי שלא נגיע לאנרכיה.
בגלל זה יש לנו מוסר, כדי שנוכל לחיות אחד עם השני. הגבולות שלו לא הכי ברורים, ולא על הכל מסכימים, אבל יש דברים שהם מעל לוויכוח (אני מקווה), כמו הנושא של השרשור הזה.

לא, לא כל פשע יכול ליפול תחת הקטגוריה הזאת. פגיעה בזכות שלך לרכוש זה פשע, וזה מוגדר היטב. להרוג חיות שאתה מוצא חמודות לא יכול להיות פשע כי זה לא נעים לך.

ואין לי בעיה עם אנרכיה.

להרוג חיות שאתה מוצא חמודות לא יכול להיות פשע כי זה לא נעים לך.
חוק צער בעלי חיים קובע כי גרימת נזק לבעל חיים זהו כן פשע וכי דינם של הפושעים הוא בין חודש ל 3 שנות מאסר.

http://www.police.gov.il/portal.aspx?pid=80&mid=26

מתוך אתר משטרת ישראל:

אלו עברות מופיעות בחוק צער בעלי חיים?

• איסור עינוי בעל חיים, התעללות בבעל חיים או התאכזרות כלפיו.
  • איסור שיסוי בעל חיים אחד בבעל חיים אחר.
  • איסור ארגון קרבות בין בעלי חיים.
  • איסור פגיעה ברקמה חיה של בעל חיים לצרכי נוי.
  • איסור נטישת בעלי חיים.
  • איסור העבדת בעל חיים עד כדי אפיסת כוחות.
  • איסור המתת בעלי חיים על ידי סטריכנין או כל רעל אחר ללא מתן היתר.
  • איסור גרימת נזק לבעל חיים.

לא, לא כל פשע יכול ליפול תחת הקטגוריה הזאת. פגיעה בזכות שלך לרכוש זה פשע, וזה מוגדר היטב. להרוג חיות שאתה מוצא חמודות לא יכול להיות פשע כי זה לא נעים לך.
פשע זה כל מה שהחברה שאתה חי בה מגדירה כפשע. אם תחיה בסין לא תהיה לך אפילו זכות להביא שני ילדים, בשבטים הבדווים של ערב הסעודית יש לך זכות לקניין רק כל עוד אתה מספיק חזק להרוג מי שבא לגנוב לך אותו, ובהרבה משטחי אפריקה תצטרך להתאמץ מאד כדי לשמור על הזכות שלך לחיים.
ואין לי בעיה עם אנרכיה.
אתה הבנאדם היחיד בעולם שגורם לי להרגיש הומניסט לידו, תאמין לי 😁

פשע זה כל מה שהחברה שאתה חי בה מגדירה כפשע. אם תחיה בסין לא תהיה לך אפילו זכות להביא שני ילדים, בשבטים הבדווים של ערב הסעודית יש לך זכות לקניין רק כל עוד אתה מספיק חזק להרוג מי שבא לגנוב לך אותו, ובהרבה משטחי אפריקה תצטרך להתאמץ מאד כדי לשמור על הזכות שלך לחיים.

אתה הבנאדם היחיד בעולם שגורם לי להרגיש הומניסט לידו, תאמין לי 😁

לא החברה, אלא הממשלה. זאת בדיוק הבעיה, וזה הטיעון הכי חזק לאנרכיה.

אתה רוצה להגדיר בחברה שלך שכלבים לא יכולים להיות רכוש? אתה מוזמן לנסות. קח בחשבון שבמקרה הזה אתה לא יכול לגדל כלב בבית.
חוק צער בעלי חיים קובע כי גרימת נזק לבעל חיים זהו כן פשע וכי דינם של הפושעים הוא בין חודש ל 3 שנות מאסר.

http://www.police.gov.il/portal.aspx?pid=80&mid=26

מתוך אתר משטרת ישראל:

אלו עברות מופיעות בחוק צער בעלי חיים?

• איסור עינוי בעל חיים, התעללות בבעל חיים או התאכזרות כלפיו.
  • איסור שיסוי בעל חיים אחד בבעל חיים אחר.
  • איסור ארגון קרבות בין בעלי חיים.
  • איסור פגיעה ברקמה חיה של בעל חיים לצרכי נוי.
  • איסור נטישת בעלי חיים.
  • איסור העבדת בעל חיים עד כדי אפיסת כוחות.
  • איסור המתת בעלי חיים על ידי סטריכנין או כל רעל אחר ללא מתן היתר.
  • איסור גרימת נזק לבעל חיים.

אוקיי ו? אתה חושב שאני מבסס את הדעות שלי על חוקים אקראיים ולא קונסיסטנטיים של ישראל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית