הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שריר קופץ בזריקה

dudifitness

משתמש מתחיל
85
16
נק' מוניטין:
19
85
16
בוקר טוב התעוררתי מוקדם היום ונתתי זריקה טסט ....פעם ראשונה קורה לי הישבן קפץ כזה אז חיכיתי עוד כמה שניות לא הבנתי מה קרה....ואז שוב שהמזרק בפנים שוב קפץ ,הרגשתי מוזר כזה באיזור ההזרקה לא חשבתי לשאוב אפילו ופשוט יצאתי...
ניסיתי שוב באיזור ליד והכל עבר חלק. למישהו קרה ? ולמה זה ? הדבר היחידי שעולה לי בראש זה בגלל האימון רגליים אתמול עשיתי לאנצ'ים והתחת תפוס יופי.

בוקר טוב התעוררתי מוקדם היום ונתתי זריקה טסט ....פעם ראשונה קורה לי הישבן קפץ כזה אז חיכיתי עוד כמה שניות לא הבנתי מה קרה....ואז שוב שהמזרק בפנים שוב קפץ ,הרגשתי מוזר כזה באיזור ההזרקה לא חשבתי לשאוב אפילו ופשוט יצאתי...
ניסיתי שוב באיזור ליד והכל עבר חלק. למישהו קרה ? ולמה זה ? הדבר היחידי שעולה לי בראש זה בגלל האימון רגליים אתמול עשיתי לאנצ'ים והתחת תפוס יופי.

הפעלת את "קשת הרפלקס".

בחיי היום יום שלנו, כדי לשרוד, עלינו להגיב מהר למידע שמתקבל מהגוף, כמו : טמפ', אור, ריח וכו'...
לרוב יש לנו התראה מוקדמת גדולה, לדוגמא זורקים לעברינו כדור, ועלינו לתפוס אותו - במונחי המוח זה המון זמן עיבוד, ולכן המוח יכול לתאם את כל שרירי היד, העיניים ואת כל פעולת הקורדינציה ששיכת למוטוריקה עדינה.

אך לפעמים מגיע אות של סכנה כ"כ רצינית (כמו דקירה פאתומית של מחט), שעד שהמוח יתכנן את מסלול הבריחה, עצירת היד או השמטת המזרק, המחט כבר תתקע בפנים... לכן אין למוח שלנו יכולת להתמודד בצורה מעודנת עם גירויים אלימים או מפתיעים.

לשם כך קיים מוח נוסף בחוט השדרה שלנו.
כל מידע שמגיע מהגפיים עובר דרך מוח השדרה בואך למוח עצמו.
ככה שאם מוח השדרה מזהה אות סכנה רציני, הוא מייד מעביר פקודת בריחה למקום שממנו מגיע האיתות, עוד הרבה לפני שהמידע הזה מגיע למוח הגדול, שם הוא יעודן.

זה רפקלס ברפואה.
תגובה בלתי רצונית לגירוי עצבי חיצוני, שגוררת אחריה פעולת "כוח גס", כלומר לא תנועה עדינה וקרודינטיבית.

אתה יכול לעמוד ליד אהובת ליבך בליל הכלולות, ובטעות היד שלך תגע בנר שדולק מהעוגה, אתה תעיף את היד במהירות, ומבלי שתרצה תסטור לחמתך.
זה רפקלס גס שמגיע ממוח השדרה.

לפעמים רואים תגובה משלובת, כמו שילד נדקר סיכה, היד שלו בורחת ברפלקסיביות לאחור, אבל אז המידע מהגיע למוח והמוח מבין שאין כאן סכנה של ממש, ואז הילד מחזיר את ידו ובוחן את הנזק שנגרם לו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית