דיון שיפור לחיצת חזה

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
ראיתי כמה פעמים שאנשים העלו את השאלה איזה תרגילים עוזרים לשפר לחיצת חזה וכל אחד נתן רשימה שעבדה לו..לא יצא לי למיטב זכרוני לראות שמישהו רושם לחיצת חזה בשיפוע שלילי.הרבה פעמים אני נותן למתאמנים שלי שנתקעים תקופה של לחיצת חזה בשיפוע שלילי שכמובן שם המשקלים יותר גבוהים בגלל שיתוף יותר גבוה של שרירי הגב ואם נודע על האמת זה מה שרובנו מנסים לייצר בלחיצת חזה רגילה-עצם הגשר שעושים ולג גרייב והכנסת המרפקים מנסים לדמות לחיצה בשיפוע שלילי כדי לערב את הגב. אשמח לשמוע אם ישנם עוד אנשים שעברו לתקופה מסוימת ללחיצה בשיפוע שלילי והאם עזר או סתם תגובות 😉

ראיתי כמה פעמים שאנשים העלו את השאלה איזה תרגילים עוזרים לשפר לחיצת חזה וכל אחד נתן רשימה שעבדה לו..לא יצא לי למיטב זכרוני לראות שמישהו רושם לחיצת חזה בשיפוע שלילי.הרבה פעמים אני נותן למתאמנים שלי שנתקעים תקופה של לחיצת חזה בשיפוע שלילי שכמובן שם המשקלים יותר גבוהים בגלל שיתוף יותר גבוה של שרירי הגב ואם נודע על האמת זה מה שרובנו מנסים לייצר בלחיצת חזה רגילה-עצם הגשר שעושים ולג גרייב והכנסת המרפקים מנסים לדמות לחיצה בשיפוע שלילי כדי לערב את הגב. אשמח לשמוע אם ישנם עוד אנשים שעברו לתקופה מסוימת ללחיצה בשיפוע שלילי והאם עזר או סתם תגובות 😉
לדעתי צריך לטפל בכל מקרה לגופו.
יש כמה סיבות לתקיעות בלחיצת חזה. יכול להיות עייפות, טכניקה, תזונה, סוג האימונים הכללי או אפילו תקיעה בטווח מסוים של התנועה (לדוגמא מההתחלה מנגיעה עד לאמצע תנועה מצליח ומאמצע עד נעילה לא).
לחיצת חזה בשיפוע שלילי זה לא משהו שניסיתי לשיפור לחיצות חזה למרות שאני מבין מאיפה זה בא ואכן בגשר טוב וLEG DRIVE אתה אכן מדמה קצת לחיצה שלילית. מה שאני ניסיתי בזמנו זה שינוי סדר תרגילים, הוספת/הורדת נפח, טווחי חצאים, תוכנית ייעודית לשיפור לחיצות ומבנים שונים כמו פירמידות.
חלק מהדברים עזרו לי וחלק לא.

מה שאני יכול להגיד לך בוודאות שלכל תקיעה במשקלים בבנץ' יש סיבה וצריך לקחת את כל הפאקטורים שציינתי ולבדוק אותם לפני שאתה מחליט מה לתת למתאמן לעשות.
אני לא איזה מפלצת כוח מטורפת אבל סה"כ סגרתי רביעיה עם 120 אז אפשר קצת לסמוך על מה שאני אומר 😃

סליחה שזזתי קצת מהנושא של הפוסט ולא דיברתי כל כך על חזה בשיפוע שלילי פשוט היה לי הרבה מה להגיד בנושא שיפור בלחיצת חזה.

תרגיל מסוכן מידיי לטעמי ואם כבר עדיף לעשות מקבילים באחיזה רחבה עם משקל.
הזווית תיהיה זהה.

• פותח/ת השרשור
תרגיל מסוכן מידיי לטעמי ואם כבר עדיף לעשות מקבילים באחיזה רחבה עם משקל.
הזווית תיהיה זהה.
איפה אתה רואה סיכון יותר מלחיצה רגילה אולי חוץ מהלחץ דם בגלל הזווית אבל אתה לא בן50+.איך אפשר להשוות בין המשקל במקבילים ללחיצה בשיפוע.אני אישית הגעתי ל70 L ביחד עם משקל גוף זה 120 ק״ג בערך בלחיצה הגעתי ל140 הכל ל5 ח׳

איפה אתה רואה סיכון יותר מלחיצה רגילה אולי חוץ מהלחץ דם בגלל הזווית אבל אתה לא בן50+.איך אפשר להשוות בין המשקל במקבילים ללחיצה בשיפוע.אני אישית הגעתי ל70 L ביחד עם משקל גוף זה 120 ק״ג בערך בלחיצה הגעתי ל140 הכל ל5 ח׳
מכיוון שטווח הלחיצה קצר יותר ואפילו משמעותית מכאשר עובדים עם לג דרייב לדעתי.
מלבד לחץ הדם לא נראה לי בטיחותי מידיי ללחוץ מעל 100 קג כשאתה נמצא בשיפוע שלילי.

אני לא "עובר" ללחיצות בשיפוע שלילי על חשבון הבנץ' פרס הרגיל, אבל אני בהחלט משלב.

הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא שהראש נמוך יותר מהרגליים ומלבד ההרגשה המוזרה הזאת,
יותר דם זורם לראש ויש הרגשה כזאת כאילו הראש עומד להתפוצץ.
מה גם שמשקל כבד ללא ספוטרים יכול להיות ממש מסוכן.. אם בבנצ' רגיל אתה יכול להניח את המוט על החזה בשיפוע שלילי סביר להניח שלא.

בכל אופן, רק בהיבט הבטיחותי.
יש לו את היתרונות שלו ככל כנראה.. אך אני אעדיף באופן אישי מקבילים באחיזה רחבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית