הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח על מוט מרובע פחות אפקטיבי?

The_MotivatoR

משתמש מתחיל
94
3
נק' מוניטין:
3
94
3
אהלן,

שעושים מתח על מוט מרובע, האחיזה שם יותר נוחה, השאלה היא אם הביצוע של המתח יותר קל מביצוע על מוט עגול ואם הוא פחות אפקטיבי ממוט עגול?

תודה מראש ושבת שלום 😃

למה שיהיה פחות אפקטיבי? הדבר היחיד שמשתנה כאן זה הגריפ, העבודה היא אותה עבודה.

מה הכוונה במוט מרובע?

השינוי שבאמת עלול להיות קריטי זה מתח על מוט עבה שמשפיע הרבה יותר חזק על האמות כי יותר קשה לאחוז.
מרובע או עגול מבחינת השפעה על הגוף זה כבר פונקציה של עובי המוט לא של הצורה.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה במוט מרובע?
כמו שיש מוט מעוגל שזה מה שבדרך כלל יש בפארקים וכו׳, אז מוט שהוא מרובע אז יותר קל לאחוז בו.

השינוי שבאמת עלול להיות קריטי זה מתח על מוט עבה שמשפיע הרבה יותר חזק על האמות כי יותר קשה לאחוז.
מרובע או עגול מבחינת השפעה על הגוף זה כבר פונקציה של עובי המוט לא של הצורה.

סבבה הבנתי, תודה רבה לכולם ושבת שלום 😃

כמו שיש מוט מעוגל שזה מה שבדרך כלל יש בפארקים וכו׳, אז מוט שהוא מרובע אז יותר קל לאחוז בו.

סבבה הבנתי, תודה רבה לכולם ושבת שלום 😃
איך יותר קל לאחוז במוט מרובע? השפיצים לא כואבים לך בידיים?

• פותח/ת השרשור
איך יותר קל לאחוז במוט מרובע? השפיצים לא כואבים לך בידיים?

איזה שפיצים? מה שדיברתי עליו לא מיועד ספציפית למתח, זה פשוט בגובה נחמד וקל לאחוז בו.

• פותח/ת השרשור
4 שפיצים, כיאה לריבוע.
כתבתי מרובע חח לא ריבוע, מה שדיברתי עליו זה מלבן ארוך מברזל שאפשר לעשות עליו מתח, הרי לא עושים על השפיצים שלו, יש מקום לידם וגם באמצע.

כתבתי מרובע חח לא ריבוע, מה שדיברתי עליו זה מלבן ארוך מברזל שאפשר לעשות עליו מתח, הרי לא עושים על השפיצים שלו, יש מקום לידם וגם באמצע.
כלומר חצי אחיזה...? שהכל נופל על האצבעות?

• פותח/ת השרשור
כלומר חצי אחיזה...? שהכל נופל על האצבעות?
אם אני לא טועה אז במוט הספציפי הזה כן, כי הוא קצת רחב, אבל זה לא שאתה רק עם האצבעות והאגודלים משוחררים באוויר, הם גם נאחזים שם.

אם אני לא טועה אז במוט הספציפי הזה כן, כי הוא קצת רחב, אבל זה לא שאתה רק עם האצבעות והאגודלים משוחררים באוויר, הם גם נאחזים שם.
לא רואה איך זה יכול להיות יותר נוח ממוט עגול אבל אם זה נוח לך בהצלחה 😁

בכל מקרה לדעתי אתה תצליח לעשות פחות מתח על מוט "מרובע" כזה, אם לא זאת אופציה יותר טובה בשבילך...

• פותח/ת השרשור
לא רואה איך זה יכול להיות יותר נוח ממוט עגול אבל אם זה נוח לך בהצלחה 😁

בכל מקרה לדעתי אתה תצליח לעשות פחות מתח על מוט "מרובע" כזה, אם לא זאת אופציה יותר טובה בשבילך...

לדעתי יותר נוח לאחוז שם אבל זה לא ממש חוכמה להתאמן רק על זה כי בתכלס בהרבה מקרים האפשרות תהיה מוט עגול וצריך להתרגל גם אליו חח (;

לדעתי יותר נוח לאחוז שם אבל זה לא ממש חוכמה להתאמן רק על זה כי בתכלס בהרבה מקרים האפשרות תהיה מוט עגול וצריך להתרגל גם אליו חח (;
איך בדיוק צריך להתרגל למוט עגול? אתה פשוט עוטף אותו עם היד אין מה להתרגל.... אם כבר במוט מרובע צרך להתרגל...

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק צריך להתרגל למוט עגול? אתה פשוט עוטף אותו עם היד אין מה להתרגל.... אם כבר במוט מרובע צרך להתרגל...
כן טכנית אתה צודק כי במוט עגול יותר עושים את זה, אבל התכוונתי לזה שאם אני אתאמן רק במרובע אז זה לא יהיה הכי טוב כי בסופו של דבר צריך הרי גם לעשות על מוט עגול.

יש הבדלים בין מתח עם ידיים הפוכות(chin up) לבין מתח באחיזת mid-position עם מוט מרובע או למתח באחיזה רגילה(pull up).
אני מתייג את כל מי שהגיב כאן על מנת להרים קצת את רמת הדיון ולמען ההעשרה הכללית, ממליץ לחפש את השרירים הנ"ל בויקיפדיה כדי להבין על מה מדובר.

מפרק הכתף+שכמה:
בסופו של דבר השריר המרכזי הוא הרחב גבי כמובן בכל התנועות, אך ישנו הבדל בשרירים המייצבים(rotator cuff) ובשרירים סינרגיסטיים:
בתנועה של צ'ין אפס ומתח במיד פוזישן: ישנה פשיטת כתף, הרחב גבי מגיע לכיווץ מקסימלי ואפילו מעבר לטווח התנועה עד כדי כך שגם החזה מעורב בנעילה מעל המוט, בנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Triceps- long head
infraspinatus
external obliques and erector spinae
rhomboids
middle trapezius(רוטציה מידיאלית)

*ככל שהאחיזה במיד פוזישן רחבה כך מתקרבים יותר לתנועה של פול אפ(קירוב כתף)

בתנועה של פול אפ(מתח "רגיל"): קירוב כתף+פשיטה(תלוי ברוחב האחיזה), בקירוב פועל גם הרחב גבי כמובן כשריר המרכזי(לא תמיד בטווח תנועה מלאה) ובנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Coracobrachialis
infraspinatus
rhomboids

השינוי בשרירים המעורבים הוא זניח, והשינויים המהותי הם:
1. טווח התנועה שמשתנה בגלל מישורי תנועה שונים של המפרק.
2. בחוזק הכיווץ, אני מצרף מחקר שמראה על פעילות אלקטרומגנטית(EMG) שניתן לקרוא בהרחבה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21068680

מפרק המרפק+כף היד:
יש הבדלים בשרירי האמה שנזניח כי הם קטנים מדי וזה לא יתרום לנו.
במרפק אנחנו מדברים על הבייספס, ברכיאליס וכן הברכיאורדיאליס.
הגדול בהם שמכסה את רוב המאסה הוא כמובן הבייספס, שמתכווץ ומעורב משמעותית יותר במתח בסופינציה(ככל שמתקרבים למתח "רגיל" הכיווץ שלו נחלש משמעותית)

סיכום שלי:

לרוב כתרגיל גב, ההתעסקות במישורי התנועה דינה כהתעסקות בקקה.
בפועל הכי הרבה מאסת שריר תנוצל במתח באחיזת סופינציה וזו ההמלצה למתאמנים מתחילים שמתקשים במתח.
למעשה כדי "להנות מכל העולמות" כדאי מאוד לשלב מתח בכמה אחיזות, עם עדיפות לסופינציה.

@Wild @The_MotivatoR @Tesa @Rami R @Fuck

נערך לאחרונה:
יש הבדלים בין מתח עם ידיים הפוכות(chin up) לבין מתח באחיזת mid-position עם מוט מרובע או למתח באחיזה רגילה(pull up).
אני מתייג את כל מי שהגיב כאן על מנת להרים קצת את רמת הדיון ולמען ההעשרה הכללית, ממליץ לחפש את השרירים הנ"ל בויקיפדיה כדי להבין על מה מדובר.

מפרק הכתף+שכמה:
בסופו של דבר השריר המרכזי הוא הרחב גבי כמובן בכל התנועות, אך ישנו הבדל בשרירים המייצבים(rotator cuff) ובשרירים סינרגיסטיים:
בתנועה של צ'ין אפס ומתח במיד פוזישן: ישנה פשיטת כתף, הרחב גבי מגיע לכיווץ מקסימלי ואפילו מעבר לטווח התנועה עד כדי כך שגם החזה מעורב בנעילה מעל המוט, בנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Triceps- long head
infraspinatus
rhomboids

בתנועה של פול אפ(מתח "רגיל"): קירוב כתף+פשיטה(תלוי ברוחב האחיזה), בקירוב פועל גם הרחב גבי כמובן כשריר המרכזי(לא תמיד בטווח תנועה מלאה) ובנוסף השרירים הפעילים הם:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Coracobrachialis
infraspinatus
rhomboids

2. בחוזק הכיווץ, אני מצרף מחקר שמראה על פעילות אלקטרומגנטית(EMG) שניתן לקרוא בהרחבה:

מפרק המרפק+כף היד:
הגדול בהם שמכסה את רוב המאסה הוא כמובן הבייספס, שמתכווץ ומעורב משמעותית יותר במתח בסופינציה(ככל שמתקרבים למתח "רגיל" הכיווץ שלו נחלש)

סיכום שלי:

בפועל הכי הרבה מאסת שריר תנוצל במתח באחיזת סופינציה וזו ההמלצה למתאמנים מתחילים שמתקשים במתח.
למעשה כדי "להנות מכל העולמות" כדאי מאוד לשלב מתח בכמה אחיזות, עם עדיפות לסופינציה.

אחלה הרחבה 👏 רק היה מאוד נחמד אם היית הופך את הפוסט הזה ליותר עממי ולא משתמש או לפחות מסביר מילים כמו סופינציה או פרונציה.

(סופינציה - סיבוב החוצה של האמה.
פרונציה - סיבוב פנימה של האמה.)

ויש משהו שאני אישית צריך הסבר בנוגע אליו, מה הכוונה בmid-position?

אחלה הרחבה 👏 רק היה מאוד נחמד אם היית הופך את הפוסט הזה ליותר עממי ולא משתמש או לפחות מסביר מילים כמו סופינציה או פרונציה.

(סופינציה - סיבוב החוצה של האמה.
פרונציה - סיבוב פנימה של האמה.)

ויש משהו שאני אישית צריך הסבר בנוגע אליו, מה הכוונה בmid-position?

קיבלתי, הנה:

11112_07C.jpg

סופינציה- צד שמאל, מיד פוזישן- אמצע, פרונציה- צד ימין

בקשר לכל השאר- מדובר באנטומיה ושמות של שרירים(אין כ"כ מה לערוך ולכן המלצתי לחפש ולקרוא בויקיפדיה)

מפרק הכתף+שכמה:
Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Triceps- long head
infraspinatus
rhomboids

Teres major
Posterior deltoid
lower trapezius
Coracobrachialis
infraspinatus
rhomboids

מפרק המרפק+כף היד:
הגדול בהם שמכסה את רוב המאסה הוא כמובן הבייספס, שמתכווץ ומעורב משמעותית יותר במתח בסופינציה(ככל שמתקרבים למתח "רגיל" הכיווץ שלו נחלש משמעותית)

סיכום שלי:

מודה לך מאוד על ההשקעה, עד שלא כתבת את הדברים האלו לא לקחתי בחשבון שהוא עלול להתכוון למתח באחיזה "טבעית". במידה וזאת הייתה הכוונה אז אני מצטער על ההודעה הלקויה.
במידה והכוונה הייתה נטו לצורת המוט(עובי, מספר צלעות..) אז אינני חושב שאמור להיות הבדל.

Back
למעלה תחתית