הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בנוגע לחיטוב

• פותח/ת השרשור TKgym
  • פורסם בתאריך

TKgym

משתמש פעיל
352
139
נק' מוניטין:
251
352
139
1. במהלך האירובי כשנשרפות קלוריות, מאיפה הם מגיעות? חלבון שומן או פחמימה?

2. אם נגיד בן אדם X עשה חיטוב ואיבד מסת שריר, כאשר הוא יחזור למסה המסת שריר שהוא איבד תחזור אליו מהר ? (זכרון שריר) או שהוא יעלה במסה לאט ורגיל?

אם היית שורף חלבון הרי שהיית נכנס למצב קטבולי והגוף לא ממהר לשרוף שריר כל כך מהר..
לרוב הגוף ינצל את מאגרי הגליקוגן שלו ולכן העדיפות הראשונה תיהיה פחמימה.
בעניין שריפת השומן אני לא בטוח, מלבד ששריפת שומן תקרה כשהגוף בקטוזיס מלא, או אם אתה מבצע פעילות גופנית בצום (בתיסוף חומצות אמינו)
אבל בעניין זה.. קח אותי בעירבון מוגבל.

1. במהלך האירובי כשנשרפות קלוריות, מאיפה הם מגיעות? שומן או פחמימה?
גם וגם. הפרופורציה משתנה בהתאם לעצימות, ככל שהעצימות גבוהה יותר יישרפו יותר פחמימות באופן יחסי. (מחקתי את החלבון שבתנאים נורמליים לא נשרף)

• פותח/ת השרשור
אם היית שורף חלבון הרי שהיית נכנס למצב קטבולי והגוף לא ממהר לשרוף שריר כל כך מהר..
לרוב הגוף ינצל את מאגרי הגליקוגן שלו ולכן העדיפות הראשונה תיהיה פחמימה.
בעניין שריפת השומן אני לא בטוח, מלבד ששריפת שומן תקרה כשהגוף בקטוזיס מלא, או אם אתה מבצע פעילות גופנית בצום (בתיסוף חומצות אמינו)
אבל בעניין זה.. קח אותי בעירבון מוגבל.
התכוונתי לשומן כאב מזון לא לשומן כ-תא שומן.

ולפי התשובה שלך, יעיל לעשות אירובי בוקר אחרי צום (שינה) בלי לאכול כלום ובלי שום תיסוף של חומצות אמינו בתור טבעי, או שזה יגרום לאיבוד רב של שריר?

בעיקר שומן ופחמימה, שימוש בחלבון כמקור אנרגיה הוא זניח לרוב, וקורה בצורה משמעותית רק במצבי קיצון, כמו שקרה ליהודי אירופה בשואה, או שהתהליך גובר בעיקר אחרי אירובי מאוד ארוך כמו ריצת מרתון בהן מאגרי הגליקוגן מתרוקנים בצורה משמעתית
2. אם נגיד בן אדם X עשה חיטוב ואיבד מסת שריר, כאשר הוא יחזור למסה המסת שריר שהוא איבד תחזור אליו מהר ? (זכרון שריר) או שהוא יעלה במסה לאט ורגיל?
עלייה במסת שריר זהו תמיד תהליך איטי מטבעו

• פותח/ת השרשור
בעיקר שומן ופחמימה, שימוש בחלבון כמקור אנרגיה הוא זניח לרוב, וקורה בצורה משמעותית רק במצבי קיצון, כמו שקרה ליהודי אירופה בשואה, או שהתהליך גובר בעיקר אחרי אירובי מאוד ארוך כמו ריצת מרתון בהן מאגרי הגליקוגן מתרוקנים בצורה משמעתית

עלייה במסת שריר זהו תמיד תהליך איטי מטבעו

תודה על התשובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית