הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה בחיטוב מומלץ הליכה מהירה ולא ריצה ?

הרי ריצה שורפת יותר קלוריות וגם מכניסהאותך לכושר שזה פלוס

תודה
פרט לזה שיש שיפור בכושר ולאותו פרק זמן אתה תשרוף באמת יותר קלוריות בריצה אין יתרון, והחסרון הגדול בריצה זה התאוששות של הרגליים. שלהרבה אנשים התאוששות הרבה יותר חשובה.

• פותח/ת השרשור
פרט לזה שיש שיפור בכושר ולאותו פרק זמן אתה תשרוף באמת יותר קלוריות בריצה אין יתרון, והחסרון הגדול בריצה זה התאוששות של הרגליים. שלהרבה אנשים התאוששות הרבה יותר חשובה.
אז עדיף לעשות ריצות ?

אמרו לך תפלוס ומינוס לא חייב ריצה יש הרבה סוגי אירובי

אני אישית חושב שכשאתה בדל פחמימה אם אתה עושה ריצה לפרקי זמן ארוכים עם דופק גבוהה יש לי תחושה שזה אוכל את השריר..ככה אני מרגיש על הגוף שלי אולי בגלל המחסור בפחמימה בגוף זה מתחיל לאכול שריר.וזה גם מעמיס על הגוף..מרגיש שבור כל יום..מעדיף לעשות הליכה מהירה ולהתאושש כמו שצריך ולהיות בצד הבטוח של שריפת השומן..
לא מדבר על HIIT פה..

לדעתי כל מתאמן (במיוחד אלה שלא עושים קרדיו בתקופת מסה) צריך להשקיע בתקופת חיטוב בלשפר סיבולת לב ריאה, משהו שמשתפר הכי טוב בריצות. סיבולת לב ריאה טובה אמורה להיות לכל אתלט, בין אם אתה ליפטר, בילדר או אצן ל100 מטר. זה תורם לבריאות שלך וגם ליכולות שלך בספורט שבו אתה מתעסק.
פעם לא ידעתי את זה והיו לי זמנים קשים שבהם הייתי מזיע ומתנשף רק מלעלות 8 מדרגות. אני בחיים לא רוצה להגיע לזה עוד פעם.

המלצה שלי, תרוץ בחיטוב, תשפר סיבולת לב ריאה, תשלב ספרינטים ולפחות באספקט כלשהו תיתן שיפור בחיטוב כי מסת השריר גם ככה לא תגדל לך

לא יודע אם זה מיתוס או אמת אבל שמעתי כשרצים אז הגוף בגלל המאמץ הרב לוקח את האנרגיה מהשריר. לעומת הליכה מהירה שבגלל שזה לא כל הכח הגוף לוקח את האנרגיה מהשומן. בכל מקרה לפחות לי הכי אפקטיבי לשריפת שומנים זה אינטרוואלים על אופני כושר. גורם לי להזיע כמו חזיר.

לא יודע אם זה מיתוס או אמת אבל שמעתי כשרצים אז הגוף בגלל המאמץ הרב לוקח את האנרגיה מהשריר. לעומת הליכה מהירה שבגלל שזה לא כל הכח הגוף לוקח את האנרגיה מהשומן. בכל מקרה לפחות לי הכי אפקטיבי לשריפת שומנים זה אינטרוואלים על אופני כושר. גורם לי להזיע כמו חזיר.
Screen-Shot-2014-10-08-at-8.46.10-AM.png

כן ולא. איך אתה מסביר את הטבלה שמוטבעת על כל הליכון שתעלה עליו? שבה מראים לפי גיל איזה דופק רצוי להורדת שומן ואיזה דופק רצוי לסיבולת לב ריאה. ושניהם דופק שונה והדופק לפי הטבלה שדרוש להורדת שומן נמוך יותר. בנוסף,אם חושבים על זה בהגיון ובנאדם ירוץ בכל הכח שלו הגיוני שהגוף ישתמש בשריר לאנרגיה.

כן ולא. איך אתה מסביר את הטבלה שמוטבעת על כל הליכון שתעלה עליו? שבה מראים לפי גיל איזה דופק רצוי להורדת שומן ואיזה דופק רצוי לסיבולת לב ריאה. ושניהם דופק שונה והדופק לפי הטבלה שדרוש להורדת שומן נמוך יותר. בנוסף,אם חושבים על זה בהגיון ובנאדם ירוץ בכל הכח שלו הגיוני שהגוף ישתמש בשריר לאנרגיה.
זה ממש לא רלוונטי מאיפה הגוף לוקח את האנרגיה בסופו של דבר מה שמעניין אותך זה הגרעון הקלורי שאתה נמצא בו. זה שתרוץ לא אומר שתאבד יותר שריר מהאשר שתלך על אותו גרעון קלורי

נתחיל מהסוף, השריר הוא לא מקור אנרגיה אלא במקרים מאוד חריגים.
לגוף יש שני מאגרי אנרגיה: גליקוגן ושומן והגוף משתמש בהם במקביל. ככל שעצימות האימון גבוהה יותר יש יותר שימוש בגליקוגן ביחס לשומן

חשוב להבין כי המטרה היא לשרוף קלוריות וזה לא חשוב האם האנרגיה לכך באה משומן או גליקוגן

נתחיל מהסוף, השריר הוא לא מקור אנרגיה אלא במקרים מאוד חריגים.
לגוף יש שני מאגרי אנרגיה: גליקוגן ושומן והגוף משתמש בהם במקביל. ככל שעצימות האימון גבוהה יותר יש יותר שימוש בגליקוגן ביחס לשומן

חשוב להבין כי המטרה היא לשרוף קלוריות וזה לא חשוב האם האנרגיה לכך באה משומן או גליקוגן
חנן, למה לא חשוב אם האנרגיה באה משומן או גליקוגן ? הרי המטרה שלנו היא לאבד שומן, לא ?
פותח האשכול לגבי לב ריאה אישית אני משחק פוטבול פעמיים בשבוע וגם עושה ספרינטים פעם בשבוע. אם למישהו חשוב להצליח לרוץ 100 מטר בלי למות הוא יכול להקדיש 10 דק' בשבוע לספרינטים

חנן, למה לא חשוב אם האנרגיה באה משומן או גליקוגן ? הרי המטרה שלנו היא לאבד שומן, לא ?
פותח האשכול לגבי לב ריאה אישית אני משחק פוטבול פעמיים בשבוע וגם עושה ספרינטים פעם בשבוע. אם למישהו חשוב להצליח לרוץ 100 מטר בלי למות הוא יכול להקדיש 10 דק' בשבוע לספרינטים
כי ברגע שיהיה גרעון קלורי הגוף יפרק מאגרי שומן על מנת לייצר אנרגיה, וזה מה שחשוב. אין שום משמעות למקור אנרגיה במהלך הפעילות עצמה (חוץ מפעילות ממושכת שבה יכול להתפרק שריר).

@shahar18 צודק.
אבל בשביל שתבין קצת יותר, יש בגוף 10 קילו שומן לפחות, בריצה של שעה נניח שנטו על סמך שומן, תשרוף לכל היותר 200 גרם, כך שזה זניח

@shahar18 צודק.
אבל בשביל שתבין קצת יותר, יש בגוף 10 קילו שומן לפחות, בריצה של שעה נניח שנטו על סמך שומן, תשרוף לכל היותר 200 גרם, כך שזה זניח
זניח? בחשבון שלך, 3 ריצות בשבוע ישרפו לו 600 גרם רק מהריצות, וזה בנוסף לגירעון הקלורי. לא זניח בכלל (לא מציאותי בכלל גם, אבל לא משנה).

כי ברגע שיהיה גרעון קלורי הגוף יפרק מאגרי שומן על מנת לייצר אנרגיה, וזה מה שחשוב. אין שום משמעות למקור אנרגיה במהלך הפעילות עצמה (חוץ מפעילות ממושכת שבה יכול להתפרק שריר).
@shahar18 צודק.
אבל אז במקרה של ריצה עצימה ה 200 האלו יכולים לבוא מהשריר לא ? ו200 או אפילו 50 גרם שריר שנשרפו במהלך אימון זה דיי הרבה

זניח? בחשבון שלך, 3 ריצות בשבוע ישרפו לו 600 גרם רק מהריצות, וזה בנוסף לגירעון הקלורי. לא זניח בכלל (לא מציאותי בכלל גם, אבל לא משנה).
3 שעות אירובי בהחלט יתרמו לגרעון קלורי, אבל מאזן הגרמים של השומן לא יהיה כ"כ מוחלט בגלל צריכת שומן בתזונה.
אבל אני מומחה קטן בתהליכים המטבוליים.

אבל אז במקרה של ריצה עצימה ה 200 האלו יכולים לבוא מהשריר לא ? ו200 או אפילו 50 גרם שריר שנשרפו במהלך אימון זה דיי הרבה
שריר הוא מקור אנרגיה רע מאוד ולכן הגוף כמעט אף פעם לא ישתמש בו. גם בסיום ריצת מרתון, הירידה במסת השריר היא מזערית אם בכלל.
אני מניח שמישהו בדל פחמימה שירוץ שעתיים חזק אחרי צום עלול להגיע לפירוק שריר כמקור אנרגיה למרות שרוב הסיכויים שהוא יתמוטט הרבה קודם.

פירוק של השריר בצורה משמעותית קורה במאמצים ממושכים.. למשל ריצת מרתון.. במאמצים אירוביים שאנחנו מדברים עליהם פה, פירוק שריר הוא זניח.

• פותח/ת השרשור
בקיצור אני חושב שאני אתחיל ריצות גם כדי לשרוף יותר קלוריות וגם לשיפור סיבולת

תודה לכולם

Back
למעלה תחתית