ייעוץ למישהו על TRT - אחרי סייקל, חובה PCT?

• פותח/ת השרשור Spidi
  • פורסם בתאריך

Spidi

משתמש מתחיל
74
4
נק' מוניטין:
1
74
4
שמעתי כמה דעות, אחת מהם פה בפורום שאומרת שבגלל שאני על TRT אז אין לשקם ואין צורך לעשות PCT, פשוט לסיים זריקה אחרונה של טסט 500 ולחזור ל TRT הרגיל.
יש דעות אחרות שאומרות שצריך PCT בשביל לאזן אסטרוגן(כלומיד ונולבה), כמה נכון ?!

@יניב ריז
ומי שיש לו ידע בנושא, אשמח להמלצה והכוונה.

שמעתי כמה דעות, אחת מהם פה בפורום שאומרת שבגלל שאני על TRT אז אין לשקם ואין צורך לעשות PCT, פשוט לסיים זריקה אחרונה של טסט 500 ולחזור ל TRT הרגיל.

@יניב ריז
אין שום סיבה שתחייב שימוש ב-SERM. אסטרוגן גבוה ופעילות אסטרוגנית מוגברת תהיה בעייתי הרבה יותר במהלך השימוש במינונים גבוהים מאשר במעבר למינון TRT.

@יניב ריז

אכן אין לך טעם בלבצע PCT אם אתה חוזר למינוני TRT ואתה תלוי הורמונלית בטסט חיצוני.
בדיוק כמו שתום אמר, העליה באסטרוגן היא במהלך התקופה של ה-500 בשבוע, לא כשתרד למינוני TRT.

אני מניח שאתה ב-TRT של 250 ב-12-14 ימים?

@יניב ריז
תכין נולבדקס בצד יש סיכוי שברגע שערכי הטסט ירדו עדיין ישאר אסטרוגן גבוה ואז יתכן ותרגיש צורך בו.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שאתה ב-TRT של 250 ב-12-14 ימים?

אני על טיפול ב Androgel
50 מ"ג ליום.
כרגע נמצא במיקוח עם האינדוקרינולוג שלי לעבור ל 250 בזריקה כל שבועיים הוא אישר 250 לחודש, אבל אני מתעקש..ניראה תוצאות בבדיקה הקרובה.
אני מעדיף את הג'ל כרגע מאשר לחזור ל 250 בחודש, תוצאות הבדיקות עם הג'ל מעולות.
התשובה פה טמונה בבדיקת דם ?
כמה זמו לחכות לפני שאלך לעשות את הבדיקה אחרי הסייקל?

אני על טיפול ב Androgel
50 מ"ג ליום.
כרגע נמצא במיקוח עם האינדוקרינולוג שלי לעבור ל 250 בזריקה כל שבועיים הוא אישר 250 לחודש, אבל אני מתעקש..ניראה תוצאות בבדיקה הקרובה.
אני מעדיף את הג'ל כרגע מאשר לחזור ל 250 בחודש, תוצאות הבדיקות עם הג'ל מעולות.
התשובה פה טמונה בבדיקת דם ?
כמה זמו לחכות לפני שאלך לעשות את הבדיקה אחרי הסייקל?

אנדרוגל בממוצע מעלה טסט טוטאל לסביב 8-10.. מה זאת אומרת שבדיקות הדם טובות תחתיו? אפשר לראות תוצאות כדי לקבל תמונה הורמונלית כוללת?

הייתי מחכה חודש על TRT, ורק אז חוזר על הבדיקות.
אם אתה מקבל זריקה אחת לחודש, אז ביום ה-15 אחרי הזריקה השניה (כלומר 45 ימים ל-TRT).
אם אתה מקבל זריקה אחת לשבועיים, אז שבוע אחרי הזריקה ה-3 (כלומר 37 ימים ל-TRT).

• פותח/ת השרשור
אנדרוגל בממוצע מעלה טסט טוטאל לסביב 8-10.. מה זאת אומרת שבדיקות הדם טובות תחתיו? אפשר לראות תוצאות כדי לקבל תמונה הורמונלית כוללת?

תוצאות: (פרטים אישיים מטושטשים)
בדיקה1_01.jpg
בדיקה1_02.jpg
בדיקה1_01.jpg בדיקה1_02.jpg

הבדיקה גרועה, שים לב שהערך בטסט הוא בפיקומול לליטר, בד"כ מקובל בננומול לליטר או בננוגרם בדציליטר שזאת היחדיה המקובלת בישראל.

12.5 פיקומול בליטר שקול ל-3.5 ננוגרם בדציליטר, שזה ממש אבל ממש תוצאה לא טובה.
אתה צריך להגיע לסביב 8-12 (בסקאלה שלך זה 40-60) כדי שהאנדוקרינולוג יהיה שקט.
לטובתך אני מקווה שתשכנע אותו אם אתה צעיר להגיע לערכים של 20 ננוגרם בדציליטר (פי 17 יותר ממה שיש לך כיום).

אם תרצה לבצע את ה-TRT דרך המרפאה שלח לי מסר.

• פותח/ת השרשור
תודה יניב על התגובה וההסבר, חסר לי את הידע הזה ותודה שאתה משתף!
אני אשלח לך הודעה פרטית כדי לבדוק את האופציה של TRT דרכך.

אם לא דרכינו תחליף אנדוקרינולוג, נפלת על רופא גרוע.

כל אנדוקרינולוג יודע, שזריקת טסט מחזיקה 14 ימים לפני שאתה נופל ל-0.
למעשה כבר מהיום ה-10 רמות הטסט יורדות, שמטופלים מדווחים על בעיות בחשק ובתפקוד המיני, אך האנדוקרינולוג היה אמור להסביר לך שככה זה עם זריקה אחת לשבועיים.

זריקה אחת לחודש תתן לך 10 ימים עם חשק, -20 ימים על 0 טסט, רעיון גרוע ביותר! הזריקה גם תשבית לך את המעט ייצור עצמי שאולי עוד יש לך, קרי תגיע לכמעט 0 טסט 20 מתוך 30 ימים.

מילא הוא היה מפצל לך 250 (125+125) לחודש, היה הגיון כל שהוא, אם נניח יש לך רגישות גבוהה לטסט.

אבל בממוצע בגילך, לאחר שהובהרו לך הסיכונים של TRT, כדאי לשקול לתת לך כל 10 ימים זריקה, פעילות מינית וחשק מינית בגילך הן אבן יסוד להתנהגות וחוסנות פסיכולוגית, שלא לדבר על חסונות שרירית.

כל אנדוקרינולוג יודע, שזריקת טסט מחזיקה 14 ימים לפני שאתה נופל ל-0.
למעשה כבר מהיום ה-10 רמות הטסט יורדות, שמטופלים מדווחים על בעיות בחשק ובתפקוד המיני, אך האנדוקרינולוג היה אמור להסביר לך שככה זה עם זריקה אחת לשבועיים.

זריקה אחת לחודש תתן לך 10 ימים עם חשק, -20 ימים על 0 טסט, רעיון גרוע ביותר! הזריקה גם תשבית לך את המעט ייצור עצמי שאולי עוד יש לך, קרי תגיע לכמעט 0 טסט 20 מתוך 30 ימים.
אני מניח שהם אולי מניחים שההפסקה של 20 יום בין לבין קוטעת את הרצף שעשוי להשבית לחלוטין את הציר
אבל הסבל שנגרם לאותו חולה על כל 10 ימים של 'אושר' לא שווה את זה ולכן זה לא פחות ממטומטם בעיני לגזור על אדם 20 יום סבל על 10 בריאים
ומה שיותר מרגיז זה שהם כנראה רואים בפציינטים איזה טמבלים חסרי מושג שאולי עצם זה שפסיכולוגית הם לא יהיו שותפים ל"סוד הכמוס" הזה אז הם לא ירגישו בהבדל

@יניב ריז איפה לדעתך עובר הגבול שמעליו TRT כבר מהווה "סייקל"
כלומר שרמת הטסט תחייב טיפול ב SERM או התערבות חיצונית אחרת כלשהי.

כתבת קודם על זריקה כל 10 ימים ===> 750 בחודש. גם יותר מזה לא יצריך התערבות נוספת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית