הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה כללית לאימון בתקופת חיטוב

אלי זגורי

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
**מראש בבקשה לא להפנות אותי למאמרים-כבר קראתי הכל!!

שאלתי היא כזאת,האם יש הבדל במספר החזרות של כל סט? האם אמור להיות הבדל בעוצמת הנפח של המשקלים?
לא הצלחתי לקבל תשובה אחת ברור .

תודה לעונים!!!

המטרה באימונים בתקופת החיטוב היא לשמר את משקלי העבודה שלך מתקופת המסה, כלומר, לשמר כמה שיותר מסת שריר. הדעה הרווחת אומרת שבחיטוב צריך להוסיף חזרות בחיטוב אבל מה שנכון זה לשמור על אותן החזרות שעשית במסה, ואפילו להוריד אם יש צורך.
טווח החזרות האופטימלי ל2 התקופות הוא 5-6 חזרות לתרגילים מורכבים ו8-10 חזרות לתרגילי בידוד.

**מראש בבקשה לא להפנות אותי למאמרים-כבר קראתי הכל!!

שאלתי היא כזאת,האם יש הבדל במספר החזרות של כל סט? האם אמור להיות הבדל בעוצמת הנפח של המשקלים?
לא הצלחתי לקבל תשובה אחת ברור .

תודה לעונים!!!
אחד המתאמנים שאני עובד איתו התחיל חיטוב בתקופה האחרונה, ובגלל שהוא בזמן תואר אז תדירות האימונים שלו ירדה ל-3 אימונים בשבוע. החלטתי להוסיף לו נפח ולהעלות את עצימות האימון, למרבה הפתעתי אני והוא קצת המומים מהתוצאות.
ירידה במשקל של כ-500 גרם עד קילו בשבוע, ירידה של 4 סנטימטר בהיקף מותן, ועלייה של סנטימטר בהיקף ירך. היקף זרוע נשאר זהה, משקלי העבודה שלו דווקא עולים אבל בקצב איטי, יש שינוי משמעותי במראה שלו, זה נראה שהבנאדם מעלה מסת שריר בזמן החיטוב. והוא לא משתמש באיזשהם חומרים אנאבולים. אני מאמין שהוא מצליח לעשות את זה כי הוא יחסית מתאמן מתחיל אבל אני לא חושב שמתאמן מתקדם צריך לעבוד שונה בחיטוב. אני לא מאמין שהוא היה מגיע לזה עם הנפח לא היה גדל והעצימות לא הייתה גדלה. העומס על השריר חייב להיות זהה או אפילו גדול יותר ממה שעבדת במסה אחרת אני מאמין שתהיה פגיעה בהיקפים ובמראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית