הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן ופחמימה

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
אני צריך להשלים ל2300 קלוריות
בנתיים יש:
1863 קלוריות
132 חלבון (120~ חלבון מלא)
206 פחמימה
54 שומן

חסר לי קצת בשומן והשאר אני כנראה צריך להשלים בפחמימה
מישהו ממליץ על משהו שישלים את הכמות קלוריות, שומן/פחמימה הזה?
אה ושכחתי להזכיר
חוץ מאבוקדו, אני כמעט מקיא כל פעם שאני אוכל את זה

• פותח/ת השרשור
את מה? ולמה אתה אוכל משהו שגורם לך כמעט להקיא?
אני כמעט מקיא את האבוקדו
אכלתי איזה פעם אחת ושתיתי אחרי כל ביס כוס מים כדי שייעלם הטעם
ואז אמרתי נו באמת זה לא כזה נורא וניסיתי שוב (איזה חודשיים אחרי זה) ושוב פעם קרה אותו הדבר
אז אני לא מתקרב לזה יותר

אני כמעט מקיא את האבוקדו
אה, לא הבנתי נכון את מה שכתבת. טחינה, אגוזים (מילה אחת שמתייחסת להרבה אפשרויות), שקדים,קטניות (כמו חומוס למשל, שאמנם אינו נטול פחמימות אבל לא נראה שזה יפריע לך).

• פותח/ת השרשור
אה, לא הבנתי נכון את מה שכתבת. טחינה, אגוזים (מילה אחת שמתייחסת להרבה אפשרויות), שקדים,קטניות (כמו חומוס למשל, שאמנם אינו נטול פחמימות אבל לא נראה שזה יפריע לך).
שמתי לפני שכתבת גבנה"צ 28% שומן ו2 פרוסות לחם לבן
וזה השלים לי

זה בסדר?

• פותח/ת השרשור
אם אתה מהגורסים ששומן רווי לא מהוה בעיה גבנ"צ היא אוכל טוב בשבילך. בנוגע ללחם, למה דווקא לחם לבן?
תגדיר גורסים ששומן רווי לא מהוה בעיה
למה שזה יהווה בעיה?
אבוקדו זה טעים.
תוסיף כל מיני בוטנים, אגוזים,שקדים וכו׳
לא בשבילי כנראה

תגדיר גורסים ששומן רווי לא מהוה בעיה
ההמלצות העכשוויות של הקרדיולוגים, הרופאים הכלליים, האנדוקרינולוגים והתזונאים הממסדיים קוראות להמעיט בצריכת שומן רווי. הבסיס המחקרי להמלצות מוטל בספק מסויים, ביחוד לאור השינוי שעומד לחול, כנראה, בעמדתם לגבי צריכת כולסטרול. למותר לציין שחסידי דיאטת אטקינס, פליאו וכדומה חושבים שההמלצות האלה הן הבל ורעות רוח.

• פותח/ת השרשור
ההמלצות העכשוויות של הקרדיולוגים, הרופאים הכלליים, האנדוקרינולוגים והתזונאים הממסדיים קוראות להמעיט בצריכת שומן רווי. הבסיס המחקרי להמלצות מוטל בספק מסויים, ביחוד לאור השינוי שעומד לחול, כנראה, בעמדתם לגבי צריכת כולסטרול. למותר לציין שחסידי דיאטת אטקינס, פליאו וכדומה חושבים שההמלצות האלה הן הבל ורעות רוח.
אז תכלס זה כן בסדר?

הFDA יצא בהצהרה ששומן רווי וכולסטרול לא מזיק

הFDA יצא בהצהרה ששומן רווי וכולסטרול לא מזיק
באמת?

אתה מתכוון, אני מניח, לשינוי העמדה של גוף שנקרא (1) Academy of Nutrition and Dietetics שהוא ארגון של שרות אלפי אנשי מקצוע מתחום התזונה, ומהווה גוף מייעץ לממשל בארה"ב (בניגוד ל FDA שהוא רגולטור עם שיניים), והוא כנראה עומד להמליץ על שינוי ההנחיות בנוגע לצריכת כולסטרול. למרות הידיעות שהופיעו בעיתונות לפני כשלושה חודשים בעניין זה עוד לא מצאתי נייר עמדה חדש שלהם בנושא, כך שכנראה טחנות הצדק טוחנות לאט גם בארה"ב. נייר העמדה האחרון שלהם בנושא צריכת שומנים הוא משנת 2014 ובתקציר הם אומרים:

It is the position of the Academy of Nutrition and Dietetics (the Academy) that dietary fat for the healthy adult population should provide 20% to 35% of energy, with an increased consumption of n-3 polyunsaturated fatty acids and limited intake of saturated and trans fats. The Academy recommends a food-based approach through a diet that includes regular consumption of fatty fish, nuts and seeds, lean meats and poultry, low-fat dairy products, vegetables, fruits, whole grains, and legumes, כלומר ההנחיות הישנות שהיו בתוקף עשרות שנים. הם לא מזכירים כולסטרול בכלל בתקציר הזה (נייר העמדה המלא לא נגיש בחינם). עפ"י אותן ידיעות שהתפרסמו בעיתונות, השומן הרווי עדיין נחשב מזיק גם בהנחיות החדשות. לעומת זאת, העיתון החשוב British Medical Journal אכן פרסם הצהרה לפיה העמדה המקובלת לגבי צריכת שומן רווי אינה מבוססת מדעית, ולדעתם חמאה וגבינות עתירות שומן אינם פסולים (ההמלצה מבוססת בעיקר על מחקר גדול שמצא מתאם בין צריכת שומן רווי לבין מחלות לב, אבל כידוע מתאם אינו מצביע בהכרח על סיבתיות).

וכמובן, כבר דיברנו על זה פעם או פעמיים בפורום.

באשר ל FDA, גם הם עוד לא שינו את העמדה הרשמית שלהם שמבוססת על ההמלצות הישנות, ואותה הם מפרסמים כשרות לציבור (בעצם הם גוף מפקח, כך שלא ברור בכלל למה יש להם עמדה פומבית בנושא, אבל זה ממש לא מענייננו כרגע), כפי שאתה יכול לראות למשל כאן.
upload_2015-5-20_10-28-31.png

(1) יש קצת בלבול עם השם שלו. פעם קראו לו American Dietary Association וגם אחרי שינוי השם רבים, כולל הוא עצמו, מתייחסים אליו עדיין בשם הישן. כך, למשל, הבטאון שלהם עדיין נקרא Journal of the American Dietary Association .

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית