הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר איך לנשום בתרגילי כח

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
ראיתי בסרטון שמישהו מסביר שבזמן תרגיל כח צריך לקחת לפני נשימה עמוקה ולשמור את האוויר בחזה וזה כאילו עוזר להרים יותר גבוה אני עד עכשיו חשבתי שלוקחים אוויר ואז מוציאים במאמץ למרות שזה לא כזה עזר לי איך הכי טוב לנשום בשביל הכי הרבה להצליח מבחינת משקל?

ראיתי בסרטון שמישהו מסביר שבזמן תרגיל כח צריך לקחת לפני נשימה עמוקה ולשמור את האוויר בחזה וזה כאילו עוזר להרים יותר גבוה אני עד עכשיו חשבתי שלוקחים אוויר ואז מוציאים במאמץ למרות שזה לא כזה עזר לי איך הכי טוב לנשום בשביל הכי הרבה להצליח מבחינת משקל?
תמרון ולסלבה - http://www.myweightlifting.com/valsalva-maneuver/

אני עד עכשיו חשבתי שלוקחים אוויר ואז מוציאים במאמץ
טעות נפוצה, קח כל אחד בחדר כושר ותגיד לו להרים כבד בדדליפט ולדבר תוך כדי החזרה, אני מבטיח לך שהוא ישמע די מצחיק אם בכלל הוא יצליח לדבר, וזאת בגלל הטכניקה של הגוף ליצור לחץ תוך בטני ותוך חזי כדי לתת בסיס תמיכה חזק לחוליות עמוד השדרה, ללא טכניקה זו לא הייתה מצליח להרים כבד
ההמלצה היא לקחת נשימה עמוקה לפני ביצוע החזרה, להחזיק את האוויר בפנים, לכווץ את הבטן חזק ואז להרים, ורק בסוף התנועה להוציא את האוויר

טעות נפוצה, קח כל אחד בחדר כושר ותגיד לו להרים כבד בדדליפט ולדבר תוך כדי החזרה, אני מבטיח לך שהוא ישמע די מצחיק אם בכלל הוא יצליח לדבר, וזאת בגלל הטכניקה של הגוף ליצור לחץ תוך בטני ותוך חזי כדי לתת בסיס תמיכה חזק לחוליות עמוד השדרה, ללא טכניקה זו לא הייתה מצליח להרים כבד
ההמלצה היא לקחת נשימה עמוקה לפני ביצוע החזרה, להחזיק את האוויר בפנים, לכווץ את הבטן חזק ואז להרים, ורק בסוף התנועה להוציא את האוויר
לפי המלצות ששמעתי מהרבה אנשים, בסקוואט לדוגמא, מומלץ להוציא אוויר בזמן העליה ואני דווקא מרגיש שזה עוזר לי. בבנץ' גם כן אני מוציא אוויר בזמן העליה. יש לך הסבר קצת יותר מפורט ללמה זה לא נכון?

• פותח/ת השרשור
להוציא תאוויור אחרי כל חזרה או בסוף הסט? וכאילו כשאני לוקח אוויר להכניס בטן פנימה?

יש לך הסבר קצת יותר מפורט ללמה זה לא נכון?
אני חושב שאתה אולי מצליח לעשות זאת בחזרות הראשונות, תשאל את עצמך מה קורה בחזרה כשאתה מגיע לכשל? עוד לא הכרתי אדם אחד שהצליח להוציא מילה במצב שהמוט קורס עליו, כל האוויר דחוס בריאות כמו סיר לחץ

אני חושב שאתה אולי מצליח לעשות זאת בחזרות הראשונות, תשאל את עצמך מה קורה בחזרה כשאתה מגיע לכשל? עוד לא הכרתי אדם אחד שהצליח להוציא מילה במצב שהמוט קורס עליו, כל האוויר דחוס בריאות כמו סיר לחץ
עד היום תמיד הייתי מתאמן ככה ולא הרגשתי שום קשר בין כשל לנשימה. אולי זה רק אני.

• פותח/ת השרשור
תענע דקה לשאוף הרבה אוויר בבת אחת ובאותו זמן להכניס את הבטן פנימה?

עד היום תמיד הייתי מתאמן ככה ולא הרגשתי שום קשר בין כשל לנשימה. אולי זה רק אני.
תנסה לשמוע את את הנשימה שלו במהלך החזרה, שקט מוחלט ברגע הכשל, וגם כשהוא ניסה להוציא אוויר זה היה נשמע כמו סיר לחץ

להוציא תאוויור אחרי כל חזרה או בסוף הסט? וכאילו כשאני לוקח אוויר להכניס בטן פנימה?
הגזמת, הכוונה היא לכל חזרה אתה לא תחזיק את האוויר במשך סט שלם

תנסה לשמוע את את הנשימה שלו במהלך החזרה, שקט מוחלט ברגע הכשל, וגם כשהוא ניסה להוציא אוויר זה היה נשמע כמו סיר לחץ

הגזמת, הכוונה היא לכל חזרה אתה לא תחזיק את האוויר במשך סט שלם

מעניין מאוד, תודה!

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על המענה המהיר והעזרה חידשתם לי פה המון
לוקחים אוויר לריאות, לא לבטן ולא לחזה
כשאמרתי לחזה התכוונתי לריאות אני לא באמת שואף לחזה פשוט הריאות הם במקום של החזה וזה מה שלא הבנתי בהתחלה ועדיין לא הבנתי אם מכניסים בטן פנימה

תודה לכולם על המענה המהיר והעזרה חידשתם לי פה המון

כשאמרתי לחזה התכוונתי לריאות אני לא באמת שואף לחזה פשוט הריאות הם במקום של החזה וזה מה שלא הבנתי בהתחלה ועדיין לא הבנתי אם מכניסים בטן פנימה
לא מכניסים בטן פנימה, אתה לוקח אוויר הכי הרבה שאתה יכול ואז מחזיק אותו בפנים (ולסלבה, מה ששמו למעלה קישור), בערך מה שעושים כשאתה יושב בשירותים עם עצירות ומנסה בכוח לחרבן

• פותח/ת השרשור
לא מכניסים בטן פנימה, אתה לוקח אוויר הכי הרבה שאתה יכול ואז מחזיק אותו בפנים (ולסלבה, מה ששמו למעלה קישור), בערך מה שעושים כשאתה יושב בשירותים עם עצירות ומנסה בכוח לחרבן
אוקי תודה אנסה מחר מקווה שיעזור לי במשקלים

לפי המלצות ששמעתי מהרבה אנשים, בסקוואט לדוגמא, מומלץ להוציא אוויר בזמן העליה
משה שחר מוינגייט כתב פעם שיש מחקרים שמראים את מה שאתה טוען, כלומר שע"י נשיפה בזמן הכיווץ אפשר להפיק יותר כוח. לא הצלחתי למצוא את המחקרים האלה, אבל הטענה הזאת מופיעה בהרבה מקומות. מצד שני, לפחות בתרגילים בהם עמוד השדרה מועמס, לחץ תוך בטני חיוני למניעת קריסה, ולחץ כזה מושג ע"י אותו תמרון ואלסלבה שהוזכר קודם, שהוא גם התגובה הטבעית של הגוף המצבים אלה, כך שסקוואט או דדלפיט כבדים כנראה לא משאירים הרבה מקום לבחירה.

למרות זאת, לא חסרים גם כאלה שמזהירים מפני ה"תמרון" הזה (VM). טוענים שהוא יכול לגרום נזקים מיידיים (מחריף את העליה בלחץ הדם שכנראה לא תזיק ל 99.99% מהאנשים, אבל אם במקרה יש לך כלי דם חלש במוח זה עלול להיות ממש לא טוב , וגם בעיה לא ידועה בלב עלולה להתפרץ בעקבותיו ולהשבית אותך מאימונים לפחות עד בוא המשיח. בכל מקרה, לכל מי שעוסק באימוני התנגדות בעצימות גבוהה מומלץ לוודא שלחץ הדם במנוחה תקין). ייתכנו גם נזקים פחות חמורים כמו פיצוץ כלי דם בלובן העין, כאב ראש וסחרחורת אבל אלה לא מעניינים במיוחד, אולי מלבד סחרחורת רצינית בלחיצת חזה שעלולה להיות מסוכנת. בצד האופטימי יותר, צפירת הרגעה מגיעה מכיוונה של המטא-אנליזה הזאת, עם שורת הסיכום של התקציר לפיה "The health risks associated with the VM during resistance exercise remain unconfirmed."

לטווח ארוך ככל הנראה מוגדל הסיכון לבקע ("קילע") ולטחורים. שניהם לא תענוג גדול, לפי מה שמספרים לי חברים 😃

עריכה: תודות למענק של tank חציתי את מחסום ה 10,000 נקודות. שעון זהב בדרך אלי?
עוד עריכה: בעקבות הערה של לוטם בדקתי והתברר לי שטעיתי בקשר לעמדה של משה שחר מוינגייט, שאומר את ההיפך ממה שחשבתי. סליחה.

נערך לאחרונה:
אי אפשר לקחת אוויר לבטן, רק לריאות. מי שאומר לך להוציא אוויר בזמן התנועה הוא מישהו שלא התאמן בחיים שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית