הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל החתירה(bent over row)

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. אני משלב מאז ומתמיד בתרגילים שלי את תרגיל החתירה, ראיתי הרבה סרטונים של התרגיל והבנתי איך עושים אותו, עד שבמקרה קראתי איזשהי כתבה באתר קילוגרם(לינק למטה) שאומרת : "החתירה מתחילה ומסתיימת על הרצפה בכל חזרה [כמו דדליפט] ולא מסתיימת כאשר המשקל תלוי באוויר עם הידיים ישרות"
בכל סרטון אפשרי שראיתי המוט שמרימים את המוט לבטן ומחזירים, הוא לא מוריד את המוט על הריצפה, הוא משאיר באוויר! משהו יכול להסביר לי מי צודק?

תודה!

(https://www.kilogram.co.il/753/הכל-מסביב-לתרגיל-החתירה/)

טכנית החזרה כן אמורה להסתיים על הרצפה, מה שאתה רואה בסרטונים זה אנשים שעובדים עם משקל שקל להם למספר חזרות גבוה, הם מעדיפים להמשיך עם התנופה במהירות מאשר להוריד את מוט לרצפה.

כל סרטון אפשרי שראיתי המוט שמרימים את המוט לבטן ומחזירים, הוא לא מוריד את המוט על הריצפה, הוא משאיר באוויר! משהו יכול להסביר לי מי צודק?
אין פה עניין של מי צודק מהסיבה ששני התרגילים שונים, עם מטרות שונות וטכניקות שונות.
התרגיל שהמוט נשאר באוויר הוא bent over row והתרגיל שהמוט מורם כל חזרה מחדש(set-up) נקרא פאנדליי רואו.
אותם אנשים שראית עושים BOR מחזיקים את המוט באוויר בלי סט-אפ במטרה להשאיר מתח מתמשך על השריר לX חזרות, ואילו PR(פנדאליי רואו) נעשה עם סט-אפ במהירות במטרה לעבוד על כוח מתפרץ(בין היתר) ולהרים יותר.

אין פה עניין של מי צודק מהסיבה ששני התרגילים שונים, עם מטרות שונות וטכניקות שונות.
התרגיל שהמוט נשאר באוויר הוא bent over row והתרגיל שהמוט מורם כל חזרה מחדש(set-up) נקרא פאנדליי רואו.
אותם אנשים שראית עושים BOR מחזיקים את המוט באוויר בלי סט-אפ במטרה להשאיר מתח מתמשך על השריר לX חזרות, ואילו PR(פנדאליי רואו) נעשה עם סט-אפ במהירות במטרה לעבוד על כוח מתפרץ(בין היתר) ולהרים יותר.

זה לא משנה, גם BOR אמור לגעת ברצפה (טכנית).
בפועל פנדלי כן מניחים כי הוא בד"כ כבד יותר וBOR קל יותר אז לא מניחים.

אני חייב לנצל"ש ולהגיד משהו שחשבתי היום על התרגיל הזה. הגעתי למסקנה שחתירת פנדליי מתנהגת בדיוק כמו הקלינים והמשיכות הגבוהות - החל ממשקל מסוים, כשזה נהיה מאתגר, קשה מדי לשמור על טכניקה טובה בחזרות "גבוהות", לכן צריך לרדת לשלשות. למסקנה הזאת הגעתי אחרי שהרגשתי את הגב בגלל אימון חמישיות אתמול (לא ננקוב במספרים, מספיק לומר שזה קרוב ל-5RM שלי בתקופה הנוכחית) כשבחזרה הרביעית והחמישית פשוט לא הצלחתי לשמור על אגן נעול וגב סטטי, וההתדרדרות בטכניקה היתה מאד ניכרת.
@coldfire
@moo
@MikeRozner
מסכימים? מתנגדים?

אני חייב לנצל"ש ולהגיד משהו שחשבתי היום על התרגיל הזה. הגעתי למסקנה שחתירת פנדליי מתנהגת בדיוק כמו הקלינים והמשיכות הגבוהות - החל ממשקל מסוים, כשזה נהיה מאתגר, קשה מדי לשמור על טכניקה טובה בחזרות "גבוהות", לכן צריך לרדת לשלשות. למסקנה הזאת הגעתי אחרי שהרגשתי את הגב בגלל אימון חמישיות אתמול (לא ננקוב במספרים, מספיק לומר שזה קרוב ל-5RM שלי בתקופה הנוכחית) כשבחזרה הרביעית והחמישית פשוט לא הצלחתי לשמור על אגן נעול וגב סטטי, וההתדרדרות בטכניקה היתה מאד ניכרת.
@coldfire
@moo
@MikeRozner
מסכימים? מתנגדים?
אני אהיה קצת פחות קיצוני מאלכס, לחתירות יש יתרונות וחסרונות (בעיקר חסרונות)
לא הייתי משתמש בהן כתרגיל עיקרי לגב (בערך אף פעם)
פנדליי רוו זה תרגיל מיותר בעיני.

שכנעת אותי
אני אהיה הסנגור של אלכס -
1) זה תרגיל שתמיד ישאיר את מקרבי השכמות בפיגור כי הם הראשונים להתעייף
2) תמיד יש תרגיל שעדיף על פניו
3) הוא מאלץ זיוף בביצוע במשקלים גבוהים ופיצוי ממקומות לא נחוצים
4) הוא מוסיף עומס על השרשרת האחורית מה שעלול להפריע לסקווט, דדליפט, קלין ושאר דברים שיותר חשובים ממנו
5) 99% מהאנשים גם ככה מבצעים BOR ופנדליי בצורה שנעה בין מזעזע למחריד עקב חוסר גמישות, חוסר טכניקה, חוסר הבנה או חוסר בשכל.

@coldfire פספסתי משהו?

אני אהיה הסנגור של אלכס -
1) זה תרגיל שתמיד ישאיר את מקרבי השכמות בפיגור כי הם הראשונים להתעייף
2) תמיד יש תרגיל שעדיף על פניו
3) הוא מאלץ זיוף בביצוע במשקלים גבוהים ופיצוי ממקומות לא נחוצים
4) הוא מוסיף עומס על השרשרת האחורית מה שעלול להפריע לסקווט, דדליפט, קלין ושאר דברים שיותר חשובים ממנו
5) 99% מהאנשים גם ככה מבצעים BOR ופנדליי בצורה שנעה בין מזעזע למחריד עקב חוסר גמישות, חוסר טכניקה, חוסר הבנה או חוסר בשכל.

@coldfire פספסתי משהו?

כן:

6) פשוט תעשה מתח 😃

ז"א שמתח מייתר חתירות למיניהן?...
קודם כל צ'ינאפ הוא סוג של חתירה מבחינתי (פשיטה בכתף ולא קירוב)
דבר שני אני לא אומר שלא צריך אף סוג של חתירה, אני אומר שזה תרגיל עזר ולא תרגיל עיקרי, קוסמטיקה לכל היותר.

קודם כל צ'ינאפ הוא סוג של חתירה מבחינתי (פשיטה בכתף ולא קירוב)
דבר שני אני לא אומר שלא צריך אף סוג של חתירה, אני אומר שזה תרגיל עזר ולא תרגיל עיקרי, קוסמטיקה לכל היותר.
קוסמטיקה?...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית