הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל החתירה(bent over row)

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. אני משלב מאז ומתמיד בתרגילים שלי את תרגיל החתירה, ראיתי הרבה סרטונים של התרגיל והבנתי איך עושים אותו, עד שבמקרה קראתי איזשהי כתבה באתר קילוגרם(לינק למטה) שאומרת : "החתירה מתחילה ומסתיימת על הרצפה בכל חזרה [כמו דדליפט] ולא מסתיימת כאשר המשקל תלוי באוויר עם הידיים ישרות"
בכל סרטון אפשרי שראיתי המוט שמרימים את המוט לבטן ומחזירים, הוא לא מוריד את המוט על הריצפה, הוא משאיר באוויר! משהו יכול להסביר לי מי צודק?

תודה!

(https://www.kilogram.co.il/753/הכל-מסביב-לתרגיל-החתירה/)

מעייפת קצת את הזוקפים, ואולי גם קצת עבודת אחיזה. אבל לא נראה שאלה הפרטים שאתה מחפש.
למי איכפת ממני, אני ליצן... 🤡
השאלה שלך היא בעצם האם חתירה מסייעת יותר ממתח בהיבט כלשהו והשבת עליה בחיוב...🙄
אני מניח שעבורך היא מיותרת, או למטרה שלשמה אתה לא מבצע חתירות. זה די נכון להרבה מאוד תרגילים...

למי איכפת ממני, אני ליצן... 🤡
השאלה שלך היא בעצם האם חתירה מסייעת יותר ממתח בהיבט כלשהו והשבת עליה בשלילה...🙄
אני מניח שעבורך היא מיותרת, או למטרה שלשמה אתה לא מבצע חתירות. זה די נכון להרבה מאוד תרגילים...

אני לא מבין אם אתה מתווכח איתי או כותב פרשנות לתשובות שלי 😆

אני חייב לנצל"ש ולהגיד משהו שחשבתי היום על התרגיל הזה. הגעתי למסקנה שחתירת פנדליי מתנהגת בדיוק כמו הקלינים והמשיכות הגבוהות - החל ממשקל מסוים, כשזה נהיה מאתגר, קשה מדי לשמור על טכניקה טובה בחזרות "גבוהות", לכן צריך לרדת לשלשות. למסקנה הזאת הגעתי אחרי שהרגשתי את הגב בגלל אימון חמישיות אתמול (לא ננקוב במספרים, מספיק לומר שזה קרוב ל-5RM שלי בתקופה הנוכחית) כשבחזרה הרביעית והחמישית פשוט לא הצלחתי לשמור על אגן נעול וגב סטטי, וההתדרדרות בטכניקה היתה מאד ניכרת.
@coldfire
@moo
@MikeRozner
מסכימים? מתנגדים?
זה נכון באופן כללי ולכל תרגיל... טכניקה מתחרבנת כשעייפים מכדי להקפיד עליה.

הוא סתם נהנה לראות אותך עושה את מה שאתה עושה הכי טוב...
😘...
אני לא מבין אם אתה מתווכח איתי או כותב פרשנות לתשובות שלי 😆
מאוד אוונגרדי מצדך (וקצת מצד מייק) לרשום על חתירות שהן מיותרות. באופן אישי אני מרגיש קצת מעבר למעט עייפות של הזוקפים ומהגריפ לא ממש מעניין אותי... אז לא השתכנעתי...

😘...

מאוד אוונגרדי מצדך (וקצת מצד מייק) לרשום על חתירות שהן מיותרות. באופן אישי אני מרגיש קצת מעבר למעט עייפות של הזוקפים ומהגריפ לא ממש מעניין אותי... אז לא השתכנעתי...

מה אתה מרגיש?

אוקיי, בוא ננתח את התנועה. מה מזיז את המוט בחתירה, ומה מזיז אותך למעלה במתח?
אני מזיז... אבל בוא נעשה את זה מעט שונה במקום להתקדם עקב בצד אגודל. בדיוק מתחת לסיום התגובה שלי הצדק את טענת ייתור החתירה באופן שבו אתה מוצא לנכון, (אלא אם היא קשורה בעייפות הזוקפים והגריפ בלבד)...

אני מזיז... אבל בוא נעשה את זה מעט שונה במקום להתקדם עקב בצד אגודל. בדיוק מתחת לסיום התגובה שלי הצדק את טענת ייתור החתירה באופן שבו אתה מוצא לנכון, (אלא אם היא קשורה בעייפות הזוקפים והגריפ בלבד)...

מייק כבר די פירט הכל, אבל שוב: אם נוותר על הזוקפים וה posterior chain שעובדים טיפה, השרירים הם אותם שרירים וטווח התנועה הוא לא שונה במיוחד, עם יתרון קטן למתח. במתח אפשר להתקדם לעבודה עם משקלים כבדים, לעומת חתירה שכבר הופכת לעבודת טרפזים כשהמשקל נהיה כבד.
אז מה הערך המוסף של חתירה?

מייק כבר די פירט הכל, אבל שוב: אם נוותר על הזוקפים וה posterior chain שעובדים טיפה, השרירים הם אותם שרירים וטווח התנועה הוא לא שונה במיוחד, עם יתרון קטן למתח. במתח אפשר להתקדם לעבודה עם משקלים כבדים, לעומת חתירה שכבר הופכת לעבודת טרפזים כשהמשקל נהיה כבד.
אז מה הערך המוסף של חתירה?
בתור לא-חותר ששותף לדעותיך בנוגע לתרגיל,
יש לו יתרון אחד משמעותי מאוד על פני מתח. משמעותי לאוכלוסייה הרלוונטית.
במתח המשקל המינימלי איתו אתה יכול לעבוד הוא משקל גוף (אחסוך מהפורום את הבולשיט של הגרביטון הזה שגם ככה לא קיים בכל המקומות). בחתירה אתה יכול לקחת מישהו שלא יכול לבצע אפילו חזרה אחת של מתח, ולהתחיל איתו בתקדמות ליניארית בסטים של 3X5 עם משקל שעולה בהדרגה.
כשהוא יוכל, אני בהחלט אעביר אותו ל3X5 בצ'ין אפס ואתחיל איתו התקדמות ליניארית משם. אבל העניין הוא שיש לא מעט שלא יכולים לבצע באימון הראשון שלהם 3X5 בלי משקל. מבוגרים, שמנים, שחיפים, נשים וכו' וכו'.

הגעתי למסקנה שכל סוגי החתירות זה מיותר.
אני אהיה קצת פחות קיצוני מאלכס, לחתירות יש יתרונות וחסרונות (בעיקר חסרונות)
לא הייתי משתמש בהן כתרגיל עיקרי לגב (בערך אף פעם)
פנדליי רוו זה תרגיל מיותר בעיני.
זה מה ששאלתי?
אני כבר לא מדבר על זה שאני לא מסכים עם אף סעיף שהעלתם.
זה נכון באופן כללי ולכל תרגיל... טכניקה מתחרבנת כשעייפים מכדי להקפיד עליה.
יש תרגילים - כמו אלה שהזכרתי - שבהם במוצהר מוותרים על החזרה הרביעית והחמישית. להם זה יותר נכון מאשר לאחרים?

יש תרגילים - כמו אלה שהזכרתי - שבהם במוצהר מוותרים על החזרה הרביעית והחמישית. להם זה יותר נכון מאשר לאחרים?
לא מכיר התייחסות ספציפית ומדוייקת בנוגע לחזרה הרביעית והחמישית דווקא.

לא מכיר התייחסות ספציפית ומדוייקת בנוגע לחזרה הרביעית והחמישית דווקא.
לא יודע אם אתה הכתובת, כי אתה דיי הדבר הכי רחוק ממשקולן/PL 😃
אבל אתה יודע שבקלינים ובמשיכות גבוהות החל ממשקל מסוים יורדים לשלשות. אף אחד לא עושה חמישיה למשקל כבד. הטכניקה מתדרדרת במהירות. למה דווקא בחזרות האלה? אלוהים יודע.

לא יודע אם אתה הכתובת, כי אתה דיי הדבר הכי רחוק ממשקולן/PL 😃
אבל אתה יודע שבקלינים ובמשיכות גבוהות החל ממשקל מסוים יורדים לשלשות. אף אחד לא עושה חמישיה למשקל כבד. הטכניקה מתדרדרת במהירות. למה דווקא בחזרות האלה? אלוהים יודע.

לא צריך להיות אלוהים בשביל להבין שזה נגרם מעייפות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית