הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חישוב שומן בתפריט

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
ממה שקראתי הבנתי שלפחות 20 אחוז מהתפריט בחיטוב צריך להיות שומן. ולפי החישוב שלי אם הבנתי נכון
צריכת הקלוריות שלי בתפריט היא 2111 קלוריות שזה אומר 2111 מתוך 20 אחוז יוצא 422.20 קלוריות שאותם אני מחלק ב9 ויוצא לי 46.9 גרם שומן בתפריט.ואני שוקל 73 קג.זה חישוב טוב ?

אבל במאמר אחר ראיתי שעושים מישקל גוף כפול 0.8 ויוצא לי 73×0.8=58.4 גרם שומן.

• פותח/ת השרשור
כרגע אני הורדתי 3 פרוסות לחם והחלפתי אותם לאותו מספר קלוריות בשומן אני מתקדם יפה למרות שאני יכל להוריד עוד הרבה פחמימה בתפריט
התפריט עומד על

2111 קלוריות
חלבונים 204.55
פחמימה 231.22
שומן 45.94

השאלה מתי להוריד עוד פחמימה ולהחליף בשומן מתי שאני יראה עצירה ? כי בנתיים כמו שאמרתי הורדתי 3 פרוסות והחלפתי בשומן ויש ירידה יותר טובה
או שאפשר גם עכשיו וזה לא יפגע ?

מישקל גוף היום בבוקר 71.8
המטרה לסיים על 70 קג אין עוד הרבה

עכשיו בקשר לחישוב 20 אחוז מהתפריט כשומן אני ראיתי פה

https://www.lbs.co.il/threads/84/

"חישוב השומן:הינו מרכיב מאוד חשוב בתפריט חיטוב בפרט, אין בדיוק המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אני אוהב לקחת משהו שיהיה ממוצע אז ניקח 20% מסך כל הקלוריות שיש ברשותנו נקצה לשומן, לדעתי זה המינימום ולא כדאי לרדת מכך.
20% מ-2000 קלוריות שהיו ברשותנו הינם 400 קלוריות.
אם אתם זוכרים בהקדמה אמרנו ש 1 גרם שומן שווה ערך ל-9 קלוריות, לכן נחלק 400 ב9 נקבל כ-45 גרם שומן."

עזוב את כל האחוזים האלה..החישוב הוא פשוט 1-0.8 גרם על כל קילוגרם גוף שומן, ו2 גרם חלבון על כל קילוגרם גוף, ושאר הקלוריות לפחמימות.

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה קטנה השומן שבתפריט ממנו יורכב בתפריט בכללי גם במסה וגם בחיטוב כמה אחוזים ממנו לפחות צריך להיות שומן שבא משקדים אגוזים טחינה גולמית שמן זית ביחס לשומן מהחי ומגבינות וכל השאר ?

עוד שאלה קטנה השומן שבתפריט ממנו יורכב בתפריט בכללי גם במסה וגם בחיטוב כמה אחוזים ממנו לפחות צריך להיות שומן שבא משקדים אגוזים טחינה גולמית שמן זית ביחס לשומן מהחי ומגבינות וכל השאר ?
לא מכיר איזה יחס כזה ושהוא משנה משהו, תגוון..גיוון זה התשובה הכי טובה בכל הנושא של מרכיבי תזונה

• פותח/ת השרשור
אני כרגע עומד בתפריט על 45.9 אחוז שומן וצריך להוסיף עוד 12.9 אחוז בשביל להגיע לפחות ל 58.4 אחוז שומן בתפריט
לדעתך לעלות ל 58.4 אחוז בבת אחת או כל פעם קצת ברגע שאני ניתקע ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית