הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה

נטע קליין

משתמש מתחיל
6
4
נק' מוניטין:
4
6
4
ספייס
היי 😃
ברור לי שהשאלה ״חיטוב או מסה״ נשאלה כבר בפורום וקראתי כמה תשובות, אבל עדיין אני מבולבלת וצריכה הכוונה. פליז 😃

אני בת 20, בערך 167 ס״מ. שקלתי כ-65 ק״ג ובתוך משהו כמו חודשיים-שלושה ירדתי כ-12 ק״ג. בדיעבד אני מבינה שזו הייתה ירידה דרסטית מדי, כי תוך כחודש העלתי את הרוב בחזרה.
במקביל התחלתי להתאמן לפני שלושה חודשים - כוח (AB) ואירובי.
עכשיו אני מעוניינת לשרוף את השומנים אבל גם לגדול במסת שריר. אני מבינה שעבור ירידה במשקל צריך להיות במינוס קלורי ועבור עלייה במסת שריר דרוש עודף קלוריות. השאלה היא - במה כדאי להתחיל? להרזות, לאחר מכן לעשות מסה ואז שוב חיטוב כדי לרדת באחוזי השומן (שהצטברו בזמן המסה)? נוצר לי הרושם שכל מי שעושה מסה מרים משקלים הרבה יותר כבדים, ואני לא בטוחה שהאימונים שלי ״קשים״ מספיק ומצדיקים צריכה כזו מוגברת של אוכל. איך יודעים, איך מתקדמים?

תודה מראש ושבוע טוב!

היי 😃
ברור לי שהשאלה ״חיטוב או מסה״ נשאלה כבר בפורום וקראתי כמה תשובות, אבל עדיין אני מבולבלת וצריכה הכוונה. פליז 😃

אני בת 20, בערך 167 ס״מ. שקלתי כ-65 ק״ג ובתוך משהו כמו חודשיים-שלושה ירדתי כ-12 ק״ג. בדיעבד אני מבינה שזו הייתה ירידה דרסטית מדי, כי תוך כחודש העלתי את הרוב בחזרה.
עכשיו אני מעוניינת לשרוף את השומנים אבל גם לגדול במסת שריר. אני מבינה שעבור ירידה במשקל צריך להיות במינוס קלורי ועבור עלייה במסת שריר דרוש עודף קלוריות. השאלה היא - במה כדאי להתחיל? להרזות, לאחר מכן לעשות מסה ואז שוב חיטוב כדי לרדת באחוזי השומן (שהצטברו בזמן המסה)? נוצר לי הרושם שכל מי שעושה מסה מרים משקלים הרבה יותר כבדים, ואני לא בטוחה שהאימונים שלי ״קשים״ מספיק ומצדיקים צריכה כזו מוגברת של אוכל. איך יודעים, איך מתקדמים?

תודה מראש ושבוע טוב!
היי נטע,
מה משקלך העדכני?

לא ממש רוצה להכריח כי יש נשים שלא ממש מרגישות עם זה בנוח(ויש כאלו שכן...) אבל כדי שנוכל לדעת לעזור לך ולכוון אותך תצטרכי לעשות לנו תמונה של עצמך, כי כרגע אנחנו רק יכולים לנחש ע"פ הפרמטרים היבשים שנתת לנו.

לא ממש רוצה להכריח כי יש נשים שלא ממש מרגישות עם זה בנוח(ויש כאלו שכן...) אבל כדי שנוכל לדעת לעזור לך ולכוון אותך תצטרכי לעשות לנו תמונה של עצמך, כי כרגע אנחנו רק יכולים לנחש ע"פ הפרמטרים היבשים שנתת לנו.

לא יודע אם צריך תמונה. מה כבר ניתן להסיק ממראה של בחורה 1.67/62?...
היי 😃

תודה מראש ושבוע טוב!

על פניו נראה שעודף קלורי הוא הכיוון אך הוא חייב להיעשות בצורה מוקפדת ולשלב אימונים מתאימים. חסר פירוט בנוגע לשני האחרונים.

• פותח/ת השרשור
אמ... תודה, אבל נראה לי שאני מאלה שלא 😃
לא יודע אם צריך תמונה. מה כבר ניתן להסיק ממראה של בחורה 1.67/62?...

על פניו נראה שעודף קלורי הוא הכיוון אך הוא חייב להיעשות בצורה מוקפדת ולשלב אימונים מתאימים. חסר פירוט בנוגע לשני האחרונים.

אימונים: תכנית סטנדרטית, אני מניחה. A כולל סקווטים (כרגע המקסימום שלי הוא בר אולימפי+16.25 על כל צד), סטיף לג דדליפט (אולימפי+20 סה"כ), מכרעים (2 משקולות של 10), לחיצת כתף, הרחקת זרועות (משקולות של 4), חתירה ישרה ומקבילים בגרויטון.
B כולל לחיצת חזה (משקולות של 9), פרפר, משיכת מוט פולי עליון, פול אובר במשקולת חופשית (גם 9), חתירה וכפיפת מרפק.
תזונה: גם די סטנדרטי. 50% מהצריכה היומית - חלבונים (כ-110 גרם), 25% פחמימות ו-25% שומנים. בימים של כוח כמות הפחמימות עולה (לא יותר מ-90 גרם).
טוב? רע?

אני הייתי מכוונת למסה.
דרך אגב המשקלים שלך נחמדים, אל תזלזלי בעצמך 😃
אבל כמובן שאם את מרגישה שזה לא קשה לך מספיק אז זה סימן שאת יכולה להרים יותר גם עם התזונה העכשוויות שלך.
כמובן שאם תיכנסי למאזן קלורי חיובי את תתקדמי במשקלים הרבה יותר מהר..מבטיחה לך שתהני מזה.

אני דווקא חושב שאת בכיף יכולה לעשות סקוואט של 60KG(מכל צד 20KG) אם תורידי את המכרעים והסטיף דדליפט ואם תעבדי על מס' חזרות נמוך.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מכוונת למסה.
דרך אגב המשקלים שלך נחמדים, אל תזלזלי בעצמך 😃
אבל כמובן שאם את מרגישה שזה לא קשה לך מספיק אז זה סימן שאת יכולה להרים יותר גם עם התזונה העכשוויות שלך.
כמובן שאם תיכנסי למאזן קלורי חיובי את תתקדמי במשקלים הרבה יותר מהר..מבטיחה לך שתהני מזה.
תודה רבה, מעריכה מאוד!
אני דווקא חושב שאת בכיף יכולה לעשות סקוואט של 60KG(מכל צד 20KG) אם תורידי את המכרעים והסטיף דדליפט ואם תעבדי על מס' חזרות נמוך.
תודה, אני אנסה 😃

העדפה אישית, האמת. מרגישה יותר את ההאמסטרינגס.

ברור שתרגישי יותר - השריר נמצא במצב מתוח יותר. אך, בסופו של דבר, המשקל שאת מרימה נמוך בהרבה, מזה שהיית יכולה להרים בדדליפט קלאסי.

ההמלצה: תעברי לדדליפט קלאסי. סטיף-לגד הוא תרגיל עזר ולא תרגיל עיקרי.
מה גם שסטיף-לגדשסטיף-לגד יכול להיות בכמה זוויות שונות. מי קבע מהי הזווית הרצויה - עבורך (זווית בברך)

• פותח/ת השרשור
ברור שתרגישי יותר - השריר נמצא במצב מתוח יותר. אך, בסופו של דבר, המשקל שאת מרימה נמוך בהרבה, מזה שהיית יכולה להרים בדדליפט קלאסי.

ההמלצה: תעברי לדדליפט קלאסי. סטיף-לגד הוא תרגיל עזר ולא תרגיל עיקרי.
מה גם שסטיף-לגדשסטיף-לגד יכול להיות בכמה זוויות שונות. מי קבע מהי הזווית הרצויה - עבורך (זווית בברך)
הבנתי, תודה

ני מבינה שעבור ירידה במשקל צריך להיות במינוס קלורי ועבור עלייה במסת שריר דרוש עודף קלוריות
אז הבנת שעלייך לבחור אחד מהשניים..😃
הרמת משקלים יותר/פחות כבדים היא פונקציה של משקל הגוף אבל גם של רמת המתאמן מתחיל/מקצועי. גם במשקל הגוף שלך,כמתאמנת מתחילה, את יכולה להרים יותר.
בקיצור החלק הקשה שעומד בפניך הוא לקבל החלטה לגבי המטרה - חיטוב, מסה או להרים יותר.
ברגע שתקבלי החלטה יהיה קל יותר להמליץ לך מה הלאה.

Back
למעלה תחתית