הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קיץ-לוותר על המסה לעשות חיטוב?

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. צריך את עזרתכם בנוגע להתלבטות שלי.. אני בן 24, שוקל 74 גובה 1.71 , התאמנתי בערך חצי שנה בתוכנית AB ועברתי לSS, אותה אני עושה בערך 3 חודשים, נפצעתי באמצע אז הייתי קצת בהפסקה אבל חזרתי אליה והמשכתי מהנקודה שהפסקתי.
המשקלים שלי כרגע לחזרה אחת הם בסקוואט ובדדליפט 70 בערך,בנץ פרס 56, קיצור משקלים די נמוכים ויש לי עוד הרבה להתקדם.
הבעיה שמהלך כל תקופת האימונים צברתי הרבה שומן.. והגיע הקיץ.. ומבאס להיות ככה בקיץ. ההתלבטות שלי היא אם לעצור את תוכנית הSS ולעבור לחיטוב לאיזה חודש, ואחרי הקיץ לחזור.. מה אומרים?

תודה 🤩

כי זה השלב שבו מורידים חולצה, הולכים לים לבריכה וכו 😕
שמע אם חשוב לך להיות חטוב בתקופה הבאה, אתה יכול להכנס לתקופת חיטוב ולהוריד אחוזי שומן, ולחזור למסה מאוחר יותר, אין בזה פסול לפי דעתי.
אבל אם אתה חושב לטווח ארוך תקופות מסה ארוכות הן הכרחיות גם אם זה נופל על הקיץ, לשיקולך אתה מכיר את הגוף שלך הכי טוב

מסכים עם לוטם.
ובסופו של דבר זה עניין של איך אתה מרגיש עם הגוף שלך, אם אתה הולך להתבייש להוריד חולצה בים או משהו כזה אז לדעתי עדיף להפסיק את SS ולעשות חיטוב, אם לא מפריע לך אז תמשיך

אני חושב על זה כתהליך לטווח הארוך(מאוד) כך שאני לא חושב שיש טעם להתעסק במראה חיצוני בשביל קיץ בודד. הרבה פעמים שאלו אותי "למה מסה? קיץ עכשיו" ואני פשוט עונה שאני מתאמן בלי קשר לעונות השנה.

אני חושב על זה כתהליך לטווח הארוך(מאוד) כך שאני לא חושב שיש טעם להתעסק במראה חיצוני בשביל קיץ בודד. הרבה פעמים שאלו אותי "למה מסה? קיץ עכשיו" ואני פשוט עונה שאני מתאמן בלי קשר לעונות השנה.
תהליך לטווח ארוך זה נכון, אבל לדעתי זה ממש לא נורא "להפסיד" איזה חודשיים בשביל חיטוב אם מפריע לבנאדם להיות שמן בתקופה של גופיות, ים, כינרת ודברים כאלה

תהליך לטווח ארוך זה נכון, אבל לדעתי זה ממש לא נורא "להפסיד" איזה חודשיים בשביל חיטוב אם מפריע לבנאדם להיות שמן בתקופה של גופיות, ים, כינרת ודברים כאלה
מסכים איתך חלקית, אבל במקרה הספציפי הזה הקיץ כבר כאן ולפי היחס בין משקלי העבודה לבין הגובה ומשקל הגוף אני מניח שלבחור יש חיטוב ארוך לעבור, כך שהקיץ הוא בטוח לא יראה כמו דוגמן פיטנס, ובמקומו לא הייתי מבזבז את הזמן שלי ופוגע בהתקדמות.

לפי המשקלים אחרי 3 חודשים בSS אז או שאתה ממש קטן פיזית (הכוונה למסת שריר נמוכה) או שאתה עושה את התכנית לא נכון.
נצא מנק' הנחה שאתה לא אוכל מספיק ולא היה שינוי במשקל שלך כמעט במהלך התכנית - מה שעדיין קצת תמוהה לדדליפט 70.
חיטוב לא יועיל לך כרגע, אם אתה רוצה לחטב ע"מ ש"יראו שאתה מתאמן" זה לא הזמן ולא המשקל לעשות את זה.
תעבור את הקיץ הזה עם החולצה עליך ותמשיך להרים - שתגיע ל80-85 ק"ג תחטב.
כמובן שאני זורק פה מספרים סתם על בסיס נסיון אישי - אל תתקטנן איתם.

מבאס אותך תחטב, לא צריך סיבה מיוחדת... בסופו של דבר אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים כדי להרגיש יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית