הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי על בטן ריקה

ספיר

משתמש פעיל
515
224
נק' מוניטין:
586
515
224
חשבתי להתחיל לעשות אירובי בבוקר על בטן ריקה, השאלה אם זה באמת שונה מאשר לעשות אירובי בכל שעה אחרת ביום.
זה מיתוס או שזה באמת יכול לעזור בחיטוב? ואם כן אז אשמח לשמוע פירוט של היתרונות.

באירובי בוקר על בטן ריקה (מומלץ להכניס קצת BCAA לפחות) לגוף אין פחמימה לשרוף...אז הוא משתמש במאגרי שומן לאנרגיה. את יכולה גם לעשות חצי שעה בוקר וחצי שעה ערב אחרי אימון משקולות.

חשבתי להתחיל לעשות אירובי בבוקר על בטן ריקה, השאלה אם זה באמת שונה מאשר לעשות אירובי בכל שעה אחרת ביום.
זה מיתוס או שזה באמת יכול לעזור בחיטוב? ואם כן אז אשמח לשמוע פירוט של היתרונות.
אישית אני אוהב לעשות אימונים בבוקר על ביטן ריקה או מקסימום משהו קטן לבטן (לא ארוחת בוקר) , רק על הקפה השחור אני לא מוותר.
אין עם זה שום בעיה , להפך אני מרגיש טוב יותר .
בכל מקרה תלוי גם בסוג האימון, כי אם את הולכת לרוץ שעה וחצי בקצב 12 אז אולי את צריכה לחשוב על משקה איזוטוני במהלך האימון . אבל סביר שזה לא המצב.

אישית אני אוהב לעשות אימונים בבוקר על ביטן ריקה או מקסימום משהו קטן לבטן (לא ארוחת בוקר) , רק על הקפה השחור אני לא מוותר.
אין עם זה שום בעיה , להפך אני מרגיש טוב יותר .
בכל מקרה תלוי גם בסוג האימון, כי אם את הולכת לרוץ שעה וחצי בקצב 12 אז אולי את צריכה לחשוב על משקה איזוטוני במהלך האימון . אבל סביר שזה לא המצב.

רק תיקון קל:
כשאתה נוסע באוטו שלך, אתה נוסע בקצב של 100 קמ"ש, או במהירות של 100 קמ"ש?
בקיצור, "12" אינו קצב, אלא מהירות.

גם אני נוהגת להתאמן על קיבה ריקה בבוקר ממליצה לך על קפה שחור חצי שעה לפני ...ותמר 1 כדי שיהיה לך כוח לאימון..

למה לעשות את זה בכלל?

הלו"ז שלי נורא צפוף ...ואין לי זמן לארוחות מסודרות..וארוחת בוקר אני לא מסוגלת לאכול כלל...לכן אפשר אני מסתפקת בתמר או בחצי חטיף חלבון לפני האימון ...

• פותח/ת השרשור
בעיקרון יש לי זמן בצהריים ובערב..פשוט שמעתי שזה אפקטיבי יותר אבל לא ראיתי שום מחקר או הוכחה שזה באמת משנה

זה אכן אפקטיבי יותר ..אבל הבעייה היא שבגלל שאת מתאמנת על קיבה ריקה את עלולה להרגיש מותשת ועייפה באימון לכן עדיף לאכול תמר או שאת יכולה לאכול חצי חטיף חלבון כחצי שעה לפני אימון או פרכית 1 עם דבש כחצי שעה לפני האימון...אני בכול אופן מתאמנת כ שעה וחצי עד שעתיים במידה ואת מתאמנת שעה אז אפשר גם על קיבה ריקה.... רק תפקידי לאכול ישר אחרי האימון

• פותח/ת השרשור
אפקטיבי יותר מאיזו בחינה? מה ההבדל בין אירובי על בטן ריקה בבוקר לבין אירובי סתם ככה בערב?

את שורפת הרבה יותר ובעיקר את מאגר השומן כי יש גירעון קלורי שלילי.. זה כול ההבדל ואפקטיבי בעיקר למי שרוצה להוריד באחוז שומן ונמצא בחיטוב !

• פותח/ת השרשור
אני יכולה להגיע לגירעון קלורי גם בלי אירובי בכלל..ברור שבלי גירעון אני לא אשרוף שומן.
לא מצאתי שום הוכחה שאירובי על בטן ריקה שורף יותר קלוריות מאירובי בערב..

נערך לאחרונה:
אני במקומך מפסיקה לחפש הוכחות ופשוט בודקת את העניין על עצמי.. בכול אופן זו הצעה שלי.. את יכולה להמשיך לפי תוכנית שלך...אני מדברת מתוך ניסיון ובעיקר היצמדות לאנשי מקצוע מהטובים בארץ שעבדו איתי זו כבר החלטה שלך...מה לעשות מכאן ואילך. ..

• פותח/ת השרשור
אני לא יודעת מה איתך אבל היום רוב ה״אנשי מקצוע״ מדברים המון שטויות.
אז כן, בהחלט אני מחפשת מחקרים והוכחות עוד הרבה לפני שאני מקשיבה לאנשים.
מן הסתם אני יכולה לבדוק את זה על עצמי..פשוט עניין אותי לראות אם יש איזושהי הוכחה שבאמת מראה שזה נכון.

• פותח/ת השרשור

תודה! בקצרה- לא הוכח מדעית שזה אפקטיבי יותר מאירובי בכל שעה אחרת.
״במקרה הטוב תהיה לכך השפעה דומה מבחינת שריפת שומן כמו לפעילות שנעשית לאחר ארוחה, ובמקרה הפחות טוב אף סביר שאסטרטגיה זו תניב תוצאות פחות טובות. ״

את שורפת הרבה יותר ובעיקר את מאגר השומן כי יש גירעון קלורי שלילי.. זה כול ההבדל ואפקטיבי בעיקר למי שרוצה להוריד באחוז שומן ונמצא בחיטוב !

מצטער אבל הרבה זמן לא שמעתי/קראתי גבב כזה של שטויות?
אולי, על אותו משקל, אם ניסע באוטו על מיכל דלק מלא, המנוע יצרוך יותר דלק?

למה שהגוף יצרוך יותר אנרגיה?

Back
למעלה תחתית