הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יד קידמית

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אני מרגיש שהכל בגוף שלי גדל חוץ מהיד קידמית מההתחלה של המסה, אני בתוכנית אימון AB, בB ישלי 9 סטים של גב ו6 של יד קידמית, זה סבבה?
מתחלק ככה (יד קידמית):
3 סטים של 8 חזרות מוט ישר בפריצר
3 סטים של 10 חזרות פטישים

אני גדל בגב ולכן לא נראה לי זה בעיה של שינה ותזונה
יש מצב יותר מדי סטים? אולי את הפטישים אני הוריד סט? כי בכל מקרה אני ממש ממש מת סט אחרון
את המוט ישר בפריצר נראה לי אני מחליף לכפיפה רגילה עם דאמבלים, נראה לי עדיף כי פעם ממש אהבתי אז זה 😃

אני מרגיש שהכל בגוף שלי גדל חוץ מהיד קידמית מההתחלה של המסה, אני בתוכנית אימון AB, בB ישלי 9 סטים של גב ו6 של יד קידמית, זה סבבה?
מתחלק ככה (יד קידמית):

יש מצב יותר מדי סטים? אולי את הפטישים אני הוריד סט? כי בכל מקרה אני ממש ממש מת סט אחרון
את המוט ישר בפריצר נראה לי אני מחליף לכפיפה רגילה עם דאמבלים, נראה לי עדיף כי פעם ממש אהבתי אז זה 😃

תוריד לחלוטין את הסטים לידיים ותתחיל לעשות מתח ,טי בר, בנט אובר רו ומסור .
אני עושה סט לבייספס פעם בשבועיים ככה וגם זה רק בשביל הכיף .

• פותח/ת השרשור
תוריד לחלוטין את הסטים לידיים ותתחיל לעשות מתח ,טי בר, בנט אובר רו ומסור .
אני עושה סט לבייספס פעם בשבועיים ככה וגם זה רק בשביל הכיף .
אני עושה מתח מסור ופול אובר
אתה בטוח שזה יעבור? כי בלי להעליב או משהו להוריד את כל הסטים לידיים נשמע לי דיי דפוק כזה במסה 😵
למישהו יש דיעה אחרת? או חיזוק לדעה הזו...
תודה

אני עושה מתח מסור ופול אובר
אתה בטוח שזה יעבור? כי בלי להעליב או משהו להוריד את כל הסטים לידיים נשמע לי דיי דפוק כזה במסה 😵
למישהו יש דיעה אחרת? או חיזוק לדעה הזו...
תודה

מחזק אותו

• פותח/ת השרשור
לא מבין למה? לא הגיוני לי להפסיק לעבוד עליהם...
יד אחורית אני רוצח באימונים שלי, ממש רצח, והם עוד אחרי 11-13 סטים שעובדים עליהם כמשני, והם גדלים...
כנראה זה באמת גנטיקה :(

מתחלק ככה (יד קידמית):

יש כמה סיבות להסברת המצב, אני אתייחס אל חלק מהן.

הסיבה הברורה ביותר היא גנטיקה. הגב כנראה מתפתח מהר יותר מהשריר הדו-ראשי. הסיבה השנייה היא שיטת העבודה שלך. תזכור שהשריר הדו-ראשי לוקח חלק באימוני הגב. אני לא יודע מה בא לפני מה באימון שלך, אבל אם הגב בא לפני הדו-ראשי יש סיכוי שאתה מתיש את השריר הדו-ראשי (ושאר היד, אם כבר) לפני האימון שמיוחד לאיזור הזה.
רוצה לתת יחד לדו-ראשי? נסה תרגילים ליד לפני תרגילים לגב. המפתח הוא מיקוד בשריר. זה נשמע כמו שטות פסיכולוגית, אבל אם תחשוב רק על ביצוע התנועה והתכווצות השריר, ההשפעה של התרגיל תגדל.

עד כמה שאני יודע, התרגילים שציינת עובדים על הדו-ראשי, אך גם "משתפים" שרירים אחרים בפעולה. תרגילים כמו כפיפות מרפקים עם מוט ארוך (אחיזה במוט ברוחב הכתפיים) וכפיפות מרפקים עם מוט קצר יעשו את העבודה. בתנאי שתבצע אותם כראוי.

• פותח/ת השרשור
יש כמה סיבות להסברת המצב, אני אתייחס אל חלק מהן.

הסיבה הברורה ביותר היא גנטיקה. הגב כנראה מתפתח מהר יותר מהשריר הדו-ראשי. הסיבה השנייה היא שיטת העבודה שלך. תזכור שהשריר הדו-ראשי לוקח חלק באימוני הגב. אני לא יודע מה בא לפני מה באימון שלך, אבל אם הגב בא לפני הדו-ראשי יש סיכוי שאתה מתיש את השריר הדו-ראשי (ושאר היד, אם כבר) לפני האימון שמיוחד לאיזור הזה.
רוצה לתת יחד לדו-ראשי? נסה תרגילים ליד לפני תרגילים לגב. המפתח הוא מיקוד בשריר. זה נשמע כמו שטות פסיכולוגית, אבל אם תחשוב רק על ביצוע התנועה והתכווצות השריר, ההשפעה של התרגיל תגדל.

עד כמה שאני יודע, התרגילים שציינת עובדים על הדו-ראשי, אך גם "משתפים" שרירים אחרים בפעולה. תרגילים כמו כפיפות מרפקים עם מוט ארוך (אחיזה במוט ברוחב הכתפיים) וכפיפות מרפקים עם מוט קצר יעשו את העבודה. בתנאי שתבצע אותם כראוי.
שיניתי לכפיפה עם דאמבלים בישיבה ופטישים
ואתה אומר להעביר את היד קידמית ללפני הגב באימון?
או בכלל לשנות ל:
חזה+כתפיים+יד קידמית
גב+יד אחורית
?
תודה 😃

שיניתי לכפיפה עם דאמבלים בישיבה ופטישים
ואתה אומר להעביר את היד קידמית ללפני הגב באימון?
או בכלל לשנות ל:
חזה+כתפיים+יד קידמית
גב+יד אחורית
?
תודה 😃

כפיפות בסגנון Preacher (אין לי מושג מה התרגום המתאים, אז נתתי את השם המקורי) מפעילים (גם) שרירים קטנים שמחברים את האמה והזרוע. כפיפות ה"פטיש" מפעילים (גם) את שרירי האמות. מדובר בשרירים קטנים, שמתעייפים מהר יותר משריר המטרה שלך. זה נכון גם לגבי היחס גב-דוראשי שציינת בהתחלה.

לגבי התוכנית שלך, תתייעץ עם מאמן מוסמך שנמצא שם [ולא רק כדי להחזיק לחתיכה התורנית את המוט (של המשקולת, סוטים!!!! 😉)]. יש כל מיני אסכולות בנושא. אני חושב שעדיף שתאמן יד קדמית עם הגב (כלומר, באותו אימון).

• פותח/ת השרשור
כפיפות בסגנון Preacher (אין לי מושג מה התרגום המתאים, אז נתתי את השם המקורי) מפעילים (גם) שרירים קטנים שמחברים את האמה והזרוע. כפיפות ה"פטיש" מפעילים (גם) את שרירי האמות. מדובר בשרירים קטנים, שמתעייפים מהר יותר משריר המטרה שלך. זה נכון גם לגבי היחס גב-דוראשי שציינת בהתחלה.

לגבי התוכנית שלך, תתייעץ עם מאמן מוסמך שנמצא שם [ולא רק כדי להחזיק לחתיכה התורנית את המוט (של המשקולת, סוטים!!!! 😉)]. יש כל מיני אסכולות בנושא. אני חושב שעדיף שתאמן יד קדמית עם הגב (כלומר, באותו אימון).
המאמן היחיד שבאמת יודע משהו בחופשה לאיזה חודש :(
אז לעשות כפיפת ידיים בישיבה 3 סטים של 8, ואז כפיפת ידיים במוט ישר כשמחזיקים ברוחב הגוף 3 סטים של 10?

יותר מידי עבודה לבריכאליס ,בחירת תרגילים גרועה ,תחליף את הפריצר לכפיפת מרפקים בעמידה בצורה רחבה ותקצץ לארבעה סטים באימון...

אני אישית חושב שיש מקום לעבודה על שרירים קטנים בתוכנית מסה, פשוט לא הרבה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יותר מידי עבודה לבריכאליס ,בחירת תרגילים גרועה ,תחליף את הפריצר לכפיפת מרפקים בעמידה בצורה רחבה ותקצץ לארבעה סטים באימון...

אני אישית חושב שיש מקום לעבודה על שרירים קטנים בתוכנית מסה, פשוט לא הרבה.
חחחחח מזה בעמידה רחבה?
להוסיף 2 סטים לגב תחתון? 😛 אין לי עליו כלום

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחיזה רחבה של מוט או משקולות...

לגבי הגב התחתון תלוי ,לרוב אני נותן עליו עבודה רק אם יש איזו מטרה שקשורה לשיפור הטכניקה בתרגיל אחר.

• פותח/ת השרשור
אחיזה רחבה של מוט או משקולות...

לגבי הגב התחתון תלוי ,לרוב אני נותן עליו עבודה רק אם יש איזו מטרה שקשורה לשיפור הטכניקה בתרגיל אחר.
אממממ בקשר לאחיזה רחבה: כאילו לקחת מוט ולהחזיק אותו הכי רחב שאני יכול בגבול הנוחות?
וגב תחתון כהכנה לדד ליפט שאני רוצה להתחיל מתי שהמאמן יחזור

אחיזה רחבה= אחיזה שבה המרחק בין כפות הידיים גדול מהמרחק שבין הכתפיים. בגבול הנוחות.

לא, קח מוט W ותחזיק רחב במקום שבו נוח להחזיק אותו.

אני לא חושב שתצטרך עבודה נוספת לפני שאתה מתחיל דדליפט, צריך קודם לבדוק איך אתה מבצע אותו.

אני באימון B
דופק 12 סטים ליד קידמית כי עדיו אני בדגש עליה
3 סטים ברכיאליס
3 מוט W
3 פטישים
3 כפיפות מרפקים ב ישיבה 90 מעלות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית