הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צלוליט- מה עושים איתו?

• פותח/ת השרשור Coral93
  • פורסם בתאריך

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
היי לכולם.

הגיע הקיץ ואיתו הנושא כואב בחיי 90% מהבחורות, צלוליט.
אני רואה אותו אצל רזות/ חטובות/ בנות עם מסת שריר גבוהה.

הפכתי את כל האינטרנט והטיפולים שבאמת עובדים יקרים בטירוף וצריך לעשות אותם בתדירות גבוהה בשביל שיפור.

אני לא חושבת שהמצב שלי עד כדי כך גרוע, אבל זה קיים ומעצבן אותי כי אני במכון לפחות ארבע פעמים בשבוע כבר שנתיים, יש לי מסת שריר גבוהה יחסית, אבל הוא נשאר שם עם סימני מתיחה ולא נעלם לשום מקום.

למישהו יש פתרונות? תרגילים? רעיון? כל הצעה תתקבל בברכה וגם ראיתי שהנושא האחרון הקשור נכתב ב2009 אז חייב להיות משהו חדש??

צר לי לבשר לך שאין שום מחקר שמצביע על שיטה יעילה לטיפול בצילוליט.
מקובל לחשוב ששמירה על תזונה ואימונים יובילו לשיפור מסויים של התופעה אבל אפילו כאן השיפור המשמעותי נרשם אצל נשים שהיו בעלות עודף משקל גדול וירדו באחוזי השומן. אצל נשים שהיו מלכתחילה בעלות עודף משקל קל לפעמים הירידה במשקל אפילו החמירה את התופעה.
מה שבטוח כל אותן שיטות טיפול בגלי קול/חום/לייזר לא נמצאו כיעילות במחקר אובייקטיבי וגם שאיבת שומן נחשבת ללא יעילה לטיפול בתופעה.

הבעיה עם הצילוליט היא ששכבת השומן נמצאת מתחת לעור ומעל לשריר ולכן למרות מסת השריר הגדולה היא נותרת ויזיבילית. התופעה שבעבר יוחסה לנשים בעשור הרביעי פלוס לחייהן הפכה יותר שכיחה בגילאים צעירים ולדעתי זה פועל יוצא של התזונה הגרועה של העשור שלנו. בקיצור תמשיכי להקפיד על תזונה ואימונים ותתנחמי בעובדה שגם אם זה לא משתפר זה גם לא מחמיר.

ולא דיברתי עדיין על סימני מתיחה.
שורה תחתונה: תשמרי את הכסף לחופשה הבאה.

הבעיה עם הצילוליט היא ששכבת השומן נמצאת מתחת לעור ומעל לשריר ולכן למרות מסת השריר הגדולה היא נותרת ויזיבילית. התופעה שבעבר יוחסה לנשים בעשור הרביעי פלוס לחייהן הפכה יותר שכיחה בגילאים צעירים ולדעתי זה פועל יוצא של התזונה הגרועה של העשור שלנו. בקיצור תמשיכי להקפיד על תזונה ואימונים ותתנחמי בעובדה שגם אם זה לא משתפר זה גם לא מחמיר.

זה נקודה מעניינת לגבי זה שהגיל ירד שבהם יש כבר צלוליט, אם זה סתם נתון ממוצע אז אני מאמין שהוא לא נכון, כי אם אני לא טועה גם גיל שבו יש השמנה גדולה ירד ולכן מעלה את כמות האנשים בעלי צלוליט.

בכל מקרה יש לך רעיונות לאיזה סוג אוכל או מאפיינים שלו תורמים להופעה של צלוליט.

בכל מקרה יש לך רעיונות לאיזה סוג אוכל או מאפיינים שלו תורמים להופעה של צלוליט.

השורה התחתונה של מחקרים בנושא היא שיש לתופעה בסיס פיסיולוגי:

One accepts cellulite is a physiological phenomenon, or at least, that it has a physiological base, characteristic of women, with a multi-causal origin, and in which many factors coexist that trigger, perpetuate, or exacerbate it. Of particular relevance among these factors are the architecture of connective tissue, the action of oestrogens, microvascular alterations and certain genetic and hormonal characteristics, which could explain the previous aspects.
Cellulite's aetiology: a review.
Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology; Vol.27 (3); 2013; pag. 273-279;

• פותח/ת השרשור
צר לי לבשר לך שאין שום מחקר שמצביע על שיטה יעילה לטיפול בצילוליט.
מקובל לחשוב ששמירה על תזונה ואימונים יובילו לשיפור מסויים של התופעה אבל אפילו כאן השיפור המשמעותי נרשם אצל נשים שהיו בעלות עודף משקל גדול וירדו באחוזי השומן. אצל נשים שהיו מלכתחילה בעלות עודף משקל קל לפעמים הירידה במשקל אפילו החמירה את התופעה.
מה שבטוח כל אותן שיטות טיפול בגלי קול/חום/לייזר לא נמצאו כיעילות במחקר אובייקטיבי וגם שאיבת שומן נחשבת ללא יעילה לטיפול בתופעה.

ולא דיברתי עדיין על סימני מתיחה.
שורה תחתונה: תשמרי את הכסף לחופשה הבאה.

תודה על המענה מרטין.
אבל איך את מסבירה את הבחורות מהתחרויות המקצועיות? איך יכול להיות שאצל אף אחת מהן לא רואים צלוליט? ולפי הסטטיסטיקה חייב להיות להן- האם באחוז שומן מסוים זה נעלם?

תודה על המענה מרטין.
אבל איך את מסבירה את הבחורות מהתחרויות המקצועיות? איך יכול להיות שאצל אף אחת מהן לא רואים צלוליט? ולפי הסטטיסטיקה חייב להיות להן- האם באחוז שומן מסוים זה נעלם?
יש סיכוי שבנות עם צלוליט לא יכולות להיות מקצועיות

מהמחקרים שקראתי לא היתה שום עדות לכך שצלוליט יכול להעלם. אפילו המקרים בהם היתה נצפתה הפחתה היו לא מובהקים סטטיסטית. מצד שני מדובר על נשים עם אחוז שומן נמוך מאוד אולי זה משחק כאן תפקיד.

ואכן לא בטוח שנכון להסתכל על אותן בנות כמקרה בוחן. אלה שהגיעו לטופ הן המיעוט הנבחר שניחן בנתונים גנטיים שמועדפים במקצוע הזה.

תודה על המענה מרטין.
מהמחקרים שקראתי לא היתה שום עדות לכך שצלוליט יכול להעלם. אפילו המקרים בהם היתה נצפתה הפחתה היו לא מובהקים סטטיסטית. מצד שני מדובר על נשים עם אחוז שומן נמוך מאוד אולי זה משחק כאן תפקיד.

ואכן לא בטוח שנכון להסתכל על אותן בנות כמקרה בוחן. אלה שהגיעו לטופ הן המיעוט הנבחר שניחן בנתונים גנטיים שמועדפים במקצוע הזה.

הגנטיקה כמובן משחקת כאן תפקיד מרכזי, אך לא הייתי שוללת אפשרות של ביקור אצל הפלסטיקאי.
מאמינה שבמקרים מסויימים ניתן להעלימו, כיום למנתחים פלסטיים יש פתרונות כמעט להכל... 😃

• פותח/ת השרשור

אבל ראיתי כמה מקרים של בנות שהיה להן והן עלו במסת שריר, ירדו באחוז שומן וכבר אין להן.
מצורפת תמונה להמחשה.
יכול להיות שהיא עשתה טיפול מעבר.. אני לא יודעת אני מחפשת תקווה כלשהי :(

הגנטיקה כמובן משחקת כאן תפקיד מרכזי, אך לא הייתי שוללת אפשרות של ביקור אצל הפלסטיקאי.
מאמינה שבמקרים מסויימים ניתן להעלימו, כיום למנתחים פלסטיים יש פתרונות כמעט להכל... 😃

אני יודעת שניתן לעשות זאת באמצעים פלסטיים, אבל העלות יקרה מדי בשביל שיהיה איזשהו אפקט.

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 25.9 · צפיות: 385
אני לא רוצה להשמע קטנונית אבל איזה אינדיקציה יש לך שזו אותה אישה?
יש לה צלוליט כל כך נרחב מהישבן, דרך הירך האחורית ועד הברך שאני סקפטית.
זה לא נראה כמו שינוי סביר אבל אם את מכירה כאלה, אדרבה.

על איזה אמצעים פלסטיים את מדברת?

אבל ראיתי כמה מקרים של בנות שהיה להן והן עלו במסת שריר, ירדו באחוז שומן וכבר אין להן.
מצורפת תמונה להמחשה.
יכול להיות שהיא עשתה טיפול מעבר.. אני לא יודעת אני מחפשת תקווה כלשהי 😭

אני יודעת שניתן לעשות זאת באמצעים פלסטיים, אבל העלות יקרה מדי בשביל שיהיה איזשהו אפקט.

קודם כל הייתי לוקחת בעירבון מוגבל תמונות מהסוג הזה..
למרות שאני מאמינה שככל שיש יותר ותק באימונים ומסת השריר גבוהה יותר, הצלוליט יהיה פחות מורגש..

נושא הפלסטיקאי לא היה מכוון דוקא אליך, שאלת על נשות הבקיני והעליתי אפשרויות.
עלות יקרה מול אפקט=דוקא נראה לי שהזרקות ו/או ניתוחים ספציפיים הם האפקט הכי מורגש שניתן לקבל:)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להשמע קטנונית אבל איזה אינדיקציה יש לך שזו אותה אישה?
יש לה צלוליט כל כך נרחב מהישבן, דרך הירך האחורית ועד הברך שאני סקפטית.
זה לא נראה כמו שינוי סביר אבל אם את מכירה כאלה, אדרבה.

על איזה אמצעים פלסטיים את מדברת?

מאוד יכול להיות שזו לא אותה אישה, אבל אני נאחזת גם בתקווה הכי קלושה שספורט ודיאטה יכולים להביא לתוצאות משמעותיות. האמת שכל המקרים שראיתי זה בנות באינסטגרם אבל זה גם יכול להיות שקר..

יש כל מיני אמצעים כמו ניילון כזה שעוטפים על העור ומחממים, או לייזר- אבל כל אלה צריכים להעשות בתדירות גבוהה, כל טיפול זה עניין של אלפי שקלים וגם לא מובטחות לך תוצאות..
הדבר הכי חדש זה ניתוח שחודרים עם מחט מתחת לעור ומשנים את המרקם של הצלוליט, אבל גם זה לא מבטיח שיפור מלא 🤬

נראה לי שאני פשוט אנסה לרדת לאחוז שומן נמוך יותר ולראות מה קורה, למרות שבכלל לא בא לי לאבד את הציצי ואני מפחדת שתנודות במשקל יחמירו את העניין, אבל אני לא מוצאת כרגע פתרון אחר- מה את חושבת?

צלוליט זה הצטברות שומן בסך הכל,
לרדת לאחוזים נמוכים יותר יכול לפתור את זה-
מצד שני קשה לי להאמין שזה חמור אצלך וכנראה שאת פשוט מנסה להתעלם מזה שאת יפה.

• פותח/ת השרשור
צלוליט זה הצטברות שומן בסך הכל,
לרדת לאחוזים נמוכים יותר יכול לפתור את זה-
מצד שני קשה לי להאמין שזה חמור אצלך וכנראה שאת פשוט מנסה להתעלם מזה שאת יפה.

תודה על המחמאה:wub:
אבל איך הגעת למסקנה הזאת? :]

לדעתי הרווחת את הסימנים האלה ביושר, אז תנסי להנות מהם כמה שאפשר ;)

שתנודות במשקל יחמירו את העניין,
תנודות במשקל בהחלט יחמירו את התופעה שכן למי שיש נטיה להווצרות צילוליט השמנה משמעותה עוד צלוליט!

יש כל מיני אמצעים כמו ניילון כזה שעוטפים על העור ומחממים, או לייזר- אבל כל אלה צריכים להעשות בתדירות גבוהה, כל טיפול זה עניין של אלפי שקלים וגם לא מובטחות לך תוצאות
לא מצאתי מאמר אחד שמוכיח יעילות של אחת הטכניקות הללו. חבל על הכסף שלך.
חשבתי שאת מדברת על פתרון כירורגי אחר שעליו לא ידוע לי. שווה לך להתייעץ עם פלסטיקאי אמין שיתן לך עצה מושכלת ולא רק אנטרסנטית, ויש כאלה.

לגבי הורדה באחוז השומן מציעה לך לודא שיש לך די מסת שריר התחלתית כדי להבטיח שהתוצאה הסופית תהיה קרובה למטרה.

נערך לאחרונה:
כאשר אני מפחיתה שתיית קפה שחור, למעשה לא לא שותה קפה בכלל (רק פעם פעמיים בשבועיים) ולא אוכלת מוצרי חלב כלל, אני רואה שיפור משמעותי בעור, יותר חלק, פחות גבשושים על הרגליים. בנוסף אחרי ריצה ויום אחרי, אני רואה שהרגליים שלי התנפחו והצלוליט נראה בולט יותר, אך אחרי יומיים של הפסקה מהריצה אני רואה שהוא פחות בולט...

כאשר אני מפחיתה שתיית קפה שחור, למעשה לא לא שותה קפה בכלל (רק פעם פעמיים בשבועיים) ולא אוכלת מוצרי חלב כלל, אני רואה שיפור משמעותי בעור, יותר חלק, פחות גבשושים על הרגליים. בנוסף אחרי ריצה ויום אחרי, אני רואה שהרגליים שלי התנפחו והצלוליט נראה בולט יותר, אך אחרי יומיים של הפסקה מהריצה אני רואה שהוא פחות בולט...
זה מוזר, במיוחד הקטע של הריצה. כמה זמן את כבר לא אוכלת חלב ?

האם בחורה רזה שהתנוונה ולא זזה הרבה,בגלל עבודה ומגבילה בריאותית שעברה רק לא מזמן
בחורה הנ״ל רזה מאוד 1.64 שוקלת כ 42 ק״ג אך יש לה צלוליט באיזור הישבן
האם אימונים להלכת מסת שריר ותזונה נכונה יכולה להועיל לצלוליטיס שלה ?

Back
למעלה תחתית