הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים מותרים לעקמת

ilanmk11

מושעה
336
4
נק' מוניטין:
-4
336
4
קנטרי גן עברון בנהרי
לחיצת חזה עם מוט 3 סטים 5 חזרות
לחיצת חזה עם מוט בשיפוע עליון 3 סטים 5 חזרות
פרפר אסור לי ומקבילים אני חושב גם לא כדאי אז מה לעשות להוסיף סטים בלחיצה ?
כתפיים
לחיצת כתפיים במכונה או בישיבה בשיפוע 80 מעלות בספה 3 סטים של 6 חזרות
חתירה אנכית או הרחקה לצדדים 3 סטים של 9 חזרות
יד אחורית-
פולי עליון עם חבל בעמידה 5 סטים של 9-8 חזרות

רגליים-
לג פרס- 4 סטים של 6
כפיפות רגליים בשכיבה לתאומים- 3 סטים של 8
פשיטת ברכיים בישיבה בשיפוע 3 סטים של 8

גב-

מתח 3 סטים הכי הרבה כל סט אני עושה בדרך כלל 11 בסט הראשון .שני קצת פחות
פולי עליון 3 סטים של 6-8
חתירה נמוכה במכונה 3 סטים של 6-8

יד קדמית-
כפיפות ידיים במכונה- 4-5 סטים של 9

מה לעשות בקשר לחזה ודדליפט וגב אסור לי בגלל העקמת אני פוחד שזה יחמיר כולל פרס
איך התכנית המשקל בבנץ פרס 56 קילו ופרס 40 קילו בן 17 1.78 שוקל 66
מה לעשות בקשר לדברים שאסור ומישו אמר לי שאפשר לעשות רוטציה בין לחיצת חזה בשיפוע עליון ללחיצת כתפייים לא הבנתי את זה כל כך

הבהרה
*אני לא רופא ולא מוסמך לתת לך שום המלצה, לכל היותר הכוונה לבירורים נוספים(לא אני ולא אף אחד אחר בפורום ייקח את האחריות הזאת)*
סיום הבהרה

איזה סוג עקמת יש לך וכמה חמורה ? מאיפה הסקת שאסור דדליפט ופרס ?
עקמת עד כמה שידוע לי ברוב אם לא בכל המקרים לא מונעת ביצוע של התרגילים האלו
יש לא מעט מתאמנים עם עקמת
אני אישית מתאמן עם עקמת של כ-19 מעלות בגב התחתון ומבצע סקוואט, דדליפט, פרס, בנצ' פרס ובעצם לא חושב על תרגיל שאני לא מסוגל לבצע
מכיר גם מתאמנים עם עקמת בגב העליון(גם ליפטרים וגם לא)
דוגמא מפורסמת Lamar Gant, חפש את השם הזה בגוגל תמונות..מהר מאוד אפשר להבין שיש סקוליוסיס אצלו, הוא מחזיק ב-2 שיאי עולם בדדליפט מאז 1980 ו-1981 שלא נשברו מאז

אם אתה חושב או יודע שהעקמת שלך חמורה ממש תתייעץ עם אורתופד או כנראה שעדיף פיזיותרפיסט שמתמחה בספורט, בכל מקרה פורום זה לא המקום למקרים כאלה לדעתי ויש צורך בפגישה פיזית

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לי יש 27 מעלות בעקבות רגל אחת קצרה יותר טיפה הבדלים באגן ובגובה השכמות

• פותח/ת השרשור
אורטופדית והיא אמרה שמותר לי לעשות לחיצת כתפיים בישיבה כלומר תרגילים בישיבה ובלי פיפות גב כי אני בן 18 עוד מעט סוף הגדילה והיא אמרה שהעקמת מאוזנת יחסית והיא לא תחמיר עודד

אורטופדית והיא אמרה שמותר לי לעשות לחיצת כתפיים בישיבה כלומר תרגילים בישיבה ובלי פיפות גב כי אני בן 18 עוד מעט סוף הגדילה והיא אמרה שהעקמת מאוזנת יחסית והיא לא תחמיר עודד

אם יש לך טכניקה סבירה פלוס אתה יכול לעשות כמעט כל תרגיל שתרצה.
העניין הוא שלרוב המתאמנים אין את היכולת הזאת , ולכן ממליצים להם ( ללא ביסוס ממשי ) להימנע מתרגיל X/Y/Z.

בכל תרגיל בסיס יש שימוש בגב התחתון
השאלה מאיזה זווית אתה מסתכל על זה: אתה יכול להשתמש בתרגילים האלה כמו שיוני אמר בתנאי שאתה מבצע אותם בטכניקה טובה ולחזק את האזור של הגב ובכך למנוע כאבי גב שיהיו לך עם או בלי העקמת
ואתה יכול לתת לזמן לעשות את שלו ולראות מה יקרה
כך או כך עם עקמת זה דורש התייחסות מסוימת, אם לא חדר כושר אז פיזיותרפיה ספציפית לחיזוק האזור

לא יכול לדעת מה היה אם לא הייתי מתאמן אבל מאוד יכול להיות שהייתי סובל מכאבי גב בגלל העקמת ובגלל אורח חיים יושבני(יושב מול מחשב כל היום)

אין לי כאבים
עוד חודש בן 25, מתאמן כמו שאמרתי כולל סקוואט ודדליפט
העקמת אצלי התגלתה בערך בגיל 14

אבל- כל מקרה לגופו ולדעתי יש לך את כל התשובות שאתה מחפש כבר בדיון

כמו שאמרתי -מצד אחד לא הייתי ממהר לפסול את התרגילים האלה אבל גם לא מסמכותי ומהידע שלי (בטח בלי פגישה יותר מעמיקה ורקע) להמליץ לך לעשות אותם
את השיעורי בית שלך אתה תצטרך לעשות אם תרצה בכל זאת לבצע את התרגילים האלה

יש לך כי סימטריה באגן או שהגב התחתון כפוף
ניסיתי להבהיר שזה לא רלוונטי לדיון או אליך אבל נו מילא..
לא חושב שיש לי אי סימטריה באגן, רק עמוד השדרה מכופף יותר מהרגיל לצד שמאל (19 מעלות כשאצל אדם "בריא" זה כ-10-12 מעלות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית