הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה לגבי מסת שריר

GYMBEAST

משתמש מתחיל
62
4
נק' מוניטין:
43
62
4
נגיד סתם דוגמא אני מדבר על חזה השריר גודל מתרגילים ספצפיים או מכמות גירוי וסטים שנותנים לו?

ביצוע תרגילים גורם לכך שאתה משמיד תאי שריר ונכנס למצב קטאבולי (מצב פירוק שריר). תזונה נכונה במהלך היום תעזור לך להכנס למצב אנאבולי לאחר האימון ולבנות את תאי השריר מחדש. כלומר, מטרת התרגילים הספציפיים היא להרוס את תאי השריר שלך על מנת שהם יבנו מחדש וככה תגדל במסת השריר.

שריר גודל כתוצאה מעומס שמופעל עליו, זהו תהליך הסתגלות של הסיבים לעומסים, וכדי לתמוך בתהליך יש צורך במאזן קלורי חיובי ושינה מספקת.
יש תרגילים שהשריר יכול לפתח בהם יותר כוח ויש תרגילים שיותר קשה לו בהתאם לעקרונות אורך-מתח, מנוף, מומנט ההתנגדות וכו'.. אך אין תרגיל טוב יותר או טוב פחות לפיתוח מסת שריר, הכל תלוי בעומס הכללי שמופעל על השריר והיכולות של המתאמן

מסת שריר גדלה ע"י עומס + תזונה
כפי שצויין מעליי, האימון עצמו מפרק שריר, והגוף מסתגל לכך ע"י בנייה של מסת שריר מעבר למה שהיה קודם, כדי שבפעם הבאה שתחשף לעומס הזה הוא לא יהיה כל כך קשה לך. התזונה היא מה שהגוף משתמש בו על מנת לבנות את השריר, ככה שבלי תזונה טובה זה לא ילך, ומצד שני בלי העומס הדרוש זה גם לא ילך.

אך אין תרגיל טוב יותר או טוב פחות לפיתוח מסת שריר, הכל תלוי בעומס הכללי שמופעל על השריר והיכולות של המתאמן
בהחלט יש, מה לעשות, פשיטת ברכיים במכונה ייעודית לא עובדת כמו סקוואט.

בהחלט יש, מה לעשות, פשיטת ברכיים במכונה ייעודית לא עובדת כמו סקוואט.
כמה שאני שונא את המכונה הזאת אני עדיין נוטה לחלוק עליך פה, אם תיצור אותו עומס על הארבע ראשי בסקוואט או בפשיטת ברכיים תגרום בשתי המקרים לעליה במסת שריר, למרות שההשוואה הזאת גרועה כי סקוואט משתף עוד קבוצות שרירים ויש יותר שיפור בעוד אלמנטים של יציבה פרופריוספציה והפרשה הורמנלית גדולה יותר

ההשוואה הזאת גרועה כי סקוואט משתף עוד קבוצות שרירים
לא, זו לא השוואה גרועה, אבל אני מוכן גם לתת לך את זה: סקוואט > פשיטת ברכיים + כפיפת ברכיים + קירוב ירך + הרחקת ירך במכונות ייעודיות. עכשיו ההשוואה טובה? עדיין סקוואט יותר טוב מכולם לבד, וגם ביחד.

אני עדיין נוטה לחלוק עליך פה
סקוואט משתף עוד קבוצות שרירים ויש יותר שיפור בעוד אלמנטים של יציבה פרופריוספציה והפרשה הורמנלית גדולה יותר
אז אתה גם לא מסכים איתי וגם מסביר למה אני צודק?

סקוואט > פשיטת ברכיים + כפיפת ברכיים + קירוב ירך + הרחקת ירך
שכחת פשיטת ירך 😉
אז אתה גם לא מסכים איתי וגם מסביר למה אני צודק?
אני לא מסכים איתך על זה שסקוואט יעלה מסת שריר יותר מפשיטת ברכיים במכונה בשריר הארבע ראשי, אני כן מסכים איתך שסקוואט תרגיל טוב יותר

אגב אני שם לב שאתה אוהב להתווכח אבל בשלוש בלילה? ✋🛑✋

אני לא מסכים איתך על זה שסקוואט יעלה מסת שריר יותר מפשיטת ברכיים במכונה בשריר הארבע ראשי
אני כן מסכים איתך שסקוואט תרגיל טוב יותר
אז במה הוא יותר טוב מפשיטת ברכיים + קירוב ירך + פשיטת ירך + הרחקת ירך במכונות ייעודיות? ולמה?

שכחת פשיטת ירך 😉

אני לא מסכים איתך על זה שסקוואט יעלה מסת שריר יותר מפשיטת ברכיים במכונה בשריר הארבע ראשי, אני כן מסכים איתך שסקוואט תרגיל טוב יותר

אגב אני שם לב שאתה אוהב להתווכח אבל בשלוש בלילה? ✋🛑✋
אפשר לתכנן את העומס נכון יותר ולהתקדם בצורה עיקבית יותר בסקוואט מאשר בפשיטת ברכיים.

אז במה הוא יותר טוב מפשיטת ברכיים + קירוב ירך + פשיטת ירך + הרחקת ירך במכונות ייעודיות? ולמה?
נושא הפוסט היה עלייה במסת שריר, אני אמרתי שאין עדיפות בין שום תרגיל לעליה במסת שריר, לא דיברתי על איזה תרגילים טובים יותר מבחינת דברים אחרים, תהיה עקבי.
סקוואט טוב יותר מפשיטת ברכיים כי:
1. הוא עובד על יותר קבוצות שרירים בתנועה אחת.
2. הוא משפר יותר יציבות ופרופריוסציה
3. הוא תרגיל יותר פוקציונלי לחיים
4. הוא יחזק שרירי ליבה (בטן וזוקפי גו)
5. הוא יגרום לתגובה הורמונלית גדולה יותר
6. הוא ילמד מתאמנים לעבוד נכון עם האגן שלהם (בין הגורמים העיקריים לבעיות גב עתידיות)
7. מחקרים מראים שבעומס מתאים הוא יכול לגרום לעיבוי הסחוס ההיאליני בברכיים ולמנוע פציעות ברך.
8. להמשיך??

סקוואט הוא תרגיל טוב יותר, אין ויכוח פה, שוב אני חוזר לנושא הפוסט, אם תשווה אותו לכל תרגיל שיעבוד גם על הארבע ראשי הוא לא יעלה מסת שריר יותר, מה שיעלה מסת שריר הוא העומס שיופעל על אותו שריר.
אפשר לתכנן את העומס נכון יותר ולהתקדם בצורה עיקבית יותר בסקוואט מאשר בפשיטת ברכיים.
מסכים, אני שונא מכונות לרגליים, מצידי להעיף את כולם מהחדר כושר (חוץ מלג פרס) אבל שוב הויכוח היה על מסת שריר

נושא הפוסט היה עלייה במסת שריר, אני אמרתי שאין עדיפות בין שום תרגיל לעליה במסת שריר, לא דיברתי על איזה תרגילים טובים יותר מבחינת דברים אחרים, תהיה עקבי.
סקוואט טוב יותר מפשיטת ברכיים כי:
1. הוא עובד על יותר קבוצות שרירים בתנועה אחת.
2. הוא משפר יותר יציבות ופרופריוסציה
3. הוא תרגיל יותר פוקציונלי לחיים
4. הוא יחזק שרירי ליבה (בטן וזוקפי גו)
5. הוא יגרום לתגובה הורמונלית גדולה יותר
6. הוא ילמד מתאמנים לעבוד נכון עם האגן שלהם (בין הגורמים העיקריים לבעיות גב עתידיות)
7. מחקרים מראים שבעומס מתאים הוא יכול לגרום לעיבוי הסחוס ההיאליני בברכיים ולמנוע פציעות ברך.
8. להמשיך??

סקוואט הוא תרגיל טוב יותר, אין ויכוח פה, שוב אני חוזר לנושא הפוסט, אם תשווה אותו לכל תרגיל שיעבוד גם על הארבע ראשי הוא לא יעלה מסת שריר יותר, מה שיעלה מסת שריר הוא העומס שיופעל על אותו שריר.
אתה מנסה לשכנע את המשוכנעים בדברים לא קשורים.
עדיין לא ענית על למה סקוואט עדיף על פשיטת ברך + פשיטת ירך + הרחקת ירך + קירוב ירך גם יחד. ענית למה הוא עדיף רק על פשיטת ברך בלבד, וזה קל. כי הוא מערב יותר מסת שריר. אבל למה הוא עדיף על עבודה על אותם שרירים בנפרד? למה עדיף תרגיל מורכב אחד שעובד על הכל ולא לפצל את הגוף לחתיכות קטנות?
התשובה היא סינרגייה שרירית.
השלם פשוט לא שווה לסכום חלקיו.
זו בדיוק הסיבה שסקוואט גם יעלה אותך ביותר מסת שריר בארבע ראשי מפשיטת ברכיים. לא ניתן להפעיל עומס מערכתי בתרגילים מבודדים. בתרגילים מורכים כן. פשוט צריך להפסיק להסתכל ברמת השריר, ולהתחיל להסתכל ברמת הגוף. כאן זה נגמר. מאוד פשוט.

השלם פשוט לא שווה לסכום חלקיו.
אהבתי את המשפט, ללא ספק יאמץ אותו 😃
זו בדיוק הסיבה שסקוואט גם יעלה אותך ביותר מסת שריר בארבע ראשי מפשיטת ברכיים
עומס מערכתי
אז עכשיו השאלה שנשאלת היא, האם עומס מערכתי יגרום לעליה גדולה במסת שריר? אני מניח שעוד לא חקרו את זה, אבל באופן תאורתי זה נשמע הגיוני

אהבתי את המשפט, ללא ספק יאמץ אותו 😃

אז עכשיו השאלה שנשאלת היא, האם עומס מערכתי יגרום לעליה גדולה במסת שריר? אני מניח שעוד לא חקרו את זה, אבל באופן תאורתי זה נשמע הגיוני
גם לא חקרו אם דיאנבול מעלה במסת שריר. בשני המקרים אנחנו פשוט ניאלץ להסתמך על המציאות וההיגיון.

המון מחקרים בוצעו על סטרואידים אנאבולים והשפעתם על מסת שריר, קח אחד לדוגמא
http://europepmc.org/abstract/med/1917227

מסכים איתך
לא כתבתי "סטרואידים אנאבולים", כתבתי "דיאנבול". זה שהוא שייך לאותה קבוצה לא אומר / מחייב שההשפעות שלו זהות, או אפילו דומות. אבל כל מי שיצא לו להכיר כמה אנשים שהשתמשו ויש לו היגיון בריא, יכול להסיק שהסטרואיד מעלה במסת שריר, גם אם הוא לא ראה על זה מחקר.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות אין על הפורום הזה
עכשיו שאלה קטנה לחיצת חזה בשכיבה עם מוט/מכונה מתחילים את התנועה שהמוט/ידיות של המכונה בערך בקו של הפטמות נכון?

תודה לכולם על התגובות אין על הפורום הזה
עכשיו שאלה קטנה לחיצת חזה בשכיבה עם מוט/מכונה מתחילים את התנועה שהמוט/ידיות של המכונה בערך בקו של הפטמות נכון?
במוט מתחילים כשהמוט מעל הציר - מפרק הכתף, ויורדים לחזה (מסלול מוט לא אנכי)
בסמית' משין לא עושים, כי אין סיבה לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית