הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקפצת אינסולין מיד לאחר אימון?

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שלום.

אני כרגע לקראת סיום תקופת החיטוב.
רציתי לדעת אם העיניין של הקפצת האינסולין לאחר אימון ביחד עם החלבון הוא מיתוס או שבאמת יש צורך בזה.
אני נכון להיום אוכל 3 תמרים (מג'הול) ושותה שייק חלבון.
אפשר לקצץ את התמרים מהתפריט או שזה באמת חשוב בשביל הספיגה של החלבון לשריר?

תודה מראש 😃

שלום.

רציתי לדעת אם העיניין של הקפצת האינסולין לאחר אימון ביחד עם החלבון הוא מיתוס או שבאמת יש צורך בזה.

תודה מראש 😃
דווקא לאחרונה אני שומע יותר ויותר על מילוי מע' הגליקוגן לאחר אימון.
אשמח לדעות לכאן או לכאן בנושא.

דווקא לאחרונה אני שומע יותר ויותר על מילוי מע' הגליקוגן לאחר אימון.
אשמח לדעות לכאן או לכאן בנושא.
אז הנה דעתי בנושא: מילוי מאגרי גליקוגן קורה בצורה הכי טובה בשרירים שנפגעו באימון, כמה שיותר קרוב לאימון, ועם פחמימות פשוטות. במובן הזה, חלון ההזדמנויות ממש אינו מיתוס. תקרא על ההמלצות, בין השאר של לייל, איך לבנות העמסה בחיטוב קיצוני, ותבין שאמנם במסה זה פחות קריטי - אבל כנראה עדיין נכון.

אז הנה דעתי בנושא: מילוי מאגרי גליקוגן קורה בצורה הכי טובה בשרירים שנפגעו באימון, כמה שיותר קרוב לאימון, ועם פחמימות פשוטות. במובן הזה, חלון ההזדמנויות ממש אינו מיתוס. תקרא על ההמלצות, בין השאר של לייל, איך לבנות העמסה בחיטוב קיצוני, ותבין שאמנם במסה זה פחות קריטי - אבל כנראה עדיין נכון.

מה זה אומר שהוא נעשה בצורה יותר טובה כמה שקרוב לאימון? איזו משמעות יש לזה וחלון של אילו הזדמנויות בדיוק אתה מפספס?

קרוב יותר לאימון סינטזת הגליקוגן יעילה יותר (זה תלוי גם באימון התנגדות/ספרינטים ובסוג הפחמימה כשעדיף פשוטות). אפשר להגיע כך למילוי אופטימלי של המאגרים. אחרת - יש ענין של אגירת שומן במאזן קלורי חיובי גם כשהגליקון לא ב-100%. אני מהפלאפון ולא יכול לצטט. לגבי המשמעות הארוכת טווח ותיקון המצב - לא יודע.

קרוב יותר לאימון סינטזת הגליקוגן יעילה יותר (זה תלוי גם באימון התנגדות/ספרינטים ובסוג הפחמימה כשעדיף פשוטות). אפשר להגיע כך למילוי אופטימלי של המאגרים. אחרת - יש ענין של אגירת שומן במאזן קלורי חיובי גם כשהגליקון לא ב-100%. אני מהפלאפון ולא יכול לצטט. לגבי המשמעות הארוכת טווח ותיקון המצב - לא יודע.
אני חושב שאתה מתבלבל בין העמסת פחמימות בדיאטה דלת פחמימה לבין הפקצת פחמימה אחרי אימון

כשאתה במאזן קלורי חיובי יש תמיד עניין של אגירת שומן. מי אמר שיש משמעות לתזמון?

אני חושב שאתה מתבלבל בין העמסת פחמימות בדיאטה דלת פחמימה לבין הפקצת פחמימה אחרי אימון
אני לא מתבלבל. אני חושב שהעמסה בדיאטה היא מקרה קיצוני של העמסה אחרי אימון.
כשאתה במאזן קלורי חיובי יש תמיד עניין של אגירת שומן. מי אמר שיש משמעות לתזמון?
בוודאי שיש, השאלה מה כמות הקלוריות שפונה לגליקוגן ומה הכמות שפונה לשומן. ולגבי המשמעות של התזמון, הסברתי לך ובמבה הבין, יש מחקרים שמדברים על זה בעיקר לגבי העמסה בדיאטה דלה, משם אני מסיק לגבי העמסה אחרי אימון. לא יכול לצטט מפה.

אני לא מתבלבל. אני חושב שהעמסה בדיאטה היא מקרה קיצוני של העמסה אחרי אימון.

בוודאי שיש, השאלה מה כמות הקלוריות שפונה לגליקוגן ומה הכמות שפונה לשומן. ולגבי המשמעות של התזמון, הסברתי לך ובמבה הבין, יש מחקרים שמדברים על זה בעיקר לגבי העמסה בדיאטה דלה, משם אני מסיק לגבי העמסה אחרי אימון. לא יכול לצטט מפה.

יש מחקרים המדברים על מהירות בה אתה יכול למלא מאגרי גליקוגן - פרמטר חשוב לספורטאי סיבולת. איזו משמעות יש לזה לבן אדם שמתאמן 3-4 פעמים בשבוע?

לא הסברתי? תקרא שוב את התשובה שלי. זה שאתה לא מסכים איתה לא יגרום לה להשתנות.
חוץ מזה איך למען השם אתה יודע לאיזה מחקרים התכוונתי?

לא הסברתי? תקרא שוב את התשובה שלי. זה שאתה לא מסכים איתה לא יגרום לה להשתנות.
חוץ מזה איך למען השם אתה יודע לאיזה מחקרים התכוונתי?

הסברת מה לדעתך קורה. זה לא יגרום לי להאמין לך. דיברתי על המחקרים שאני מכיר. אתה מוזמן להביא את שלך.

בוודאי שהסברתי את דעתי, רשמתי כמה פעמים שזאת רק דעתי ואינטרפרטציה שלי. כשאני אוכל - מבטיח להביא לך מחקרים שעוזרים. לא שמוכיחים את הנקודה שלי, אבל בכל זאת.

יש משמעות רבה לאינסולין ולתזמון שלו מעבר לקביעת מקור האנרגיה בכל הקשור בבניית מסת שריר. ראשית, הם לא יבואו לידי ביטוי דווקא עקב צריכת פחמימה ושנית מה גורם לך לחשוב שתצליח לתאם בין רמות האינסולין לספיגת החלבון אלא אם הרמות תוצאה של מתן אינסולין בצורה מושהית ממקור חיצוני?

בכלל לא דיברתי על המשמעות של בנית השריר וסינטזת החלבון, זאת פרשנות שלך. דיברתי אך ורק על מילוי גליקוגן.

שלום.

תודה מראש 😃

בוא נעשה לך קצת סדר
אינסולין הוא הורמון אנאבולי משמע בונה, לא רק שריר גם שומן, יש לו תפקיד חשוב בהכנסת גליקוגן וסיטנזת של חלבון לשריר, אז כן ארוחה עם פחמימות פשוטות אחרי אימון תעזור להקפצת אינסולין בדם מה גם שחלבון מי גבינה או כל חלבון כזה או אחר הוא מאוד אינסוליני במיוחד שאתה משלב איתו פחמימה זאת אומרת שאם תאכל 1-2 בננות ושייק חלבון אחרי אימון האינסולין שלך ירקיע שחקים באותו רגע ומה שיעצים את האפקט הזה זה שהחלבון מתעכל מאוד מהר (כי הוא נוזלי) ואם תעשה את זה ישר אחרי אימון אז הגוף שלך לא יאגור יותר מידי שומן (אם אתה בחיטוב) כי אחרי אימון הגוף יותר רגיש למילוי מאגרי גליקוגן בשריר מאשר אגירת שומן

הכי חשוב הוא להיות בסופו של דבר על מאזן קלורי שלילי בסוף היום כל עוד אתה עושה את זה הגוף שלך לא יאגור שומן ובמיוחד לא מ1-2 בננות

אם תרצה רפרנסים לגבי האינסוליניות של הwhey protein תגיד לי ואני ישים פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית