הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון גמר הNBA.

ברור. גם אתה למשל, כבד יותר מאלוף העולם בריצה ויותר איטי ממנו = יותר מהיר.
.
ואו. זה הטיעון הכי גרוע ששמעתי אי פעם.
א לברון גבוה מווסטברוק במשהו כמו 15 סמ? ככה זה שזה משפיע על המשקל
ב זה לא משנה אם זה מגיע ממסת שריר או שומן מסה זה מסה (למה אני נשמע כמו ריפטו)
בחור א 110 קילו 90 שריר 20 שומן
בחור ב 110 קילו 100 שריר 10 שומן
מבחינה ויזואלית הם שונים
שניהם מרימים אותו דבר
גובה שווה
כל מרכיבי האתלטיות אצלם שווים (שווי משקל, זריזות וכו')
על המגרש שניהם אותו דבר.
30 קילו זה הבדל משמעותי ואם נגיד אני איטי משחיף בשכבה שלי בהפרש די קטן יחסית וגם אם אני מאחוריו בכל מרכיבי האתלטיות מלבד כח ומסה, בגלל העובדה שאני מסוגל להזיז את הגוף שלי בצורה כמעט שווה לשלו למרות כל המשקל זה אני יותר אתלט ממנו.
זה שווה ערך לזה שתגיד שמישהו שרץ 40 יארד ב4.35 שניות ושוקל 80 קילו יותר(דמיין שחיף כדורגל) אתלט ממישהו שהוא 4.45 שניות ושוקל 110 קילו (דמיין שחקן פוטבול על בערך 10% שומן)
לא חושב שאפשר עדיין להשוות את שניהם, לברון לקח את קליבלנד לגמר ולמשחק 7 די לבד עונה שעברה, יש לו 2 אליפויות. ווסטברוק צריך להוכיח הרבה כדי לעמוד עם לברון , יש לו את הפוטנציאל אבל אני לא חושב שכרגע הם ברי השוואה.
אם לברון לוקח עוד 2 אליפויות אני שם אותו שלישי אחרי קובי וההוא שלא אומרים את שמו לשווא וכדי להגיע לרמה שאתה מדבר עם שחקנים ברמה כזאת צריך להוכיח המון בליגה. יש המון שחקנים שהיו טובים ופוטנציאל אבל בסופו של דבר אין מה לעשות מה שמדבר פה זה הדומיננטיות והיכולת במשחקים גדולים ולהיות ווינר , ווסטברוק עוד לא שם.
אל תתבלבל, אף אחד לא השווה בין לברון לווסטברוק, רק את האתלטיות שלהם. כדורסל זה הרבה יותר מאתלטיות

קשה מאוד לתת השוואה בין שחקנים בעמדות שונות, ברמת העיקרון אם ווסטברוק היה 10 ס"מ גבוה יותר כנראה שהוא לא היה פוינט גארד(ומי יודע מה הוא היה עושה אז) ואז היה אפשר לעשות השוואה.

ווסטברוק הוא PG ייחודי שקשה להשוות למישהו אולי רק לג'יימס הארדן חוץ מהעובדה שבמדד +/- הוא עושה להארדן בית ספר(הרבה באשמת הארדן שמשחק לבד חצי משחק).
ווסטברוק לוקח פי 2 יותר ריבאונדים מגארד ממוצע מצד אחד אבל מצד שני הכדרור שלו מאוד בינוני(בהשוואה לסטף, קיירי אירווינג, כריס פול, ג'מאל קרופורד, דמיאן לילארד וכו').
באספקט אחר הוא אסיסטר מאוד מוצלח(בהשוואה לאותה רשימה הוא עוקף את כולם, אני לא זוכר שחקנים ברמה שלו חוץ מרונדו אולי(שבקבוצה עם יותר קלעים היה גם נותן 18 ריבאונדים למשחק) אבל מהגארדים עם האחוזי 3 הכי נמוכים ברמה שלו(נמוך מכל מי שהזכרתי).

לברון גם ייחודי ואפשר להשוות אותו מבחינת תרומה רק לדוראנט(ואולי גם פול ג'ורג'), במהלך העונה הנוכחית שניהם תרמו אותו הדבר, ההבדל הוא שKD לא באמת מוביל התקפה והנקודות שלו באות מחצי מרחק, הוא לרוב התחנה האחרונה(ולכן בלי ווסטברוק קשה לו והוא מגיע באחוזים איומים) מצד שני לברון סחב את קליבלנד לבד בערך בעונה שעברה ובכללי כשהוא הולך לליי אפ כמעט אי אפשר לעצור אותו(אחוזים מהשדה משמעותית יותר גבוהים, יותר יעיל)

כשלוסטברוק תהיה טבעת הוא יהיה שווה השוואה.. לברון קל בין ה10 הכי גדולים וסטברוק כרגע לא ב50 היו כמוהו ויהיו כמוהו. תמיד יבוא מישהו אתלט יותר וטוב יותר.

יהב, מה אתה מקשקש, בשם אלוהים? למי אכפת אם הוא פחות אתלט כי הוא כבד או כי הוא מכוער? בשורה התחתונה הוא פחות אתלט.
והטיעונים לגבי שריר ושומן פשוט מגוחכים, אין מילה אחרת.
אל תסתכל על זריזות ומהירות כפרמטרים יחידים.
לא ראית שדיברתי על כל הפרמטרים האחרים, אחד אחד? אתה סופר מה יש ללברון, כאילו מישהו אמר שאין לו. ראסל עולה עליו בתחומים האלה.

יהב, מה אתה מקשקש, בשם אלוהים? למי אכפת אם הוא פחות אתלט כי הוא כבד או כי הוא מכוער? בשורה התחתונה הוא פחות אתלט.
והטיעונים לגבי שריר ושומן פשוט מגוחכים, אין מילה אחרת.

לא ראית שדיברתי על כל הפרמטרים האחרים, אחד אחד? אתה סופר מה יש ללברון, כאילו מישהו אמר שאין לו. ראסל עולה עליו בתחומים האלה.
אני לא סופר מה יש ללברון, אני מציין מה יש ללברון טוב מווסטברוק. לברון החבילה המשולמת. אני חושב שאתה קצת לא אובייקטיבי כי אתה לא מחבב אותו בכלל.
וכמו שאמרתי, למעט זריזות, לברון עולה עליו בכל פרמטר. תשקלל את זה יחד עם הבדלי המשקל העצומים ביניהם, אני חושב שהתוצאות מדברות בעד עצמם.
בכללי לברון נחשב לאחד מהאתלטים הטובים ביותר שהיו בספורט האמריקאי.
בכל מקרה, אני מניח שלא נסכים אחד עם השני. נסכים על לא להסכים 😃

אני לא סופר מה יש ללברון, אני מציין מה יש ללברון טוב מווסטברוק. לברון החבילה המשולמת. אני חושב שאתה קצת לא אובייקטיבי כי אתה לא מחבב אותו בכלל.
אני לא סובל אותו, אבל עדיין חושב שהוא השחקן הכי טוב בעולם ואתלט ברמה מטורפת, בעיני השני בליגה. אין קשר.

לגבי הלילה.
היה משחק פשוט מדהים. צריך להצדיע לאוקלהומה, קבוצה של אריות. שומרים כאילו על סמי מרץ, נועלים את הצבע ואת הקשת (לא אשמתם שקליי וקרי קולעים בצורה כזאת). בהתקפה הם נלחמים כולם בשביל ראסל ודוראנט, מתנפלים על ריבאונד התקפה כמו מורעבים ועדיין מספיקים לרדת להגנה כולם לפני ההתקפה של גולדן סטייט.
אם הם לא יתפרקו, העתיד שלהם נראה מצוין. הם צריכים לדעתי להיפטר איכשהו מהטורקי שמזיק בהגנה הרבה יותר משהוא תורם בהתקפה, ומרוויח כמו ראסל ווסטברוק(!!!), ולהביא במקומו שלושה מחליפים סבירים, שחקני Three and D, אחד פוינט, אחד ווינגמן ואחד גבוה, שיצטרפו לוויטרס ויבנו משהו שניתן לקרוא לו ספסל. כיום, ראסל ודואנט נופלים מהרגליים ברבע האחרון של כל משחק לאורך כל העונה (ובטעות מייחסים את זה ללוזריות).

אני לא סובל אותו, אבל עדיין חושב שהוא השחקן הכי טוב בעולם ואתלט ברמה מטורפת, בעיני השני בליגה. אין קשר.

לגבי הלילה.
היה משחק פשוט מדהים. צריך להצדיע לאוקלהומה, קבוצה של אריות. שומרים כאילו על סמי מרץ, נועלים את הצבע ואת הקשת (לא אשמתם שקליי וקרי קולעים בצורה כזאת). בהתקפה הם נלחמים כולם בשביל ראסל ודוראנט, מתנפלים על ריבאונד התקפה כמו מורעבים ועדיין מספיקים לרדת להגנה כולם לפני ההתקפה של גולדן סטייט.
אם הם לא יתפרקו, העתיד שלהם נראה מצוין. הם צריכים לדעתי להיפטר איכשהו מהטורקי שמזיק בהגנה הרבה יותר משהוא תורם בהתקפה, ומרוויח כמו ראסל ווסטברוק(!!!), ולהביא במקומו שלושה מחליפים סבירים, שחקני Three and D, אחד פוינט, אחד ווינגמן ואחד גבוה, שיצטרפו לוויטרס ויבנו משהו שניתן לקרוא לו ספסל. כיום, ראסל ודואנט נופלים מהרגליים ברבע האחרון של כל משחק לאורך כל העונה (ובטעות מייחסים את זה ללוזריות).
אם אני לא טועה יש דיבור חזק על זה שדוראנט יעבור למזרח

היה משחק מגעיל לדעתי, כאוהב כדורסל בדם ראיתי שוב פעם 60 נקודות מחוץ לקשת באחוזי פלייסטיישן(לדוג' כשקליי היה 0 מ7 הקבוצה שלו הייתה במינוס 10 או 12).
החוקים הנוקשים לעבירות בעשור האחרון גורמים לשחקנים לפחד מcontact וזה אומר שבערך כל המבנה של קבוצת NBA יכול ללכת לפח.

קח קבוצה עם 5 גארדים, 5 פורוורדים(pf אחד בשביל ריבאונדים) שרובם מעל 30 אחוז מה3 ורצים מהר ויש לך קבוצה שרצה לאליפות, לא משנה המשחק בבוקס, האסיסטים, הריבאונדים או החדירות לסל.

אני לא מזלזל בהישג וביכולת של GSW, פשוט חבל לי שכבר אין משחקים כמו "פעם", הקבוצה הזאת תלויה בצורה נואשת באחוזי 3 ובעובדה שהקבוצה השניה יכולה להתפלל שלא ייכנס או לתת 3 זריקות מהקו

נערך לאחרונה:
קח קבוצה עם 5 גארדים, 5 פורוורדים(pf אחד בשביל ריבאונדים) שרובם מעל 30 אחוז מה3 ורצים מהר ויש לך קבוצה שרצה לאליפות, לא משנה המשחק בבוקס, האסיסטים, הריבאונדים או החדירות לסל.
הגארדים האלה קולעים ב-35 אחוז בגלל שיש משחק פנים וההגנה מתכווצת. תנסה להציב חמישה שחקנים נמוכים על הקשת שלא קוראים להם קליי תומפסון, סטף קארי ודמיאן לילארד והאחוזים שלהם יצנחו ל-20. בקיצור - אם זה היה כזה קל היינו רואים המון קבוצות של צלפים שרצות לאליפות.

הגארדים האלה קולעים ב-35 אחוז בגלל שיש משחק פנים וההגנה מתכווצת. תנסה להציב חמישה שחקנים נמוכים על הקשת שלא קוראים להם קליי תומפסון, סטף קארי ודמיאן לילארד והאחוזים שלהם יצנחו ל-20. בקיצור - אם זה היה כזה קל היינו רואים המון קבוצות של צלפים שרצות לאליפות.

לא מסכים עם זה, אומנם קליי וקארי הם בליגה משלהם באחוזים(אפשר להשוות אולי את j.r swish), אבל תורמים להם גם דריימונד גרין, האריסון בארנס ואפילו איגואדאלה כשהוא משחק, כשיש לך 5/8 שקולעים מעל 35% מה3 ומעל 80% מהקו קשה מאוד לשמור עליך.
GS היא הקבוצה הכי יעילה בfastbreak ויש לה הכי הרבה נקודות למשחק בFB, בסה"כ הם מגיעים ל80 נקודות משלשות, וFB תוסיף נקודות מהקו וזה המשחק שלהם, פחות משחק פנים מסודר, בוקס או ג'אמפ שוטס מחצי מרחק.

גם בקאבס יש הרבה שחקנים שמגיעים ל3 ואם לא לברון שכופה משחק פנים על קבוצות היינו רואים תחרות שלשות בסדרת הגמר(צ'אנינג פריי, קווין לאב, קיירי, j.r smith).
יש עוד הרבה שחקנים עם אחוזים גבוהים(קייל לאורי, דמארה קארול, טרנס רוס, לילארד, קנת' בייזמור, טרנס רוס, קייל קורבק, דני גרין וכו') אבל מה שמשותף הוא שאין יותר מ2 כאלה בכל קבוצה.

לא מקרי ש2 הקבוצות שמובילות בכמות נקודות מה3 מגיעות לגמר

נערך לאחרונה:
שוב פעם סטף קרי
מה אפשר לעשות כשלשחקן זורם קרח במקום דם בורידים? כמו שאמרתי כבר 100 פעם: כשקרי טוב אין לאף קבוצה בט נגד גולדן.

שוב פעם סטף קרי
מה אפשר לעשות כשלשחקן זורם קרח במקום דם בורידים? כמו שאמרתי כבר 100 פעם: כשקרי טוב אין לאף קבוצה בט נגד גולדן.
ועדיין קליי נתן להם 150 נקודות יותר בפוסט סיזן

לא מקרי ש2 הקבוצות שמובילות בכמות נקודות מה3 מגיעות לגמר
אוקלהומה היו רחוקים כמה מולקולות של חמצן במוח של דוראנט מעליה לגמר. מה אז היינו אומרים? קבוצה שיש בה את רוברסון שמשליך אבנים על הטבעת הגיעה לגמר. גם סן אנטוניו לא מככבת בתחום הזה השנה (דני גרין חושך, מאנו וטוני פארקר פרשו לפני שנתיים אבל לא סיפרו לאף אחד, קוואי היחיד שעושה משהו מהטווח הזה).
במזרח - אל תשווה ואל תבדוק בכלל את האחוזים של קליבלנד. הלברונים הם בערך כמו טקאדה מהבושידו - ינצחו אותך איך שתרצה. שלשות, צבע, זריקות מהחצי ב-tear drop, תבחר לבד. בכל מקרה יעברו את הקונפרנס בהליכה.
אבל תורמים להם גם דריימונד גרין, האריסון בארנס ואפילו איגואדאלה כשהוא משחק, כשיש לך 5/8 שקולעים מעל 35% מה3 ומעל 80% מהקו קשה מאוד לשמור עליך.
כל אלה נהנים מאד מהקליעה של קרי וקליי, שממגנטת אליה המון תשומת לב הגנתית, ומתרגילים נהדרים של סטיב קר שיודע לנצל את זה ולפנות שחקנים. קלעים כמוהם יש בכל קבוצה, הם ממש לא בליגה של הסופרסטארים (ספרתי בעצמי, אם לא התבלבלתי שלושת השחקנים האלה קלעו 22 שלשות בסדרה, ממוצע של שלשה לשחקן למשחק. לא בדיוק חורכי רשתות).

אוקלהומה היו רחוקים כמה מולקולות של חמצן במוח של דוראנט מעליה לגמר. מה אז היינו אומרים? קבוצה שיש בה את רוברסון שמשליך אבנים על הטבעת הגיעה לגמר. גם סן אנטוניו לא מככבת בתחום הזה השנה (דני גרין חושך, מאנו וטוני פארקר פרשו לפני שנתיים אבל לא סיפרו לאף אחד, קוואי היחיד שעושה משהו מהטווח הזה).
במזרח - אל תשווה ואל תבדוק בכלל את האחוזים של קליבלנד. הלברונים הם בערך כמו טקאדה מהבושידו - ינצחו אותך איך שתרצה. שלשות, צבע, זריקות מהחצי ב-tear drop, תבחר לבד. בכל מקרה יעברו את הקונפרנס בהליכה.
okc גם לא רעים מה3, אבל בפועל זו קבוצה של 2 שחקנים, בליווי אדאמס וסרג'.
מול קבוצות שעושות הגנה, כשאחד מהצמד לא מתחרפן ומביא משחק שהוא "רק" מעולה(כמו ווסטברוק במשחק 7) אין לקבוצה מספיק נקודות כדי לנצח, הם צריכים ווינגמן שקולע נואשות.

סן אנטוניו באמת הוציאה מעצמה את הפוטנציאל הכי גבוה שאפשר השנה.

כל אלה נהנים מאד מהקליעה של קרי וקליי, שממגנטת אליה המון תשומת לב הגנתית, ומתרגילים נהדרים של סטיב קר שיודע לנצל את זה ולפנות שחקנים. קלעים כמוהם יש בכל קבוצה, הם ממש לא בליגה של הסופרסטארים (ספרתי בעצמי, אם לא התבלבלתי שלושת השחקנים האלה קלעו 22 שלשות בסדרה, ממוצע של שלשה לשחקן למשחק. לא בדיוק חורכי רשתות).
קח את העונה הסדירה ותסתכל בסטטיסטיקות של נקודות מה3 בespn, השחקנים של GS ושל קליבלנד מהווים חצי מהטופ 20.
זה לא סוד שרוב השחקנים של GS נחלשו מאוד בפלייאוף(הפוך מקליי תומפסון)

okc גם לא רעים מה3, אבל בפועל זו קבוצה של 2 שחקנים, בליווי אדאמס וסרג'.
מול קבוצות שעושות הגנה, כשאחד מהצמד לא מתחרפן ומביא משחק שהוא "רק" מעולה(כמו ווסטברוק במשחק 7) אין לקבוצה מספיק נקודות כדי לנצח, הם צריכים ווינגמן שקולע נואשות.

סן אנטוניו באמת הוציאה מעצמה את הפוטנציאל הכי גבוה שאפשר השנה.

קח את העונה הסדירה ותסתכל בסטטיסטיקות של נקודות מה3 בespn, השחקנים של GS ושל קליבלנד מהווים חצי מהטופ 20.
זה לא סוד שרוב השחקנים של GS נחלשו מאוד בפלייאוף(הפוך מקליי תומפסון)
לא ממש קראתי הכל, רק באתי וקראתי את ההודעה הזו, חבל שאתה מזלזל ברוברסון. לדעתי שחקן ברמה גבוהה ויכול לשחק בחמישייה ולהיות מאוד דומיננטי אם יעבוד, והוא יעבוד על הקליעה שלו עוד, כשחקן שאוהב לזרוק שלשות, אתה תראה, הוא מגן טוב ויש לו אחלה של צעד ראשון.

לא ממש קראתי הכל, רק באתי וקראתי את ההודעה הזו, חבל שאתה מזלזל ברוברסון. לדעתי שחקן ברמה גבוהה ויכול לשחק בחמישייה ולהיות מאוד דומיננטי אם יעבוד, והוא יעבוד על הקליעה שלו עוד, כשחקן שאוהב לזרוק שלשות, אתה תראה, הוא מגן טוב ויש לו אחלה של צעד ראשון.
לא אני זה שרשם על רוברסון, אבל מאוד קשה להתווכח עם המספרים:
ב26 דקות ממוצעות בפלייאוף יש לו 5.6 נקודות, 5.6 ריבאונדים, 0.8 אסיסטים(בעונה הוא על 4.8 נק', 3.6 ריב', 0.7 אסיסט' ככה שזה שיפור), מהקו הוא על 56%.
אני לא מוצא בו יותר מדי נקודות אור חוץ מאחוזי 3(שהם סבירים לNBA, לא יותר לא פחות)

תזכורת:
קארמה בעמדה של רוברסון: OKC החליפו לפני כמה שנים אתCole Aldrich תמורת Eric Bledsoe 🤩🤩🤩

@stitch
בחור א 100 קילו בחור ב 90 קילו שניהם אתלטים באותה מידה=בחור א אתלט יותר (כי הוא כבד יותר)
גם אם נוריד מריצת ה40 יארד של בחור א 0.01 שניות הוא יהיה אתלטי יותר.
וככה זה ממשיך עד בערך שככל שהנתונים שלו יורדים לאט לאט הם מגיעים לרף מסוים בו כבר עדיף הבחור ששוקל 90 קילו

א
במזרח - אל תשווה ואל תבדוק בכלל את האחוזים של קליבלנד. הלברונים הם בערך כמו טקאדה מהבושידו - ינצחו אותך איך שתרצה.
.

בואנה מאיפה שלפת פתאום בושידו..ועוד את המלך טקאדה : )
(נזכרתי בביקור שלהם ביד אליהו לפני מאות שנים. עם טאמורה הנסיך)

שוב פעם סטף קרי
שלדון מותק, ראית את המשחק הלילה? מה שאני וסטיץ׳ אומרים לך כבר מזמן התממש בצורה הטובה, הברורה ובמעמד היוקרתי ביותר.
אז אם זה לא היה ברור, גולדן סטייטס היא הרבה מעבר לקרי וגם תומפסון.

שלדון מותק, ראית את המשחק הלילה? מה שאני וסטיץ׳ אומרים לך כבר מזמן התממש בצורה הטובה, הברורה ובמעמד היוקרתי ביותר.
אז אם זה לא היה ברור, גולדן סטייטס היא הרבה מעבר לקרי וגם תומפסון.
את האמת, קמתי רק לרבע האחרון כי בכל זאת יש בית ספר וקמתי כבר למשחק השביעי השבוע ולהיות יותר מידיי עייף לא טוב (לומד בשישי).מדהים מה שליבינגסטון עשה שם ואיך קרי ישב אל הספסל ברבע האחרון. איגודלה, ליבינגסטון, ברבוסה, ברנס, כולם. מדהים איזה קבוצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית