ייעוץ לא מצליח לרדת במשקל

Andralamusya

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
ניסיתי לאכול 4-5 ארוחות ביום עם מאזן קלורי שלילי - נאדה
ניסיתי להוסיף לזה 5 ימי אימונים בשבוע (אירובי+משקולות) - נאדה

מה אני עושה כאן לא בסדר?
כיום שוקל 130 קילו (90 קילו כבר בתת משקל)

ניסיתי גם לאכול 4 עגבניות+ 2 מלפפון+ 2 טונה במים - ליום שלם כולל אימונים יומיים
כבר חודש לא נוגע בגלוקוז
כל הסלטים שלי לא מתובלים (בלי פלפל, מלח, שמן ורטבים)

ניסיתי להוסיף לזה פרוסת לחם אחת בכל ארוחה
ניסיתי גם להוסיף אבקת חלבון
אני שותה אחת ליומיים תה ירוק (ללא סוכר)

ושוב לא יורד..

מה אני עושה לא בסדר?

תן פירוט של פרמטרים אישיים גיל, גובה ומשקל

תן פירוט של מה אתה אוכל ביומיום, פירוט של כמה קלוריות חלבון פחמימות ושומן אתה צריך לאכול, פירוט של תכנית אימונים.

• פותח/ת השרשור
גיל 24, גובה 1.79, 130 קילו

כיום הגעתי למצב של (סליחה על הביטוי "לשים זין"

בוקר 10:00 - טונה+סלט שמורכב מ-2 עגבניות+מלפפון אחד
ערב 17:00 - לפני אימון חצי קופסאת טונה עם סלט דומה ובסוף האימון משלים עם חצי הטונה וסקופ אבקת חלבון ISO

אימונים 5 ימים בשבוע של שעה וחצי שכוללים אירובי ומשקולות במשקלים 60 עד 150 קילו
ניסיתי לחלק זאת לימים וניסיתי גם לשלב בין השניים

ניסיתי להפסיק עם החלבון, ניסיתי להוסיף סקופ בוקר, ניסיתי לאכול יותר, ניסיתי שורפי שומנים - כל וריאציה אפשרית, זה לא עזר

התזונה שלך לא מתאימה לבחור בגובה שלך ובמשקל שלך.

יתרה מכך אתה מתאמן יותר מדי כך שהגוף שלך לא מצליח להתאושש מאימון לאימון.

יש לך את https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

תעבור, תקרא ותיישם את הדברים. החשוב מכל שתחשב כמה קל' אתה צריך לצרוך ולפי זה להוריד בתור התחלה 300 קל' כדי שתהיה בגרעון קלורי שלילי ותוריד במשקל ע"י הנוסחה שרשומה במאמר.

יש לך כאן תפריט לדוגמה כאן https://www.kilogram.co.il/614/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-חיטוב-והורד/

• פותח/ת השרשור
רפואה אני יודע,
פניתי אלייכם מהסיבה שלפי חישובים (מאזן קלורי שלילי) - אני עדיין לא בירידה. כלומר הגוף שלי שורף הרבה פחות ממה שעל הנייר.
לכן פניתי אלייכם לפני ייעוץ

לגבי האימונים: ניסיתי 2~5 ימי אימונים וניסיתי גם להוריד אותם כלל. המשקל נשאר זהה
הוא עולה ועולה ונעצר בטווחים שאני עכשיו
זו לא בעיה יומית, זו בעיה שכבר אני סובל ממנה אולי 5 שנים ששום גוף לא נתן לי פיתרון
גם בלוטת התריס נבדקה ונמצאה תקינה

בעברי ניסיתי להוסיף BCAA, תוספי מזון, וויטמינים, קריאטין

אני החצנתי את האימונים, המאזן הקלורי השלילי בכוונה כי הייתי בצידו השני של המטבע שגם שם לא הועיל לי

נראה שכדאי לבדוק את ה rmr האמיתי שלך. יש כזאת בדיקה בוינגייט, לא זול אבל יסגור לך את הפינה של כמה לאכול.

נראה שאתה לא עיקבי, תתמיד בתזונה מאוזנת, תתמיד באימונים, עזוב את התוספים הדביליים האלה, תתמיד חודש! ותראה מה קורה

לפי דעתי אתה קודם כל צריך להבין שמה שאתה אומר/טוען.... הוא לא הגיוני.
משהו פה חסר או לא מובן.
אין מצב שאתה חי תקופה ארוכה בגירעון קלורי(לפי החישובים שלך), ועדיין לא יורד במשקל.
אם הגוף שורף יותר ממה שהוא מקבל אז אין פה אפס.

נראה שכדאי לבדוק את ה rmr האמיתי שלך. יש כזאת בדיקה בוינגייט, לא זול אבל יסגור לך את הפינה של כמה לאכול.
אני גם חושב כמו חנן,
אמנם הבדיקה לא זולה, עשיתי אותה למתאמן שלי כדי להתאים לו תפריט לקראת התחרות למר ישראל, זה עולה כ-900 שקל וכולל ייעוץ תזונתי של דיאטנית ספורט (2 פגישות), וצריך להגיע עד וינגייט בשביל זה. בקיצור לא לכל אחד.

אני גם חושב כמו חנן,
אמנם הבדיקה לא זולה, עשיתי אותה למתאמן שלי כדי להתאים לו תפריט לקראת התחרות למר ישראל, זה עולה כ-900 שקל וכולל ייעוץ תזונתי של דיאטנית ספורט (2 פגישות), וצריך להגיע עד וינגייט בשביל זה. בקיצור לא לכל אחד.
בכמה היה שוני בין ה rmr המדוד ל rmr המחושב לפי נוסחאות?
אם תוכל לפרט מספרים זה בכלל יהיה נחמד

תוסיף פרטים
כמה זמן אתה כבר מנסה לרדת
כמה זמן אתה תקוע
יש לך תפריט מסודר ? (תעלה ערכים)
נשמע שאתה אוכל בקושי חצי ממה שאתה אמור לאכול כדי לרדת במשקל בצורה תקינה.
הייתי גם הולך לבצע בדיקות דם (כולל הורמונליות)

בכמה היה שוני בין ה rmr המדוד ל rmr המחושב לפי נוסחאות?
אם תוכל לפרט מספרים זה בכלל יהיה נחמד
הוא יבצע את הבדיקה בשבוע הבא, כי הם דורשים ממנו בדיקות דם לאחר מנוחה מוחלטת מאימונים אז סידרנו את זה שהוא יעשה את הבדיקה שבוע הבא ונסע לוינגייט ביחד,
בכל אופן אעדכן אותך בפרטי לגבי התוצאות.

בכל אופן אעדכן אותך בפרטי לגבי התוצאות.
יהיה נחמד אם תעשה את זה בציבורי, אני בטוח שעוד אנשים רוצים לדעת. אגב, אם אתה כבר בוינגייט עם המתאמן שלך, שאל אותם אם יש להם סטטיסטיקה כזאת לגבי כלל הנבדקים שלהם.

יהיה נחמד אם תעשה את זה בציבורי, אני בטוח שעוד אנשים רוצים לדעת. אגב, אם אתה כבר בוינגייט עם המתאמן שלך, שאל אותם אם יש להם סטטיסטיקה כזאת לגבי כלל הנבדקים שלהם.
אין בעיה, אפרסם את זה לכולם, ואני אשאל אותם לגבי סטטיסטיקות, מעניין לראות בכמה ההבדלים שונים, אל תשכח שהבדיקות שהם מבצעים זה לספורטאים עם אחוזי שומן נמוכים ביחס לאוכלוסיה הכללית, כך שאני מעריך שיהיה הבדלים יחסית גדולים מהנוסחאות המקובלות

אני מעריך שיהיה הבדלים יחסית גדולים מהנוסחאות המקובלות
אני שותף להערכתך בקשר לספורטאים, אבל יש להם שם גם די הרבה נבדקים שמגיעים מהאוכלוסיה הכללית. מעניין אם מישהו מהצד המחקרי עושה ניתוחים סטטיסטיים כאלה .

אני שותף להערכתך בקשר לספורטאים, אבל יש להם שם גם די הרבה נבדקים שמגיעים מהאוכלוסיה הכללית. מעניין אם מישהו מהצד המחקרי עושה ניתוחים סטטיסטיים כאלה .
לא קשור ישירות, אבל הם עשו מחקר בסגנון כזה לגבי תקפות נוסחת החיזוי לדופק מקסימלי

ממש לא הגיוני, אתה עושה משהו לא בסדר.
תוסיף אותי לסקייפ, אנסה לעזור לך - Leucophrye.
עם נקודה בסוף - השם זה Aldo.

הם עשו מחקר בסגנון כזה לגבי תקפות נוסחת החיזוי לדופק מקסימלי
תודה, אני מכיר אותו. אגב, המאמר די מעצבן והמחקר השלם אכן פורסם אבל דורשים עבורו סכום צנוע של 80 € כך שאני נשאר מעוצבן (תרגיל לקורא: מה עצבן אותי ?).

@לוטם - הכסף רק "השאיר אותי מעוצבן", אבל העצבון הבסיסי הוא שהם נותנים נוסחה עם 3 ספרות דיוק בלי להגיד אף מילה על השונות, בדומה למחשבוני תזונה מסויימים שנותנים את תוצאות כמו "BMR=2132.13" כאשר הדיוק במדידות מאפשר להגיד, לכל היותר BMR~2100. אבל ברור ש 2132.13 נראה "מדעי" יותר. במקרה שלפנינו, השונות היא לב הבעיה, כי אם השונות גדולה, שום נוסחה, ולא חשוב כמה "היא מדויקת" לא נותנת הרבה מידע לבן אדם ספציפי בקשר לדופק המכסימלי הפרטי שלו. זה מה שהיה אמור להיות לב המאמר, לדעתי. מולי מתייחס לכך בפתיח "דופק מרבי חזוי הוא למעשה ישות סטטיסטית, ואף שאינו מופרך מבחינה פיזיולוגית, הוא טוב כממוצע לקבוצות גדולות, אך לא ליישום פרטני. " אבל משם ואילך מתעלם מהנקודה הזאת לגמרי.

גם המשפט "פונקציות הרגרסיה הליניארית בתוך כל קטגוריית גיל נמצאו פחות אמינות מהמשוואות שהתקבלו עבור המדגם כולו" דורש הסבר או התייחסות. אם אני מבין אותו נכון, היה טוב יותר לפרסם את הפונקציה הנכונה לכל קבוצת גיל בנפרד (והיה מעניין לראות איך תופרים את הקצוות כך שיתאימו). זה, מן הסתם, מופיע במאמר המלא, ומכאן העצבון שלי על כך שהמאמר לא נגיש. אבל בסך הכל זה עצבון קטן, לא צריך להתרגש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית