הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי סוגרים למוט

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
היי חברה, יש לי שאלה לגבי סוגרים למוט, יש לי מוט משקולות של 1.80(מתאמן בבית) ואני סוגר אותו עם הברגה(הסוגר הברגה הזה שמקבלים איתו).
חייב לומר שזה מאוד מתיש כל פעם להבריג את הסוגר ולהחזיר ואני מחפש דרך קלה יותר, ראיתי שיש כל מיני סוגרים ואני לא סגור כמה יש ומה מתאים למוט שלי, יש הצעות? חבר אמר לי שהסוגר קפיץ למוט אולימפי מתאים גם למוט משקולות הרגיל אבל לפי מה שאני ראיתי בחנויות זה לא מתאים, אולי יש סוג אחר שאני לא מכיר..
ראיתי גם את הסוגר lock jaw collars, נראה די טוב השאלה אם הוא מתאים למוט משקולות? זה הסוגר ()

תודה למי שיעזור 🤩

אני משתמש בו במוט אולימפי רגיל.
נראה לי הוא מתכוון למוט כזה:
262-852-thickbox.jpg

והוא צריך סוגר בקוטר יותר קטן ממוט אולימפי

• פותח/ת השרשור
כן התכוונתי למוט הברגה הזה, מבחינת מידות אין מה למדוד אני בטוח שהוא יותר קטן מהמוט האולימפי, השאלה אם הסוגר הזה יכול לסגור את המוט הזה?

מוזר לי שעוד אף אחד לא כתב את זה... אבל מי משתמש בסוגרים? אלא אם כן אתה עושה הרמות אלומיפיות אז סוגרים מיותרים לחלוטין! יותר מזה אני אגיד לך בתור אחד שמתאמן בבית סוגרים בתיאוריה זה אפילו יותר מסוכן מאשר בלי סוגרים, נניח ואין לך מוטות ביטחון (ואני מקווה שיש לך) ואתה נתקעת בסקוואט ואתה לא יודע איך לברוח מהמוט אז להפיל את הפלטות על ידי עיקום המוט זאת הדרך היחידה שאני חושב עליה.

מקווה שיש לך מוטות ביטחון

• פותח/ת השרשור
מוזר לי שעוד אף אחד לא כתב את זה... אבל מי משתמש בסוגרים? אלא אם כן אתה עושה הרמות אלומיפיות אז סוגרים מיותרים לחלוטין! יותר מזה אני אגיד לך בתור אחד שמתאמן בבית סוגרים בתיאוריה זה אפילו יותר מסוכן מאשר בלי סוגרים, נניח ואין לך מוטות ביטחון (ואני מקווה שיש לך) ואתה נתקעת בסקוואט ואתה לא יודע איך לברוח מהמוט אז להפיל את הפלטות על ידי עיקום המוט זאת הדרך היחידה שאני חושב עליה.

עדיין שאתה מחזיק מוט משקולות עם כמה צלחות עליו אתה לא הכי יציב ובקלות יכולה ליפול צלחת..

עדיין שאתה מחזיק מוט משקולות עם כמה צלחות עליו אתה לא הכי יציב ובקלות יכולה ליפול צלחת..
אני מניח שאנחנו מדברים על סקוואט, בנצ' ואולי גם דדליפט. בכל מקרה בכל התרגלים האלה אין שום סיבה שתיהיה חוסר יציבות ובטח לא אחת כזאת שהמוט יתעקם עד שתיפול או אפילו תזוז פלטה

אני מניח שאנחנו מדברים על סקוואט, בנצ' ואולי גם דדליפט. בכל מקרה בכל התרגלים האלה אין שום סיבה שתיהיה חוסר יציבות ובטח לא אחת כזאת שהמוט יתעקם עד שתיפול או אפילו תזוז פלטה
דווקא בדדליפט אני תמיד שם סוגרים כי בהורדה של המוט הפלטות זזות, כשהן נחבטות ברצפה. וגם בסקוואט כשיש כמה פלטות על המוט כשאני יוצא מהראק הן זזות אז אני גם שם סוגרים

מוזר לי שעוד אף אחד לא כתב את זה...
אף אחד לא כתב את זה כי זה ברור מאליו, סוגרים זה מאסט.
.. אבל מי משתמש בסוגרים? אלא אם כן אתה עושה הרמות אלומיפיות אז סוגרים מיותרים לחלוטין! יותר מזה אני אגיד לך בתור אחד שמתאמן בבית סוגרים בתיאוריה זה אפילו יותר מסוכן מאשר בלי סוגרים, נניח ואין לך מוטות ביטחון (ואני מקווה שיש לך) ואתה נתקעת בסקוואט ואתה לא יודע איך לברוח מהמוט אז להפיל את הפלטות על ידי עיקום המוט זאת הדרך היחידה שאני חושב עליה.

תגיד לי אתה רציני?! סוגרים זה חובה במיוחד כשמתאמנים בבית. האופציה היחידה שזה לא יהיה נחוץ היא אם יש לך משטח שיכול לספוג נפילת פלטות, אין מי שישמור עליך, אין מוטות ביטחון ובתרגילים מאוד ספציפיים-בבנץ' פרס למשל. דבר לא ריאלי במיוחד כי בחדר כושר יש מי שישמור עליך ובבית כנראה הרצפה שלך לא תשמח לקבל בום בום מפלטות. תמיד תהיה תזוזה של הפלטות וברגע שהם זזו אין לך דרך להחזיר אותם למקום באמצע הסט- אם תפעיל שיפוע הפלטות בכיוון השני יזוזו גם הן וככה אתה נמצא במצב שהפלטות יכולות רק להתרחק יותר ויותר במהלך הסט. מה גם שברגע שתיפול פלטה אחת יהיה מאוד קשה לאזן את המוט וסביר להניח שעוד פלטות יפלו. כמובן שיכולים לחלוף גם 100 סטים בלי שזה יקרה לך אבל תמיד יהיה את הסט ה101 הזה שזה יקרה בו ואז זה ייגמר רע. עכשיו, גם אם תעבור את הסט בלי נפילה של פלטות, יש את עניין היציבות. ברגע שהפלטות זזות העומס על השרירים מתפזר באופן לא אחיד וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.

אף אחד לא כתב את זה כי זה ברור מאליו, סוגרים זה מאסט.

תגיד לי אתה רציני?! סוגרים זה חובה במיוחד כשמתאמנים בבית. האופציה היחידה שזה לא יהיה נחוץ היא אם יש לך משטח שיכול לספוג נפילת פלטות, אין מי שישמור עליך, אין מוטות ביטחון ובתרגילים מאוד ספציפיים-בבנץ' פרס למשל. דבר לא ריאלי במיוחד כי בחדר כושר יש מי שישמור עליך ובבית כנראה הרצפה שלך לא תשמח לקבל בום בום מפלטות. תמיד תהיה תזוזה של הפלטות וברגע שהם זזו אין לך דרך להחזיר אותם למקום באמצע הסט- אם תפעיל שיפוע הפלטות בכיוון השני יזוזו גם הן וככה אתה נמצא במצב שהפלטות יכולות רק להתרחק יותר ויותר במהלך הסט. מה גם שברגע שתיפול פלטה אחת יהיה מאוד קשה לאזן את המוט וסביר להניח שעוד פלטות יפלו. כמובן שיכולים לחלוף גם 100 סטים בלי שזה יקרה לך אבל תמיד יהיה את הסט ה101 הזה שזה יקרה בו ואז זה ייגמר רע. עכשיו, גם אם תעבור את הסט בלי נפילה של פלטות, יש את עניין היציבות. ברגע שהפלטות זזות העומס על השרירים מתפזר באופן לא אחיד וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.
בנוגע לבנץ׳, אם יש לך שטיח שאתה יכול להפיל עליו את הפלטות והוא מספיק גדול אפשר לעשות את השיטה של קנדיטו לגבי איך לא למות בבנץ׳.

בנוגע לבנץ׳, אם יש לך שטיח שאתה יכול להפיל עליו את הפלטות והוא מספיק גדול אפשר לעשות את השיטה של קנדיטו לגבי איך לא למות בבנץ׳.
אמת, במה שכתבתי למעלה התייחסתי לשיטה הזאת, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שלרוב האנשים שמתאמנים בבית אין את הציוד המתאים כדי לא לפגוע בבלטות כשהם עושים את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית