הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי סוגרים למוט

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
היי חברה, יש לי שאלה לגבי סוגרים למוט, יש לי מוט משקולות של 1.80(מתאמן בבית) ואני סוגר אותו עם הברגה(הסוגר הברגה הזה שמקבלים איתו).
חייב לומר שזה מאוד מתיש כל פעם להבריג את הסוגר ולהחזיר ואני מחפש דרך קלה יותר, ראיתי שיש כל מיני סוגרים ואני לא סגור כמה יש ומה מתאים למוט שלי, יש הצעות? חבר אמר לי שהסוגר קפיץ למוט אולימפי מתאים גם למוט משקולות הרגיל אבל לפי מה שאני ראיתי בחנויות זה לא מתאים, אולי יש סוג אחר שאני לא מכיר..
ראיתי גם את הסוגר lock jaw collars, נראה די טוב השאלה אם הוא מתאים למוט משקולות? זה הסוגר ()

תודה למי שיעזור 🤩

קנה מוט אולימפי.
מוט הברגה דורש סוגר הברגה.
אחי זה אחד הדברים כי לא נכונים בערך .

יש לי מוט w הברגה וקניתי לו סוגרים כאלו וזה יושב בול .
הבעיה שיש מוטות שזה לא מתאים להם בגודל ולכן צריך להביא סוגר גדול יותר, וגם אותם יש באליאקספרס ואיביי .
אגב במכון שלי כל המוטות הברגה נסגרים עם הסוגרים האלו , וכל אחד בגודל שונה

מוזר לי שעוד אף אחד לא כתב את זה... אבל מי משתמש בסוגרים? אלא אם כן אתה עושה הרמות אלומיפיות אז סוגרים מיותרים לחלוטין! יותר מזה אני אגיד לך בתור אחד שמתאמן בבית סוגרים בתיאוריה זה אפילו יותר מסוכן מאשר בלי סוגרים, נניח ואין לך מוטות ביטחון (ואני מקווה שיש לך) ואתה נתקעת בסקוואט ואתה לא יודע איך לברוח מהמוט אז להפיל את הפלטות על ידי עיקום המוט זאת הדרך היחידה שאני חושב עליה.

מקווה שיש לך מוטות ביטחון
או שפשוט תזרוק את המוט.. קורה לפעמים שיש כאלו ששמים הרבה פלטות בסקוואט ואם המוט קצת מתעקם זה דופק את הסט

אני משתמש באפלקציה אז זה בעיה , אבל העתקתי לך את שם המוצר : ״ 1 pair
standrad barbell collars lock jaw heavy muscle clamps bar black 25mm #69353 "

אף אחד לא כתב את זה כי זה ברור מאליו, סוגרים זה מאסט.

תגיד לי אתה רציני?! סוגרים זה חובה במיוחד כשמתאמנים בבית. האופציה היחידה שזה לא יהיה נחוץ היא אם יש לך משטח שיכול לספוג נפילת פלטות, אין מי שישמור עליך, אין מוטות ביטחון ובתרגילים מאוד ספציפיים-בבנץ' פרס למשל. דבר לא ריאלי במיוחד כי בחדר כושר יש מי שישמור עליך ובבית כנראה הרצפה שלך לא תשמח לקבל בום בום מפלטות. תמיד תהיה תזוזה של הפלטות וברגע שהם זזו אין לך דרך להחזיר אותם למקום באמצע הסט- אם תפעיל שיפוע הפלטות בכיוון השני יזוזו גם הן וככה אתה נמצא במצב שהפלטות יכולות רק להתרחק יותר ויותר במהלך הסט. מה גם שברגע שתיפול פלטה אחת יהיה מאוד קשה לאזן את המוט וסביר להניח שעוד פלטות יפלו. כמובן שיכולים לחלוף גם 100 סטים בלי שזה יקרה לך אבל תמיד יהיה את הסט ה101 הזה שזה יקרה בו ואז זה ייגמר רע. עכשיו, גם אם תעבור את הסט בלי נפילה של פלטות, יש את עניין היציבות. ברגע שהפלטות זזות העומס על השרירים מתפזר באופן לא אחיד וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.

א. אם כבר קנית ציוד כושר לבית והשקעת תשקיע גם בכמה משטחי גומי קטנים לרצפה
ב. תמיד עדיף שיהיה ספוטר גם לא במשקלים קיצוניים זה עניין בטיחותי ועדיף לא לקחת סיכון מיותר
ג. נגיד ואין ספוטר בבנצ' פרס אני לא רואה שוםפ סיבה לשים סוגרים כי גם אין שום סיבה שהפלטות יזוזו סנטימטר אפילו גם בטכניקה בינונית ואם אין לך מוטות ביטחון או שאתה לא משתמש בהם כמו שצריך תמיד עדיף שיהיה את האופציה להפיל את הפלטות, שוב עדי, להמנע מזה בכל דרך אפשרית אבל כמוצא אחרון זה יכול להציל חיים

או שפשוט תזרוק את המוט.. קורה לפעמים שיש כאלו ששמים הרבה פלטות בסקוואט ואם המוט קצת מתעקם זה דופק את הסט

יותר דיברתי על בנצ' פרס בקוואט אתה יכול לברוח מהמוט ועדיף להתאמן על זה בנפרד שבמידת הצורך תיהיה לך את המיומנות הזאת, וכן אם אתה במשקל שהמוט מתעקם אפשר לשים סוגרים

ב. תמיד עדיף שיהיה ספוטר גם לא במשקלים קיצוניים זה עניין בטיחותי ועדיף לא לקחת סיכון מיותר
ג. נגיד ואין ספוטר בבנצ' פרס אני לא רואה שוםפ סיבה לשים סוגרים כי גם אין שום סיבה שהפלטות יזוזו סנטימטר אפילו גם בטכניקה בינונית ואם אין לך מוטות ביטחון או שאתה לא משתמש בהם כמו שצריך תמיד עדיף שיהיה את האופציה להפיל את הפלטות, שוב עדי, להמנע מזה בכל דרך אפשרית אבל כמוצא אחרון זה יכול להציל חיים

יותר דיברתי על בנצ' פרס בקוואט אתה יכול לברוח מהמוט ועדיף להתאמן על זה בנפרד שבמידת הצורך תיהיה לך את המיומנות הזאת, וכן אם אתה במשקל שהמוט מתעקם אפשר לשים סוגרים
roll of shame יותר נוח

אתה באמת חושב שמשטחי גומי יכולים לשמור על הבלטות במקרה של נפילות חוזרות ונשנות של פלטות....? ממש ממש לא הבלטות יהרסו בסופו של דבר. בשביל באמת לשמור על הבלטות כמו שצריך בהפלות כאלה, צריך: 1. ריצוף גומי רחב בהיקף של חלק גדול מאוד ממתחם העבודה. 2. ריצוף גומי מסיבי
זה עולה הרבה מאוד כסף ולא כולם מעוניינים להשקיע סכום כזה.

וזה מבלי להיכנס לזה שהשיטה הזאת לא מתאימה להרבה תרגילים שרוב האנשים עושים.

דבר נוסף, הטענה שלך שאם כבר קנית אז תשקיע בכך וכך מגוכחת... כי הרי הפיתרון שלך הוא לאנשים שלא רצו להשקיע את המינימום של מוטות ביטחון.

אתה באמת חושב שמשטחי גומי יכולים לשמור על הבלטות במקרה של נפילות חוזרות ונשנות של פלטות....? ממש ממש לא הבלטות יהרסו בסופו של דבר. בשביל באמת לשמור על הבלטות כמו שצריך בהפלות כאלה, צריך: 1. ריצוף גומי רחב בהיקף של חלק גדול מאוד ממתחם העבודה. 2. ריצוף גומי מסיבי
זה עולה הרבה מאוד כסף ולא כולם מעוניינים להשקיע סכום כזה.

וזה מבלי להיכנס לזה שהשיטה הזאת לא מתאימה להרבה תרגילים שרוב האנשים עושים.

דבר נוסף, הטענה שלך שאם כבר קנית אז תשקיע בכך וכך מגוכחת... כי הרי הפיתרון שלך הוא לאנשים שלא רצו להשקיע את המינימום של מוטות ביטחון.
איזה נפילות חוזורות ונשנות? זה מקרה שהסיכוי שהוא יקרה אצל מתאמן אחראי הוא נמוך מאוד זה יקרה פעמיים בעשור גג, יש משטחי גומי של מטר שגם אפשר לקנות יד שניה וגם לחתוך לחלקים (ככה אני עשיתי) ולשים בנקודות ספציפיות שצריך וזה יעשה את העבודה, ברור שעדיף מוטות ביטחון אבל לא בכל הכלובים יש ויש אנשים שאין להם כלוב אלא ספה עם סטנד לספה, ברור שעדיף מוטות ביטחון/ספוטר אבל זה לא הדיון פה. הדיון זה הסוגרים שמצטער אבל בבנצ' פרס הם באמת לא נחוצים

כי כשל זה דבר כל כך נדיר... אם אתה תמיד "הולך על בטוח" אתה תתקדם הרבה יותר לאט...
אתה מדבר שטויות.... מה הקשר ללהתקדם לאט? אם אתה מגיע למצב שאתה מגיע לכשל עשרות פעמים אז חבל מאוד לא מבין מה הפואנטה בזה, ואם אתה יודע שיש לך אימון שאתה מנסה משקל שאתה עלול להגיע איתו לכשל, במצב כזה תקרא לחבר שיהיה ספוטר שלך. המצב שאנחנו דיברנו עליו זה כאשר נתקעת מתי שלא חשבת שתיתקע ואתה במצב שאתה חייב להציל את עצמך ובמקרה הזה סוגרים זאת טעות אבל אתה כל הזמן סוטה מהנושא מה הקשר ללהתקדם לאט

אתה מדבר שטויות.... מה הקשר ללהתקדם לאט? אם אתה מגיע למצב שאתה מגיע לכשל עשרות פעמים אז חבל מאוד לא מבין מה הפואנטה בזה, ואם אתה יודע שיש לך אימון שאתה מנסה משקל שאתה עלול להגיע איתו לכשל, במצב כזה תקרא לחבר שיהיה ספוטר שלך. המצב שאנחנו דיברנו עליו זה כאשר נתקעת מתי שלא חשבת שתיתקע ואתה במצב שאתה חייב להציל את עצמך ובמקרה הזה סוגרים זאת טעות אבל אתה כל הזמן סוטה מהנושא מה הקשר ללהתקדם לאט
בטח שזה קשור הרבה פעמים אתה לא יודע אם תצליח לעלות את החזרה הבאה ובסופו של דבר אתה מצליח עוד 2-3. אתה לוקח את הצ'אנס עם ספוטר או אם יש לך אפשרות לכשל. אם אתה בא מנקודת הנחה שאסור לך להיכשל אף פעם אתה לא תקח את הצ'אנסים האלה ותתקדם הרבה פחות.

בטח שזה קשור הרבה פעמים אתה לא יודע אם תצליח לעלות את החזרה הבאה ובסופו של דבר אתה מצליח עוד 2-3. אתה לוקח את הצ'אנס עם ספוטר או אם יש לך אפשרות לכשל. אם אתה בא מנקודת הנחה שאסור לך להיכשל אף פעם אתה לא תקח את הצ'אנסים האלה ותתקדם הרבה פחות.

מה זה קשור לסוגרים בנאדם לאן אתה הולך?

וואלה יפה שווה להשקיע אימון או 2 בשביל ללמוד את זה.

כשאני נכשלתי בלי ספוטר זרמתי עם זה והלך בסדר.. הורדתי לאט לבטן ונתתי קפיצה כזאת

כי טענת שעדיף בלי סוגרים על מנת להפיל את הפלטות, אמרת שזה לא קורה הרבה שתצטרך להפיל את הפלטות, הסברתי למה זה כן קורה הרבה ולכן שהפיתרון של להפיל פלטות לא טוב דיו וצריך למצוא פיתרון אחר כמו מוטות ביטחון.

נערך לאחרונה:
כי טענת שעדיף בלי סוגרים על מנת להפיל את הפלטות, אמרת שזה לא קורה הרבה שהפלטות נופלות, הסברתי למה זה כן קורה הרבה ולכן שהפיתרון של להפיל פלטות לא טוב דיו וצריך למצוא פיתרון אחר כמו מוטות ביטחון.
זה לא קורה הרבה, הפלטות לא זזות בזמן בנצ' פרס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית