הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעייה בתזונה במהלך חיטוב

גיא119966

משתמש מתחיל
49
1
נק' מוניטין:
4
49
1
שלום לכולם
לפני כחודשיים וחצי התחלתי חיטוב רגיל 1700 קלוריות ביום עם פחות מ100 גרם פחמימות
הניטרלי שלי זה 2000 קלוריות ואני עושה 3 אימוני אינטרוולים בשבוע ו3 אימוני כח אינטנסיביים בהתחלה הלך טוב
ירדתי באחוזי שומן ועכשיו אני מרגיש תקוע ואני מפחד לרדת בשריר כי אני עדיין מוריד משקל אבל אני לא יודע כמה מזה שומן
אני מאמין שחלק גם שריר
מה אתם ממליצים? לעבור לניטרלי?להוריד עוד בפחמימות אולי ולהעלות חלבון?
תודה
נ.ב כרגע התפריט שלי הוא עם ערכים סופיים:
פחמימה 95 גרם
חלבון 175 גרם
שומן 70 גרם

כמה אתה שוקל?

כמה ירדת כבר?

כמה אתה רוצה לרדת?

אתה עושה העמסת פחמימות?

מה זה אימון כוח אצלך?

• פותח/ת השרשור
כמה אתה שוקל?

כמה ירדת כבר?

כמה אתה רוצה לרדת?

אתה עושה העמסת פחמימות?

מה זה אימון כוח אצלך?
שוקל 71 1.74 ירדתי 3 קילו טיפה יותר אפילו אני עושה העמסת פחמימות פעם בשבוע שזה כולל בפנים ציט מיל אחת
אימוני כח אני עושה 4 פעמים בשבוע AB ואחרי כל יומיים של כח אימון אינטרוולים.
עושה בעיקר תרגילים מורכבים כמו בנץ דדליפט סקווואטים לג פרס מתח מקבילים ועוד יוצא בערך 9-10 תרגילים באימון כח לא כולל בטן שאני עושה 3 פעמים בשבוע באחד האימונים
כמה אתה שוקל?

כמה ירדת כבר?

כמה אתה רוצה לרדת?

אתה עושה העמסת פחמימות?

מה זה אימון כוח אצלך?
ואני רוצה לרדת באחוזי שומן בעיקרון חשבתי שאני אהיה מרוצה מהאחוזי שומן ב71 קילו אבל זה לא ממש קורה

ואני רוצה לרדת באחוזי שומן בעיקרון חשבתי שאני אהיה מרוצה מהאחוזי שומן ב71 קילו אבל זה לא ממש קורה
1) מה המשקלי עבודה שלך? איך אתה מתקדם בבחינה הזאת?
2) יכול להיות שמעמיס יותר מדי וזה תוקע את החיטוב?
3) מתאמן מתחילת החיטוב?
4) אתה יכול להעלות תמונה לפורום תמונות של חברי האתר ולקבל הערכה של אחוז השומן + המלצה יותר מותאמת להמשך ככה

תוסיף אירובי ותבדוק איך תהיה ההשפעה של התפריט עליך עם כמות שונה של פחמימות. תדאג להעמיס מדי שבוע לפחות פעם אחת בהעמסה של 5 שעות שבה תכניס כמות פחמימות ששווה ל10 כפול המשקל שלך בליברות. אתה צריך העמסות כדי להקפיץ את הורמון הלפטין שאחראי על המטבוליזם שיורד בצורה משמעותית בעקבות כניסה לגרעין קלורי ומחסור קבוע בפחמימה.

• פותח/ת השרשור
1) מה המשקלי עבודה שלך? איך אתה מתקדם בבחינה הזאת?
2) יכול להיות שמעמיס יותר מדי וזה תוקע את החיטוב?
3) מתאמן מתחילת החיטוב?
4) אתה יכול להעלות תמונה לפורום תמונות של חברי האתר ולקבל הערכה של אחוז השומן + המלצה יותר מותאמת להמשך ככה
אני לא חושב שמעמיס יותר מדי כי אני עדיין יורד במשקל
בנץ 75
דדליפט 95
סקוואט 85
וכן אני מתאמן כבר שנה וקצת עשיתי מסה לפני...
תכף אעלה תמונה אבל אתה אומר יש מצב שאני אוכל יותר מדי בהעמסה ואז אני מוריד יותר שריר משומן? כי מבחינת משקל אני מצליח לרדת בקצב של חצי קילו עד 700 גרם בשבועיים פחות או יותר
תוסיף אירובי ותבדוק איך תהיה ההשפעה של התפריט עליך עם כמות שונה של פחמימות. תדאג להעמיס מדי שבוע לפחות פעם אחת בהעמסה של 5 שעות שבה תכניס כמות פחמימות ששווה ל10 כפול המשקל שלך בליברות. אתה צריך העמסות כדי להקפיץ את הורמון הלפטין שאחראי על המטבוליזם שיורד בצורה משמעותית בעקבות כניסה לגרעין קלורי ומחסור קבוע בפחמימה.
אבל אין לי יותר מדי זמן להתאמן כח ואירובי באותו יום אז אני עושה 3 אימוני אירובי בשבןע, ומבחינת פחמימות לנסות לשחק עם השומן והפחמימות אתה אומר?

אני לא חושב שמעמיס יותר מדי כי אני עדיין יורד במשקל
בנץ 75
דדליפט 95
סקוואט 85
וכן אני מתאמן כבר שנה וקצת עשיתי מסה לפני...
תכף אעלה תמונה אבל אתה אומר יש מצב שאני אוכל יותר מדי בהעמסה ואז אני מוריד יותר שריר משומן? כי מבחינת משקל אני מצליח לרדת בקצב של חצי קילו עד 700 גרם בשבועיים פחות או יותר

אבל אין לי יותר מדי זמן להתאמן כח ואירובי באותו יום אז אני עושה 3 אימוני אירובי בשבןע, ומבחינת פחמימות לנסות לשחק עם השומן והפחמימות אתה אומר?
כן. תשחק עם הכמויות, תנסה לרדת יותר בפחמימה ולראות איך זה משפיע.

• פותח/ת השרשור
אוקיי ננסה תודה
עוד שאלה .אני קורא בהרבה מקומות שיכול להיות שאם אוריד ממש בפחמימה זה יוביל לירידה בשריר ואם אני מוריד פחמימה זה גורם לחוסר אנרגיה בגוף ןככה הוא לא יכול לשרוף שומן.זה נכון?

אוקיי ננסה תודה

עוד שאלה .אני קורא בהרבה מקומות שיכול להיות שאם אוריד ממש בפחמימה זה יוביל לירידה בשריר ואם אני מוריד פחמימה זה גורם לחוסר אנרגיה בגוף ןככה הוא לא יכול לשרוף שומן.זה נכון?
זה הפוך ממה שכתבת. כשאתה נמצא במחסור פחמימה הגוף נכנס לקיטוזיס שזה תהליך שבו לגוף אין מקורות אנרגיה בגלל המחסור בפחמימה והוא ללא ברירה מתחיל להמיר חומצות שומן לגלוקוז ולהפקת אנרגיה. כל הדיאטות הדלות בפחמימה נועדו להפך, לשמר כמה שיותר את מסת הגוף הרזה ובזמן הורדה מקסימלית של מסת השומן.

• פותח/ת השרשור
זה הפוך ממה שכתבת. כשאתה נמצא במחסור פחמימה הגוף נכנס לקיטוזיס שזה תהליך שבו לגוף אין מקורות אנרגיה בגלל המחסור בפחמימה והוא ללא ברירה מתחיל להמיר חומצות שומן לגלוקוז ולהפקת אנרגיה. כל הדיאטות הדלות בפחמימה נועדו להפך, לשמר כמה שיותר את מסת הגוף הרזה ובזמן הורדה מקסימלית של מסת השומן.
אוקיי ואיך התפריט שאני כרגע יתחיל:

ביצה (חלבון) 100 גרם 47 10.8 גרם 0 גרם 1 גרם 0 מ"ג 0 גרם

טונה במים (משומר) 115 גרם
שמן זית 12 גרם
חמאת בוטנים 30 גרם
עגבניות 150 גרם
מלפפון 150
כרוב 70
שעועית ירוקה מבושלת 150 גרם
אגוזי פקאן 30 גרם
חזה עוף מבושל 300 גרם
זיתים ירוקים כבושים מגולענים 40 גרם
טחינה מלאה (סלט מוכן) 22 גרם
תפוח עץ ללא קליפה 150 גרם
קוטג` 5% 250 גרם

סה"כ 1669 קלוריות חלבון: 172.1 גרם שומן: 82.8 גרםפחמימות:58.8 גרם
ויצא 9 גרם סיבים תזונתיים

דרך אגב ביום שאני עושה אימון אירובי ושורף נגיד 350 קלוריות להוסיף לפני זה פחמימה כדי לקזז או לא?
המטרה של האירובי זה להגדיל את הגרעון. אם אתה רואה שאתה לא יורד ותקוע אז תגדיל את הגרעון, בין אם זה בלהוסיף אירובי או בלאכול פחות, שזה אומר שאם אתה תקוע אז אולי יהיה יותר נכון בשלב הזה לא להוסיף קלוריות ביום אימון כדי להגדיל את הגרעון

תדאג להעמיס מדי שבוע לפחות פעם אחת בהעמסה של 5 שעות שבה תכניס כמות פחמימות ששווה ל10 כפול המשקל שלך בליברות.
זה אומר שאם אני שוקל 100 קילו (220 ליברות) אז בהעמסות לאכול 2200 גרם פחמימה? מוגזם ברמות, או שלא הבנתי אותך נכון

זה אומר שאם אני שוקל 100 קילו (220 ליברות) אז בהעמסות לאכול 2200 גרם פחמימה? מוגזם ברמות, או שלא הבנתי אותך נכון
סליחה סליחה בלבלתי בין הנוסחאות חח
זה 1.5-3 גרם פחמימה כפול משקל גוף בליברות, ככל שאחוז השומן נמוך יותר צריך להתקרב יותר ל3 וככל שאחוז השומן גבוה יותר צריך להתקרב יותר ל1.5.

10 כפול משקל גוף בליברות זה נוסחה לחישוב BMR

סליחה סליחה בלבלתי בין הנוסחאות חח
זה 1.5-3 גרם פחמימה כפול משקל גוף בליברות, ככל שאחוז השומן נמוך יותר צריך להתקרב יותר ל3 וככל שאחוז השומן גבוה יותר צריך להתקרב יותר ל1.5.

10 כפול משקל גוף בליברות זה נוסחה לחישוב BMR
אה טוב זה נשמע יותר הגיוני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית