הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ FBW vs SS

Azorder

משתמש מתחיל
72
3
נק' מוניטין:
28
72
3
אני חוזר להתאמן אחרי חצי שנה של הפסקה.
מניח שרוב מסת השריר שהייתה לי הלכה ועליתי בשומן, ולכן אני מעוניין להתחיל במסה.
המטרות שלי הן נטו פיתוח גוף, ואני מניח שיהיו לי קצת begginer gains
מתלבט בין SS לFBW מה יותר אפקטיבי בתור התחלה?

ממליץ להתחיל ב-SS כדי להתקדם בתרגילי הבסיס, ואחרי שאתה מסיים את התוכנית, תעשה תוכנית מתקדמת יותר בהתאם למטרה שלך:
להיפרטרופיה (נפח) אני ממליץ AB, ולכוח אני ממליץ את הלינארית של ביל סטאר.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
ממליץ להתחיל ב-SS כדי להתקדם בתרגילי הבסיס, ואחרי שאתה מסיים את התוכנית, תעשה תוכנית מתקדמת יותר בהתאם למטרה שלך:
להיפרטרופיה (נפח) אני ממליץ AB, ולכוח אני ממליץ את הלינארית של ביל סטאר.
בהצלחה 😃
אוקיי סבבה, ss לא תיצור לי חוסר פרופורציה בין שרירים? לא עובדים על ידיים ובטן.
אני מודע לעניין שתרגילים מורכבים עובדים כל כמות גדולה של שרירים, אבל בכל זאת.
ובנוסף רציתי לדעת באיזה פלוס קלורי ממולץ להיות בss, אני רוצה מסה נקייה ביותר ותיכננתי להיות ב+300, השאלה אם התוכנית לא תובענית מדי ודרוש פלוס גבוהה יותר של 500 לדוגמה.

אוקיי סבבה, ss לא תיצור לי חוסר פרופורציה בין שרירים? לא עובדים על ידיים ובטן.
אני מודע לעניין שתרגילים מורכבים עובדים כל כמות גדולה של שרירים, אבל בכל זאת.
ובנוסף רציתי לדעת באיזה פלוס קלורי ממולץ להיות בss, אני רוצה מסה נקייה ביותר ותיכננתי להיות ב+300, השאלה אם התוכנית לא תובענית מדי ודרוש פלוס גבוהה יותר של 500 לדוגמה.
אוקיי, אז אני אתחיל עם התזונה: במסה בכל תוכנית ובכל מצב צריך להיות בפלוס קלורי של 500 מה-EMR.
עכשיו לגבי התוכנית: SS עובד טוב על הבטן מהסיבה שהבטן עובדת בתור מייצב בתרגילים שעושים בה, שאלה תרגילי הבסיס, על ידי כך שצריך לכווץ את הבטן בזמן מאמץ ברוב התרגילים בתוכנית, לדוגמא בסקוואט ובדדליפט בעיקר.
יכול באמת להיות שיווצר טיפה חוסר פרופורציה בין הידיים לשרירים הגדולים, אבל תכלס זה ישתלם אחרי שתסיים את התוכנית מכיוון שאם עושים אחרי ה-SS תוכנית היפרטרופיה כמו FBW, אז השריר גודל בצורה טובה יותר מאשר אם עושים FBW בהתחלה.
ב-FBW תתקע מוקדם יותר במשקלים ואז התוצאות יהיו טובות רק לטווח קצר.
לעומת זאת אחרי SS אתה תגיע למצב שתעשה את התוכנית FBW עם משקלי עבודה גבוהים, ואז התוצאות יהיו יעילות יותר ומשמשות לטווח הארוך.
בקיצור הבחירה בידיך.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אני אתחיל עם התזונה: במסה בכל תוכנית ובכל מצב צריך להיות בפלוס קלורי של 500 מה-EMR.
עכשיו לגבי התוכנית: SS עובד טוב על הבטן מהסיבה שהבטן עובדת בתור מייצב בתרגילים שעושים בה, שאלה תרגילי הבסיס, על ידי כך שצריך לכווץ את הבטן בזמן מאמץ ברוב התרגילים בתוכנית, לדוגמא בסקוואט ובדדליפט בעיקר.
יכול באמת להיות שיווצר טיפה חוסר פרופורציה בין הידיים לשרירים הגדולים, אבל תכלס זה ישתלם אחרי שתסיים את התוכנית מכיוון שאם עושים אחרי ה-SS תוכנית היפרטרופיה כמו FBW, אז השריר גודל בצורה טובה יותר מאשר אם עושים FBW בהתחלה.
ב-FBW תתקע מוקדם יותר במשקלים ואז התוצאות יהיו טובות רק לטווח קצר.
לעומת זאת אחרי SS אתה תגיע למצב שתעשה את התוכנית FBW עם משקלי עבודה גבוהים, ואז התוצאות יהיו יעילות יותר ומשמשות לטווח הארוך.
בקיצור הבחירה בידיך.
בהצלחה 😃
אחלה תודה רבה על העזרה ☺
כנראה אני אלך על ss
כמה זמן בערב לוקח עד שממצים אותה?
וסתם מעניין אותי לדעת למה אמרת שעבודה על היפרטרופיה אחרי ss תהיה טובה יותר מאשר fbw

אצל כל אחד זה זמן אחר עד שממצים ומסיימים את התוכנית, זה אינדיבידואלי, אבל בדרך כלל זה חצי שנה ככה.
אני לא יודע כל כך איך להסביר את זה, אבל ככל שנתקעים פחות בתרגילים, כך התפתחות השריר תהיה יעילה ומהירה יותר.
ולכן כאשר עושים SS, שזאת תוכנית שמתקדמים בה הרבה במשקלים, והתקיעות הארוכות בה בעצם קורות כאשר משקלי העבודה גבוהים, אז יש נצילות גבוהה יותר של התפתחות שריר עקב ההתקדמות, ואז לשריר יש פוטנציאל גבוה יותר להתקדם ולהתפתח, וב-FBW כשאתה עובד גם על הידיים, אתה בעצם מממש את הפוטנציאל הזה וגורם לשריר להתפתח עוד יותר.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית