הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה

NeoTrix

משתמש מתחיל
47
2
נק' מוניטין:
5
47
2
שלום רב חברים,
התחלתי להתאמן לפני כשבועיים בערך ואני רוצה לנסות להעלות במסת שריר.
כמובן לשם כך מרבית העבודה היא של הקיבה (חח) וצריך לאכול בהתאם מלבד לאימונים. כמו ששום רכב לא יכול לנסוע בלי דלק, חח ;)

התחלתי להעלות את תוכנית התזונה שלי במצרכים כאלו ואחרים אך לצערי אני חושש שזה לא מספיק,
בניתי באמצעות מחשבון קלוריות את תפריט התזונה היומית שלי שאני מנסה להקפיד עליה בזמן האחרון ולפי הסיכום זה נראה שזה לא מספיק.
אשמח לסיוע שלכם בנושא על מנת שאדע מה אוכל לעשות ובעצם להוסיף לתוכנית התזונה על מנת לעמוד ברף הקלוריות הדרוש לגוף שלי.

אני בן 24, משקל גופי עומד כיום על 65 ק"ג והגובה שלי הינו 1.72 מטר בערך בעל מבנה גוף בינוני.
לפי מיטב הבנתי אני צריך לצרוך כ 2500-2600 קלוריות ביום, וזה הרף הנייטרלי שלי (😣).

אעדיף תוכנית תזונה שלא מכילה דברים שומניים שיגרמו לעליית מסה "מלוכלכת" כמו לאכול פיצות כל יום, חח,
גם ככה אני כיום לא כזה רזה, יש לי כרס קטנה ומעצבנת שהלוואי והייתי נפטר ממנה (אבל זה אחכה לחיטוב אם אצליח לעלות בהמשך השנה את מסת השריר) חח.

* קחו בחשבון שהתוצאות של המחשבון קלוריות לא מדוייקות בעיקר מאחר ויש דברים שאין לי שמץ של מושג כמה גרמים אני אוכל מהם כמו חזה עוף, אורז, שב"ש וכדומה.

הנה הפלט של מחשבון הקלוריות:
55af30c4e9170ef10576497c82fd6956.png

בקרוב נכנסת לכאן גם אבקת החלבון. הזמנתי מחו"ל, ככה שזה עוד 120 קלוריות, 2 גרם שומן ו-24 גרם חלבון למנת הגשה.

בכנות אין לי שמץ של מושג מה עוד לאכול, גם הדברים הנ"ל לא פשוט להכניס לגוף, לפעמים צריך לעשות משטר של להכניס אוכל לגוף בכל זאת גם אם אני לא רעב.

התמונה הנ"ל מחולקת לפי הסדר בו אני אוכל את הדברים פחות או יותר, כי גם מבחינת זמני האכילה וחלוקת האכילה הבנתי שזה גם חשוב.

אז:
באיזור 7:30 אוכל ארוחת בוקר שהיא סלט ירקות, לחם וטונה.
אחרי זה בעבודה, אוכל איזה תפוח באיזור 10:30-11:00.
ב 12:00-12:30 הולך לאכול ארוחת צהריים שמכילה אורז לבן, כמה סלטים ו-2 חתיכות של חזה עוף (לא בטוח כמה גרם, אבל לפחות 100 גרם).
באיזור 16:00 אוכל עוד אורז שאני מביא מהבית.
אחרי זה הולך להתאמן, חוזר הבייתה לאחר מכן ואוכל דייסת שיבולת שועל ודופק עוד גביע קוטג'.
אם אני לא חוזר יותר מדי מאוחר הבייתה ואחרי שאכלתי את הדברים הנ"ל, אוכל עוד קורנפלקס.

בקיצור אשמח לסיוע,
כי אם בקצב הזה אני מניח שיהיה לי מאוד קשה להתקדם במטרה שלי.

תודה מראש!

במידה ורק התחלת להתאמן ולאכול לפי תפריט הייתי ממליץ לך ללכת על שבועיים ניטראלי ולא ישר במאזן קלורי חיובי (על מנת שלא יהרס לך קצב חילוף החומרים בגוף + עלייה מהירה מדי בכמות האוכל ממה שהגוף שלך רגיל דבר שיוביל לעלייה בשומן, תקנו אותי אם אני טועה)
הRMR (ניטראלי) שלך הוא 2000 קלוריות ולא 2500.
התפריט שלך טוב (ביחס לכמות קלוריות שאתה צריך ולמאכלים) חוץ משני שהייתי משנה - הקרונפלס והפיתה. תחליף אותם בפחמימה (מורכבת) אחרת.
נ.ב אתה אמור לצרוך 64 גרם שומן לכן תוסיף כמה שקדים , אגוזי מלך, מה שאתה אוהב.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
במידה ורק התחלת להתאמן ולאכול לפי תפריט הייתי ממליץ לך ללכת על שבועיים ניטראלי ולא ישר במאזן קלורי חיובי (על מנת שלא יהרס לך קצב חילוף החומרים בגוף + עלייה מהירה מדי בכמות האוכל ממה שהגוף שלך רגיל דבר שיוביל לעלייה בשומן, תקנו אותי אם אני טועה)
הRMR (ניטראלי) שלך הוא 2000 קלוריות ולא 2500.
התפריט שלך טוב (ביחס לכמות קלוריות שאתה צריך ולמאכלים) חוץ משני שהייתי משנה - הקרונפלס והפיתה. תחליף אותם בפחמימה (מורכבת) אחרת.
נ.ב אתה אמור לצרוך 64 גרם שומן לכן תוסיף כמה שקדים , אגוזי מלך, מה שאתה אוהב.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.

תודה על המענה.

אגב, בדקתי בכמה מחשבוני RMR בהנחה ואני מתאמן 3-5 פעמים בשבוע יוצאת תוצאה בין ה 2450-2550 בערך, להלן דוגמא:
ac52178c0eb7adf07b56393b186fa8ff.png

בנוגע לשקדים ואגוזים, באמת מישהו המליץ לי. המליצו לי על אגוזים ברזילאיים, ולצרוך אותם בבוקר בין 2-4 אגוזים ליום.
לגבי הקורנפלקס, מה לא בסדר בפחמימה הזו? תמיד אמרו לי שדווקא לאכול את הקורנפלקס הרגיל זה טוב.
את הפיתה אני אעיף, רק צריך למצוא חלופה טובה.

תודה על המענה.

אגב, בדקתי בכמה מחשבוני RMR בהנחה ואני מתאמן 3-5 פעמים בשבוע יוצאת תוצאה בין ה 2450-2550 בערך, להלן דוגמא:
ac52178c0eb7adf07b56393b186fa8ff.png

בנוגע לשקדים ואגוזים, באמת מישהו המליץ לי. המליצו לי על אגוזים ברזילאיים, ולצרוך אותם בבוקר בין 2-4 אגוזים ליום.
לגבי הקורנפלקס, מה לא בסדר בפחמימה הזו? תמיד אמרו לי שדווקא לאכול את הקורנפלקס הרגיל זה טוב.
את הפיתה אני אעיף, רק צריך למצוא חלופה טובה.

החישוב הוא כזה : (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5 מימין לשמאל והתוצאה להכפיל ב1.2.
הRMR שלך 2000 קלוריות , עכשיו במידה והתכנון שלך הוא מסה אתה מוסיף 200-300 קלוריות מעל הניטראלי.
למה לא לאכול את הקורנפלקס ? כי זה 60 גרם של פחמימה לא איכותית. הייתי ממליץ לך לשנות למאכל אחר (פסטה, תפוחי אדמה וכו וכו)

• פותח/ת השרשור
החישוב הוא כזה : (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5 מימין לשמאל והתוצאה להכפיל ב1.2.
הRMR שלך 2000 קלוריות , עכשיו במידה והתכנון שלך הוא מסה אתה מוסיף 200-300 קלוריות מעל הניטראלי.
למה לא לאכול את הקורנפלקס ? כי זה 60 גרם של פחמימה לא איכותית. הייתי ממליץ לך לשנות למאכל אחר (פסטה, תפוחי אדמה וכו וכו)

הבנתי תודה.
אגב לפי הנוסחה שלך יוצא שה-RMR הינו 2200~ קלוריות. או שעיגלת כלפי מטה פשוט? חח כי בשבילי כל 200 קלוריות זה ביג דיל 😃

בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד דעות חברים. 🍻

הבנתי תודה.
אגב לפי הנוסחה שלך יוצא שה-RMR הינו 2200~ קלוריות. או שעיגלת כלפי מטה פשוט? חח כי בשבילי כל 200 קלוריות זה ביג דיל 😃

בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד דעות חברים. 🍻

BMR = 1610 X 1.2 = 1932 RMR

אעדיף תוכנית תזונה שלא מכילה דברים שומניים שיגרמו לעליית מסה "מלוכלכת" כמו לאכול פיצות כל יום, חח,
דברים "שומניים" לא יגרמו לעלייה מלוכלכת, פלוס קלורי גדול מדי יגרום לעלייה מלוכלכת, גם אם זה בא מאורז וחזה עוף בלבד. למרות שבגדול אני מסכים שעדיף לא לאכול ג'אנק כל יום, גם בקטע בריאותי וגם כי זה בדרך כלל גורם לאכול יותר קלוריות ממה שצריך.
קחו בחשבון שהתוצאות של המחשבון קלוריות לא מדוייקות בעיקר מאחר ויש דברים שאין לי שמץ של מושג כמה גרמים אני אוכל מהם כמו חזה עוף, אורז, שב"ש וכדומה.
אם אתה רוצה לדייק יותר אפשר לקנות משקל מטבח (20-30 שקל באיביי) ואז תדע בדיוק כמה אתה אוכל.
בקרוב נכנסת לכאן גם אבקת החלבון. הזמנתי מחו"ל, ככה שזה עוד 120 קלוריות, 2 גרם שומן ו-24 גרם חלבון למנת הגשה.
במשקל 65 קילו אתה לא צריך יותר מ 130 גרם חלבון ביום, יש לך 142 לפי התפריט, להוסיף לזה אבקת חלבון זה מיותר. אם אתה רוצה לגוון אפשר לפעמים לשתות אבקה במקום מקור חלבון אחר בתפריט (באותה כמות חלבון).
חוץ מזה אני מציע לך להעלות את כמות השומן ל 60-65 גרם ביום (להוסיף קצת ביצים, גבנ"צ, שמן זית, טחינה, אגוזים, להחליף חלק מהבשר בבשר שמן יותר...)
בכנות אין לי שמץ של מושג מה עוד לאכול, גם הדברים הנ"ל לא פשוט להכניס לגוף, לפעמים צריך לעשות משטר של להכניס אוכל לגוף בכל זאת גם אם אני לא רעב.
לדעתי אם תראה תקיעה בעליה במשקל אז תוסיף בהדרגה, נגיד תשים שתי כפות אורז יותר ממה שהיית שם, תוסיף עוד קצת קורנפלקס וכו', וכשתתרגל לכמויות החדשות ותרצה להעלות עוד אז תעשה באותה דרך
התמונה הנ"ל מחולקת לפי הסדר בו אני אוכל את הדברים פחות או יותר, כי גם מבחינת זמני האכילה וחלוקת האכילה הבנתי שזה גם חשוב.
בעיקרון זה פחות חשוב, העיקר בסוף היום שאתה מגיע לכמויות. לא הייתי מציע לך לאכול את כל האוכל בארוחה אחת ענקית (כאבי בטן וזה) אבל אם אתה אוכל את זה ב3 ארוחות או ב6 לא משנה, תחלק איך שנוח לך

• פותח/ת השרשור
דברים "שומניים" לא יגרמו לעלייה מלוכלכת, פלוס קלורי גדול מדי יגרום לעלייה מלוכלכת, גם אם זה בא מאורז וחזה עוף בלבד. למרות שבגדול אני מסכים שעדיף לא לאכול ג'אנק כל יום, גם בקטע בריאותי וגם כי זה בדרך כלל גורם לאכול יותר קלוריות ממה שצריך.

אם אתה רוצה לדייק יותר אפשר לקנות משקל מטבח (20-30 שקל באיביי) ואז תדע בדיוק כמה אתה אוכל.

במשקל 65 קילו אתה לא צריך יותר מ 130 גרם חלבון ביום, יש לך 142 לפי התפריט, להוסיף לזה אבקת חלבון זה מיותר. אם אתה רוצה לגוון אפשר לפעמים לשתות אבקה במקום מקור חלבון אחר בתפריט (באותה כמות חלבון).
חוץ מזה אני מציע לך להעלות את כמות השומן ל 60-65 גרם ביום (להוסיף קצת ביצים, גבנ"צ, שמן זית, טחינה, אגוזים, להחליף חלק מהבשר בבשר שמן יותר...)

לדעתי אם תראה תקיעה בעליה במשקל אז תוסיף בהדרגה, נגיד תשים שתי כפות אורז יותר ממה שהיית שם, תוסיף עוד קצת קורנפלקס וכו', וכשתתרגל לכמויות החדשות ותרצה להעלות עוד אז תעשה באותה דרך

בעיקרון זה פחות חשוב, העיקר בסוף היום שאתה מגיע לכמויות. לא הייתי מציע לך לאכול את כל האוכל בארוחה אחת ענקית (כאבי בטן וזה) אבל אם אתה אוכל את זה ב3 ארוחות או ב6 לא משנה, תחלק איך שנוח לך

רב תודות על התשובות הענייניות!
מבחינת האבקת חלבון, לדעתי אתה צודק. והאמת אני קצת עייפתי לאכול יותר מדי, אולי באמת אשתמש בינתיים באבקת חלבון כדי להחליף מוצר אחר כמו קוטג' או טונה באותו יום על מנת שיהיה לי יותר קל.

ושאלה חובבנית, אך חייב לשאול אותה בכל מקרה. מדוע אני צריך להוסיף עוד כמות של שומן בארוחה היומית?

וכרגע, מבחינת כמות הקלוריות שאני עומד עליה זה נראה בסדר בהתחלה?

תודה!

מבחינת האבקת חלבון, לדעתי אתה צודק. והאמת אני קצת עייפתי לאכול יותר מדי, אולי באמת אשתמש בינתיים באבקת חלבון כדי להחליף מוצר אחר כמו קוטג' או טונה באותו יום על מנת שיהיה לי יותר קל.
בהחלט אפשר לעשות
ושאלה חובבנית, אך חייב לשאול אותה בכל מקרה. מדוע אני צריך להוסיף עוד כמות של שומן בארוחה היומית?
כי שומן אחראי לפעילות הורמונלית תקינה בגוף, לכן רצוי לא לאכול מעט מדי ממנו. ממה שראיתי ההמלצה היא 0.8-1 גרם לכל קילו משקל גוף. לדעתי עדיף יותר קרוב ל 1 גם כי יותר שומן זה לא יזיק (בהתאם למאזן הקלורי היומי)
וכרגע, מבחינת כמות הקלוריות שאני עומד עליה זה נראה בסדר בהתחלה?
הRMR שלך הוא 2000 בערך לפי מחשבונים, וצריך להוסיף לזה את מה שאתה שורף גם באימונים. לכן נראה לי 2150 זה מעט מדי, אבל אם תוסיף עוד 20-25 גרם שומן ביום זה יוסיף לך עוד 200 קלוריות בערך. זה לדעתי עדיין קצת נמוך אבל אם קשה לך לאכול גם כמות כזאת אז תתחיל מזה ותעלה בהדרגה, וגם תראה לפי העליה במשקל

Back
למעלה תחתית