הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ניתן לחשב ערכים תזונתיים של מאכלים כגון פנקייק במחבת , עוגה בתנור ?

• פותח/ת השרשור MaorNr
  • פורסם בתאריך

MaorNr

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
יש לי שאלה , נניח ומצאתי מתכון לפנקיק איך אוכל לדעת את ערכיו התזונתיים ? ברור שאני יודע את הערכים של המרכיבים שלו אך בטוח קורים תהליכים אחרים בזמן הטיגון על המחבת ?

יש לי שאלה , נניח ומצאתי מתכון לפנקיק איך אוכל לדעת את ערכיו התזונתיים ? ברור שאני יודע את הערכים של המרכיבים שלו אך בטוח קורים תהליכים אחרים בזמן הטיגון על המחבת ?
לא קורה כלום. אתה מחשב את כול המרכיבים ואת השמן שאתה מטגן עליו וזהו.

אתה רוצה להגיד לי שמחממים חומרים בחום של 130 מעלות + ולא קורים תהליכים כימיים לחומרים ?
התהליכים שקורים לא משנים בהרבה את הערכים, חוץ מזה שאתה מפסיד חלק מהויטמינים ואולי כמה תרכובות אקזוטיות. החלבונים אמנן עוברים שינוי, אבל לא שינוי של חומצות האמינו וכך שהשינוי הזה חסר משמעות ביולוגית.

אתה רוצה להגיד לי שמחממים חומרים בחום של 130 מעלות + ולא קורים תהליכים כימיים לחומרים ?
ברור שקורים אבל זה לא משהו שאמור לעניין אותך ולשנות לך את הסדר יום ממה שאני יודע חוץ מאיבוד ויטמינים אין משהו מעניין יותר מידי.
יהושע ענה לך תשובה מקצועית יותר.

• פותח/ת השרשור
התהליכים שקורים לא משנים בהרבה את הערכים, חוץ מזה שאתה מפסיד חלק מהויטמינים ואולי כמה תרכובות אקזוטיות. החלבונים אמנן עוברים שינוי, אבל לא שינוי של חומצות האמינו וכך שהשינוי הזה חסר משמעות ביולוגית.

ברור שקורים אבל זה לא משהו שאמור לעניין אותך ולשנות לך את הסדר יום ממה שאני יודע חוץ מאיבוד ויטמינים אין משהו מעניין יותר מידי.
יהושע ענה לך תשובה מקצועית יותר.

מה לגביי פחממות ושומנים , גם הם לא משתנים ?
מה לגבי קמח שתופח ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית