ייעוץ בקשר לדיאטה שבה אני נמצא כרגע.

Loathly

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
* למשה, מצטער שפניתי אליך בהודעה פרטית, לא שמתי לב לחתימתך.
אז, התחלתי לי בדיאטה דלת מלחים (בגלל לחץ דם, המלצה של מומחה ללחץ דם) עם דיאטנית מקצועית (טוב, אני לא כזה סבור על כך, בכל זאת, דיאטנית של הקופ"ח).
משקל התחלתי: 121.400 - כן, מאוד שמן, למרות שלא באמת רואים זאת עלי, אפילו הדיאטנית נדהמה.
משקל כרגע, לאחר חודש ושבועיים בערך: 109.700.

כפי שאפשר לראות, הירידה היא די דראסטית, למרות שהרוב, 5-6 הראשונים היו מים נטו.

תוכנית הדיאטה שלי היא כזו:

בוקר-
1 כוס ברנפלקס, 1 כוס חלב.

בוקר-צהריים
-
1 פרי.

צהריים-
ישנה בחירה: רבע עוף קטן בלי עור, או 100 גרם הודו, או 100 גרם דג, או 100 גרם כתף בקר.
לזה כולל 6 כפות מבושל, אורז או קוסקוס או ספגטי.
ירקות.
שתיה.

צהריים-ערב-
1 פרי, או 1 ארטיק קרח.

ערב-
2 פרוסות לחם.
2 פרוסות פסטרמה דלת מלחים, או 50 גרם טונה.
סלט ירקות עם כפית שמן זית, וכפית לימון בשביל הטעם.
ירקות.
שתיה.

השתיה, היא כמובן מים, או שתיה חמה בלי סוכר.
כמובן שהדיאטנית המליצה לי, כלומר די מכריחה אותי לעשות 4-5 הליכות בשבוע של כ-45 עד 60 דקות, אך אני עצלן מדי. לא עושה שום פעילות גופנית.

רציתי לשאול אם הירידה היא ממש דראסטית, והיא כבר לא בריאה, ואני אמור להתייעץ עם הדיאטנית שלי עוד הפעם ואולי אפילו להחליף את התפריט שלי לתפריט אחרת.

תודה מראש,
Loathly.

נערך לאחרונה:
* למשה, מצטער שפניתי אליך בהודעה פרטית, לא שמתי לב לחתימתך.
אז, התחלתי לי בדיאטה דלת מלחים (בגלל לחץ דם, המלצה של מומחה ללחץ דם) עם דיאטנית מקצועית (טוב, אני לא כזה סבור על כך, בכל זאת, דיאטנית של הקופ"ח).
משקל התחלתי: 121.400 - כן, מאוד שמן, למרות שלא באמת רואים זאת עלי, אפילו הדיאטנית נדהמה.
משקל כרגע, לאחר חודש ושבועיים בערך: 109.700.

כפי שאפשר לראות, הירידה היא די דראסטית, למרות שהרוב, 5-6 הראשונים היו מים נטו.

תוכנית הדיאטה שלי היא כזו:

בוקר-
1 כוס ברנפלקס, 1 כוס חלב.

בוקר-צהריים-
1 פרי.

צהריים-
ישנה בחירה: רבע עוף קטן בלי עור, או 100 גרם הודו, או 100 גרם דג, או 100 גרם כתף בקר.
לזה כולל 6 כפות מבושל, אורז או קוסקוס או ספגטי.
ירקות.
שתיה.

צהריים-ערב-
1 פרי, או 1 ארטיק קרח.

ערב-
2 פרוסות לחם.
2 פרוסות פסטרמה דלת מלחים, או 50 גרם טונה.
סלט ירקות עם כפית שמן זית, וכפית לימון בשביל הטעם.
ירקות.
שתיה.

השתיה, היא כמובן מים, או שתיה חמה בלי סוכר.
כמובן שהדיאטנית המליצה לי, כלומר די מכריחה אותי לעשות 4-5 הליכות בשבוע של כ-45 עד 60 דקות, אך אני עצלן מדי. לא עושה שום פעילות גופנית.

רציתי לשאול אם הירידה היא ממש דראסטית, והיא כבר לא בריאה, ואני אמור להתייעץ עם הדיאטנית שלי עוד הפעם ואולי אפילו להחליף את התפריט שלי לתפריט אחרת.

תודה מראש,
Loathly.
לרדת 11-12 קילו בחודש וחצי זה ממש לא בריא אחי.זה יעזור אם תיתן עוד פרטים על הגוף שלך חוץ ממשקל. לגבי התפריט... זה נראה ממש מעט מידי... אתה מעל מאה קילו אחרי הכול, ואתה אומר שאתה לא נראה ממש שמן, בתפריט הזה יש 1200 קלוריות במקרה הטוב... זה לא מתאים לאדם ששוקל 120 קילו, או אפילו 109. אני לא מומחה או משהו אבל אני הייתי מתחיל לפחות מ1800 ובודק את המשקל כל שבוע, ירידה של 4 עד 6 קילו בחודש הראשון בגלל הנוזלים זה עוד איכשהו נשמע בסדר, אבל לפי דעתי מעל 3.5 קילו בחודש זה כבר לא טוב, ונראה לי שרוב החבר'ה שמבינים יותר ממני יסכימו איתי, איך בכלל הדיאטניות האלה מכינות תפריט? מנחשות את אחוז השומן שלך? באמת מסקרן אותי איך הן מרכיבות תפריטים...
גם אני מתכנן חיטוב עכשיו ואישית אני לא מתכוון לרדת יותר מ2 קילו בחודש, במקרה שלך אפשר יותר. ותעשה הליכה/ריצה(עם הזמן) אם תהיה עצלן הגוף שלך יתנוון וכל פעם תצוץ לך בעיה חדשה עם הבריאות. לך לדיאטנית בהקדם האפשרי ותגיד לה כמה ירדת.

נערך לאחרונה:
תמשיך לעקוב אחרי המשקל שלך. הירידה הראשונית היא ענקית בגלל נוזלים כמו שכבר הבנת.
אם אתה ממשיך לרדת יותר מקילו בשבוע, הייתי מוסיף קצת אוכל. תהפוך את הכפית שמן זית לכף. את המאה גרם בשר למאתיים, ואת החצי פחית טונה לפחית שלמה. אל תוסיף פחמימות.
תתחיל לקחת אומגה 3.

• פותח/ת השרשור
לפי המחשבון שהבאת, מהתפריט שלי עולה כי אני אוכל:
סה"כ קלוריות: 1152 קלוריות
סה"כ חלבון: 63.6 גרם
סה"כ שומן: 31.9 גרם
סה"כ פחמימות: 150.3 גרם
סה"כ כולסטרול: 105 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 7.2 גרם

משקל כרגע: 109.5.
גובה: 170.

עריכה: יש לי את האומגה 3 בבית, כמה ביום, זאת אומרת מה המימון שאותו אני צריך לקחת כל יום? כמו כן, הייתי מעוניין לדעת כיצד אומגה 3 תעזור לי בשריפת השומן, ואם יש לזה עוד יתרונות.

תודה מראש!

נערך לאחרונה:
אתה בטוח שדיאטנית עשתה את התפריט הזה? אתה שורד בכלל על הדבר הזה?
הייתי מגדיר את זה כביזיון ואין לי מילה אחרת.
נתחיל מכך שתוסיף 100 גרם חלבון (כן החיים קשים, צריך לאכול יותר. 100 גרם חלבון = 1 קופסת קוטג' 3% + 200 גרם חזה עוף + חצי קופסת טונה)
דבר שני תוסיף עוד 40-50 גרם שומן (אבוקדו, שקדים, אגוזים, שמן זית, חמאת בוטנים וכדומה)
דבר שלישי אם אתה לא עושה פעילות אירובית כולשהי( ריצה, אופניים, הליכה וכו') לפחות תעשה אימונים אנאירובים (משקולות) כדי:
א. למזער את העור העודף שהולך להיות לך בסוף התהליך (והולך להיות)
ב. למזער פירוק שריר
ג. לנסות לצבור מסת שריר בתקופה הזו שאתה באחוזי שומן גבוהים, בגירעון קלורי לא חריף כמו שיש לך עכשיו, עם מספיק חלבון ושומן הדבר אפשרי

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אכן, דיאטנית עשתה לי את התפריט הזה. וכן, אני אכן שורד עם הדבר הזה. אני לא רעב ולא מרגיש את הרעב בכלל, עברו כבר חודשיים ושבועיים.
יש לי איזו משקולת של 7KG בבית, אעשה איזה סטים בזמן הפנוי שלי. אסור לי מכון כושר (האנאירובי) בגלל הלחץ הדם הגבוה.
רציתי לשאול עוד קצת על השמן דגים (אומגה 3) ועל מולטי ויטמין C. האם הדבר יעזור לי אם אקח את החומרמים האלה? ואם כן, באיזה מימון כדאי שאקח ליום?

תודה על התגובות!

מה הלחץ דם? מי אמר לך שאסור לך להתאמן אנאירובי?
משקולות של 7KG יהיו ביזבוז זמן.
ויטמין C ואומגה 3 יעזרו לבריאות הכללית ולתפקוד הכללי של הגוף, אין להם ממש יעול בתהליך עצמו (למרות שיש כמה עדויות שאומגה 3 כן, אבל זה לא חד משמעי).
ויטמין C בעיקרון ההמלצה 1-3 גרם/יום, שמן דגים 1.8-3 גרם/יום, מומלץ גם מולטיויטמין במיוחד בתפריט כמו שלך.

הדיאטניות האלה הן משוגעות חבר של המשפחה שלנו שוקל 100 ק"ג הדיטאנית נתנה לו תפריט של 1400 קל' 😣. ובקשר למולטי ויטמין ואומגה 3 לא נראה לי שזה יעזור לך להוריד במשקל אבל זה אכן חשוב לקחת במיוחד בתזונה כל כך דלה, ולדעתי כדי שתעלה את הקלוריות ותעשה העמסה פעם בשבועיים או אפילו שלושה מה שנוח לך כדי שהמטבוליזם שלך לא יאט.

• פותח/ת השרשור
הובחנתי כאחד עם לחץ דם גבוה בצו ראשון, הלכתי לרופא המשפחה ומשם שלחו אותי למומחה ללחץ דם, הוא זה שאמר לי שאסור לי להתאמן פעילות אנאירובית במיוחד על משקלים כבדים. הלחץ הדם שלי באמת גבוה, משהו כמו 160\90. מותר לי אירובי - הליכות ושחיה, ריצות אסור. כמו כן, המליץ לי על דיאטה דלת מלחים, וירידה במשקל.

היה לי לחץ דם 150/120 והתאמנתי ואפילו המליצו לי להתאמן ולקחתי כדורים במינונים של סוסים.
אתה יכול להתאמן בטווח חזרות 10-12 כדי לא לעלות יותר מדי את הלחץ דם, תוך כדי עבודה איטית ומבוקרת.
הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רופא אחר לקבל חוות דעת נוספת.
כמו כן ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

ואת זה

http://www.kilogram.co.il/63/אבקות-חלבון-תוספי-תזונה-ומה-שבינהם/

אני מחזק את משה גם לאבא שלי יש לחץ דם גבוה והמליצו לו להתאמן. אז באמת אולי כדי שתלך לרופא אחר ולדעתי בגלל שאתה על כל כך קצת קלוריות אתה מרגיש עייף ומכאן נובעת העצלות לצאת להליכות תאכל קצת יותר, גם בן אדם ששוקל 60 ק"ג לא עושה חיטוב על 1100 קל' זה לא מספיק בשביל שהגוף יתפקד.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה לפנות למומחה אחר לקבלת חוות דעת אחרת. תודה על כל התגובות, עזרתם לי נורא. :]

• פותח/ת השרשור
עוד משהו שרציתי לשאול.
אני כמעט בן 18, ואני ס"הכ 1.70, מאוד נמוך, משהו שנורא מפריע לי. ברצוני לשאול אם עדיין יש לי איזשהו פוטנציאל לגבוה (עוד 2 ס"מ, או אפילו יותר) בכלל? ואם הזמן הוא מאוחר מדי מכדי להתחיל לקחת ויטמינים מסויימים שיעזרו לי בגדילה הזו? אני מאוד לא פעיל, הגב די התעקם בגלל המחשב והחוסר פעילות (נו, אתם יודעים איך זה. אבל, אני חושב שעם אימון בחדר כושר אפשר לסדר זאת, איכשהו). אז, מה הסיכויים? ההורים לא הכי גבוהים, בקצת יותר גבוהים ממני, באיזה 3-4 ס"מ.

נערך לאחרונה:
עוד משהו שרציתי לשאול.
אני כמעט בן 18, ואני ס"הכ 1.70, מאוד נמוך, משהו שנורא מפריע לי. ברצוני לשאול אם עדיין יש לי איזשהו פוטנציאל לגבוה (עוד 2 ס"מ, או אפילו יותר) בכלל? ואם הזמן הוא מאוחר מדי מכדי להתחיל לקחת ויטמינים מסויימים שיעזרו לי בגדילה הזו? אני מאוד לא פעיל, הגב די התעקם בגלל המחשב והחוסר פעילות (נו, אתם יודעים איך זה. אבל, אני חושב שעם אימון בחדר כושר אפשר לסדר זאת, איכשהו). אז, מה הסיכויים? ההורים לא הכי גבוהים, בקצת יותר גבוהים ממני, באיזה 3-4 ס"מ.

קודם כל 1.70 זה לא נמוך לבחור בן 18, שעדיין פוטנציאלית יכול לגבוהה (עד גיל 20/21 לוי בהתפתחות.אני אישית רק בזמן ההטירונות גבהתי ב2-3 ס"מ)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית