הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון העמסת פחמימות מבחינה בריאותית

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
בהעמסה מן הסתם אוכלים המון פחמימות שמביא לשחרור מסיבי של אינסולין. האם יש לזה השפעה בריאותית שלילית לאדם בריא (עם רגישות אינסולין תקינה)? מה לגבי אדם סוכרתי או אדם עם תנגודת אינסולין?
אשמח למידע, קישורים למאמרים וכו'.

אצל אדם בריא, זה לא דבר רע בריאותית כי זה קורה פעם בתקופה, וזה גם מתבצע לאחר מחסור פרוגרסיבי בפחמימות, אם לאדם התפתח תנגודת לאינסולין, לא נראה לי שמומלץ לו לעשות העמסות, אלא להשאר על רמות יחסית נמוכות באופן תמידי כדי לשפר את הרגישות בתאים לאינסולין

בההעמסה אתה לאו דווקא מחפש מאכלים שיביאו לשחרור מסיבי של אינסולין.אתה מחפש למלא את מאגרי הגליקוגן בעיקר מכל מיני סיבות. (אחת הסיבות העיקריות זה בגלל ה"ליפטין" - שהוא הורמון חלבוני שאחראי על ויסות אנרגיה).

• פותח/ת השרשור
בההעמסה אתה לאו דווקא מחפש מאכלים שיביאו לשחרור מסיבי של אינסולין.
אתה מתכוון לאינדקס גליקמי של הפחמימות שאוכלים בהעמסה?
אבל גם אם אני אוכל פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך אבל אני אוכל כמויות גדולות זה עדיין מביא לשחרור מסיבי של אינסולין לא?

אתה מתכוון לאינדקס גליקמי של הפחמימות שאוכלים בהעמסה?
אבל גם אם אני אוכל פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך אבל אני אוכל כמויות גדולות זה עדיין מביא לשחרור מסיבי של אינסולין לא?
אני פשוט אמרתי שההעמסה לא נועדה כדי לשחרר שיחרור מסיבי של אינסולין.שום קשר לערך גליקמי.

• פותח/ת השרשור
אני פשוט אמרתי שההעמסה לא נועדה כדי לשחרר שיחרור מסיבי של אינסולין.שום קשר לערך גליקמי.
הבנתי שהיא לא נועדה לעשות את זה, אבל זה מה שקורה בפועל מאכילה של כמות גבוהה של פחמימות

ואני חשבתי שכתבת " בהעמסה מן הסתם אוכלים המון פחמימות כדי להביא לשחרור מסיבי של אינסולין"
בסדר נו - מי שיכנס לפוסט ילמד עוד משהו 😃

• פותח/ת השרשור
ואני חשבתי שכתבת " בהעמסה מן הסתם אוכלים המון פחמימות כדי להביא לשחרור מסיבי של אינסולין"
בהעמסה מן הסתם אוכלים המון פחמימות שמביא לשחרור מסיבי של אינסולין.
😃
אז רגע לא ענית על השאלה, האם זה בכל זאת בעייתי לאדם עם תנגודת אינסולין?
או בכלל, גם לאדם שהרגישות לאינסולין שלו טובה

😃
אז רגע לא ענית על השאלה, האם זה בכל זאת בעייתי לאדם עם תנגודת אינסולין?
או בכלל, גם לאדם שהרגישות לאינסולין שלו טובה
תשמע אני באמת לא מוצא כלום תחת "CARB LOADING DANGERS"
מה שכן,ברגע שהרמת סוכר כל כך נמוכה בדם אני מניח שהפקצה חד פעמית שלה אחת ל... לא באמת תיצור דלקות בכלי דם

תשמע אני באמת לא מוצא כלום תחת "CARB LOADING DANGERS"
אם תנסה לחפש carb loading risk או carb loading hazard יש לך סיכוי טוב יותר... אבל שים לב שהמושג "העמסת פחמימות" מגיע במקור מהתחום האירובי, אותה העמסה של ספורטאי סיבולת בימים שקודמים לארוע כמו מרתון או טריאתלון, ואצל אלה מן הסתם אין סיכון רציני לפתח תנגודת אינסולין בזכות אורח החיים שלהם.

אם תנסה לחפש carb loading risk או carb loading hazard יש לך סיכוי טוב יותר... אבל שים לב שהמושג "העמסת פחמימות" מגיע במקור מהתחום האירובי, אותה העמסה של ספורטאי סיבולת בימים שקודמים לארוע כמו מרתון או טריאתלון, ואצל אלה מן הסתם אין סיכון רציני לפתח תנגודת אינסולין בזכות אורח החיים שלהם.
אני חושב שכיום בגלל הענף המשקולות נורא התפתח זה מתחלק לשני התחומים בצורה שווה - אתה לא חושב?

בחיטוב אני זוכר שבקארבנייט בהעמסה מותר לאכול מה שרוצים.
הייתי אוכל פיצה,כריות,קוראסונים, הייתי מקבל כל שבוע סכרת מחדש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית