הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה למתאמן בן 13 בהתקדמות במשקלי עבודה

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
אני בן 13 ואני רוצה להתחיל תכנית כוח. והבעיה היא שבתכנית כוח צריך לעלות כל אימון משקלים גבוהים...
נניח בסקוואט אחרי שבועיים אני כבר צריך להרים 40 קילו כולל המוט...
מוט = משהו כמו 10 קילו
בשבועיים זה 6 אימונים = 5 קילו כפול 6 אימונים + 10 קילו של המוט = 40 קילו
ואני לא חושב שאני יכול להרים משקלים כאלה גבוהים...
מה אתה מציעים לי לעשות?
אולי יש תכניות כוח שלא צריך לעלות במשקלים גבוהים מאימון לאימון?
תודה לעוזרים

• פותח/ת השרשור
שיפור בכוח בכל מקרה יהיה, אם אתה מרים באימון A משקל X ובאימון A שאחריו משקל X+y, יהיה שיפור בכוח.
מבחינת כוח מתפרץ, זה תלוי מה אתה משלב לכוח מתפרץ.
אני משלב אימון פילאומטרי

אני לא מבין מה הקטע של אנשים פה, כותבים את עמדתם ואז מוסיפים "זאת דעתי" ומתנערים מאחריות, תעמדו מאחורי התגובה שלכם.

לפותח הנושא, קודם כל אל תבוא בגישה של אני לא יכול, זה כבד וכו' וכו'
לדוגמא האדון @עידו זהבי סיים SS ושמעתי לא פעם ולא פעמיים " זה מטורף, רק אימון קודם הרמתי X משקל ואני כבר שובר שיאים"

לך על הלינארית, לא חושב שתשרוד SS עם אימוני כדורגל.
אבל לפני שאתה מתחיל תוודא שהטכניקה שלך טובה בכל תרגילי הבסיס.
הגיע הזמן שתתמודד עם האמת עלייה במשקל כרוכה בעלייה בשומן ואין דרך להתחמק מזה (טוב יש אבל זה כבר לפורום סטרואידים ותרופות:s49:), כדי להתאושש אתה צריך לאכול והרבה, אתה עושה הרבה אירובי ועל מנת להתקדם בתכנית תצטרך הרבה אוכל.
לגבי כוח מתפרץ, אתה יכול לעשות פאוור קלין, תרגיל מצויין אך דורש למידה ולא תמיד אפשר דרך האינטרנט.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה הקטע של אנשים פה, כותבים את עמדתם ואז מוסיפים "זאת דעתי" ומתנערים מאחריות, תעמדו מאחורי התגובה שלכם.

לפותח הנושא, קודם כל אל תבוא בגישה של אני לא יכול, זה כבד וכו' וכו'
לדוגמא האדון @עידו זהבי סיים SS ושמעתי לא פעם ולא פעמיים " זה מטורף, רק אימון קודם הרמתי X משקל ואני כבר שובר שיאים"

לך על הלינארית, לא חושב שתשרוד SS עם אימוני כדורגל.
אבל לפני שאתה מתחיל תוודא שהטכניקה שלך טובה בכל תרגילי הבסיס.
הגיע הזמן שתתמודד עם האמת עלייה במשקל כרוכה בעלייה בשומן ואין דרך להתחמק מזה (טוב יש אבל זה כבר לפורום סטרואידים ותרופות:s49:), כדי להתאושש אתה צריך לאכול והרבה, אתה עושה הרבה אירובי ועל מנת להתקדם בתכנית תצטרך הרבה אוכל.
לגבי כוח מתפרץ, אתה יכול לעשות פאוור קלין, תרגיל מצויין אך דורש למידה ולא תמיד אפשר דרך האינטרנט.
תכננתי לעשות את הלינארית על פלוס 200 קלוריות... זה לא מספיק קלוריות? כי אני רוצה כמה שפחות לעלות בשומן

אני בן 13 ואני רוצה להתחיל תכנית כוח. והבעיה היא שבתכנית כוח צריך לעלות כל אימון משקלים גבוהים...
נניח בסקוואט אחרי שבועיים אני כבר צריך להרים 40 קילו כולל המוט...
מוט = משהו כמו 10 קילו
בשבועיים זה 6 אימונים = 5 קילו כפול 6 אימונים + 10 קילו של המוט = 40 קילו
ואני לא חושב שאני יכול להרים משקלים כאלה גבוהים...
מה אתה מציעים לי לעשות?
אולי יש תכניות כוח שלא צריך לעלות במשקלים גבוהים מאימון לאימון?
תודה לעוזרים
אני ממליץ לך על FBW

מה הקשר הגיל שלך למשקלים ?
יש ילדות בנות 12 שמרימות סקוואט 40 קילו
יש פה את @OFEKHA001 שגם בערך בגיל שלך בן 13-14 והוא עושה SS
כל עוד תאכל ותישן טוב אין סיבה שתתקע אם הטכניקה טובה ובטח שלא ב40 קילו

לגבי הקלוריות, תאכל לשובע והרבה חלבון, בגיל הזה זה יעשה לך פלאים אם תאכל כמו שצריך ותתפתח יפה מאוד.
תעשה SS, בלי קשר לכדורגל אתה תצליח להתקדם שם תקופה מסויימת, אחרי כבר שתתקע 3 פעמים תחליף תכנית.
אני בכלל נגד הרעיון שאתה לא רוצה לעלות במשקל, כדורגל או לא כנראה אתה לא הולך להיות ערן זהבי הבא ובגיל הזה אסור לחסוך באוכל, הגוף והעצמות צריכים המון אוכל כדי להתפתח ולגדול, לכן עדיף לעלות במשקל ולגדול ולהתחזק בגיל הזה, אני מתאר לעצמי שאתה לא רוצה להיות מקלון כמו ניימאר אלא להיות יותר כמו רונאלדו, לכן אתה צריך הרבה מסת שריר ולהשאר באחוז שומן נמוך, יהיה לך יתרון רציני על החברה בגיל שלך, בטח כמה ערסים מקלונים, פשוט תוכל להעיף אותם עם הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית