הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחזרה לטקסס

yuval197

משתמש פעיל
413
232
נק' מוניטין:
408
413
232
ביום שבת לפני שבוע +- ( 20.6) היה אימון נפח, אחרי הסט הרביעי של הסקוואט הרגשתי כאבים חזקים ולא יכולתי להמשיך את האימון, הלכתי הביתה, לאחר מכן עשיתי שבוע קל מאוד וביום שבת באחרון חזרתי להתאמן, סקוואט עדיין קל כי הרגשתי עוד כאבים, שאר האימון כרגיל (נפח בנץ',מתח).
אחרי האימון התחלתי לעשות עיסוי עם לקרוס בול (תודה רבה ל @Psycho ) והמצב השתפר פלאים, יום שני חזרתי לסקוואט אמנם קל יחסית אבל יותר רציני משאר השבוע האחרון (95 לשלוש חמישיות).

עכשיו השאלה שלי היא איך אני חוזר לטקסס, איך התכנון יראה?
עצימות אחרונה שהייתה לפני הפציעה:
סקוואט 157.5*3
בנץ 92.5 2F
דדליפט 145*3
נפח דדליפט 115 5*5

שיאי נפח:
סקוואט 127.5 4*5 (האימון בו נפצעתי)
בנץ' 77.5 5*5 (אימון שבוע לפני הפציעה)
מתח+ 10 ק"ג 5*5

דבר ראשון, לא אמרת איפה הפציעה. ושווה לבדוק אם נפצעת בגלל פער טכני.

דבר שני כך 15% פחות בכל המשקלים ואם יהיה לך קל במיוחד תעשה קפיצות טיפה גדולות יותר. בנפח אין מה להגזים עם משקלים גבוהים כי הנפח שלך יהיה גדול גם אם תוריד את אותם 5-10 קילו שכבר מקשים ברמה שהטכניקה נפגעת ואתה נפצע.

• פותח/ת השרשור
@Daniel1 זה לא משנה איפה הפציעה, היא כמעט עברה לחלוטין, הפציעה היא באזור עצם הזנב.

@SmokingSnake חשבתי לעשות SS לסקוואט ודדליפט עם קפיצות גדולות ומשם לעבור לטקסס, השאלה היא עד מתי למשוך את הSS ובעת המעבר איך לבצע את המעבר.

@Daniel1 זה לא משנה איפה הפציעה, היא כמעט עברה לחלוטין, הפציעה היא באזור עצם הזנב.

@SmokingSnake חשבתי לעשות SS לסקוואט ודדליפט עם קפיצות גדולות ומשם לעבור לטקסס, השאלה היא עד מתי למשוך את הSS ובעת המעבר איך לבצע את המעבר.

תלוי בכמה אתה שוקל, כמה הרמת בעבר, כמה זמן עבר מאז שהרמת את אותם משקלי עבר וכו'.
אתה יכול לעבוד במתכונת SS עם יום קל באמצע שבוע(כך שתהיה התקדמות של פעמיים בשבוע ולא שלוש, אך זה עדיין יותר מהיר מהתקדמות של פעם בשבוע בטקסס, חבל על הזמן להתקדם רק פעם בשבוע אם אתה 25-30 קילו מהמשקלים שהרמת לחמישיות)

כשאני נפצעתי בטקסס החזרתי משקלים עם SS, המשקלי עצימות הפכו ל3X5.
אני חושב שיהיה הכי חכם לעשות קודם SS ומשם לחזור לטקסס.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה לחזרה, פשוט אני ממליץ לך קודם לאבחן את סיבת הפציעה.
אם זה מעניין אותך, יש נושא שלי בפורום פציעות עם פירוט על הכל.
תלוי בכמה אתה שוקל, כמה הרמת בעבר, כמה זמן עבר מאז שהרמת את אותם משקלי עבר וכו'.
אתה יכול לעבוד במתכונת SS עם יום קל באמצע שבוע(כך שתהיה התקדמות של פעמיים בשבוע ולא שלוש, אך זה עדיין יותר מהיר מהתקדמות של פעם בשבוע בטקסס, חבל על הזמן להתקדם רק פעם בשבוע אם אתה 25-30 קילו מהמשקלים שהרמת לחמישיות)
אוקיי אז כרגע אני אמשיך עם SS ללא אימון קל (אני עוד במשקלי זנות) וכשיתחיל להיות קשה אני אוסיף אימון קל, תודה רבה.

שמתי לב שאתה עושה דדליפט נפח וגם דדליפט עצימות ? עד כמה שאני יודע זה לא תוכנית טקסס (לפחות לא קלאסית)

• פותח/ת השרשור
שמתי לב שאתה עושה דדליפט נפח וגם דדליפט עצימות ? עד כמה שאני יודע זה לא תוכנית טקסס (לפחות לא קלאסית)
אכן לא טקסס קלאסית, הנפח פשוט עושה אצלי פלאים בדדליפט. לא הבנתי אבל מה השאלה / התובנה שאתה מנסה להעביר

אכן לא טקסס קלאסית, הנפח פשוט עושה אצלי פלאים בדדליפט. לא הבנתי אבל מה השאלה / התובנה שאתה מנסה להעביר
אה זה לא היה משהוא חכם מצידי, סתם הערה, ולראות אם אני צודק 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית