הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לשינוי בתוכנית הלינארית

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
יש לי שתי שאלות
1. יש מדריכים טובים לפאוורקלין בעברית?
2. יש משהו שלא הבנתי בתכנית לינארית 5X5.
א. אפשר לעשות את האימונים בהפרש של 24 שעות? זאת אומרת יום שני + שלישי + רביעי.
ב.
- באימון A צריך לבצע סקוואט + לחיצת חזה + חתירה/פאוורקלין
- באימון B צריך לבצע סקוואט + לחיצה בשיפוע חיובי + משיכה גבוהה/דדילפט
- ובאימון C צריך לבצע סקוואט + לחיצת חזה + חתירה/פאוורקלין
אז אני רוצה להוריד 2 תרגילים שזה יצא ככה:
- באימון A : סקוואט + חתירה/פאוורקלין
- באימון B סקוואט + משיכה גבוהה/דדילפט
- ובאימון C סקוואט + חתירה/פאוורקלין
זה יהיה בסדר אם אני יעשה ככה? זאת אומרת אם אני יעשה את התכנית ככה אז אני יתקדם בפחות?
תודה לעוזרים

1. פאוורקלין היא תנועה מורכבת שעדיף יהיה ללמוד אותה מאדם מנוסה ולא להסתמך רק על האינטרנט כמקור מידע.
2. א. לא. מנוחה של יום אחד בין האימונים היא בגדר חובה.
ב. התקדמות לינארית היא פר תרגיל, בגדול. אבל מאיזו סיבה הורדת את לחיצת החזה ואת האוברהד פרס מהתוכנית? זה לא שינוי שבא בחשבון.

• פותח/ת השרשור
1. פאוורקלין היא תנועה מורכבת שעדיף יהיה ללמוד אותה מאדם מנוסה ולא להסתמך רק על האינטרנט כמקור מידע.
2. א. לא. מנוחה של יום אחד בין האימונים היא בגדר חובה.
ב. התקדמות לינארית היא פר תרגיל, בגדול. אבל מאיזו סיבה הורדת את לחיצת החזה ואת האוברהד פרס מהתוכנית? זה לא שינוי שבא בחשבון.

2.
א. אני לא חושב שאני יכול... כי אני כדורגלן אני צריך לנוח יומיים לפני משחק (המשחק הוא בשבת)
ב. שמעתי מפה שלחיצת חזה גורמת לפציעות...
אבל זאת לא הסיבה המרכזית....
הסיבה המרכזית היא שאני לא צריך לחזק את היד האחורית , החזה ואת הכתפיים...
אז לא כל כך הבנתי... אתה חושב שאני יכול להסתדר בתכנית בלי שתי התרגילים האלה?

ב. שמעתי מפה שלחיצת חזה גורמת לפציעות...
new flash - כל תרגיל יכול לגרום לפציעות. כל עוד הטכניקה נכונה, המזעור בפציעה גדל.
לא להתאמן בתרגילי בסיס בגלל החשש מלהיפצע הוא שווה ערך כמו לא לנהוג ברכב מהחשש לתאונת דרכים.
זאת לא סיבה ובטח שלא תירוץ.

הסיבה המרכזית היא שאני לא צריך לחזק את היד האחורית , החזה ואת הכתפיים...

אז לא כל כך הבנתי... אתה חושב שאני יכול להסתדר בתכנית בלי שתי התרגילים האלה?
לא.

לקחת בערך את אחד הטרולים הכי גדולים ברשת בכל מה שנוגע לכושר גופני ועל בסיס המידע שלו ביטלת תרגיל אחד החשובים לכל מי שמתאמן.

יש פה חברי פורום שמרימים 80KG, 90KG, ו-100+ וכאלו שמתחרים עם המשקלים הללו. כל עוד אתה לומד טכניקה נכונה ומרים נכון בפועל אין שום סיבה שתפצע.

• פותח/ת השרשור
new flash - כל תרגיל יכול לגרום לפציעות. כל עוד הטכניקה נכונה, המזעור בפציעה גדל.
לא להתאמן בתרגילי בסיס בגלל החשש מלהיפצע הוא שווה ערך כמו לא לנהוג ברכב מהחשש לתאונת דרכים.
זאת לא סיבה ובטח שלא תירוץ.

לא.
תשמע אני עושה את התכנית הזאת בשביל הכדורגל ולא בשביל יופי...
ובכדורגל לא צריך לעבוד על כל השרירים כמו מפתחי גוף.
אז אני גם מגדיל את הסיכוי להיפצע וגם אני עושה תרגיל שאני לא צריך.

לקחת בערך את אחד הטרולים הכי גדולים ברשת בכל מה שנוגע לכושר גופני ועל בסיס המידע שלו ביטלת תרגיל אחד החשובים לכל מי שמתאמן.

יש פה חברי פורום שמרימים 80KG, 90KG, ו-100+ וכאלו שמתחרים עם המשקלים הללו. כל עוד אתה לומד טכניקה נכונה ומרים נכון בפועל אין שום סיבה שתפצע.
לא שמתי בכלל ללינק עד שכתבת...
אלוהים ישמור, כמה ליצן הוא יכול להיות?

• פותח/ת השרשור

חשוב לך אולי כמפתח גוף...
אבל אני כדורגלן ואני לא כל כך צריך את התרגיל הזה אבל אם אתם אומרים שאם אני לא יעשה אותו אז אני לא יתקדם בתכנית... אז אני יעשה.

ובכדורגל לא צריך לעבוד על כל השרירים כמו מפתחי גוף.
אתה לא חייב להפוך למפתח גוף או פאוורליפטר.
אבל לחזק את שרירי הליבה והתחזקות בכל הגוף הוא לא דבר רע.
אתה יכול לעבוד בנפח גבוה יותר, להתרכז פחות בכבד ויותר בטכניקה.

חשוב לך אולי כמפתח גוף...
אבל אני כדורגלן ואני לא כל כך צריך את התרגיל הזה אבל אם אתם אומרים שאם אני לא יעשה אותו אז אני לא יתקדם בתכנית... אז אני יעשה.

אל תעליב אותי, אני לא מפתח גוף.

אין דבר כזה לא צריך את התרגיל הזה, לא קיים. אתה אומנם לא צריך לעבוד עם משקלי העבודה שציינתי מקודם אבל אתה בהחלט צריך להתאמן עם התרגיל ולא להחסיר אותו מאף תכנית.

• פותח/ת השרשור
אתה לא חייב להפוך למפתח גוף או פאוורליפטר.
אבל לחזק את שרירי הליבה והתחזקות בכל הגוף הוא לא דבר רע.
אתה יכול לעבוד בנפח גבוה יותר, להתרכז פחות בכבד ויותר בטכניקה.
איך אני יכול לעשות את זה? רשום בתכנית שאני צריך לעלות במשקלים על בסיס שבועי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית