הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעבור מfbw לab?

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
קודם כל, קצת נתונים(ומראש, מודה לכם על הזמן שאתם משקיעים בקריאת השאלה שלי):
גיל-18
גובה-173
משקל-63 עד 65.5(תלוי בשעה ביום, הייתי קצת יותר אבל הייתי חולה כמה ימים עם בעיה במערכת העיכול, מאמין שרוב האיבוד הוא נוזלים). תכלס עליתי בערך חצי קילו בחודש הזה, וזו הכמות שאני מכוון אליה.

התאמנתי חודשיים בsw(שכיבות סמיכה עם משקל, מתח, שכיבות סמיכה יהלום, מקבילים, סקוואטים חופשיים ודברים בסגנון).
עכשיו אחרי חודש בתוכנית הזאת(שנבנת כמעט בדיוק כך על ידי המדריך מהחדר כושר, חשוב לציין שאני סומך עליו ובניגוד ל99% מהמדריכים, הוא כן מבין והסביר לי טכניקה נכונה), אלו המשקלים שלי:
(כדי לעשות סדר, השאלות החשובות מודגשות)

סקוואט- 3X12 עם 30 קילו(אני אחרי דלקת בברך,וגם עכשיו מאוד נזהר עם הטכניקה). התחלתי עם מוט ריק
דדליפט-לא ממש הצלחתי את הטכניקה, עוד צריך ללמוד ולהוסיף. המאמן אמר לי שהוא ממליץ לחכות(ניסיתי רק כשהתחלתי)
בנץ- 47 קילו 3X10. התחלתי עם 40
מתח- 3X10 רחב. התחלתי 3X7 צר(עכשיו אני מתכנן להוסיף משקל, מתלבט אם להמשיך עם רחב עם קצת משקל או צר עם הרבה. יותר חשוב לי הרחב גבי מאשר הצורה של הגב)
חתירה במכונה 3X8 90 קילו(התחלתי עם 75 וכשל. יש מצב שזה ליברות)-גם רוצה להחליף את זה, קצת בלי מי שילמד אותי את הטכניקה..
מכונת לכתפיים(מתכנן להחליף לפרס כשהמדריך ילמד אותי את הטכניקה)- 3X10 עם 60 קילו\ליברות(התחלתי 50)
מקבילים צר- יורד יפה וטוב ב3X8-10, זה במקום 3X6 מקבילים
כפיפות מרפקים- 3X10 עם מוט של 20 ריק(במקום 2 דאמבלים של 8)
בטן- עובד "חופשי"(מגוון-בטן סטטי, אקורדיון, אולר, כפיפות בטן בצורות שונות)

כמו שאתם רואים, ההתקדמות לא כל כך מהירה. בחודש עליתי רק 7 קילו בבנץ פרס, בכתפיים בקושי עשר קילו(או ליברות, לא בטוח), בכפיפות מרפקים 2 קילו ליד, במקבילים בקצת מאוד חזרות.
לעומת זאת בגב יש לי שיפור מאוד טוב, תמיד היה ככה- גם מבחינת המראה וגם בכוח אני משתפר מאוד בקלות בגב, ומאוד קשה לי בחזה. יכול להיות שזה גנטי?

בכל מקרה, האם מומלץ לעבור כבר לab, ואיך אתם מציעים לי ללמוד עכשיו את כל התרגילים המורכבים "שיחליפו" את אלו שבתוכנית הזאת?

תעבור לAB תתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ואתה יכול לגדול גם בלי דדליפט וסקוואט אתה לא חייב לעשות אותם יש תחליפים אחרים סך הכל אתה מתאמן חובבן ולא בודיבילדר מקצועי אני אישית עושה ab וגודל יפה תקפיד על תזונה זה הכי חשוב ולא משנה אם אתה מתקדם לאט הכי חשוב שאתה בדרך הנכונה

תחליפים אחרים

סך הכל אתה מתאמן חובבן ולא בודיבילדר מקצועי

אין תחליף לתרגילים הללו.
יש תרגילים שעובדים על אותם שרירים, אך הם בוודאי שלא Full Body Exercise.
תרגילי בסיס הם חובה (אלא אם לא מתאפר עקב בעיות פיזיולוגיות או מגבלות) לכל מתאמן באשר הוא! ואין שום קשר לבין אם אתה מפתח גוף
או מתאמן כוח.

• פותח/ת השרשור
אין תחליף לתרגילים הללו.
יש תרגילים שעובדים על אותם שרירים, אך הם בוודאי שלא Full Body Exercise.
תרגילי בסיס הם חובה (אלא אם לא מתאפר עקב בעיות פיזיולוגיות או מגבלות) לכל מתאמן באשר הוא! ואין שום קשר לבין אם אתה מפתח גוף
או מתאמן כוח.

אני מסכים,השאלה היא איך אוכל ללמוד את התרגילים האלו(קישור יעזור), מה אתה חושב על התוכנית,והאם כדי לעבור לab. או להיצמד ב fbw. בינתיים

אני מסכים,השאלה היא איך אוכל ללמוד את התרגילים האלו(קישור יעזור), מה אתה חושב על התוכנית,והאם כדי לעבור לab. או להיצמד ב fbw. בינתיים
הכל תלוי במטרה.
גם ב AB אפשר להתקדם שבועית, אך זה יותר איטי.. תלוי בכמות התרגילים.

מסתכלים על סרטונים, קוראים על התרגיל, ומעלים סרטונים לכאן.
מבטיח שלאחר חודש תדע לעשות אותם כמו שצריך.

מסכים עם וויט ווקר לגבי התרגילי בסיס בכללי אני לא ממש אוהב את התוכנית שלך אבל אני אתייחס למה שאמרת על המתח שדי צרם לי. מתח רחב לא עובד יותר על הגב מאשר מתח צר ההבדל היחיד הוא שמתח צר יש תנועה של פשיטה בכתף ובמתח רחב תנועה של קירוב או בעברית פשוטה הגב עובד יופםי בשניהם ואם יותר נוח לר מתח צר\רוחב כתפיים אז תלך על זה

• פותח/ת השרשור
ראשית,תודה רבה על התגובות!

הכל תלוי במטרה.
גם ב AB אפשר להתקדם שבועית, אך זה יותר איטי.. תלוי בכמות התרגילים.

מסתכלים על סרטונים, קוראים על התרגיל, ומעלים סרטונים לכאן.
מבטיח שלאחר חודש תדע לעשות אותם כמו שצריך.
המטרה היא עלייה במסה עם כמה שפחות שומן,כמה יש על המוט בכלל לא מעניין אותי(בלי לפגוע בכל הציפורים למיניהם,כל אחד והמטרות שלו).
אני מאמין שאוסיף מילטרי פרס,ואבקש מה מדריך שיעזור לי בדדליפט-או שאתאמן קצת. אני מעדיף ללמוד לאט לאט מאשר לעשות לא נכון ולהיפצע, ועכשיו אני מרגיש שסיימתי ללמוד סקוואט ובנצ,ויש לי פנאי ללמוד מילטרי ודדליפט. איך התוכנית הזו? ואףהאם אתה ממליץ לעבור לab,או לשנות אותה?

מסכים עם וויט ווקר לגבי התרגילי בסיס בכללי אני לא ממש אוהב את התוכנית שלך אבל אני אתייחס למה שאמרת על המתח שדי צרם לי. מתח רחב לא עובד יותר על הגב מאשר מתח צר ההבדל היחיד הוא שמתח צר יש תנועה של פשיטה בכתף ובמתח רחב תנועה של קירוב או בעברית פשוטה הגב עובד יופםי בשניהם ואם יותר נוח לר מתח צר\רוחב כתפיים אז תלך על זה

רחב קשה יותר, חשבתי שזה לכולם ככה. בכל מקרה,הייתי בטוח שרחב עובד יותר על ה"רחב גבי" ,אבל אני תמיד שמח ללמוד משהו חדש 😃
אם הבנתי נכון,אתה ממליץ לעשות 3x8 מתח ולהוסיף משקל? ומדוע אתה חושב שהתוכנית לא מוצלחת?
עדכון:
היום עליתי בבנץ ל49 קילו ( 😃 ) , והוספתי משקל למתח. 3X8 מתח רגיל(מעט רחב מכתפיים) עם 5 קילו
אשמח לתשובה בנוגע לשינוי התוכנית אימונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית