הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
הוא גם וגם, קוראים לו מגן כי הוא ציון שאמור להגן עליך במידה ותפשל בבחינת הבגרות.
כל ההעבודה שלך במשך השנה שומרת עליך.
בין היתר הציון הזה נשמר, וכשאתה ניגש שוב הציון עדיין מגן עליך.
ציון מגן נלקח בחשבון רק אם הוא משפר את הציון.
אם הוא לא משפר את הציון אז הוא לא נחשב.

זו ההגדרה של ציון מגן.
מה שיש בתיכון נקרא "ציון סופי" כי הוא תקף תמיד.
אגב בבגרות שלי אישית הציונים הסופיים הורידו לי לפחות 10 נק' מהממוצע של הבגרות.

אבל עזוב נו על איזה שטויות אנחנו דנים.. 🙁

ציון מגן נלקח בחשבון רק אם הוא משפר את הציון.
אם הוא לא משפר את הציון אז הוא לא נחשב.

זו ההגדרה של ציון מגן.
מה שיש בתיכון נקרא "ציון סופי" כי הוא תקף תמיד.
אגב בבגרות שלי אישית הציונים הסופיים הורידו לי לפחות 10 נק' מהממוצע של הבגרות.

אבל עזוב נו על איזה שטויות אנחנו דנים.. 🙁
הבנתי מה הכוונה שלך, פשוט בבית הספר זה לא *תמיד* מגן.

Matty עדכן/ה את הלוג ״לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!״:

קלללללללל

הקדמה:
שעתיים.
קפאין.
עייף.

האימון:

אימון עצימות

Squat- 0X5 20X5 60X4 100X3 140X2 BELTED 160X1 BELTED 172.5X5 BELTED PRR

קליללל (באמת)

Press- 20X5 40X3 55X1 60X5 BELTED

בדיחה. אני בדילואד וזה.

Deadlift- 60X3 100X2 140X2 180X1 BELTED 195X1 BELTED 210X5 BELTED PRRR

סופסוף שיא בדדליפט! 😛

היה בסדר בסה"כ, גב ישר, אין תלונות..

Pullups- B.WX2 17.5X2 32.5X5 PR

מ.ג- 101~
לא קשה יותר מידי.

~קצת פרונטים והייבאר בישביל הכיף~
(בישביל להעביר את הזמן עד האוטובוס)

ספאם:

ממש מרוצה מהאימון!

שאלה שעלתה לי אחריי שסיימתי את הדדליפט.
בגלל שאני עושה דדליפט עם אחיזה משולבת ( יד שמאל פונה כלפי חוץ, אני ימני)
אחריי שסיימתי את הסט הכבד הרגשתי שהבייספס שלי "מתוח", לא פאמפ, אלה שהוא עבר עומס גדול.
כמו שאני ורבים אחרים יודעים שאחיזה משולבת ישנו סיכוי מועט לקריעה של הבייספס, עכשיו השאלה המתבקשת האם העבודה הכללית שלי עם משיכות ולחיצות וכו' זה מספיק בישביל להעמיס את הבייספס שהוא לא יפגר בצורה משמעותית מידי שהוא יקרע.
הרעיון הכללי היה אולי להוסיף טיפה סטים של בייספס כדי להוסיף נפח ליד הקדמית, אבל השאלה עד כמה זה משמעותי אם בכלל או שאני סתם לחוץ?
(סורי, לא בקיא מספיק בקנזיולוגיה של מה הולך באחיזה משולבת בדדליפט)
אולי רק תנועה לא טובה של כפיפה של המפרק גורמת לזה, אין לי שמץ.
אני אישית לא מכופף את היד, היא ישרה, אני מבצע את זה בטכניקה נכונה.
(להחליף יד זו לא אופציה, הדומיננטיות של יד ימין היא משמעותית והיא תפריע לי להרים כמו שצריך)

*תודה* 🙄

קרא את שאר עדכון הלוג...

כל הכבוד על הpr !!!!!
מתי חיטוב???

תעשה מסה עד הגיוס כבר. גם ככה אתה תרזה בצבא

תעשה מסה עד הגיוס כבר. גם ככה אתה תרזה בצבא
אני מתגייס במרץ, זה יותר מידי זמן.
אני ניגש לפסיכומטרי עוד 3 חודשים בערך ואחריו אני נהיה בתקופה מתה של עבודה בלבד. זה נראה לי זמן אידאלי להתחיל לחטב.
(אין פגיעה של החיטוב בביצועים שלי במבחנים וכו')

אולי רק תנועה לא טובה של כפיפה של המפרק גורמת לזה, אין לי שמץ.
אני אישית לא מכופף את היד, היא ישרה
ממה שידוע לי זה רק תנועה לא נכונה גורמת לקריעת בייספס. בפועל היד תישאר ישרה כי זה לא משקל שבאמת הבייספס יכול להרים, אבל מספיק שאתה מנסה באופן לא מודע לכופף את היד ולהרים עם הבייספס, הוא פשוט ייקרע לפני שהיד תתכופף.

ממה שידוע לי זה רק תנועה לא נכונה גורמת לקריעת בייספס. בפועל היד תישאר ישרה כי זה לא משקל שבאמת הבייספס יכול להרים, אבל מספיק שאתה מנסה באופן לא מודע לכופף את היד ולהרים עם הבייספס, הוא פשוט ייקרע לפני שהיד תתכופף.
אוקיי, אז רק לשמור על יד ישרה? אין מה לדאוג?

@לוטם @stitch

@לוטם @stitch
הרוסי השמן צודק. אין מה לדאוג.

אה, סליחה, פה בלוג צריך להסביר לאיזה רוסי שמן התכוונתי...
אז לזה:

אוקיי, תודה. 😘

@לוטם @stitch
גם כשאתה לא מכופף את המרפק הבייספס עדיין עובד, המוט מפעיל כוח שמנסה לפרק את העצמות אחד מהשנייה, לכן שרירי הזרוע (קדמית ואחורית) מתכווצים בסינרגיה כדי לייצב את המפרק. הטענה שהנסיון לכפוף את המרפק גורמת לקריעה שלו היא על פניו נשמעת הגיונית, אבל לא בטוח שזוהי הסיבה, אנחנו רואים סרטונים של אנשים עם 250+ קילו דדליפט עם יד ישרה לחלוטין פוגעים בבייספס שלהם, משקל שהבייספס לא היה מזיז לעולם, לכן יכול להיות שזוהי לא הסיבה, יכול להיות שגיד הבייספס פשוט חשוף לפגיעה בסופינציה כאשר המרפק נפשט עד הסוף, ובמהלך התרגיל הוא לא עומד בעומס ונקרע, כשהאמה בפרונציה לעומת זאת הגיד מתלפף על עצם הרדיוס, והסיכוי שלו להקרע קטן משמעותית, תחשוב על תחרות משיכת חבל, אם תלפף את החבל על היד זאת תהיה אחיזה יותר חזקה מאשר עם תחזיק רגיל את החבל.

אנחנו רואים סרטונים של אנשים עם 250+ קילו דדליפט עם יד ישרה לחלוטין פוגעים בבייספס שלהם, משקל שהבייספס לא היה מזיז לעולם
בפועל היד תישאר ישרה כי זה לא משקל שבאמת הבייספס יכול להרים, אבל מספיק שאתה מנסה באופן לא מודע לכופף את היד ולהרים עם הבייספס, הוא פשוט ייקרע לפני שהיד תתכופף.
אני לא סגור 100% שזאת הסיבה היחידה, אבל ממה שידוע לי זו לפחות אחת הסיבות.

אני לא סגור 100% שזאת הסיבה היחידה, אבל ממה שידוע לי זו לפחות אחת הסיבות.
יש בעיה עם הטענה הזאת, אני יגיד לך למה, ישנו מנגנון בגוף (שכחתי את שמו) של ויסות כוח, אם תנסה לעשות דדליפט עם משקל שישבור לך את העמוד שדרה, ותנסה בכל אופן בכל הכוח, אתה לא תצליח לפגוע בעצמך והמוט פשוט לא יזוז מהרצפה. הגוף יווסת את הכוח שיופעל מראש.

אותו דבר עם תנסה לעשות כפיפת מרפקים עם 200 קילו, אתה פשוט לא תצליח להזיז את המוט, בין אם תרצה או לא, ושום דבר גם כנראה לא יקרה לבייספס אחרי הנסיון הזה. לכן לא בטוח שהוא גם יקרע במהלך דדליפט.

אבל כמובן שיכול להיות שזו באמת הסיבה, וכפיפה קטנה במרפק יוצרת סטרס מספיק גדול כדי לקרוע את הבייספס.
פשוט הסיבה שבה הבייספס לא עומד בעומס שמופעל על המפרק הוא נשמע גם מאוד הגיוני.

אז המסקנה היא "תמשיך להיות ס1ס"?

דדליפט דופק את הגב והבייספס. מעכשיו אני אומר לכולם במכון את זה. שכולם יתרחקו מהתרגיל הזה
ובנצ' דופק את הכתפיים, וסקוואט דופק את הברכיים, עדיף לשחות וזהו

ובנצ' דופק את הכתפיים, וסקוואט דופק את הברכיים, עדיף לשחות וזהו
הבעיה שכולם עושים בנץ אז יותר קשה להפחיד אותם אם זה. מחכה שאולי מישהו יפצע בבנץ ואז אפשר יהיה להגיד גם את זה לכולם. כי תאכלס יש לנו רק ספה אחת נורמלית ואני שונא שתופסים אותה אנשי ה 45 שניות מנוחה.

מחכה שאולי מישהו יפצע בבנץ
בערך בכל מכון ראיתי אנשים עם דלקות או בעיות אחרות בכתפיים כי הם לא יודעים ללחוץ, עדיין אף אחד כמעט לא מפחד מבנץ'. אולי בגלל שזה בשכיבה אז זה לא דופק את הגב ואין מה לפחד. כמובן רק אם אתה עושה עם רגליים באוויר או על הספסל שלא יהיה קשת

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית